POPOTOVANJE PO ČEŠKI

POPOTOVANJE PO ČEŠKI

Karlovy Vary, Plzen in Praga!
Cena:
149,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

• ogled mesteca Karlovy Vary - enega najbolj obiskanih čeških krajev
• obisk Plzna - doma slovite pivovarne Pilsner Urquell
• skok v češko prestolnico Prago

1. DAN večerja, nočitev

SLOVENIJA - KARLOVY VARY - PLZEN
Odhod v zgodnjih nočnih urah in vožnja proti zahodni Bohemiji, kjer bomo obiskali zdraviliško mestece Karlovy Vary, eno najbolj obiskanih destinacij na Češkem. Znano je po številnih vrelcih vode ter kot prizorišče znanega filmskega festivala. Nadaljevanje v Plzen, mesto piva, kakor ga imenujejo Čehi. Tu sta doma svetovno znana pivovarna Pilsner Urquell (po želji obisk) in pa tovarna Škoda. Sprehodili se bomo po mestnem središču, ki ga krasi mogočna katedrala, mesto pa se ponaša še z eno največjih sinagog na svetu, ki jo zaradi izjemne akustike uporabljajo tudi kot koncertno dvorano. Po sprehodu nekaj prostega časa v centru mesta, sledi nastanitev v hotelu in večerja.

2. DAN zajtrk, nočitev
PLZEN - PRAGA
Zjutraj odhod proti Pragi. Po prihodu se bomo zapeljali skozi mestno četrt Višehrad, pa mimo narodnega muzeja in državne opere do Hradčanov, stare grajske četrti z mnogimi zgodovinsko pomembnimi zgradbami. Sprehodili se bomo mimo zakladnice Lorete na največji grajski kompleks na svetu, znameniti Praški grad (ogled ob doplačilu), kjer se nahajata Zlata ulička in najmogočnejša cerkev v državi, katedrala svetega Vida, Vaclava in Vojteha. Nadaljevali bomo preko Male strani na kamniti Karlov most, ki ga krasi kar 30 baročnih kipov. Popoldne obisk Staromestnega trga, srca stare Prage. Ustavili se bomo pred staro mestno hišo, kjer bomo na astronomski uri opazovali mimohod apostolov, spoznali pa bomo še Karlovo univerzo, najstarejšo v srednji Evropi. Pozno popoldne nastanitev v hotelu. Po želji zvečer obisk tipične praške pivnice za večerjo.

3. DAN zajtrk
PRAGA - HLUBOKA - ČEŠKI KRUMLOV
Zjutraj odhod v južno Češko, v mestece Hluboka, kjer stoji istoimenska graščina iz 13. stoletja. Zaradi številnih stolpičev, bogate notranje opreme in veličastne lege jo mnogi primerjajo tudi z angleškim Windsorjem. Velja za enega najbolj obiskanih češki gradov. Po želji voden ogled, nato pa nadaljevanje do do bisera med češkimi mesti - Češkega Krumlova z lepo ohranjenim srednjeveškim jedrom, ki ga najdemo na UNESCO - vi listi kulturne dediščine sveta. Popoldne povratek proti Sloveniji in prihod v poznih večernih/nočnih urah.

Odhodi v 2017: 
22.04.
29.04.
19.05.
24.06. - Skoraj zagotovljen odhod
12.08.
25.08. - Skoraj zagotovljen odhod
29.09. - Skoraj zagotovljen odhod

28.10.
30.10.
03.11.
- ali po želji zaključenih skupin

CENA: 149 € min. 45 potnikov
DOPLAČILO: za manjšo skupino (min. 35 potnikov) 16 €.

 

CENA VKLJUČUJE: avtobusne prevoze po programu, polpenzion in nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, zunanje oglede, spremstvo in organizacijo izleta.

 

POPUSTI: Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 60 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: grad Hlubovka pribl. 11 €.

DOPLAČILO: za manjšo skupino (min. 35 potnikov) 16 €.

Sorodni izdelki
SALZBURG in SOLNI RUDNIK
Čudovit izlet za družine! Spuščanje po toboganu v solnem rudniku, Mozartov Salzburg...!1 dan, avtobus.
Cena:
38,00 €
GRADOVI LUDVIKA II BAVARSKEGA- 3 DNI

3 dni, avtobus

Obisk pravljičnih gradov Ludvika II. Bavarskega

Že od

Cena:
189,00 €
OD LIZBONE DO PORTA
Obisk Cabo da Roca - neukročenega rta ob Atlantskem oceanu, ki je skrajna Z točka Evrope! V Portu bomo pokušali desertno vino Portovec, obisk Sintre, ki velja za najlepše portugalsko mesto in še več!
Cena:
798,00 €
PARIZ IN DISNEYLAND Z AVTOBUSOM

PARIZ IN DISNEYLAND

5 dni, avtobus

NOČITEV Z ZAJTRKOM V HOTELIH 2/3*

Že od

Cena:
249,00 €