DUBAJ (IN ABU DHABI) Z DIREKTNIM LETOM
DUBAJ (IN ABU DHABI) Z DIREKTNIM LETOM
DUBAJ (IN ABU DHABI) Z DIREKTNIM LETOM
DUBAJ (IN ABU DHABI) Z DIREKTNIM LETOM
DUBAJ (IN ABU DHABI) Z DIREKTNIM LETOM
DUBAJ (IN ABU DHABI) Z DIREKTNIM LETOM
DUBAJ (IN ABU DHABI) Z DIREKTNIM LETOM
DUBAJ (IN ABU DHABI) Z DIREKTNIM LETOM
DUBAJ (IN ABU DHABI) Z DIREKTNIM LETOM
DUBAJ (IN ABU DHABI) Z DIREKTNIM LETOM
DUBAJ (IN ABU DHABI) Z DIREKTNIM LETOM
DUBAJ (IN ABU DHABI) Z DIREKTNIM LETOM
DUBAJ (IN ABU DHABI) Z DIREKTNIM LETOM
DUBAJ (IN ABU DHABI) Z DIREKTNIM LETOM
DUBAJ (IN ABU DHABI) Z DIREKTNIM LETOM
DUBAJ (IN ABU DHABI) Z DIREKTNIM LETOM

DUBAJ (IN ABU DHABI) Z DIREKTNIM LETOM

Direktno iz Ljubljane v Dubaj!

V kratkem času boste lahko obiskali še sosednji Abu Dhabi ali Sarjah!

6 DNI, letalo

Že od

Cena:
1.089,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO
 • direktno iz Ljubljane v Dubaj
 • v kratkem času boste lahko obiskali še sosednji Abu Dhabi ali Sarjah
 • pet nočitev z zajtrkom v odličnem hotelu 4* v centru mesta
 • predlagamo križarjenje po Creeku, ki je prav posebno doživetje 
 • po želji jeep safari po prostranih dubajskih sipinah ob zvokih beduinske glasbe in beduinski večerji v puščavi - toplo priporočamo 
 • po želji vzpon na mogočno Burj Khalifo, ki je ob svojem odprtju leta 2009 veljal za najvišjo stavbo na svetu

 

 

1. DAN: LJUBLJANA - DUBAJ (nočitev)

Zbirališče potnikov predvidoma ob 12.30 uri na letališču JP Ljubljana. Prijava na polet v Dubaj. Nočitev.

 

2. DAN: DUBAJ - MESTO PRSTIŽA OB OBALI PERZIJSKEGA ZALIVA (BURJ KHALIFA IN KRIŽARJENJE PO CREEKU) (nočitev)

Zajtrk in spoznavanje mesta, ki se vzporedno z obalo razteza na več kot 70 kilometrih dolžine in nekaj zanimivih umetnih otokih. Večji del novega dela Dubaja zaznamuje moderna arhitektura, kjer stavbe med seboj tekmujejo v višini, zanimivih oblikah in fasadah. Spoznali bomo prestižno področje Jumeirah, se ustavili na znameniti plaži ob še danes ikonskemu hotelu Burj Al Arab. Od zunaj si bomo ogledali eno izmed lepših mestnih mošej in mimo najelitnejših hotelov nadaljevali pot do otoka Palm Jumeirah. Umetni  otok v obliki palme je poseljen z vilami, stanovanjskimi zgradbami in prestižnimi hoteli. Z razgledne točke bo krasen pogled na Atlantis. Skozi internetno mesto se bomo podali do Marine. Postanek in osvežitev na eni izmed teras znamenite Marine Walk. Ob najdaljši cesti Sheika Zayeda, ki vodi skozi mesto, so nanizani arhitekturno dosežki zadnjih desetletij. Skupno spoznavanje modernega dela mesta bomo zaključili pri enem največjih nakupovalnih središč na svetu. V sklopu Dubaj malla je tudi najvišja zgradba na svetu Burj Khalifa (doplačilo). Popoldan lahko preživite v nakupovalnem središču, obiščete  akvarij ali spijete kavo ob velikem drsališču. Nikakor ne bomo zamudili ogleda velikih fontan, ki ob večernem času zažarijo v barvah in kjer voda slikovito ubira ritme spremljajoče glasbe. Zvečer predlagamo križarjenje z ladjo Dhow po Creeku (doplačilo), ki bo gotovo posebno doživetje.  Vrnitev v hotel. Nočitev.

 

3. DAN: DUBAJ (zajtrk, nočitev)

Po zajtrku se odpravimo na raziskovanje starejšega in bolj tradicionalnega dela mesta. Skozi osrednji upravni del se bomo preko Trga združitve zapeljali do mestnega zaliva Khor, ga prečkali po najstarejšem mestnem mostu in se ustavili v velikem vladarskem parku Zabeel. Tu stojijo palače dubajske vladarske družine,  do uradne delovne rezidence se bomo sprehodili skozi čudovit park. Pot bomo nadaljevali ob Khoru, mimo palač ministrstev do najstarejšega ohranjenega in obnovljenega dela mesta. V Bastakyji se srečamo z začetki poseljevanja, tipično arhitekturo in nekaj tradicije. Mimo stare utrdbe nadaljujemo pot do znamenite tekstilne tržnice. Sprehod med številnimi prodajalnami, nato pa prečkanje mestnega zaliva s tardicionalnimi čolni Abra. Na drugi strani nas bodo močne vonjave povabile na tržnico začimb, na znameniti Tržnici zlata bomo občudovali stvaritve tamkajšnjih zlatarjev. Prosto popoldne za obisk katere od številnih atrakcij ali muzejev. 

 

4. DAN: DUBAJ - (izlet ABU DHABI ali SARJAH) (zajtrk, nočitev)

Prosti dan v Dubaju. Priporočamo obisk sosednjega mesta in emirata Abu Dhabi (doplačilo) prestolice Združenih arabskih emiratov. Predstavlja drugačen koncept mesta, z veliko naravnimi zelenimi površinami,  čudovitimi parki ter obmorsko promenado, ki očara obiskovalce. Ustavili se bomo na polotoku Yaas, znanem po največjem Ferrarijevem svetu in dirkališču Formule 1. Tudi tamkajšnji muzej Louvre je privlačna arhitekturna in umetniška atrakcija. Med vožnjo ob osrednji obalni promenadi bomo občudovali mestne parke in visoke poslovne, stanovanjske in hotelske zgradbe. V muzeju na prostem, Heritage villageu, bomo spoznali začetke Abu Dhabija in tradicijo. Po želji in ob doplačilu obisk nove predsedniške palače ali veličastne Velike mošeje šejka Al Zayeda, ki s svojo arhitekturo, ornamenti in veličastnim dvoranami jemlje dih.

Če ste za dogodivščino bliže, se je možnost izleta v Emirat in mesto Sharjah, ki velja za kulturno in umetniško prestolnico Združenih arabskih emiratov, s številnimi bogatimi muzeji in galerijami. V Sharjahu se bomo popeljali do Univerzitetnega mesta, ki ga zaznamujejo številne univerze, med drugim nova Al Qasimia, arhitekturno pa obiskovalce prevzame Akademija astronomije, vesoljskih znanosti in tehnologije. Nova knjižnica arhitekta Fosterja se uvršča med posebnosti mesta. Nadaljevanje do Trga kulture, kjer stojijo vladarjeva palača, Palača kulture in Javna knjižnica. Na trgu Ittihad bomo občudovali ikonsko Faisalovo mošejo, od tu pa se podali do impozantnega Muzeja islamske civilizacije, ki predstavlja enega izmed bogatejših muzejev bližnjega vzhoda. Nadaljevanje mimo srca Sharjaha, rekonstrukcije starega mesta, zatem pa sprehod po Souq Jubail, največji živilski tržnici v Emiratih . Obisk Modrega Souka, kjer se v čudoviti zgradbi vrstijo trgovinice z lokalnimi izdelki, spominki in tudi zlatom. Na obali notranje mestne lagune se skozi nasad palm sprehodimo do Al Noor mošeje. Tudi enega najbolj znamenitih parkov in mestnih promenad bomo obiskali -  Al Majzal, ker si bomo privoščili daljši postanek za okrepčilni napitek in prigrizek. V poznih popoldanskih urah povratek v Dubaj.

 

5. DAN: DUBAJ - (po želji JEEP SAFARI) (zajtrk, nočitev)

Dan za sprostitev, zabavo, samostojno raziskovanje ali nakupe. Dubaj velja za nakupovalni raj s številnimi shopping centri z raznovrstno ponudbo trgovin znanih blagovnih znamk. V starem delu mesta, v Deiri, se nahajata dve zanimivi tržnici z zlatom in z začimbami. V modernem delu Dubaja priporočamo obisk nakupovalnega centra Mall of the Emirates, kjer je znamenito pokrito Dubajsko smučišče. Po želji se boste odločili za adrenalinski Jeep safari. S terenskimi vozili se zapeljemo med zlato rdečimi sipinami, kar je prava adrenalinska zabava. Preden nam v beduinskem kampu pripravijo večerjo, se lahko preizkusite v deskanju po sipinah in ježi kamel ali preprosto meditirate med oblaki vodne pipe. Ob dobri hrani in pijači (v ceni safarija) uživamo v nepozabnem sončnem zahodu, ki ga obarvajo tudi ritmi beduinske glasbe in čutni gibi trebušne plesalke (razen v času ramadana). Večerni povratek v Dubaj.

 

6. DAN: DUBAJ - LJUBLJANA (zajtrk)

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Prijava na polet letala proti Ljubljani.

 

 

TERMINI:

26.04. - 01.05.2024

03.05. - 08.05.2024

24.05. - 29.05.2024

27.09. - 02.10.2024

11.10. - 16.10.2024

 

CENA: od 1.089 €, min. 20 prijavljenih potnikov // cena se lahko spremeni!

 

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • med 20 in 29 potnikov 50 €
 • med 10 in 19 potnikov 90 €

 

MOŽNA  DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba: 290 € 
 • izlet v Abu Dhabi (min. 15 pax)  69 €*  
 • izlet v Sarjah (min. 15 pax ) 52 €*
 • jeep safari(min. 10 pax): 89 €
 • križarenje z večer jo - Dhow Cruise Creek 49 €
 • vzpon na Burj Khaliffo: 65 €, PRIPOROČAMO, (najava in doplačilo možno do 14 dni pred odhodom), otroci do 7,99 leta 55 €
 • Legoland: 85 €
 • Vodni park Atlantis z akvarijem: 89 € odrasli, otroci (3 do 7 let) 75 € (samo vstopnina, brez prevoza)
 • Vodni park Atlantis: 69 € (samo vstopnina, brez prevoza)
 • La Perle Show: 64,00 € odrasli - brez prevoza
 • *Minimalno število oseb za izvedbo izleta je 15 oseb, sicer se napravi preračun na manjše število

 

Pri prijavah z večjim številom potnikov ne zagotavljamo nastanitve v hotelu soba ob sobi (to je možno le v kolikor ima hotel proste kapacitete, da nam to lahko omogočijo). 

 

DOPLAČILA na poti: 

 • turistina taksa približno 5 eur na sobo na noč,
 • napitnine pribl. 30 eur na osebo,
 • metro cca 5 eur.

 

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
 • odrasli od 12 let dalje na dodatnem ležišču 5% (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in osebe starejše od 12 let)

 

CENA VKLJUČUJE:

 • direkten polet s Flydubai z Ljubljane 
 • vključen en kos ročne in oddane prtljage
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusne prevoze po programu
 • 5x nočitev z zajtrkom v hotelu  4* v Dubaju - center 
 • v ceni dvodnevni ogled Dubaja,
 • spremstvo slovenskega vodnika
 • organizacijo potovanja

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

Pomembno: Razpored sedežev na letalu  Fly Dubai je v izključni domeni prevoznika, zato brez predhodne rezervacije in doplačila žal ne moremo zagotoviti razporeda sedenja. Sedeže  je možno je možno rezervirati po naslednjih pogojih:

 • Sedeži v ekonomskem razredu do 17 vrste od 28 do 40 € po osebi in smeri
 • Sedeži v ekonomskem razredu od 17 vrste naprej pa med 18 in 25 € po osebi in smeri

 

PREDVIDENE ČASOVNICE :

LJUBLJANA – DUBAJ: 14:00 – 22.55
DUBAJ – LJUBLJANA: 09.40 – 13:05

ali

LJUBLJANA - DUBAJ: 17.20 - 02.10

DUBAJ - LJUBLJANA: 12.45 - 16.20

NASTANITEV: preverjeni hoteli, odlična lokacija, center Dubaja/Deira

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  BEOGRAD IN AVALA

  Odličen kratek vikend oddih!

  Možnost kulinaričnega doživetja na Skadarliji.

  2 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  139,00 €
  CESARSKI DUNAJ

  Spoznali bomo tisoč let evropske zgodovine in moč nekdanje monarhije!

  1 DAN, avtobus

  Že od

  Cena:
  59,00 €
  BUDIMPEŠTA, BRATISLAVA IN DUNAJ

  Obisk treh čudovitih srednjeevropskih prestolnic, možnost obiska tradicionalne čarde, po želji se lahko na Dunaj odpeljete s katamaranom po Donavi!

  3 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  209,00 €
  SALZBURG IN ORLOVO GNEZDO

  Vožnja po slikoviti v živo skalo vsekani panoramski alpski cesti!

  Za ljubitelje zgodovine, narave in glasbe.

  1 DAN, avtobus

  Že od

  Cena:
  68,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih