ČILE, ARGENTINA in URUGVAJ
ČILE, ARGENTINA in URUGVAJ
ČILE, ARGENTINA in URUGVAJ
ČILE, ARGENTINA in URUGVAJ
ČILE, ARGENTINA in URUGVAJ

ČILE, ARGENTINA in URUGVAJ
12 dni, letalo
Odhod: 07.03.2018
Strokovni spremljevalec: g. Marin Berović
 

Velika vina, gastronomija in naravne lepote Čila, Argentine in Urugvaja.
Južna Amerika je dežela temperamentne glasbe in njenih ljudi, izjemnih naravnih lepot in čudovitih mest. Če temu dodamo še izjemna vina po kateri te tri dežele slovijo po svetu in temu dodamo še izvirno gastronomijo, od etnične do sodobnih trendov, potem združimo v takem potovanju zjemna doživetja, ki nas v hladni slovenski zimi prenesejo v prijetno poznopoletno toplo okolje Santiaga, Mendoze in Montevidea, začinjeno s prelepo scenografijo vinarij Casablance in nepozabnim potovanjem preko prelaza Puente de Incas na 3800 nm preko visokih Andov, v argentinsko Mendozo in popolnoma drugačen svet velikih vinarij pod zasneženimi Andi v Uco Valleyu na argentinski strani. Spoznali bomo zakaj je argentinski gril najboljši na svetu in zakaj mu najbolj leži veliki argentinski malbec. Nasprotje visokogorju predstavlja ravninska eksotika obmorskega sveta zaliva La Plate njegovih najboljših vinarij ter obmoski utrip prestolnice bankirstva Južne Amerike Montevideo.
Potovanje za vse ljubitelje Južne Amerike.

 

Strokovni spremljevalec: g. Marin Berović

 

 

Redni profesor Univerze v Ljubljani, strokovnjak na področju fermentativne tehnologije in procesnega inženirstva v vinarstvu. V 2014 gostujoči profesor na Pontificia Universitat de Santiago de Chile. Predsednik ali član 20 mednarodnih komisij za ocenjevanje vin (Concours Mondial de Bruxelles, Vinalies, Mundus vini, Selection Mondial du Vin, Vinoforum, Citadelle de vin, Grand American International Wine Competition, Finger Lakes International Wine Competition.....).
Vodja vinskih potovanj; leta 2000: Čile, Argentina, Urugvaj, Brazilija, leta 2002: Južna Afrika, leta 2006: Ruske carske šampanjerije na Krimu, leta 2009: Nova Zelandija – Sauvignoni in modri pinoti, leta 2015: Moldavija.
Strokovnjak za vina Novega sveta. Piše knjigo o vinih – Moja vinska pot.
Več: www.marin-berovic.si 


Program potovanja:
Prvi dan – sreda, 07.03.2018

Zbor potnikov v poznih popoldanskih urah na letališču Marco Polo v Benetkah. Po želji vam uredimo prevoz iz Slovenije na letališče Marco Polo (Goopti). Srečanje z vašim strokovnim spremljevalcem in prijava za let. Polet v zgodnjih večernih urah preko enega od evropskih letališč v Santiago de Chile. Obroki na letalu.

Drugi dan – četrtek, 08.03.2018
V dopoldanskih urah pristanek na letališču Santiago de Chile. Po opravljenih obmejnih formalnostih prevoz s posebnim avtobusom v mesto in ogled mestnih znamenitosti: palača La Moneda, Plaza de Armas, Bellavista, osrednja tržnica in ostalo. Popoldan namestitev v hotelu 4* v središču mesta in prosto za počitek ali idvidualne oglede. Nočitev.

Tretji dan – petek, 09.03.2018
Zajtrk v hotelu in odhod v dolino reke Aconcagua, kjer se toplo sredozemsko podnebje meša s hladnimi vetrovi, ki jih povzroča Humboldtov tok v Tihem oceanu - vse to predstavlja idealne pogoje za pravilno rast trte in zorenje grozdja. Von Siebenthal je prva vrhunska vinska klet in posestvo, ki ga bomo obiskali. S svojimi 25 ha vinogradov sodi med male butične vinarje. Pokušina njihovih vin in nadaljevanje poti v naslednjo vinsko klet Errazuriz, najbolj slavno vinsko klet v Južni Ameriki. V letu 1853 jo je ustvaril nekdanji minister don Maximilliano Errazuriz. Lastništvo je kasneje prehajalo s porokami izmenoma v last družin Errazuriz in Chadwick v kateri je tudi danes. V 1999 je družina Chadwick sklenila vlaganja z Robertom Mondavijem iz Kalifornije v skupnem projektu Caliterre in Mondavi Winery – Seña. Danes Seña ni vinarija, je projekt in blagovna znamka, ki jo je ob propadu Mondavijevega imperija odkupil Chadwick. Ogled stare in sodobne vinske kleti in kosilo ob spremstvu njihovih vin. Popoldan povratek v Santiago de Chile, prosto in nočitev.

Četrti dan – sobota, 10.03.2018
Zajtrk v hotelu in odjava. Enourna vožnja z avtobusom v dolino Casablanca. Čeprav trto tu gojijo že od leta 1875, so pravi bum doživeli v 80. letih prejšnjega stoletja, ko so odkrili da je »terroir« podoben tistemu v Napi ali Sonomi v Kaliforniji. Naši prvi obisk je namenjen kleti Veramonte, pionirju vinarstva in vinogradništva v dolini Casablance. Ogled posestva, kleti in pokušina njihovih vin. Naslednja klet bo Villard, poznana po premijskih vinih. Ogled posestva, kleti in pokušina njihovih vin. Izvrstno kosilo v vinogradih posestva Indomita ter popoldan še ena vinska klet – Kingston, ki se ponaša s sortami modri pinot, syrah in sauvignon. Pokušina in kratka vožnja do Tihega oceana v Valparaiso, kamor bomo prispeli v poznih popoldanskih urah. Namestitev v hotelu 4* v središču mesta. Prosto in nočitev.

Peti dan – nedelja, 11.03.2018
Zajtrk v hotelu in nazaj v dolino Casablanca. Naš prvi postanek bo posestvo Casas del Bosque, ki se ponaša z več kot 240 ha vinogradov, večina trt pa šteje 35 let. Ogled kleti in pokušina. Drugo posestvo ta dan – Matetic - nas bo presenetilo v arhitekturnem in tehnološkem smislu, odveč je poudarjati, da klet spada med vodilne v Čilu. Po ogledu nam bodo postregli kosilo, seveda v spremstvu njihovih vin. Popoldan bomo obiskali še eno, niti 10 let staro vinsko klet – Bodegas RE. Ob pokušini bo prav gotovo izstopal njihov znani carignano. Povratek v Valparaiso. Nočitev.

Šesti dan – ponedeljek, 12.03.2018
Zajtrk v hotelu in nato prevoz do glavne avtobusne postaje, kjer se bomo vkrcali na udoben avtobus, ki povezuje čilsko prestolnico z vinorodno Mendozo v Argentini.  Sicer redna linija, ki se ponaša z vsem udobjem,  v osemurni vožnji prečka Ande. Z avtobusa se ponujajo prečudoviti razgledi, tako da bo ta dan eden od vrhuncev potovanja. Prihod v Mendozo v poznih popoldanskih urah. Namestitev v hotelu 4* in večerja v hotelu. Nočitev.

Sedmi dan – torek, 13.03.2018
Zajtrk v hotelu in ves dan namenjen odkrivanju vinorodnega področja Maipu. Obisk družinske vinske kleti Sin Fin s pokušino ter nato obisk posestva Zuccardi, znanem po svoji inovativnosti in kompleksnosti. Kosilo ob spremljavi vin ter nato obisk oljčnega gaja s pokušino oljčnih olj. Popoldan še obisk vinske kleti Rutini, ki jo upravlja rodbina Zuccardi. Obisk posestva, kleti in pokušina. Pozno popoldan povratek v hotel in nočitev.

Osmi dan – sreda, 14.03.2018
Zajtrk v hotelu in ves dan namenjen odkrivanju vinorodnega področja Uco ob vznožju Andov. Prvi obisk je namenjen vinski kleti Bodega Salentein, ki leži na nadmorski višini 1.200 m in se poleg odličnih vin ponaša z dih jemajočimi pogledi na Ande. Obisk kleti in pokušina. Za kosilo bomo obiskali še eno arhitekturno mojstrovino – vinsko klet Andeluna. Obisk posestva in kosilo ob spremljavi vin. Popoldan obisk še ene kleti na področju Uco – Estate Pulenta, v lasti potomcev italijanskih priseljencev. Po ogledu posestva in kleti se bomo poizkusili v slepi pokušini. Povratek v hotel in nočitev.

Deveti dan – četrtek, 15.03.2018
Zajtrk v hotelu in prevoz na letališče Mendoza. Prijava za let in polet v Montevideo. Pristanek v zgodnjih dopoldanskih urah in prevoz s posebnim avtobusom v hotel (4*) v središču prestolnice. Popoldan ogled mesta z lokalnim vodnikom. Večerja v tipični urugvajski restvraciji in prosto. Nočitev.

Deseti dan – petek, 16.03.2018
Zajtrk v hotelu in odhod v vinorodno pokrajino Canelones, ki se razprostira severno od Montevidea. Prvi obisk bo namenjen kleti Bodega Bouza na obrobju Montevidea. Ogled posestva, kleti in pokušina. Kratka vožnja do Vinos Finod H. Stagnari, kjer bo poleg običajne procedure kosilo ob spremljavi njihovih vin. Popoldan obisk še ene manjše kleti – Bodega Artesana. Ogled posestva, kleti in pokušina. Povratek v Montevideo in prosto. Nočitev.

Enajsti dan – sobota, 17.03.2018
Zajtrk v hotelu in prosto do odhoda na letališče. Prevoz na letališče, prijava za let in polet v popoldanskih urah proti Evropi. Obroki na letalu.

Dvanajsti dan – nedelja, 18.03.2018
Pristanek na enem od evropskih letališč v dopoldanskem času in nadaljevanje poleta v Benetke. Na letališču Marco Polo v Benetkah bomo pristali v dopoldanskih urah. Po želji prevoz v Slovenijo (Goopti).

Cena: 4.700,00 € (pri udeležbi 15 oseb)
            5.200,00 € (pri udeležbi 10 oseb)

V ceno je všteto:

  • Letalski prevoz kot v programu z vsemi letališkimi pristojbinami
  • Namestitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* (2 noči Santiago, 2 noči Valparaiso, 3 noči Mendoza, 2 noči Montevideo)
  • Vsi prevozi s posebnim avtobusom v Čilu, Argentini in Urugvaju z angleško govorečim voznikom / vodnikom
  • Prevoz z redno avtobusno linijo iz Santiago de Chile v Mendozo (šesti dan)
  • 6 x kosilo z vini
  • 2 x večerja z vini
  • 16 x ogledi vinskih kleti / posestev s pokušino
  • Spremstvo g. Marina Berovića
  • Vodenje, organizacija in izvedba potovanja

Doplačila: 

  • Enoposteljna soba: 830,00 €
  • Prevoz Goopti (LJU – VCE – VCE): 60,00 € (okvirna cena)

 

Pomembno: pridržujemo si pravico spremembe posamezne kleti s primerljivo drugo kletjo. Natančen seznam obiskov kleti bodo prijavljeni potniki prejeli do 7 dni pred odhodom oz. ob obvestilu o potovanju.

 

Splošni pogoji TENTOURSa so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naši poslovalnici ali pri pooblaščeni agenciji.

Sorodni izdelki

    BORDEAUX

    Odhod: 03. junij 2024

    4 dni, letalo, hotel 4*,

    4x kosilo z vini; degustacije: Château Malartic Lagraviere, Château Haut-Bailly, Château Carillon d‘Angelus, Château Clinet, Château Pavie-Macquin, Chateau Brane Cantenac, Smith Haut-Lafitte

    vinsko kulinarična doživetja

    Spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Cena od

    Cena:
    2.490,00 €
    JUŽNA AFRIKA

    Odhod: 1. oktober 2024

    9 dni, letalo, hoteli 4*

    vključeno "WHALE WATCHING"

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Fairview, Diemersdal, De Grendel, Cape Point Vineyard, Paul Cluver, Hamilton Russell, Hermanus, Graham Beck, Kanonkop, La Motte, Mullineux, Vondeling, Kaapzicht, Vergelegen spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Cena od

    Cena:
    3.950,00 €
    RIOJA in BILBAO

    Odhod: 13. maj 2024

    5 dni, letalo, hoteli 4*

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Muga, Miguel Merino, Marques de Riscal, Marques de Murrieta, Cosme Palacio, Bodega Aiurri, Castillo de Cuzcurita, 4x kosilo z vini, 1x večerja z vini v Michelin 1*

    spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Cena od

    Cena:
    2.350,00 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih