IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK
IRSKA - ZELENI OTOK

IRSKA - ZELENI OTOK

27.04. - 04.05.2024, ZAGOTOVLJEN ODHOD!

Irska, Cork, Limerick, Sligo, Belfast, Dublin, Kilkenny

8 DNI, letalo

Že od

Cena:
1.398,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO
 • doživetje v Dublinu: Temple bar, Trinity College, irski craic ali edinstveno občutje v irskih pubih 
 • obisk drevoreda iz znamenite serije Igra prestolov
 • Antrimska obala je najbolj znana panoramska zanimivost na Severnem Irskem, Velikanov nasip pa je nekaj prav posebnega. 
 • vrsta zanimivih pokrajin se preliva druga v drugo, vsaka je popolnoma drugačna, pa vendar zgolj del očarljive sestavljanke
 • Moherske pečine kamnita preteklost in cvetlična sedanjost
 • na stotine lepih peščenih plaž, primernih za uživanje

 

Zakaj Irska?

Zaradi čudovite pokrajine, zaradi kulturnih in zgodovinskih spomenikov, ki pripovedujejo svojo lastno zgodbo, zaradi  čudovitih mest, ki ti pustijo dihati, zaradi glasbe, ljudi, sproščenosti,  craica, ki te ponese v višave. Vsem, ki boste obiskali Irsko, ostanejo topli in neizbrisni spomini nanjo!

 

 

1. DAN: SLOVENIJA -DUBLIN -BELFAST (nočitev)

Polet  v Dublin in vožnja v Belfast, kjer so številne znamenitosti le nekaj minut oddaljene druga od druge. Po ogledu znamenitosti kot so Opera, Botanični vrt in izvirne poslikave na hišah, sledi prenočevanje v okolici Belfasta.

 

2. DAN: GIANT‘S CAUSEWAY - SLIGO (zajtrk, večerja, nočitev)

Po zajtrku vožnja še do Titanik četrti, kjer so izdelali Titanik in kjer je danes sodoben muzej v naravni velikosti ladje.Nato se bomo poistovetili s serijo Igre Prestolov. Predstavljali si bomo, da bežimo pred silami Lannisterjev. Ta občutek je še toliko bolj vznemirljiv med 200 let starim drevoredom »temačnih« dreves z vijugastimi vejami. Postavili se bomo v čevlje Arye Stark, ki je v priljubljeni seriji Game of Thrones tukaj skozi potovala skupaj z Nočno stražo in se pripravite na odkrivanje pokrajine, ki je bila večkrat poosebljena v Sedmih Kraljestvih. Foto postanek in nadaljevanje proti največjemu naravnemu čudesu – Velikanovemu nasipu (Giant ‘s Causeway). Sestavlja ga ogromno šestero kotnih stebrov, ki se spuščajo v morje kot ozka polica. Po ogledu tega čuda narave sledi prijetno nadaljevanje poti proti Sligu, oz. proti hotelu.

 

3. DAN: SLIGO - GALWAY (zajtrk, večerja, nočitev)

Po najbolj neokrnjenem in slikovitem predelu Irske z obiskom groba irskega lirika Yeats, boste prispeli do živahnega mesta Galway. Sprehod do osrednjega trga po lesenih mostovih in slikovitih ulicah. Gričevnato pokrajino Burren zaznamuje siv apnenec in neposeljenost, tu najdemo čudovito travniško cvetje, sijajno glasbo in na stotine starih spomenikov.

 

4. DAN: CLIFF OF MOHER – BUNRATY CASTLE (zajtrk, nočitev)

Sapo vam bodo vzeli Moherski klifi, ki se dvigajo nad strmimi prepadi. Sledi ogled enega najbolj avtentičnih irskih gradov Bunraty Castle. V sklopu tega si ogledamo tudi park, katerega zaznamuje predstavitveno področje irskega podeželja 19. stoletja. Zapustili bomo območje najdaljše irske reke Shanon in prispeli do najlepše irske varice Adare, z očarljivo lego in s slamo kritimi zidanicami.

 

5. DAN: RING OF KERRY – CORK (zajtrk, nočitev)

Najprej vožnja po delu znamenitega Ring of Kerry, nato se bomo napotili proti gradu Blarney, kjer boste poljubili znameniti kamen na grajskem obzidju. Sledi raziskovanje mesta Cork, leta 2005 evropska kulturne prestolnice. Pravijo, da je to idealno mesto za pohajkovanje. Veliko časa ne bo, malo pa že! Prenočevanje.

 

6. DAN: Kilkenny -Dublin (zajtrk, nočitev)

Po zajtrku vožnja do živahnega Kilkennyja,kjer dominira mogočni grad.Sprehod po mestecu in čas za kosilo. Čez slikovito pogorje wicklov vožnja v Dublin. Prvi ogledu v mestu Park St. Stephens Green, katedrala Sv. Patrika. Prav tako boste spoznali nabrežje reke Čiffey, O'Conell in Grafton Street,. Nastanitev v hotelu in nočitev. 

 

7. DAN: DUBLIN (zajtrk, nočitev)

Še zadnji ogledi mesta. Vsekakor je zaščitni znak Guinnes degustacije so izjmeno zanimive, saj spoznamo tako proces nastajana, kot tudi pokušino različnih vrst. Morda se boste odločili za obisk katerega od muzejev, ki jih je v tem pisanem mestu resnično veliko. Od Narodnega muzeja, Narodne galerije, Malega muzeja ali pa morda ogled živalskega vrta, ki velja za največji zaprti mestni park v Evropi. Vsekakor pa je Temple Bar tisti del mesta, ki ga je potrebno doživeti ne samo zvečer, temveč tudi čez dan. Mladi glasbeniki in drugi nastopajoči umetniki dajejo ulici kultni pečat sproščenosti. Zaključna večerja po želji.

 

8. DAN: DUBLIN - ZAGREB (ali bližnje letališče)

Zgodnji odhod in polet na enega od bližnji letališč.Ob doplačilu transfer do Ljubljane. 

 

 

TERMINI: 

27.04. - 04.05.2024, ZAGOTOVLJEN ODHOD!

22.06. - 29.06.2024

22.07. - 29.07.2024

24.08. - 31.08.2024

27.09. - 04.10.2024

 

CENA: od 1.398 € min. 40 potnikov // cena se lahko spremeni!

 

DOPLAČILO za manjšo skupino: 

 • med 20 in 24 potniki  160 €, 
 • med 25 in 29 potniki  120 €.
 • med 30 in 34 potniki  90 €
 • med 35 in 39 potniki  60 €.

 

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 368 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • povratni transfer na letališče 76€
 • ogled ladje in muzeja  Titanic v Belfastu 30€
 • rezervacija vstopnin in parkirnin Giants Causeway in Moherski klifi 28€
 • rezervacija in ogled piva Guiness 30€ (v primeru višje sezone in cene vas bomo obvestili), otroci 40€ do 18. leta,
 • Irska večerja v Dublinu s programom 60€
 • Najava Trinity College, Book of Kels, plačilo na licu mesta cca 20€ (cene se lahko spremenijo).
 • morebitno doplačilo za oddano prtljago na poletu do 20 kg bo objavljeno naknadno in znaša 120€ v obe smeri
 • MOŽNA DOPLAČILA na poti:
 • dodatne vstopnine po izbiri
 • pričakovane napitnine cca. 20 € po osebi,

 

VSTOPNICE:
Cene vstopnic, ki jih lahko ali uspemo pridobiti od našega lokalnega partnerja za posamezne oglede so višje za približno 10% do 20% od objavljenih cen na uradnih spletnih straneh. Vključujejo stroške posredovanja in rezervacijo termina. Vstopnice si seveda lahko pridobite tudi individualno, v tem primeru poskrbite za logistiko ogleda sami. Potrditev nakupa vstopnic je lahko samo ob prijavi, in ne tik pred odhodom ( znotraj 21 dni pred odhodom), saj ne moremo zagotoviti prostih terminov ogleda.  Vrstni red ogledov pri programih se lahko spremeni, zaradi optimalne izvedbe programa.  

Rezervacije vstopnic, ki niso vključene v ceno potovanja, potnik opravi sam preko spleta (online), s predhodno določitvijo ure vstopa. Priporočamo, da si svoj termin obiska rezervirate sočasno s prijavo na potovanje, vendar upoštevajte ter rezervacijo termina opravite izključno na dan, ki je v programu opredeljen kot prost dan za samostojno raziskovanje. Pri programih, ki imajo intenzivno vsebino z ogledi, je težko določiti prosti čas za oglede muzejev.

 

POPUSTI ob prijavi: otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • sedem nočitev z zajtrki,
 • dve večerji,
 • avtobusne prevoze po Irski,
 • cestne in ostale pristojbine,
 • zunanje oglede,
 • stroške spremstva in organizacije potovanja

 

POMEMBNO: tretje dodatno ležišče v troposteljnih sobah ni enakovredno osnovnemu ležišču. Cene vstopnin so informativne in se lahko spremenijo. Soba 1/2+1 je na vprašanje.

V primeru, da pride do spremembe predvidenih ur poleta, program prilagodimo. Izvedba je lahko v obratnem vrstnem redu, vsebina ostaja nespremenjena. 

 

POTNIKI ZA TA PROGRAM POTREBUJEJO POTNI LIST.

 

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča). Program in vsebina ostajata nespremenjena. Lahko se spremeni zaporedje.

*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20.  Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi  zasebni prevoz iz želenega kraja.

 

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi ( za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) : 
prevoz Ljubljana –  letališče Benetke 38 € na osebo/smer    

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  BERLIN Z LETALOM

  Za vikend v Berlin z letalom!

  Program prilagojen tistim, ki bi želeli več prostega časa.

  4 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  649,00 €
  ČOKOLADA IN GRADEC

  Super enodnevna zabava za družine!

  1 DAN, avtobus

  Že od

  Cena:
  56,00 €
  NIZOZEMSKA V ZNAMENJU CVETJA

  Najboljši čas za obisk Nizozemske!

  Neskončna polja cvetličnih nasadov, med katerimi kraljujejo tulipani vseh barv.

  6 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  449,00 €
  LONDON Z LETALOM - 4 DNI

  Kraljeva družina in močna tradicija, umetniški naboj in izvirnost, poseben humor, obred pitja čaja, moda, etnična in jezikova raznolikost, kulinarične dobrote vsega sveta, muzeji in galerije...

  4 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  698,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih