ISKRIVA BRDA
Tako privlačna, spokojno zasanjana ali žareča v soncu, gričkasto razgibana in toskansko privlačna, vinsko nadvse vznemirljiva, da nikogar ne pustijo hladnega. Tokrat bodo za nas iskriva. Torej živahno peneča in elegantno mehurčkasta. Obiskali bomo dve vodilni peničarski hiši v Brdih. Prestižni! Kako to, da so v vsega tridesetih letih in še manj uspele doseči raven, ki jim jo mnogi zavidajo in se na slepih ali primerjalnih degustacijah mirne duše kosajo z najbolj imenitnimi šampanjci. Je briška rebula tisti ključ do svetovnega uspeha? Ali premišljena in na izkušnjah temelječa kombinacija domače rebule s svetovljanskima chardonnayjem in modrim pinotom? Na ta in druga vprašanja bomo dobili odgovore pri Bjani, ki zadnja leta z nobenega Decanterjevega ocenjevanja ne odide brez najvišjih priznanj, pri Medotu, ki buri domišljijo mnogih. Vmes bo dovolj časa za hedonistično razvajanje v La Subidi, edini slovenski restavraciji z eno Michelinovo zvezdico.
Program potovanja:
Zbrali se bomo v Tivoliju v Ljubljani. Odhod z udobnim turističnim avtobusom ob 07.00 uri čez Vipavsko dolino v Goriška Brda. Vmes krajši postanek za kavo. Naša prva postaja bo družinsko posestvo Bjana, kar je narečno ime za vas Biljana. Ogled posestva, kleti in pokušina 3 vzorcev penin s prigrizki.
Kratka vožnja v Dobrovo na domačijo Medot. Enoten vinograd družine Medot leži v samem srcu Goriških Brd in se razprostira na treh hektarjih. Z vrha hriba se nam odpre veličasten pogled na terase rumene rebule, modrega pinota in chardonnaya. Ogled kleti in pokušina 5 vzorcev s prigrizki.
Pot nas bo vodila čez mejo na italijansko stran, kjer nas pričakujejo v edini slovenski restavraciji z eno Michelinovo zvezdico - La Subidi. Sprejeli nas bodo na svojem vrtu z bogatim aperitivom, potem pri mizi njihov meni s petimi hodi in vini. V poznih popoldanskih urah odhod proti Ljubljani. Predviden prihod v Ljubljano ob 20.00 uri.
Cena : 160,00 € pri udeležbi 25 oseb
180,00 € pri udeležbi 15 oseb
V ceno je všteto :
- 2 obiska vinskih kleti s pokušino in prigrizki
- kosilo z vini v La Subidi
- spremstvo g. Jožeta Rozmana, vodenje, organizacija in izvedba vinsko kulinaričnega izleta
- prevoz z udobnim turističnim avtobusom kot v programu in vse pristojbine za ceste
- organizacija in izvedba potovanja
Maksimalna udeležba : 25 oseb
Dodatno: prijavnina 13,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.
Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.
Strokovni spremljevalec: Jože Rozman
Vinski publicist, degustator na domačih in tujih ocenjevanjih vin, sommelier II. stopnje, WSET III., predavatelj na delavnicah in vodenih degustacijah, tudi vinogradnik. Ustanovitelj Revije Vino, njen dolgoletni urednik, zdaj sodelavec, objavlja tudi v drugih medijih. Dober poznavalec vinskega dogajanja doma in po svetu, ki ga spremlja s strastjo in neusahljivim zanimanjem. Druženje z njim zna biti strokovno in poučno, resno in sproščeno, tudi zabavno in duhovito.