JAPONSKA
JAPONSKA
JAPONSKA
JAPONSKA
JAPONSKA
JAPONSKA
JAPONSKA
JAPONSKA
JAPONSKA
JAPONSKA

JAPONSKA

05.10.2022

11 dni, letalo

Že od

Cena:
2.895,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

Le malo dežel nam vzbuja tako mešane občutke kot prav Japonska. Na eni strani še vedno vpeta v tradicijo in stare običaje, na drugi futuristična mesta in tovarne robotov. Na misel nam pridejo pridni delavci, množice turistov s fotoaparati, na drugi strani pa umirjena gora Fuji in arhitekturni tempeljski biseri. Pa seveda nesrečna Hirošima, ekspresno hitri vlaki, tudi potresi in orkani, vedno bolj priljubljeni suši... Dežela z bogato tradicijo in preteklostjo ter svetlo prihodnostjo. Resnično je nekaj posebnega, spoznajmo skupaj nekaj njenih najlepših kotičkov...

 

 

1. DAN: POLET V MODERNO JAPONSKO PRESTOLNICO, polet, obroki na letalu

Polet z letališča v Benetkah preko Dunaja proti prestolnici Japonske.

 

2. DAN: TOKYO, nočitev
 

SODOBNOST SE SREČA S TRADICIJO 

Pristanek na tokijskem letališču in po obmejnih formalnostih vožnja do hotela in nastanitev. Tokyo velja za tretje največje mesto na svetu z modernimi nebotičniki, izmed katerih izstopata 634 m visok Sky Tree in malce nižji, a nič manj spektakularen Tokyo Tower, ki sta obdana s številnimi templji. Mesto je zanimiva mešanica tradicije in modernega. Nastanitev v hotelu in nočitev.

 

3. DAN: TOKYO, zajtrk, nočitev
 

ŠINTOIZEM IN BUDIZEM

Po zajtrku bomo začeli z ogledi japonske prestolnice. Za začetek bomo obiskali mestno četrt Ginza, ki velja za elegantni in dragi predel s številnimi luksuznimi trgovinami. V bližini se nahaja ena najvišjih zgradb v mestu, znameniti stolp Tokyo Tower, kjer se bomo povzpeli na razgledno točko na to čudovito velemesto. Nato bomo obiskali znamenito ribjo tržnico Tsukiji, ki velja za največjo na svetu. Popoldne bomo nadaljevali do trga Cesarske palače, kjer prebiva cesarska družina, ki se le dvakrat letno javno prikaže na vhodu palače, drugače je zaprta za javnost in si bomo trg ogledali le z zunanje strani. Nato bomo nadaljevali do templja Meiji, ki je posvečen prednikom vladarja Meiji in njegove žene. Obiskali bomo tudi budistični tempelj Asakusa Kannon. Videli ne bomo le dveh različnih templjev, ampak se spoznali tudi z dvema glavnima verovanjema na Japonskem, šintoizmom in budizmom. Povratek v hotel in nočitev.

 

4. DAN: TOKYO - NIKKO - TOKYO, zajtrk, nočitev
 

V KRALJESTVU ŠOGUNOV

Po zajtrku bo sledila vožnja proti severu skozi japonsko podeželje v mesto Nikko, ki je staro japonsko budistično središče in narodni park. Mesto, v davnini eno najpomembnejših v šogunatu Edo, ki so mesto varovali in podpirali več sto let, je pod zaščito Unesca in se ponaša s številnimi templji. Ogledali si bomo Toshogu tempelj, posvečen družini Tokugawa. Tu je pokopan tudi veliki šogun Tokugawa, ki je vladal skoraj celi Japonski. Sledil bo prosti čas za kosilo. Nadaljevali bomo s postankom pri jezeru Chuzenji in bližnjih, skoraj stometrskih slapovih Kegon, na poti se bomo peljali tudi mimo znamenitega rdečega mostu Shinkyo. Povratek v Tokyo in nočitev.

 

5. DAN: TOKYO - GORA FUJI - JEZERO ASHI - GORA KOMAGATAKE - HAKONE, zajtrk, večerja, nočitev
 

SVETA GORA JAPONCEV

Vožnja do gore Fuji, enega najlepših simbolov Japonske in hkrati japonska sveta gora. Vožnja do pete postaje, do višine 2.305 metrov nadmorske višine, od koder je lep razgled na okolico (v kolikor nam bo to dopuščalo vreme). Tu se nahaja polno trgovinic, tudi z razglednicami in spominskimi žigi gore Fuji. Nadaljevali bomo do jezera Ashi, ki leži v objemu japonskih Alp, nato pa se bomo z gondolo povzpeli še na goro Komagatake in uživali v pogledu na lepo pokrajino. Nadaljevali bomo vožnjo v Hakone, kjer so številni vulkanski vrelci, ob katerih so zrasla številna zdravilišča. Nastanitev v hotelu, zgrajenem v tradicionalnem japonskem slogu - Ryokanu. V hotelu boste imeli možnost poskusiti japonsko večerjo. Nočitev.

 

6. DAN: HAKONE - KYOTO, zajtrk, nočitev
 

V KRALJESTVU MESTA GEJŠ

Po zajtrku sledi prevoz do železniške postaje od koder se bomo z hitrim vlakom odpeljali proti Kyotu, ki velja za enega najlepših japonskih mest. Obiskali bomo budistični tempelj Kiyomizu, svetišče Heian Jingu, ki se ponaša z enimi največjih vstopnih vrat na Japonskem, grad Nijo in eno najbolj obiskanih točk na Japonskem, budistični tempelj Kinkakuji. Kyoto slovi tudi kot mesto gejš, na drugi strani reke Kamogawe, v Gionu so stoletja gojili glasbo, ples, eksotično kulinariko in poskrbeli, da so se gospodje dobro počutili. Sprehodili se bomo mimo lesenih okijev, hiš, kjer se šolajo gejše in mimo čajnic, kjer so se v preteklih časih zbirali samuraji. Povratek v hotel in nočitev.

 

7. DAN: KYOTO - NARA - KYOTO, zajtrk, nočitev
 

JELENJI PARK IN BRONASTI BUDA

Po zajtrku vožnja do mesteca Nara, kjer se nahajajo zgodovinske znamenitosti, ki so na listi Unescove kulturne dediščine. Ogledali si bomo tempelj Todaj-ji, ki velja za glavno znamenitost tega mesta. Gre za eno največjih lesenih poslopij na svetu z velikim bronastim Budo, največjim na Japonskem. Prosti čas bo tudi za Jelenji park, kjer se prosto giblje 1200 jelenov, ki so svete živali templja. Popoldne bo prosto na lokalni tržnici za oglede, nakupe in kosilo. Sledil bo povratek v Kyoto. Zvečer je ob doplačilu možnost ogleda predstave z gejšami v četrti Gion (predstava vključuje čajno ceremonijo, ples gejš, izdelavo ikebane in lutkovno predstavo). Povratek v hotel in nočitev.

 

8. DAN: KYOTO ali po želji IZLET V HIROŠIMO (doplačilo), zajtrk, nočitev
 

JAPONSKI NAČIN ŽIVLJENJA

Po zajtrku sledi prost dan za raziskovanje mesta Kyoto. Vodnik vam bo svetoval, kaj si lahko v mestu ogledate in kaj lahko doživite. Priporočamo obisk Nishiki makreta-a, prave in živahne tržnice sadja, mesa in hrane.  

V mestu lahko najdete še ogromno drugih zanimivosti, kot so razni templji in parki, med katerimi se lahko sprehodite ali pa se prepustite mestu Kyoto.
 

*Izlet v Hirošimo:

SPOMINSKI PARK ŽRTVAM PRVE ATOMSKE BOMBE

S hitrim vlakom se bomo zapeljali v Hirošimo, ki je v zgodovini zapisana kot nesrečno mesto, kjer so Američani odvrgli prvo atomsko bombo v zgodovini. Eksplodirala je 6.8.1945 ob 8.15 in v trenutku ubila na tisoče ljudi. Obiskali bomo pretresljiv muzej in bližnji spominski park, posvečen vsem žrtvam. Nato bomo obiskali še otoček Miyajima, kjer stoji svetišče Itsukushima, »plavajoča vrata« pa veljajo za eno od treh najbolj fotogeničnih točk na Japonskem. Do otoka se bom zapeljali s trajektom in si ogledali zanimivosti. Povratek v Kyoto in nočitev.

 

9. DAN: KYOTO - HIMEJI – KOBE - OSAKA, zajtrk, nočitev
 

GRAD BELE ČAPLJE IN MUZEJ JAPONSKEGA ŽGANJA

Najprej bomo obiskali enega najlepših gradov na Japonskem, imenovan tudi Grad Bele čaplje, kjer so snemali znane filme, med drugim tudi Poslednji Samuraj s Tomom Cruisom v glavni vlogi. Naslednji  postanek bo v mestu Kobe, kjer si bomo ogledali zanimiv muzej Hakutsuru, ki je posvečen tradicionalnemu japonskemu žganju - sakeju, kjer ga bomo poizkusili in na koncu tudi kupili. Obiskali bomo še kitajsko četrt, ki je le ena izmed treh na Japonskem in spominski park Meriken, ki je spomin na katastrofalni potres v mestu leta 1995.  Pot bomo nadaljevali v Osako, moderno mesto, ki slovi tudi po odlični hrani. Nastanitev v hotelu in nočitev.

 

10. DAN: OSAKA, zajtrk

Zajtrk in ogled Osake, ki je tretje največje mesto na Japonskem, sicer zelo moderno, vendar nas bo presenetilo s kar nekaj zgodovinskimi in arhitekturnimi zanimivostmi. Tako si bomo ogledali Shittenoji tempelj, ki so ga kar nekajkrat uspeli previdno obnoviti in tako ohraniti njegov čudovit izgled. Zadržali se bomo na pisanem Kuromon marketu, ki slovi po odlični ulični morski hrani, seveda nekaj časa tudi za samostojno kosilo. Popoldan se boste odpravili na eno najvišjih stavb na svetu Umeda Sky, ki je sestavljena iz dveh povezanih stolpov s 40 nadstropji, ki sežejo kar 170 m visoko. V atriju se nahaja čudovit lebdeči vrt. Ne boste izpustili niti  znamenite nakupovane ulice Sinsaibashi  ali sprehod ob zalivu Osaka.  

Nekaj časa za počitek, nočitev v hotelu.

 

11. DAN: OSAKA – ZURICH - BENETKE, zajtrk, polet, obroki na letalu
 

SAYONARA
Zajtrk, prevoz na letališče v Osaki in polet proti Zürichu. Nadaljevanje poleta  v Benetke, kamor boste prispeli ob predvidoma 18.50 uri.  

 

 

TERMIN: 05.10. - 15.10.2022

 

CENA: od 2.895 € pri min. 25 potnikih 

 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 20 in 24 potniki 190 €
 • med 15 in 19 potniki 320 €
 • med 10 in 14 potniki 590 €

 

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • morebitne dodatne vstopnine približno 50 €
 • napitnine na licu mesta (tudi otroci) 40 €

 

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 495 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • paket večerij 268 €
 • predstava gejš 62 €
 • celodnevni izlet v Hirošimo s hitrim vlakom 370 € (spremstvo slovenskega vodnika na izletu v Hirošimo je zagotovljeno ob prijavi najmanj 10 potnikov)

 

POPUST:

 • 5% do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb.

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz Benetke – Dunaj  – Tokyo in Osaka – Zurich – Benetke v ekonomskem razredu z letalsko družbo Austrian/Swiss
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • prenočevanje z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih 3*
 • eno nočitev z večerjo v tradicionalnem Ryokanu
 • oglede po programu
 • avtobusne prevoze po programu
 • prevoze z vlakom po programu
 • vse vstopnine po programu
 • lokalno govoreče angleške vodnike, slovenskega spremljevalca in stroške organizacije

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  DUNAJ IN ŽIVALSKI VRT

  Sezona 2022,

  obisk najstarejšega živalskega vrta v Evropi

  Že od

  Cena:
  44,00 €
  GRADOVI LUDVIKA II. BAVARSKEGA - 2 DNI

  Ogledi vseh treh pravljičnih gradov,

  vožnja z ladjo po bavarskem morju Chiemsee,

  obisk znamenitega samostana Ettal.

  2 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  134,00 €
  APULIJA - skrivnostna južna Italija

  Sezona 2022,

  Potovanje z letalom

  6 DNI

  Že od

  Cena:
  638,00 €
  NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI

  ZAGOTOVLJEN ODHOD - 21.08.2022!

  Skrivnostna Norveška v svoji notranjosti skriva številne naravne zaklade, ki se v poletnih mesecih odkrijejo v vsej svoji lepoti.

  8 DNI

  Že od

  Cena:
  1.299,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih