BELA KRAJINA

BELA KRAJINA

NOV PROGRAM!!

1 dan, avtobus

spremljevalec: g. Jože Rozman

odhod: 14.04.2018

Cena:
120,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

BELA KRAJINA
1 dan, bus
Spremljevalec: Jože Rozman
Odhod 14. april 2018

 

Pisana Bela krajina

Pogosto spregledana, v senci bolj opevanih Brd, Istre, Krasa, Vipavske doline, Štajerske, a si tega ne zasluži. Čeprav je po površini vinogradov naš najmanjši okoliš, uradno 366 hektarjev, ponuja bogato vinsko paleto. Že lep čas.
Tu sta v osemdesetih letih prejšnjega stoletja nastala prvi rose in ledeno vino pri nas, potem sta Šturmova, oče in sin, trmoglavila z rumenim muškatom in tramincem, dokler niso prvega priznali leta 1986 in drugega 2005. Danes si Bele krajine brez zapeljivo dišečega rumenega muškata, najsi bo suh ali visoko predikaten, ne moremo več predstavljati. Enako velja za traminec. Predikatna vina so sploh belokranjski paradni konj. Mlada portugalka je tudi zelo njihova. Saj je slovenska avtohtona sorta, prav tako kot modra frankinja, ki v Beli krajini po razširjenosti prednjači, njen potencial za veliko vino odkriva vse več vinarjev. Najbolj izpostavljeni in najbolj prodorni, tri take bomo obiskali, se lahko po kakovosti mirne duše primerjajo z drugimi zvenečimi slovenskimi imeni. Tudi s tako imenovanimi oranžnimi vini, mimogrede. Samo čez Gorjance je treba do pestrega belokranjskega vinskega bogastva.     

 

Strokovni spremljevalec: g. Jože Rozman

 

 

Vinski publicist, degustator na domačih in tujih ocenjevanjih vin, sommelier II. stopnje, WSET III., predavatelj na delavnicah in vodenih degustacijah, tudi vinogradnik. Ustanovitelj Revije Vino, njen dolgoletni urednik, zdaj sodelavec, objavlja tudi v drugih medijih. Dober poznavalec vinskega dogajanja doma in po svetu, ki ga spremlja s strastjo in neusahljivim zanimanjem.
Druženje z njim zna biti strokovno in poučno, resno in sproščeno, tudi zabavno in duhovito.

 

Program potovanja:
Zbor potnikov ob 07.00 na parkirišču Tivoli v Ljubljani in odhod z udobnim turističnim avtobusom proti Dolenjski. Preden prečkamo Gorjance postanek za kavo in prihod do naše prve belokrajnske postojanke – domačijo Prus v vasi Krmačina tik ob hrvaški meji. Ogled posestva, vinske kleti in pokušina njihovih vin ob narezku in obvezni belokranjski pogači. Blizu so Drašiči, ki se ponašajo s Sosesko zidanico – posebnost v svetovnem merilu. Predstavitev in obisk zidanice ob kozarcu vina.
Naš daljši postanek bo na "ritki Sv. Ane", kjer nas bodo Šturmovi sprejeli s penino, nam razkazali posestvo, predstavili svoja vina, in ker bo že čas za kosilo, se bomo posvetili tistemu kar Belokranjci najbolje znajo pripraviti – jagenjček in druge belokranjske dobrote.
Popoldan se bomo spustili v Metliko in obiskali še tretjega belokranjskega vinarskega viteza – Pečariča. Tudi tu običajna procedura s šestimi vzorci vin, od mirnih do penin, od suhih do predikatov.
Pozno popoldan povratek mimo Novega mesta proti domu. Predviden prihod v Ljubljano med 20.00 in 21.00 uro.

 

CENA: 120,00 € pri udeležbi 25 oseb

             135,00 € pri udeležbi 15 oseb

 

Maksimalna udeležba: 25 oseb

 

V ceno je všteto: 

  • 3x obisk vinskih kleti s pokušino
  • vstopnina v Soseska zidanico
  • kosilo z vini
  • spremstvo g. Jožeta Rozmana
  • prevoz z udobnim turističnim avtobusom kot v programu in vse pristojbine za ceste
  • vodenje, organizacija in izvedba vinsko kulinaričnega izleta

 

Splošni pogoji TENTOURSa so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naši poslovalnici ali pri pooblaščeni agenciji.

Sorodni izdelki
ČILE, ARGENTINA in URUGVAJ

12 dni, letalo, hoteli 4*

spremljevalec: g. Marin Berović

odhod: 07.03.2018

Cena:
4.700,00 €
BOLGARIJA

ZAGOTOVLJEN ODHOD

PROSTA ŠE 4 MESTA

5 dni, letalo, hoteli 4* in 3*

spremljevalec: g. Janez Benda

odhod: 27.04.2018

Cena:
1.055,00 €
MOLDAVIJA
5 dni, letalo, hotel 4*, maksimalna udeležba: 15 oseb, spremljevalec: g. Jože Rozman, odhod: 27.04.2018

ZAGOTOVLJEN ODHOD

Cena:
1.160,00 €
FRANCIACORTA

2 dni, avtobus, hotel 4*

minimalna udeležba: 15 oseb

spremljevalec: g. Tomaž Sršen

odhod: 13.04.2018

Cena:
335,00 €