VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG
VELIKI TURŠKI KROG

VELIKI TURŠKI KROG

Čudovito krožno popotovanje naravnih presežkov!

9 DNI, letalo

Že od

Cena:
998,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO
 • čudoviti antični mesti Efes in Pergamon nas bosta ponesli v središči grške znanosti in umetnosti
 • rodovitna pravljična Kapadokija, ena najbolj impozantnih pokrajin
 • Pamukkale "bombažni grad", kjer se bomo odpočili ob mineralnih izvirih
 • Istanbul, mesto palač, veličastnih mošej in pisanih tržnic

 

 

Čudovito krožno popotovanje naravnih presežkov bomo pričeli v Ankari, dinamičnem in živahnem glavnem mestu Turčije, kjer je na eni strani čutiti vpliv mladih izobražencev in študentov, svetovljanski utrip mu dajejo tuja veleposlaništva, številne sodobne restavracije in kavarne, še vedno pa je čutiti bogato zgodovino in to prav na vsakem koraku. Kapadokija je vizualno najbolj presenetljiva turška regija, zlasti območje "mesečeve pokrajine", kjer je erozija oblikovala pravljičen svet jam, vrhov, "vilinskih dimnikov" in čutnih gub. Z minerali bogata zemlja je odlična za gojenje zelenjave, sadja, tudi grozdja, zato je tukaj od nekdaj eno izmed glavnih vinorodnih območij. Obiskali bomo Pamukkale, kjer so bleščeče bele kalcitne terase ustvarile »bombažni grad«. Za zaključek  še biserni niz izjemnih mest, kot so antična Efes, Bergamo, svilena Bursa in Istanbul, kjer se bo naše odkrivanje čudovite Turčije tudi zaključilo.  

 

 

1. DAN: SLOVENIJA - ISTANBUL - BURSA

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana ali Zagrebu in polet v Istanbul. Po pristanku vožnja po avtocesti proti Bursi, prvi prestolnici otomanskega imperija, čudovitega mesta na nekdanji svileni poti. Ogled Zelene džamije in mavzoleja. Sledi obisk svetovno znane tržnice svile - Koza Han. Slikovitost barv in kvaliteta prave svile vas bosta navdušila. Morda bo premamil vonj slavnega Iskender kebaba, ki so ga prvič pripravili prav v tem mestu. Nastanitev v hotelu in večerja.

 

2. DAN: BURSA - PERGAMON - İZMİR

Po zajtrku ogled Pergamona (doplačilo), glavnega mesta antične Male Azije in nekdanjega grškega središča znanosti in umetnosti. V Asklepionu (doplačilo) ogled ostankov zdravilišča posvečenega bogu Asklepionu.Vožnja po avtocesti proti İzmirju, ki je drugo največje pristaniško mesto, takoj za Istanbulom. Mesto je še danes prežeto z ostanki grške, rimske, perzijske in bizantinske dediščine. Panoramski ogled mesta, nastanitev v hotelu in večerja.

 

3. DAN: İZMİR - EFEZ - PAMUKKALE

Vožnja v Efez, ki je po mnenju mnogih najlepše antično mesto v Mali Aziji. V mestu se nahaja veliko arheoloških ostankov, med drugim Artemidin tempelj, ki je v antiki veljal za eno izmed sedmih čudes sveta, prav tako Celsusova knjižnica. Posebej bo zanimiv ogled Marijine hiše (doplačilo), kjer naj bi preživela svoja zadnja leta. Nadaljevanje potovanja proti Pamukkalam, kar v turškem jeziku pomeni “bombažni grad”. Pamukkale so na seznamu Unescove kulturne dediščine. Topla termalna voda že tisočletja odlaga kalcij in ustvarja bele terase, v katerih so se namakali že prebivalci antičnega Hierapolisa. Sledi ogled znamenitih belih ponvic in bližnjega antičnega mesta Hierapolis (doplačilo), kjer se je včasih nahajala največja nekropola na anatolskih tleh. Nastanitev v hotelu in večerja.

 

4. DAN: PAMUKKALE - KONYA

Sledila bo vožnja v Konyo, najbolj tradiconalno mesto Anatolije in nekdanjo prestolnico seldžuškega kraljestva. Ogledali si bomo mošejo in mavzolej Mevlana, ki je ustanovitelj plesočih dervišev, mislec in teolog. Tu je shranjenih nekaj najbolj znanih islamskih relikvij, med drugim tudi Mohamedova brada. Nastanitev v hotelu in večerja.

 

5. DAN: KONYA - KAPADOKİJA

Vožnja proti Kapadokiji. Na poti si bomo ogledali Sultanhani Kervansaray (doplačilo), ki je je nekoč služil kot postojanka za počitek karavan in menjavo kamel. Vožnja do kanjona reke Ihlare, kjer se bomo sprehodili ob reki in si ogledali nekaj znamenitosti. Nadaljevanje vožnje proti Kapadokiji, nastanitev v hotelu in večerja.

 

6. DAN: KAPADOKIJA

Celodnevni ogledi. Panoramska vožnja skozi »Mesečevo pokrajino«. Na poti se bomo večkrat ustavili in občudovali delo in lepote narave. Povzpeli se bomo na trdnjavo Učhisar (doplačilo), ki je iz skale izklesana trdnjava in najvišja panoramska točka v Kapadokiji. Ogledali si bomo muzej na prostem v kraju Göreme (doplačilo), kjer so s freskami poslikane cerkve vklesane v skalo. Za krajši čas bomo obstali v tipični turški vasici Urgup, znani po opuščenih skalnatih bivališčih. V popoldanskih urah bomo vstopili še v podzemlje Kapadokije. Sledil bo obisk podzemnega mesta, nekdanjega pribežališča kristjanov pred vdorom arabskih plemen. Povratek v hotel in večerja. Zvečer ob doplačilu priporočamo obisk tradicionalnega lokala v jami s folklornim programom. Nepozabno doživetje. 

 

7. DAN: KAPADOKIJA - ANKARA

Po zajtrku vožnja proti Ankari. Tukaj se bomo sprehodili po starem mestnem jedru in obiskali Ataturkov mavzolej (doplačilo), ki ga letno obišče več kot petnajst milijonov obiskovalcev. Do veličastnega 40 tonskega sarkofaga, v dvorani časti,  pridemo po aveniji levov, izklesanih v slogu starih anatolskih naseljencev Hititov. Pot nas bo nato vodila po tipičnih otomanskih ulicah do razgledne točke, kjer se nam bo odprl pogled nad večjim delom Ankare. Nastanitev v hotelu in večerja.

 

8. DAN: ANKARA - ISTANBUL

Vožnja proti Istanbulu in ogled mesta (Modra mošeja, Aja Sofija, muzej Topkapi, Cisterna bazilika, Hipodrom). Zvečer bomo po želji obiskali katero izmed številnih čajnic ali lokalov. Po želji večerja v tipični lokalni restavraciji s folklornim programom. Nastanitev v hotelu.

 

9. DAN: ISTANBUL - LJUBLJANA

Ob doplačilu možnost križarjenja po Bosporju, morski ožini, med Evropo in Azijo, mimo trdnjave Rumeli Hisar in mimo palače Dolmabahče in Beylerbeyi, pod bosporskima mostovoma. Obisk živahnega in pisanega bazarja ter nakupovanje in barantanje ob pitju turškega čaja. Predvidoma popoldne polet v Ljubljano ali Zagreb.

 

 

TERMINI:

27.07. - 04.08.2023 - cena od 998 €

13.09. - 21.09.2023 - cena od 998 €

04.10. - 12.10.2023 - cena od 998 €

18.10. - 26.10.2023 - cena od 998 €

25.10. - 02.11.2023 - cena od 998 €

18.11. - 26.11.2023 - cena od 998 €

 

CENA: od 998 €, min. 35 potnikov // cena se lahko spremeni!

 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: med 15 in 24 potniki 80 €, med 25 in 34 potniki 60 €.

 

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 220 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi),
 • večerja s turško folklorno predstavo 38 €
 • prevoz na letališče v Zagrebu: 29 € na osebo na smer (v kolikor je let iz Zagreba)

 

DOPLAČILA na poti za vstopnine:

(cene vstopnin so odvisne od valutnega razmerja med evrom in turško liro, na dan 20.01.2023 je razmerje 1:20)

 • Cisterna bazilika pribl. 21 €,
 • križarjenje po Bosporju pribl. 32 €,
 • Topkapı palača pribl. 27 €,
 • Ankara - muzej anatolskih civilizacij pribl. 9 €, 
 • Göreme muzej na prostem pribl. 16 €, 
 • Zelve in Pasabaglari muzej pribl. 9 €, 
 • Kaymaklı ali Derinkuyu podzemno mesto pribl. 11 €, 
 • naselje Uçhisar pribl. 4 €, 
 • dolina Ihlara pribl. 10 €, 
 • Sultanhan počivališče pribl. 1 €, 
 • Pamukkale Hierapolis pribl. 21 €,
 • Efez pribl. 21 €, 
 • hiša Sv. Marije pribl. 11 €, 
 • bazilika St. Jean pribl. 5 €, 
 • Pergamon Akropola in vzpenjača pribl.19 €, 
 • Pergamon Asklepion pribl. 9 €,

 

DRUGA DOPLAČILA na poti:

 • strošek javnega prevoza v Istanbulu
 • priporočene napitnine 40 € na osebo
 • turistična taksa pribl. 1 € na osebo na noč, skupaj pribl. 8 € 

 

POPUST ob prijavi: otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz v Istanbul in nazaj,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • avtobusne prevoze po programu,
 • oglede po programu brez vstopnin,
 • 1 nočitev z zajtrkom in 7 polpenzionov v dvoposteljni sobi v hotelih 4*,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega poleta, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko nespremenjen. 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Splošni pogoji in navodila – Dodatek I: Obrazec standardnih informacij za pogodbe o paketnem potovanju

 

 

Sorodni izdelki

  OD PORTA DO LIZBONE - PORTUGALSKI BISERI

  Obisk Cabo da Roca - najzahodnejše točke Evrope!

  Degustacija desertnega vina Portovec v Portu, obisk najlepšega portugalskega mesta Sintre in še več!

  7 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  949,00 €
  VIVA LA MEXICO - V KRALJESTVU AZTEKOV IN MAJEV

  Mehika je zibelka srednjeveških civilizacij Majev in Aztekov, dežela barv, okusov ter raznolike pokrajine. Obiščemo jo, da se naužijemo najlepših odtenkov deževnega gozda, kjer se skrivajo mogočne piramide. Vabljeni!

  12 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  2.498,00 €
  MESEČEVA POKRAJINA KAPADOKIJA

  Prepusti se domišljiji v pravljični deželi Kapadokija in spoznaj legendo o derviših in nastanku mesteca Konya!

  8 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.099,00 €
  BASKIJA

  Odhodi v letu 2023

  8 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.199,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih