OTOČKANJE PO KANARIH

OTOČKANJE PO KANARIH

Obisk treh Kanarskih otokov: Gran Canaria, Tenerife in La Gomera! Odkrivanje največjega Kanarskega otoka, Tenerife! 7x polpenzion, večna pomlad in prijetne temperature za raziskovanje!
Cena:
995,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

• otoki večne pomladi in prijetne temperature za raziskovanje
• vključni izleti v El Teide, severni del otoka in na Gran canario
• odlično vodenje
• leti iz Ljubljane (na določenih terminih)2017 ali po želji zaključenih skupin

1. DAN nočitev

SLOVENIJA - TENERIFE
Predvidoma v jutranjih urah polet z letališča JP Ljubljana na Tenerife. Po pristanku sledi prevoz do izbranega hotela in nastanitev. Popoldne prosto za prvo raziskovanje vašega letovišča in sprehode po plaži.

2. DAN zajtrk, nočitev
IZLET NA GRAN CANARIO
Po zajtrku se bomo z ladjo odpeljali na »kontinent v malem« kot radi poimenujemo Gran Canario. Po izkrcanju se bomo najprej odpeljali proti jugu, kjer nas čaka razigranost peščenih sipin in morja na eni strani ter bujna poraščenost v notranjosti otoka na drugi strani. Playa Ingles, Dunas, Maspalomas so mesta, ki jih bomo dodali naši zbirki ogledov. Seveda se bomo pomudili tudi v prestolnici Las Palmas, kjer stojijo najstarejše stavbe na Kanarskih otokih. Podali se bomo v predel Vegueta, se sprehodili po trgu Sv. Ane in obiskali hišo, kjer je živel Krištof Kolumb. Stare zmajevce bomo občudovali v parku San Telmo, brbončice pa potolažili v kateri od lokalnih restavracij. Po ogledih vrnitev na »naš otok«.

3. DAN zajtrk, nočitev
NARODNI PARK EL TEIDE - VILAFLOR - CANDELARIA
Danes se bomo vzpeli proti najvišjemu vrhu Tenerife in Španije, vulkanu - Picu del Teide. Bujna vegetacija na začetku naše poti bo postopoma z vzponom in vsakim metrom višine spreminjala svojo podobo in nas po vijugastih, a kljub vsemu urejenih cestah, pripeljala do čudovite vulkanske pokrajine in samo 1200 m pod krater snežne kape, pod katero vsako zimo skrije svojo glavo mogočni 3 718 m visok speči velikan. Najlepši del Narodnega parka El Teide je Las Canadas, krater vulkana po katerem je speljana tudi cesta. Sprehodili se bomo do Los Roques, od koder je eden najlepših pogledov na okolico. Po želji in ob doplačilu (priporočamo v primeru lepega jasnega vremena) se boste lahko povzpeli z žičnico na sam vrh vulkanskega stožca. V dolino se bomo vračali skozi slikovito vasico Vilaflor in preko Arone na Južni del Tenerife. Postanek na Playa de las Americas, najpomembnejšem turističnem letovišču na jugu otoka. Vrnitev v hotel.

4. DAN zajtrk, nočitev
IZLET PO SEVERU OTOKA: LAGUNA - PUERTO DE LA CRUZ - ICOD DE LOS VINOS - GARACHIO
Severni del nezadržno privlači zaradi svoje čudovite narave, ki v svojih nedrjih skriva rodovitne vinske regije in tako se lahko pohvalijo s svetovno znanimi vini. Na drugi strani pa so tukaj čudovita mesta kot so La Laguna, nekoč glavno mesto, danes univerzitetno središče, kjer se mladostni stil uspešno spaja s čudovitimi starodavnimi palačami. Mesto je uvrščeno na seznam kulturne dediščine pri Unescu. Naslednji postanek v Puerto de La Cruzu, ki se je iz nekoč ribiške vasice razvil v mondeno letovišče. Sprehodili se bomo po lepem starem mestnem jedru in slikovitem pristanišču. Icod de Los Vinos nam že v imenu naznanja nekaj kar je dragoceno, vi pa se boste odločili kaj od tega vam bo najbolj pri srcu: mogočno zmajevo drevo, staro več kot 600 let, odlična vina ali slikovita arhitektura v strmi hrib potegnjenih ulic in uličic. Oglede bomo zaključili v čudovitem mestecu Garachio, ki se ponaša naravnim »jacuzzijem«, najboljšo malvazijo, po ozkih in barvitih ulicah pa odmeva mehka karibska španščina pomešana z v njem »cortada« in svežega sira »fresca«. Vrnitev v hotel.

5. - 7. DAN zajtrk, nočitev
POČITNICE (PO ŽELJI IZLET NA LA GOMERO, LORO PARK)
Prosti dnevi za počitnice. Po želji jih lahko zapolnite še s katerimi dodatnimi izleti. Podamo se lahko na izlet na otok La Gomera, ki slovi bo bujni vegetaciji in hriboviti notranjosti ter po tem, da je bil otok zadnje postajališče Krištofa Kolumba pred plovbo v Ameriko. Ogledali si boste nacionalni park Parque Nacional de Garajonay, ki slovi po endemitskem gozdu Laurisilva. V La Degolladi de Peraza se boste ustavili na eni izmed razglednih točk, nadaljevali do vasic Rosas in Agulo. Domačini vam bodo predstavili el silbo. To je jezik žvižgov za sporazumevanje čez soteske. Povratek do San Sebastiana in ogled grofovskega stolpa Torre del Conde in La Case de Colon, kjer naj bi bival Krištof Kolumb. Povratek na Tenerifo. Po želji se lahko podate tudi na izlet v naravni park Loro park, kjer boste lahko občudovali številne živali.

8. DAN
TENERIFE - SLOVENIJA
Prosto do prevoza na letališče, od koder bomo poleteli proti Sloveniji.

Odhodi v 2017:
Leti iz Ljubljane: 
* obe smeri iz Ljubljane:
26.02. 
23.04.- Zagotovljen odhod 
30.04.- Zagotovljen odhod 
29.10.- Zagotovljen odhod

* ena smer Benetke, druga smer Ljubljana (transfer do/ali iz Benetk doplačilo 29€/smer):
19.02.
05.03. 
07.05. 
22.10.- Zagotovljen odhod  
05.11.

CENA: 1.149 € min. 35 potnikov

DOPLAČILO: za manjšo skupino (min. 25 potnikov) za vse odhode 50 €

 

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, trije izleti po programu, 7x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, avtobusne prevoze in izlete po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.

 

DOPLAČILO: za manjšo skupino (min. 25 potnikov) za vse odhode 50 €, 

POPUSTI: Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: hotel 4* 140 €, enoposteljna soba 175 € v hotelu 3* in 260€ v hotelu 4*, izlet na La Gomero 75€, polpenzion 70€

MOŽNA DOPLAČILA na poti: izlet na La Gomero 75 €, Loro park 40 €. 
Predvideni odhodi iz Ljubljane: 23. in 30.4., 22. in 29.10.2017

Sorodni izdelki
MILANO IN BOROMEJSKI OTOKI- 3 DNI
Vožnja z ladjico vključena v ceno!

3 dni, avtobus

Že od

Cena:
209,00 €
SARAJEVO, MOSTAR IN DALMATINSKI BISERI
Vključeni dve večerji! Izlet v Dubrovnik in na Pelješac, postanek v Splitu in Trogirju!
Cena:
189,00 €
OD LIZBONE DO PORTA
Obisk Cabo da Roca - neukročenega rta ob Atlantskem oceanu, ki je skrajna Z točka Evrope! V Portu bomo pokušali desertno vino Portovec, obisk Sintre, ki velja za najlepše portugalsko mesto in še več!
Cena:
798,00 €
TOSKANSKI BISERI
Ogled treh najlepših toskanskih mest, vožnja po gričevnatem podeželju!

3 dni, avtobus

Že od

Cena:
199,00 €