VALENCIJA

VALENCIJA

Leti iz Trsta

moderni futuristični muzeji, akvarij

Mesto, kjer so iznašli recept za slavno paello!

Cena od:

Cena:
419,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

• tretje največje špansko mesto
• leti iz Trsta
• moderni futuristični muzeji, akvarij,
• mesto, kjer so iznašli recept za slavno paello

1. DAN nočitev

TRST - VALENCIJA
V popoldanskih urah zbor potnikov na letališču pri Trstu (ob doplačilu prevoz iz Slovenije) in polet v Valencijo, tretje največje špansko mesto, ki si je ime "mesto rož" prislužilo s številnimi vrtovi in parki. Večerni pristanek, prevoz do hotela in nastanitev.

2. DAN zajtrk, nočitev
VALENCIJA
Ogled (z metrojem in peš) starega mestnega jedra Valencije, ki je ohranilo klasično špansko podobo. Osrednji del zapolnjuje katedrala, zgrajena v gotskem stilu z izjemnim portalom in osmero kotnim zvonikom - mestnim simbolom. Poleg katedrale si boste ogledali tudi staro poslopje borze La Lonja, izjemno poznogotsko trgovsko središče iz 15 stoletja ter zanimive mostove. Postanek in sprehod skozi pokrito tržnico Mercado Central iz leta 1928, eni najlepših in največjih evropskih tržnic s 350 lično urejenimi stojnicami. Mercado Colon je danes eden najznamenitejših modernističnih spomenikov mesta, danes pa služi tudi kot mondeno središče s številnimi trgovinicami, kavarnami in restavracijami. Sprehod po živahnih ulicah Barrio del Carmen. Prosto popoldne za samostojno raziskovanje mesta. Zvečer priporočamo tipično špansko večerjo - paello, ki so jo »izumili« prav v Valenciji (doplačilo). Prenočevanje.

3. DAN zajtrk, nočitev
VALENCIJA
Prepustili se bomo nepozabnemu vzdušju v enem najbolj živahnih mediteranskih mest. Vožnja skozi moderni del mesta, kjer so urbano celoto spremenili v eno evropskih najmodernejših mest. Želja, da bi v mestu oblikovali učinkovito povezavo med starim in novim, se je uresničila z izvedbo načrtov najpomembnejšega arhitekta Valencije Santiaga Calatrava. Na bregovih nekdanje reke Turie je postavljen mogočen kompleks, ki pa nima le estetskega, ampak povsem praktičen značaj; vsebuje vse od Muzeja znanosti, palače umetnosti, Oceanografskega muzeja. Zunanji ogled stavb: l`Hemisferic, Muzeja znanosti princa Filipa, l`Umbracle, l`Oceanografic, Operne hiše in center za umetnost, l`Agora – prostor za koncerte in športne prireditve, mostu l`Assut… Futuristične promenade kažejo pot do steze Formule 1, teniških igrišč za mednarodna tekmovanja. Prosto popoldne.

4. DAN zajtrk
VALENCIJA - TRST
Še zadnji sprehodi ali razvajanje v Valenciji: Arena na Plaza de Toros je ena izmed večjih kulturnih in arhitekturnih znamenitosti mesta, glavna železniška postaja Estacion del Norte je poznana po svojih bogatih ornamentih, Kolumbov trg… Valencijo lahko raziščemo tudi s kolesi, ki veljajo za enega najbolj priljubljenih prevoznih sredstev v mestu. Za doplačilo priporočamo izlet v Requeno in uživanje v valencijskem vinu, lokalni kulinariki in bogati kulturni dediščini. Slabo uro vožnje, zahodno od Valencije se nahaja edinstvena vasica Requena, ustanovljena v iberskem času, z imenom samozavestna oz močna (beseda Rakana). Requena je že kmalu postala sinonim za vinogradništvo in španska vina z oznako DO ter jamstvo za najbolj kvalitetna in prestižna vina. Obiskali bomo eno izmed številih kleti, spoznali kulturo in tradicijo proizvodnje vin in Cave (peneče špansko vino) ter okusili lokalno kulinariko. Sprehod skozi najstarejši del La Villa je posebno doživetje - potovanje po srednjeveških jamah. Hiše Requne imajo namreč svojo lastno jamo, ki so jo uporabljali kot klet, shrambo, silos ali zatočišče. 22 jam pod glavnim trgom je iz časa muslimanov iz 12 in 13. stoletja in so jih uporabljali vse do 17. stoletja, ko je bila večina hiš porušenih. Popoldne prevoz do letališča, od koder bomo predvidoma v večernih urah poleteli v Trst (po želji prevoz do Slovenije).

Odhodi in cene za 2018:
22.03. od 419 €
27.04. in 30.04. ZAGOTOVLJENA ODHODA - posebni letali iz Ljubljane od 459 €
02.05. od 449 €
25.05. od 449 €
20.06. ZAGOTOVLJEN ODHOD od 449 €
27.06. od 449 €
17.08. od 449 €
26.09. ZAGOTOVLJEN ODHOD od 449 €
26.10. ZAGOTOVLJEN ODHOD od 449 €
31.10. od 449 €

CENA: *419 € min. 35 potnikov

 

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu, 1 kos ročne prtljage do 10 kg/osebo, avtobusni prevozi po programu, tri nočitve z zajtrki v hotelu 3*, spremstvo in organizacijo potovanja.

 

POPUST: Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%

DOPLAČILO: na posameznem avtobusu za manjšo skupino med 25 in 34 potniki 30€.

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba 59 €, 1 x večerja s paello v lokalni restavraciji 30€; izlet v Requeno s pokušino in prigrizkom: 49€, kos oddane prtljage na letalu 60 €, prevoz na letališče in nazaj: 38€.

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI: prevoz z lokalnimi prevoznimi sredstvi pribl. 8 €, Oceanografski muzej (v kombinaciji z ostalimi muzeji) od 25 - 35 €, katedrala 4€, La Lonja 2€, vožnja s kolesi od 10€, ogled stadiona Mestalla 11€, muzej bikoborbe 2€
 

OPOMBA: prevozi z nizkocenovnimi letalskimi prevozniki Nizkocenovni letalski prevozniki potniku dovoljujejo predvidoma 1 kos ročne prtljage (nahrbtnik/kovček), ki ga potnik lahko nese na letalo, in lahko meri največ: 56X45X25 cm. 1 kos oddane prtljage na osebo, ki se odda ob prijavi za let, s skupno težo 15 kg (v nekaterih primerih 20 kg) se plača dodatno (predvidoma 60 €/oddani kos prtljage za povratni let). Za posameznega prevoznika je natančna dovoljena teža (tako za ročno prtljago kot za prtljago, ki se odda), ki je vključena v ceno, navedena v obvestilu pred odhodom na potovanje. Na letih hrana in pijača nista všteta v ceno, prav tako sedežni red praviloma ni določen. Ob prijavi je potrebno obvezno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK (kot je napisano v veljavnem potovalnem dokumentu potnika, s katerim namerava potovati (osebna izkaznica ali potni list). Pri nekaterih prevoznikih je potrebno ob prijavi posredovati tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, ter rojstne podatke potnika. Vsaka sprememba napačno navedenih podatkov ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Strošek nosi potnik. V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. Za organizacijo posameznega dodatnega izleta je potrebnih najmanj 15 potnikov. 

Sorodni izdelki
PROVANSA IN AZURNA OBALA
Avignon, Arlec, Nica, Monaco! 4 dni, avtobusni prevoz.
Cena:
229,00 €
GARDSKO JEZERO

Ogled romantičnih mestec ob gardskem jezeru

idealen potep v poletnih mesecih

cena že od

Cena:
45,00 €
ČUDOVITA TOSKANA IN CINQUE TERRE
Ogled najlepših toskanski mestec! Vključen izlet z ladjico in vlakom po Cinque Terrah!
Cena:
158,00 €
ŠVICA EXPRES- VIKEND V ŠVICI
Ogled največjega in najživahnejšega švicarskega mesta, skok v Nemčijo in ogled botaničnega razkošja!
Cena:
149,00 €