• obisk največjih znamenitosti Avstralije
 • doživetje Aboriginske svete gore Uluru ob sončnem zahodu
 • spoznavanje divje in nenavadne flore ter favne
 • potapljanje ob velikem koralnem grebenu in raziskovanje subtropskega pragozda
 • raziskovanje sodobnih velemest Sydneya in Melbourna

 

 

1. DAN: SLOVENIJA - EVROPA - AVSTRALIJA

POLET PROTI AZIJSKEM/ BLIŽNJEVZHODNEM LETALIŠČU
Zbor potnikov na enem izmed bližnjih letališč in polet proti azijskemu letališču ter nato naprej proti Avstraliji.

 

2. DAN: LET PROTI AVSTRALIJI

PRISTANEK V MELBOURNU
V večernih urah pristanek v Melbournu. Prevoz do hotela in nastanitev.

 

3. DAN: MELBOURNE

ŠPORTNI MELBOURNE
Zjutraj ogled najpomembnejših znamenitosti Melbourna. Mesto je znano po številnih parkih, muzejih, botaničnem in živalskem vrtu ter nekaterih svetovno znanih športnih prireditvah kot so teniški Grand Slam, Formula 1… Obiskali bomo Carlton - tretjo največjo italijansko četrt na svetu, stadion olimpijskih iger iz leta 1956, reko Yarra, postajo Spencer… Ustavili se bomo tudi pri mestni hiši, obiskali vrtove Fitzroy … Popoldne nekaj prostega časa, zvečer povratek v hotel.

 

4. DAN: MELBOURNE IN PHILLIP ISLAND

MELBOURNE IN PINGVINI
Dopoldne nadaljevanje z ogledi mesta. Obiskali bomo mestno tržnico, Victoria Market, in se sprehodili do plaže v boemskem predelu St. Kilda. Popoldne se bomo podali na poldnevni izlet na Phillip Island. Na izletu bomo obiskali Churchill Island – zgodovinsko kmetijo, kjer bomo spoznali, kako so živeli prvi naseljenci. Nadaljevali bomo do Koala Conservation Centra, kjer bomo prišli stik z najbolj simpatičnimi živalicami Avstralije. Na poti pozno kosilo/večerja. Dan bomo zaključili z obiskom Penguin Parade Visitor Centra, kjer bomo ob sončnem zahodu lahko opazovali pohod pingvinov. Povratek v Melbourne.

 

5. DAN: MELBOURNE - VELIKA OCEANSKA CESTA (GREAT OCEAN ROAD)

VELIKA OCEANSKA CESTA IN 12 APOSTOLOV
Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet po svetovno znani cesti »great ocean road« do znamenitih 12 apostolov. Tu bomo lahko občudovali moč morja in veličastne monolite, ki molijo iz le tega. Na poti bomo lahko opazovali tudi idilično avstralsko podeželje. Čas boste imeli za številne fotografije, krajše sprehode in poslušanje zgodb o ladjah ki so nasedle na tej nevarni obali. Na poti kosilo. Zvečer povratek v hotel in nočitev.

 

6. DAN: MELBOURNE - CAIRNS

LET V CAIRNS
Dopoldne let iz Melbournea proti severovzhodnemu delu Avstralije, proti Cairnsu. Cairns se nahaja v zvezni državi Queensland, ki je znana po številnih sončnih dneh in je tudi glavni počitniški cilj za številne Avstralce. Cairns odlično izhodišče za izlete na znameniti Veliki koralni greben in raziskovanje subtropskih gozdov v okolici. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev.

 

7. DAN: VELIKI KORALNI GREBEN

KRIŽARJENJE PO VELIKEM KORALNEM GREBENU
Celodnevni izlet z ladjo na Veliki koralni greben. Obiskali bomo točko Michaelmas Cay, kjer je voda razmeroma plitva, večina koralnega grebena pa se nahaja do 4 m pod vodno gladino. Ta dan se bomo potapljali med raznobarvnimi ribami in številnimi koralami. Na ladji bo pripravljeno samopostrežno kosilo, po njem pa bo sledila vožnja z ladjo, ki ima prozorno dno. Tako bomo občudovali zanimiv in pisan podvodni svet. Pozno popoldan vrnitev v hotel in preostanek večera namenjen sprostitvi ali kopanju.

 

8. DAN: CAIRNS - KURANDA

RUDARSKO MESTO KURANDA IN ABORIGINI
Po zajtrku prevoz do železniške postaje Freshwater in vožnja z muzejskim vlakom do starega rudarskega mesta Kuranda. Prosto za sprehod po mestu in nakup spominkov. Na poti v dolino se bomo spustili z žičnico Skyrail do jezer Caravonica in si v kulturnem parku Tjapukai ogledali predstavitev zgodovine, verovanj in folklore ter nekaterih spretnosti plemena Aboriginov. Pozno popoldan povratek v hotel in nočitev.

 

9. DAN: CAIRNS - OLGAS - ULURU

SPOZNAVANJE ABORIGINSKE KULTURE
Zjutraj prevoz na letališče, od koder bomo poleteli proti središču Avstralije - Uluru ali Ayers Rock. Po pristanku vožnja do pogorja Olgas - Kata Tjuta, ki je sestavljeno iz več grebenov in se nahaja nekaj kilometrov od znamenitega Uluruja. Opazovali bomo nenavadne oblike in sestave teh kamnin in hodili po ozkih poteh med stenami. Za konec se bomo ustavili še v kulturnem centru, kjer se bomo naučili nekaj o Aboriginski kulturi in umetnosti. Na koncu si bomo, ob sončnem zahodu, privoščili tudi kozarec avstralskega penečega vina ter opazovali in fotografirali spreminjajoče se barve na monolitu, ki so posledica sončnega zahoda.

 

10. DAN: OLGAS - ULURU - SYDNEY

SVETA GORA ULURU
Zgodaj zjutraj, pred sončnim vzhodom vožnja na krajši izlet do vznožja monolita Ayers Rocka od koder bo možnost vzpona na vrh. Najprej bomo občudovali sončni vzhod. Za lokalno prebivalstvo Anangu, vzpon po njihovem zakonu sicer ni dovoljen, ker ima ta gora za njih poseben duhovni pomen in raje vidijo, da se njihovi zakoni in kultura spoštujejo. Sprehod okoli monolita. Po končanih ogledih vožnja do Mititjulu jame, kjer so ohranjene Aboriginske slike in nekateri zapisi. Sledi prevoz do letališča in polet proti Sydneyu. Prevoz do hotela.

 

11. DAN: SYDNEY

NAJBOLJ MONDENO MESTO AVSTRALIJE
Dopoldne ogled najbolj mondenega avstralskega mesta. Obiskali bomo predel Rocks s številnimi stolpnicami, pa Circular Quay, kjer se bomo poučili o zgodovini mesta. Sprehodili se bomo do znamenite sydneyske Opere, od koder so čudoviti razgledi na Harbour Bridge. Nato se bomo zapeljali skozi Chinatown, Darling Harbour in središče nočnega življenja Kings Cross in obiskali eno najbolj znanih plaž na svetu – Bondi Beach. Prosto popoldne za uživanje v vrvežu mesta.

 

12. DAN: BLUE MOUNTAINS

OBŠIRNI EVKALIPTUSOVI GOZDOVI
Po zajtrku bo organiziran izlet v Blue Mountains. Peljali se bomo mimo prizorišča olimpijskih iger leta 2000 in se nato ustavili v Wildlife parku, kjer bomo lahko občudovali značilne avstralske živali, kot so kenguruji, koale, emuji, razne ptice,… Nato nadaljevanje vožnje skozi slikovito pokrajino na 1000 metrih nadmorske višine, do Blue Mountains; področje se razteza na skoraj 250.000 hektarjih z bogato floro in favno, z evkaliptusovim gozdom in čudovitimi klifi. Spoznali bomo geološko sestavo in zgodovino, občudovali slapove in seveda znamenite “Tri sestre” s panoramskim pogledom na dolino Jamieson. Po želji ob doplačilu se bomo zapeljali s panoramsko železnico (skozi skalovje in deževni gozd), ki velja za najbolj strmo na svetu in je pravo enkratno doživetje. Popoldan povratek v Sydney.

 

13. DAN: SYDNEY - EVROPA

POTEPANJE PO MESTU
Nadaljevali bomo z raziskovanjem mesta. Možen je vzpon na Sydney Skyline, obisk akvarija, kopanje na sloviti plaži Bondi Beach. Popoldan se lahko po želji in proti doplačilu odločite za vožnjo do Circular Quaya (Harbour Tour), kjer se lahko vkrcate na eno izmed ladjic in se popeljete po zalivu ter občudujete vse lepote mesta, ki ležijo ob zalivu. Mesto se z morske strani pokaže v vsej svoji lepoti. Seveda se lahko podamo tudi na notranji ogled sydneyske Opere. Popoldne prevoz na letališče, od koder bomo poleteli proti Aziji.

 

14. DAN: PRISTANEK V EVROPI

Pristanek v Evropi. Po želji (doplačilo) prevoz do Slovenije.

 

 

TERMIN: 11.11. - 24.11.2023

 

CENA: od 4.980 €, min. 25 potnikov // cena se lahko spremeni!

 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

med 10 in 14 potniki 600 €

med 15 in 24 potniki 300 €

 

MOŽNA DOPLAČILA na poti: izleti in vstopnine izven programa po želji

 

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba: 780 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • avstralska viza: 40 €
 • napitnine: 60 € (tudi otroci)
 • prevoz Ljubljana - letališče Zagreb - Ljubljana 58 € (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja)

 

POPUSTI ob prijavi: otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 5 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalske prevoze po programu,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • nastanitve v hotelih 3* na osnovi nočitve z zajtrkom,
 • večerje in kosila po programu,
 • vse prevoze po programu,
 • vse izlete in oglede po programu z vstopninami,
 • vstopnine in lokalne takse po programu *(razen kjer je navedeno doplačilo/po želji),
 • spremstvo slovenskega vodnika, organizacijo potovanja.

 

PREDVIDENE ČASOVNICE NA ODHODU 11.11.2023 (vse ure so v lokalnih časih):

11.11.2023     Zagreb – Doha          16:05–23:20

12.11.2023     Doha – Melbourne    01:45–23:20

23.11.2023     Sydney – Doha         22:00–04:50

24.11.2023     Doha – Zagreb          08:30–12:25

 

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet, ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov (ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč (odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča). Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.
*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20.  Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi  zasebni prevoz iz želenega kraja.

Ob prijavi na prodajno mesto pošljite kopijo potnega lista.

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  VELIKI ISLANDSKI KROG IN VESTMANSKI OTOKI

  Čudovito krožno poletno potovanje z ogledom ogled vseh najlepših znamenitosti Islandije!

  8 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  2.129,00 €
  VALENCIJA

  28.04. - 01.05.2024, ZAGOTOVLJEN ODHOD!

  Mesto za raziskovalce in gurmane. Mesto, ki vas bo navdušilo s svojo izvirnostjo.

  4 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  598,00 €
  MADEIRA - VRT ATLANTIKA

  Obisk vulkanskega otoka večne pomladi!

  7 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.069,00 €
  ATENE IN NAJLEPŠA ANTIČNA MESTA

  Ogled živahne prestolnice Grčije in več!

  4 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  689,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih