EKVADOR IN GALAPAGOS
EKVADOR IN GALAPAGOS
EKVADOR IN GALAPAGOS
EKVADOR IN GALAPAGOS
EKVADOR IN GALAPAGOS
EKVADOR IN GALAPAGOS

Ekvador, majhna dežela mnogih znamenitosti, s svojo raznolikostjo prepriča vsakogar. Ekvador ima vse. Vulkanske vrhove v Andih in neskončne višinske planote, tropski deževni gozd, tihomorsko obalo in slavno otočje Galapagos, zanimivo tradicionalno kulturo in barvite tržnice, lepo ohranjena središča kolonialnih mest in še mnogo več. Ekvador razkriva številne skrivnosti dan za dnem med potovanjem po svojih najlepših krajih.

 

Potovanje se začne v kolonialnem Quitu in nadaljuje z eno največjih in najbolj barvitih tržnic Južne Amerike v Otavalu, ves čas v spremljavi spektakularne pokrajine. Sledijo si lepi razgledi in mnogi postanki za uživanje trenutka v čudoviti okolici ekvadorskega višavja. Nepozabni so pogledi na slikovita vulkana Cotopaxi (5897 m) in Chimborazo (6268 m), najvišji vrh Ekvadorja, vulkansko jezero Quilotoa pa preprosto začara s svojo lepoto.

 

Doživetja se vrstijo, med njimi vratolomna vožnja z ekvadorsko železnico, kopanje v termah z zdravilno vodo izpod vulkanov, občudovanje izjemno lepo ohranjenega mestnega središča Cuence, prostranost višinskega narodnega parka Cajas. Seveda nas spremljajo tudi vedno prijazni in zgovorni domačini, živahna večerna vzdušja in močna tradicija.

 

Na koncu potovanja pride še tisto, na kar vsakdo najprej pomisli ob omembi Ekvadorja, otočje Galapagos. Češnja na vrhu smetane potovanja po Ekvadorju je res prvovrstno potovalno doživetje. Vulkanski otoki uživajo v pravi izolaciji in tam se je razvil edinstven živalski svet, kateremu namenimo dovolj časa za spoznavanje in si privoščimo tudi nekaj počitniškega vzdušja v tej izjemni naravni okolici.

 

Spoznavanje avtohtone kulture, občudovanje kolonialne arhitekture, strmenje v neskončnost izjemnih pokrajin, stapljanje z naravo in plavanje v kristalno čisti vodi Galapagosa. To je Ekvador.

 

Vabljeni na doživetje poezije v modrem, zelenem in belem!

 

 

1. DAN: LJUBLJANA – EVROPA – QUITO

Zbor potnikov v Ljubljani in prevoz do bližnjega letališča od koder preko enega izmed evropskih letališč poletimo v Quito. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti, prevoz do hotela in nočitev. (letalo, H)

 

2. DAN: QUITO – MINDO

Zajtrk. Eno najlepših mest Južne Amerike leži na 2850 m v ozki dolini ob vznožju vulkana Pichincha. Zjutraj se sprehodimo po živahni prestolnici s starim kolonialnim mestnim jedrom (UNESCO). Začnemo na Velikem trgu (Plaza Indenpendencia), kjer občudujemo lepe zgradbe, med njimi katedralo, ter predsedniško in škofovsko palačo. Na trgu Sv. Frančiška obiščemo istoimensko cerkev in samostan iz 16. stoletja. Še pogled na mesto z razgledne točke, hriba El Panecillo. Popoldne vožnja v Mindo, idilično naselje znotraj oblačnega tropskega deževnega gozda. Namestitev in večerni sprehod po okolici ob spremljavi žabjega koncerta. Nočitev. (P*, ZV)

 

3. DAN: MINDO – Pululahua – La Mitad del Mundo – San Pablo – OTAVALO

Zajtrk. Za dobro jutro si privoščimo raziskovanje naravne okolice. Še obisk predelovalnice čokolade in že se ponovno dvigamo na ekvadorske višave. Postanek pri orjaškem kraterju oz. kalderi Pululahua, enem največjih v Južni Ameriki. Bližamo se ekvatorju, po katerem je Ekvador dobil ime, "središču sveta" – La Mitad del Mundo, kjer z eno nogo stojimo na severni, z drugo pa na južni polobli. Sledi še kratek postanek na razgledni točki nad jezerom San Pablo, od koder ni več daleč do Otavala. Namestitev in prost večer. Nočitev. (H, Z)

 

4. DAN: OTAVALO – CUICOCHA – SALCEDO

Zajtrk. Prijazno mesto OtavaloSalcedo, Ekvadorrio predstavlja andsko trgovsko križišče še izpred inkovskih časov in nekaj te tradicije se je ohranilo, saj je Otavalo danes zelo živahno trgovsko mesto. Zgodaj zjutraj se pridružimo domačinom na tržnici, eni največjih in najbolj barvitih v državi, kjer pri podjetnih domačih trgovcih lahko kupimo vse od odej, puloverjev in usnja do začimb. Kmalu se odpeljemo do vulkanskega jezera Cuicocha pod ognjenikom Cotacachi. Plovba po turkiznem jezeru je prav posebno doživetje. V bližini jezera se nahaja istoimensko mesto, središče usnjarske obrti, kjer lahko nadaljujemo z nakupi. Pozno popoldne se mimo Quita odpeljemo proti vulkanu Cotopaxi do Salceda. Večerja in nočitev. (H, ZV)

 

5. DAN: SALCEDO – jezero Limpiopungo – jezero Quilotoa – BANOS

Zajtrk. Zapeljemo se v Narodni park Cotopaxi, ki zajema okolico enega največjih še aktivnih vulkanov na svetu, Cotopaxi (5897 m). Podamo se na krajši sprehod okoli jezera Limpiopungo, da se naužijemo lepot panorame, višinske andske planote in razgledov na veličastni Cotopaxi. Nadaljujemo z vožnjo preko Andov, mimo naselja Latacunga še više k andskim hribom. Vozimo se mimo tradicionalnih vasic in že dosežemo vasico Quilotoa. Skozi vasico se spustimo v krater jezera Quilotoa in obstanemo v prelepi naravi. Nazaj se vrnemo na mulinih hrbtih. Pozno popoldne se odpeljemo v Banos. Po prihodu sprehod po mestu in sladkanje z lokalno slaščico meločo. Nočitev. (H, Z)

 

6. DAN: BANOS – lokalne terme – RIOBAMBA

Zajtrk. Banos je poznan po toplicah s termalno vodo, ki se napajajo iz toplih vrelcev še vedno aktivnega vulkana Tungurahua. V skladu s časom obiščemo rezbarsko delavnico in trgovinico s tipičnim nakitom iz ebenovine, ter nadaljujemo z vožnjo po "aveniji slapov". Postanemo pri najbolj znanem med njimi, slapu Pailon del Diablo oz. "Hudičev kotel". Z gondolo se zapeljemo preko reke nad mogočnim slapom  Manto de la Novia. Nadaljujemo pot skozi "avenijo vulkanov" in postanemo za občudovanje najvišje ekvadorske gore, vulkana Chimborazo (6268 m). Slikovita vožnja pod zasneženimi andskimi vrhovi se vsekakor vtisne v spomin. Prihod v kolonialno Riobambo, obdano s šestimi vulkani in sprehod po mestnem trgu. Nočitev. (H, Z)

 

7. DAN: RIOBAMBA – ALAUSI – vlak do  INGAPIRCE – CUENCA

Zgodnji zajtrk in vožnja v Alausi, kjer se vkrcamo na vlak. Sledi spektakularna vožnja po vratolomni progi, imenovani El Nariz del Diablo – "Hudičev nos" do Sibambeja. Od tod ni več daleč do najpomembnejšega ekvadorskega arheološkega nahajališča Ingapirca. Tu izvemo vse o Inkih in si ogledamo največje znamenitosti kraja. Sledi še vožnja v Cuenco, ki se ponaša z dolgoletnim obstojem in bogato kulturno dediščino. Še UNESCO je mesto uvrstil na seznam svetovne dediščine. Nočitev. (H, Z)

 

8. DAN: CUENCA – NARODNI PARK  EL CAJAS – GUAYAQUIL

Po zajtrku se sprehodimo po mestnih ulicah s čudovito kolonialno arhitekturo in bogato tržnico najrazličnejših izdelkov umetniške obrti. Še zadnja vožnja na andske višine. Tokrat nas pot vodi proti obali preko narodnega parka Cajas. Narodni park Cajas je znan po visoki planoti, razbrazdani s številnimi jezeri in mnogimi vrstami ptic. Prileže se sprehod na svežem višinskem zraku sredi prostrane narave in že smo blizu morja, začutimo tople sape priobalnega tihomorskega obrežja s tropskim rastlinjem. Po ravninski vožnji bomo prevozili veliko reko Guayas in se pomešali v množico živahnih prebivalcev dvomilijonskega Guayaquila. Panoramski ogled mesta in vožnja do hotela. Nočitev. (H, Z)

 

9. DAN: GUAYAQUIL – polet na GALAPAŠKO OTOČJE – otok BALTRA – PUERTO AYORA

Zajtrk. Bliža se tisto, kar že težko čakamo. Obisk več kot zasluženo slovitih, divjega življenja polnih, Galapaških otokov. Polet na otok Baltra. Po opravljenih formalnostih se zapeljemo na otok Santa Cruz, do naselja Puerto Ayora, ki bo naša postojanka za nekaj dni. Privoščimo si kosilo, popoldne pa se peš odpravimo do ene najlepših plaž Galapagosa, Želvjega zaliva. Že ob poti do plaže bomo opazovali živali, najbolj ptice. Na sami plaži, ki je dobila ime po želvah, ki tukaj gnezdijo, žive tudi pelikani, morski legvani. Vrnitev v hotel. Nočitev. (letalo, P*, ZK)

 

10. DAN: PUERTO AYORA – izlet na otok North Seymour

Zgodnji odhod. Zajtrk na ladji. Plovba do otoka North Seymour, prekrit z grmičevjem in majhnim gozdom srebrnosivih dreves Palo Santo, ki so običajno brez listov in čakajo na dež, da se razcvetijo. Tu domuje kolonija modronogih strmoglavcev, lastovičji galebi in pelikani. Otok gosti tudi eno največjih kolonij ptic burnic, ki tukaj tudi gnezdijo. Od druge favne so prisotni morski levi in morski legvani. Privoščimo si kosilo. Popoldne je čas za "snorklanje" v kristalno čistem morju s pingvini, morskimi želvami in pisanimi tropskimi ribami. Vrnitev v Puerto Ayora. Večerja in nočitev. (P*, ZKV)

 

11. DAN: PUERTO AYORA – raziskovalna postaja Charlesa Darwina – otok ISABELA

Zajtrk. Obiščemo raziskovalno postajo Charlesa Darwina, ki je hkrati informacijsko središče, muzej, knjižnica in postaja za vzrejo želv. Je tudi središče znanstvenikov in zaščitnikov otočja, ki si prizadevajo za čim večjo ohranitev otočja. Sledi plovba do otoka Isabela, naše naslednje postojanke. Tam obiščemo jezero flamingov in najdaljšo plažo na arhipelagu. Namestitev v hotel. Večerja in nočitev. (P*, ZV)

 

12. DAN: Otok ISABELA – greben Tintoreras

Zajtrk. Isabela, največji otok Galapagosa, ima kar šest vulkanov.Dopoldan se sprehodimo po najdaljši plaži na otočju. Med prijetnim sprehodom po beli plaži se bomo srečali z morskimi legvani, ter množico različnih ptic. Po kosilu zaplujemo do grebena Tintoreras s kristalno čisto in mirno morsko vodo, kjer si privoščimo "snorklanje" in plavanje, morda vidimo še pingvine, morske leve, legvane, morske pse in seveda neskončno množico pisanih tropskih rib. Vrnitev v hotel. Zadnja večerja na Galapagosu in zbiranje vtisov. Nočitev. (P*, ZKV)

 

13. DAN: Otok ISABELA – otok Baltra – polet v GUAYAQUIL

Zgodnji odhod, plovba do otoka Baltre. Po zajtrku v Puerto Ayora, poletimo v Guayaquil. Po pristanku vožnja do mesta in nastanitev v hotelu. Popoldne preživimo na Maleconu, mestnem trgu ob reki Guayas. Tukaj je središče dogajanja, vedno polno življenja, tu so trgovinice in restavracije. Večer v modernem mestu, ki vedno bolj postaja središče glavnega dogajanja v vsej državi. Nočitev. (letalo, H, Z)

 

14. DAN: GUAYAQUIL

Zajtrk. Odpravimo se v središče mesta. Sprehodimo se skozi najstarejšo četrt Las Penas, ki je danes polna restavracij in lokalov. Odmaknemo se stran od reke, v četrt 9. oktobra s peš cono in številnimi trgovinami. Prosti čas. Nočitev. (H, Z)

 

15. DAN: GUAYAQUIL - EVROPA

Zajtrk. Prosti čas za lastno raziskovanje mesta in prosto za še zadnje nakupe. Večerni let preko vmesnega letališča proti Evropi. (letalo, Z)

 

16. DAN: EVROPA - LJUBLJANA

Po pristanku na bližnje letališče sledi še vožnja do Ljubljane. (letalo)

 

 

TERMIN: 26.11.  - 11.12.2022   ZAGOTOVLJEN ODHOD

 

CENA: od 4.197 € pri min. 20 potnikih 

 

Obvezna doplačila:

 • Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb 250 €
 • Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb 120 €

 

Doplačila po želji (na osebo):
- izlet na Tintoreas in plavanje z morskimi psmi cca 56 USD.

 

Možna doplačila:

 • Doplačilo za enoposteljno sobo 240 €

 

POPUSTI:

 • Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču -10%
 • Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču -20%

 

CENA VKLJUČUJE: 

 • prevoz Ljubljana – Benetke – Ljubljana,
 • letalski prevoz po programu,
 • letališke pristojbine in varnostne takse (288 EUR),
 • nočitve glede na spodnji opis,
 • prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja,
 • prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, vlakom in drugimi vozili,
 • ogled mesta Quito z vključenimi vstopninami,
 • izlet do Otavala in vulkanskega jezera Cuicocha,
 • vstopnino na jezero Quilotoa,
 • pristojbine za Nacionalni park Cotopaxi,
 • obisk toplic,
 • vstopnino za ogled inkovskega gradu Ingapirca,
 • oglede in vstopnine po programu,
 • notranji let Guayaquil – Galapagos – Guayaquil z letališko pristojbino,
 • 5 dni/4 noči obiska otočja Galapagos, z vsemi ogledi (razen vstopnine v Narodni park, ki se plača na kraju samem) in prevozi (izlet do Tortuga Bay in Darwinove postaje; izlet z ladjico na otok Bartolome; izlet z ladjico na otok Isabela; opremo za snorkljanje),  
 • slovensko vodenje in lokalne vodnike,
 • stroške priprave in organizacijo potovanja.

 

Namestitev: 8 nočitev v hotelih 3* z zajtrkom, 2 nočitvi v preprostem penzionu/hotelu 3* z zajtrkom in večerjo.
GALAPAGOS: 4 nočitve na osnovi polnega penziona v preprostem penzionu/hotelu 3*.

 

ZDRAVJE: pred potovanjem v Ekvador se je potrebno obvezno cepiti proti rumeni mrzlici. Za cepljenje se naročite vsaj tri tedne pred potovanjem na zavodu za Zdravstveno varstvo v Ljubljani. Več informacij najdete tudi na http://www.zdravinapot.si. 

 

VIZE: Slovenci vize za Ekvador ne potrebujemo. Potrebujemo le potni list, ki je veljaven še 6 mesecev po koncu potovanja.

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  VIVA LA MEXICO - V KRALJESTVU AZTEKOV IN MAJEV

  Mehika je zibelka srednjeveških civilizacij Majev in Aztekov, dežela barv, okusov ter raznolike pokrajine. Obiščemo jo, da se naužijemo najlepših odtenkov deževnega gozda, kjer se skrivajo mogočne piramide. Vabljeni!

  12 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  2.498,00 €
  PROVANSA - PO POTEH SLIKARJEV

  Obiskali bomo kraje v čudoviti in divji Provasni, ki so bili navdih mnogim svetovno znanim slikarjem in umetnikom!

  4 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  438,00 €
  ŠRILANKA IN ODDIH NA MALDIVIH

  Spoznajte utrip te čudovite dežele in življenje njenih prebivalcev. Spoznajte ljudi in deželo ter si privoščite potepanje po starodavnih templjih, hojo po naravi, safari, lenarjenje na peščenih plažah.

  11 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  2.490,00 €
  APULIJA - DUŠA JUŽNE ITALIJE

  Lepa mesta, ki pripovedujejo o ponosni zgodovini pokrajine, kjer živijo ljudje odprtega srca in dobrega duha!

  Že od

  Cena:
  699,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih