MOLDAVIJA - junij 2018
MOLDAVIJA - junij 2018
MOLDAVIJA - junij 2018
MOLDAVIJA - junij 2018

MOLDAVIJA
5 dni, letalo
Spremljevalec: g. Marin Berović
Odhod 13. junij 2018

Moldavija, dežela velika za Slovenijo in pol in stisnjena med Romunijo in Ukrajino je turistično sicer najmanj obiskana evropska država, v vinsko kulinaričnem smislu pa je gotovo pravi biser. Idealni pogoji za sajenje in gojenje trte, med katerimi sicer prevladujejo evropske sorte, skoraj tretjina sort je vendarle avtohtonih ali kavkaških. Na drugi strani plodna zemlja »černozom«  daje paradižnik, ki je paradižnik; krompir, ki je krompir; Obiskali bomo vse tri vinske pokrajine (južno, osrednjo in severno) se spoznali z njihovimi vini in kulinariko, obiskali orjaško vinsko klet in preživeli dan v »sovjetski« republiki. Doživetja, hrana in vino ter prijazni domačini bodo naredili potovanje, ki ga boste še dolgo pomnili.

 

Strokovni spremljevalec: g. Marin Berović

 

 

Redni profesor Univerze v Ljubljani, strokovnjak na področju fermentativne tehnologije in procesnega inženirstva v vinarstvu. V 2014 gostujoči profesor na Pontificia Universitat de Santiago de Chile. Predsednik ali član 20 mednarodnih komisij za ocenjevanje vin (Concours Mondial de Bruxelles, Vinalies, Mundus vini, Selection Mondial du Vin, Vinoforum, Citadelle de vin, Grand American International Wine Competition, Finger Lakes International Wine Competition.....).
Vodja vinskih potovanj; leta 2000: Čile, Argentina, Urugvaj, Brazilija, leta 2002: Južna Afrika, leta 2006: Ruske carske šampanjerije na Krimu, leta 2009: Nova Zelandija – Sauvignoni in modri pinoti, leta 2015: Moldavija.
Strokovnjak za vina Novega sveta. Piše knjigo o vinih – Moja vinska pot.
Več: www.marin-berovic.si 

 

Prvi dan - sreda, 13.06.2018

Zbor potnikov ob 05.30 na letališču JP Ljubljana in prijava za let za Chisinau.  Let preko enega od evropskih letališč ob cca 07.00 in pristanek na letališču Kišnjev ob cca 13.00 uri po lokalnem času. Po opravljenih obmejnih formalnostih prevoz s posebnim avtobusom  proti jugu Moldavije. Po dveurni vožnji bomo prispeli v eno najprestižnejših vinskih kleti v Moldaviji – Et Cetera. Ogled posestva in vinske kleti in pokušina. Vožnja v bližnji Chateau Purcari. Namestitev v tem vinskem hotelu 4* ter nato ogled posestva, vinske kleti in pokušina vin. Večerja v chateau-ju. Nočitev.

 

Drugi dan - četrtek, 14.06.2018

Zajtrk v hotelu in vožnja s posebnim avtobusom proti prestolnici. Med potjo daljši postanek v vinski kleti Asconi, ki je bila leta 2015 proglašena za najboljšo vinsko klet v Moldaviji. Ogled posestva, vinske kleti ter pokušina njihovih vin ob kosilu.

Popoldan prihod v Chisinau, namestitev v hotelu (4*) v središču mesta, nato ogled mesta z lokalnim vodnikom. Zvečer prosto za obisk enega izmed mnogih vinskih barov v neposredni bližini hotela. Nočitev.

 

Tretji dan - petek, 15.06.2018

Zajtrk v hotelu in kratka vožnja v v najprestižnejšo klet v Moldaviji – Cricova. Od več kot 200 km podzemnih predorov jih je od leta 1950 dobra polovica namenjena vinu. Sistem predorov, ki so povprečno 40 do 80 m pod površjem, tvori pravcato podzemno mesto, kjer so glavne »ulice« poimenovane po sortah grozdja. Ogled kleti in pokušina vin v eni od impozantnih podzemnih dvoran, kjer so imeli zasebne zabave različni veljaki. Med njimi tudi Putin in Angela Merkel.
Nadaljevanje poti proti severu Moldavije v Orhei Vechi, najbolj znano zgodovinsko in arheološko središče Moldavije. Poleg izkopanin najbolj pritegnejo samostani, ki so izdolbeni v navpične apnenčaste stene - enega od njih bomo obiskali. V neposredni bližini bomo obiskali različico moldavske turistične kmetije, kjer se bomo v dveh urah spoznali z osnovami moldavske kulinarike (mini kuharski tečaj) in nato kosilo. Popoldan še vožnja v bližnji  Chateau Vartely, prvi »chateau« v Moldaviji. Chateau je moldavski projekt pridelave vina po evropskih standardih.  Ogled posestva in kleti in pokušina vin. Povratek v Chisinau in nočitev.

 

Četrti dan - sobota, 16.06.2018

Zajtrk v hotelu in vožnja s posebnim avtobusom v Pridnjestrovje, ki se predstavlja kot zadnja “sovjetska” republika in leži med reko Dnjester in ukrajinsko mejo. Ob pomoči Rusije leta 1992 osamosvojena od Moldavije in praktično priznana od nikogar, ima vse atribute države (vlada, parlament, oborožene sile, policija in poštni sistem; oblasti so po odcepitvi sprejele ustavo, zastavo, državno himno in grb). Po opravljenih obmejnih formalnostih bomo najprej obiskali ribogojnico jesetrov in si ogledali tovarno črnega kaviarja, seveda pokušina ne bo manjkala. Ogledali si bomo prestolnico Tiraspol in  uživali v kosilu ob spremljavi vin v eni najboljših restvracij v mestu. Popoldan še obisk destilarne “konjaka” z obvezno pokušino. Pred povratkom v Kišnjev še prosto za nakupe ali indvidualne oglede. Predviden povratek v zgodnjih večernih urah in prosto. Nočitev.

 

Peti dan - nedelja, 17.06.2018

Zajtrk v hotelu in dopoldan prosto za obisk tržnice ali zadnje nakupe ter prevoz do letališča. Prijava za let prek enega od evropskih letališč ob cca 15.00.  Predviden pristanek na letališču JP v Ljubljani ob cca 21.00 uri.

 

Maksimalno število udeležencev: 15 oseb

 

Cena: 1.160,00 € (pri udeležbi 15 oseb)

            1.195,00 € (pri udeležbi 10 oseb)

        

V ceno je všteto:

  • letalski prevoz Ljubljana – Chisinau – Ljubljana, vse letališke pristojbine
  • vsi prevozi s posebnim avtobusom v Moldaviji in Pridnjestrski republiki kot v programu
  • namestitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* kot v programu
  • ogledi posestev, vinskih kleti in pokušine kot v programu
  • kosila in večerje ob spremljavi vin kot v programu
  • lokalno vodenje ves čas potovanja v Moldaviji in Pridnjestrski republiki
  • organizacija in izvedba potovanja.

Doplačila:

  • Enoposteljna soba: 200,00 €
     

Za potovanje je potreben potni list.

Maksimalno število udeležencev: 15 oseb

 

Pomembno: pridržujemo si pravico spremembe posamezne kleti s primerljivo drugo kletjo. Natančen seznam obiskov kleti bodo prijavljeni potniki prejeli do 7 dni pred odhodom oz. ob obvestilu o potovanju.

 

Splošni pogoji TENTOURSa so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naši poslovalnici ali pri pooblaščeni agenciji.

Sorodni izdelki

    RIOJA in BILBAO

    Odhod: 13. maj 2024

    5 dni, letalo, hoteli 4*

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Muga, Miguel Merino, Marques de Riscal, Marques de Murrieta, Cosme Palacio, Bodega Aiurri, Castillo de Cuzcurita, 4x kosilo z vini, 1x večerja z vini v Michelin 1*

    spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Že od

    Cena:
    2.350,00 €
    ALZACIJA in PFALZ

    Odhod: 08. april 2024

    4 dni, letalo, hoteli 4*

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Maison Trimbach, Domaine Ameli&Charles Sparr, Domaine Zind Humbrecht, Domaine Gruss, Domaine Schoffit, Weingut Kranz, Weingut Von Winning, Weingut Georg Mosebacher, Weingut Baserman Jordan, Weingut Kninpser, 4x kosilo z vini, 1x večerja z vini v Michelin 1*

    spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Že od

    Cena:
    2.290,00 €
    JUŽNA AFRIKA

    Odhod: 1. oktober 2024

    9 dni, letalo, hoteli 4*

    vključeno "WHALE WATCHING"

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Fairview, Diemersdal, De Grendel, Cape Point Vineyard, Paul Cluver, Hamilton Russell, Hermanus, Graham Beck, Kanonkop, La Motte, Mullineux, Vondeling, Kaapzicht, Vergelegen spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Že od

    Cena:
    3.950,00 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih