VIETNAM IN KAMBODŽA - INDOKINSKA BISERA
VIETNAM IN KAMBODŽA - INDOKINSKA BISERA
VIETNAM IN KAMBODŽA - INDOKINSKA BISERA
VIETNAM IN KAMBODŽA - INDOKINSKA BISERA
VIETNAM IN KAMBODŽA - INDOKINSKA BISERA
VIETNAM IN KAMBODŽA - INDOKINSKA BISERA
VIETNAM IN KAMBODŽA - INDOKINSKA BISERA
VIETNAM IN KAMBODŽA - INDOKINSKA BISERA
VIETNAM IN KAMBODŽA - INDOKINSKA BISERA
VIETNAM IN KAMBODŽA - INDOKINSKA BISERA
VIETNAM IN KAMBODŽA - INDOKINSKA BISERA
VIETNAM IN KAMBODŽA - INDOKINSKA BISERA
VIETNAM IN KAMBODŽA - INDOKINSKA BISERA
VIETNAM IN KAMBODŽA - INDOKINSKA BISERA

VIETNAM IN KAMBODŽA - INDOKINSKA BISERA

Slikovita pokrajina, čudovita mestna središča z mešanico arhitekturnih slogov, pisane tržnice, ena najboljših kuhinj na svetu...

15 DNI, letalo

Že od

Cena:
2.898,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

Vojna v Vietnamu je že davna preteklost, cveti pa turizem, ki ga omogočajo prijazni domačini, slikovita pokrajina, čudovita mestna središča z mešanico arhitekturnih slogov, pisane tržnice, ena najboljših kuhinj na svetu... Če k temu prištejemo še obisk Kambodže, njene izredno privlačne prestolnice Phnom Penh in seveda neprecenljivega Angkor Wata, ene najimpresivnejših človeških stvaritev sploh, potem smo lahko prepričani, da nas čaka zares čarobno potovanje.

 

 

1. DAN: SLOVENIJA - EVROPA - HANOI

 

POLET V VIETNAMSKO PRESTOLNICO
Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet proti Hanoju, kamor bomo predvidoma prispeli naslednji dan v popoldanskih urah.

 

2. DAN: HANOI

 

AZIJSKI MESTNI UTRIP
Naše potepanje po jugovzhodni Aziji bomo začeli v enem izmed njenih najočarljivejših azijskih mest, Hanoju. Politični in upravni center dežele leži na severu države v rodovitnem porečju Rdeče reke, kjer pridelajo največ riža v deželi. Kratka osvežitev in prevoz do hotela. Prvi mestni utrip bomo doživeli s tradicionalnimi tricikli, s katerimi se bomo odpeljali do starega mestnega jedra. Sprehod po živahnem mestnem središču in postankom v eni izmed prijetnih kavarnic. 

 

3. DAN: HANOI

MAVZOLEJ HO CHI MINHA
Ves dan bomo namenili ogledu prestolnice. Izgubili se bomo v labirintu ozkih ulic starega mestnega jedra, ki so že stoletja ostala skoraj nedotaknjena in so poimenovana po različnih obrteh, ki tukaj še vedno živijo. Sprehodili se bomo mimo jezera Sword, do templja književnosti, ki predstavlja prvo univerzo Vietnama, pagode na enem stebru, pagode Tran Quoc, tržnice Don Xuan vse do svetišča Thanh ob zahodnem jezeru. Obiskali bomo etnološki muzej in obiskali Ho Chi Minhov mavzolej. Zvečer si bomo ogledali znamenito predstavo z lutkami na vodi.

 

4. DAN: HANOI - ZALIV HALONG

 

OSMO ČUDO SVETA V ZALIVU HALONG
Zgodnji zajtrk in vožnja skozi slikovito pokrajino do osmega čudesa sveta, zaliva Halong, kjer se več kot 3000 otočkov dviga iz turkiznega morja. Eden najbolj veličastnih predelov Vietnama naj bi bilo delo zmaja, ki je s svojim repom pometel vrhove gora v morje. Ob prihodu vkrcanje na ladjo, kjer se bomo seznanili z njeno notranjostjo in našim pestrim programom, ki nas čaka na dvodnevnem križarjenju. Križarili bomo po zalivu, občudovali kraške otočke, eksotično rastlinje, obiskali katero izmed mnogih jam, se vozili s kajaki in raziskovali vasice na vodi, kjer še danes živijo Vietnamci. Pred večerjo bo sledil še tečaj vietnamske kuhinje, kjer se bomo naučili pripraviti prave vietnamske tradicionalne jedi. Po večerji predlagamo kakšno sprostitveno masažo ali preprosto uživanje na terasi.

 

5. DAN: HALONG - HANOI - HUE

 

JUTRANJI TAI CHI IN VOŽNJA Z NOČNIM SPALNIKOM
Zjutraj se bomo razgibali na svežem zraku in opravili tečaj Tai Chi. Do kosila bomo križarili med otočki, nato sledi povratek po čudoviti pokrajini v Hanoi in priprava na nočno vožnjo s spalnim vlakom. Doživetje, ki ga morate izkusiti v času potovanja po Vietnamu! V kolikor bomo imeli srečo, nas bodo domačini pogostili, povabili na partijo kart ali zgolj na pogovor o nekdanji skupni državi. Prihod v Hue je predviden naslednje jutro okoli 8. ure.

 

6. DAN: HUE

 

DIŠEČA REKA HUONG
Po zgodnji prijavi v hotel in osvežitvi z zajtrkom se bomo počasi odpravili na raziskovanje nekdanje prestolnice Vietnama, ki ima izjemno bogato zgodovino. S čolni se bomo zapeljali po dišeči reki Huong, si ogledali eno najpomembnejših simbolov mesta, pagodo Thien Mu in obiskali grobnice slavnega kralja Tu Duc-a, katere je uporabljal že za časa svojega življenja, predvsem za molitev in sprostitev. Sledi obisk citadele s prepovedanim mestom, kjer si bomo ogledali glavni vhod, palačo Supreme Harmony in tempelj Nguyen. 

 

7. DAN: HUE - HOI AN

 

PRAVLJIČNO MESTO HOI AN

Dopoldan se bomo odpravili čez gorski prelaz Hai Van Pass, kateri povezuje gore in morje do Da Nanga. Hai Vas Pass velja za ikonični cesto z čudoviti razgledi. Najprej se bomo ustavili na polotoku Son Tra ali opičja gora, kje bomo občudovali osupljiv razgled na plažo Da Nang in otoke Champ v daljavi. Po kosilo še skok na najlepšo plažo v Vietnamu. 
Mesto, ki slovi po starem mestnem jedru, ki je pod Unescovo zaščito, japonskem mostu, pisanih starih hišah, številnih lanternah, galerijah, starinarnicah in ter tržnici. Sledi večerni ogled mesta. Kratek sprehod po mestu, katerega stari del je pod Unescovo zaščito, mimo slovitega japonskega mostu, pisanih starih hiš, številnih lantern, galerij, starinarnic.

 

8. DAN: HOI AN - TRA QUE - HOI AN

 

PRAVLJIČNO MESTO HOI AN IN SPOZNAVANJE OKOLICE S KOLESOM
Zjutraj se bomo se bomo s kolesi zapeljali skozi čudovito tropsko pokrajino do ljubke zeliščne vasice Tra Que, kjer nas bodo domačini pozdravili s pijačo dobrodošlico, nato pa nam bodo predstavili številna zelišča, s katerimi bomo pripravili znamenite vietnamske spomladanske zavitke ali »spring rolls«. Zatem bomo nadaljevali vožnjo do vasice Cam Thanh kjer obiščemo vodni gozd kokosovega oreha Bay Mau - približno 7 hektarjev, obdanih z gozdovi mangrove, kanali, hiše, prekrite s kokosovim vodnim listjem. Z domačini boste lahko veslali na čolnih s košarami in se boste potopili v naravno lepoto gozda palme nipa. Dobite lahko nekaj ljubkih ročno izdelanih spominkov iz listov palme nipa, kot so klobuki, ure, prstani…. Na koncu se bomo ustavili pri lokalni družini, kjer bo možnost za sproščujočo masažo stopal z zdravilnimi zelišči, tradicionalno terapevtsko prakso in pripravo kosila skupaj s specialitetami v Hoi Anu. Nato boste okusili jedi, ki ste jih pripravili sami. Prosto popoldan za sprehajanje po pravljčnem Hoi Anu.

 

9. DAN: HOI AN - SIEM REAP

Zajtrk v hotelu in obisk svetišča My Son. Svetišče My Sơn je skupek zapuščenih in delno porušenih hindujskih templjev v osrednjem Vietnamu, ki so jih med 4. in 14. stoletjem zgradili kralji kraljestva Champa, indijanizirano kraljestvo ljudstva Cham. Uživalu bomo tudi v njihovem tradicionalnem plesu Cham. Po kosilu še nekaj prostega časa in vožnja do letališča od koder bomo poleteli v Siem Reap, mesto v Kambodži, ki slovi po nahajališčih kmerskih templjev iz 11. stoletja, imenovanih Angkor. Prevoz do hotela, krajši čas za osvežitev in potem odhod na večerjo.
 

10. DAN: SIEM REAP

 

OGLED TEMPLJA ANGKOR WAT
Dan namenjen odkrivanju kmerske preteklosti. Najprej se bomo ustavili v nekoč največjem mestu na svetu Angkor Thom-u. Obzidano kraljevo mesto, zgrajeno v 12. stoletju, se razteza na desetih kvadratnih kilometrih. Obdano je s širokim jarkom, v centru pa se nahajajo čudoviti spomeniki kot je Bayon ter stolpi okrašeni z več kot dvesto smejočimi obrazi. Biser dneva bo vsekakor ogled največjega med templji, Angkor Wata, ki je posvečen hindujskemu bogu Višnuju. Tempelj je svetovno poznan zaradi svoje lepote in prefinjenem reliefu, ki razkriva poglavja iz Ramajane, zato ga je Unesco razglasil za svetovno zgodovinsko dediščino. Če bo nebo brez oblaka, se bomo povzpeli še na vrh hriba do ostankov templja Phnom Baheng, kjer bomo ob sončnem zahodu uživali razgled na planoto s templjem Angkor Wat. Večerja z ogledom tipičnega kamboškega plesa, Apsara.

 

11. DAN: SIEM REAP - PHNOM PENH

 

ZAPORI RDEČIH KMEROV IN POLJA SMRT
Zajtrk in daljša vožnja do glavnega mesta Kambodže, enega zadnjih turistično neodkritih biserov indokitajskega polotoka. Nastanitev v hotelu in kratka osvežitev. Ogled Kraljeve palače, ki slovi po svoji srebrni pagodi, ki premore skoraj šest ton zlata. Sledil bo ogled muzeja S-21, nekdanjih zloglasnih zaporov Rdečih Kmerov in polj smrti, kjer se bomo seznanili s temno platjo zgodovine Kambodže. Ogledali si bomo kje so končali nasprotniki Pol Potovega režima

 

12. DAN: PHNOM PENH - HO CHI MINH

 

FRANCOSKI ŠARM V VIETNAMU

Dopoldan še nekaj prostega časa za nakupe zadnjih spominkov, pogovorov s prijaznimi domačini in prepuščanju kulinaričnim dobrotam v prestolnici Kambodže. Vožnja na letališče in polet v živahno bivšo prestolnico južnega Vietnama, Ho Chi Minh, ki je hkrati gospodarsko in kulturno središče države. Kaos, mestni vrvež in zvok številnih motorjev, dajejo mestu poseben utrip. Pobliže si bomo ogledali zgradbe francoskega kolonialnega obdobja, neoromansko katedralo Notre Dame, staro poštno poslopje, palačo ponovne združitve, se ustavili v kitajski četrti Cholon, … Dan bomo zaključili z barantanjem na znameniti tržnici Binh Tray. 

 

13. DAN: HO CHI MINH - VINH LONG - HO CHI MINH

 

PLUTJE PO DELTI REKE MEKONG
Po zajtrku se bomo odpravili raziskovati najplodnejši del države ali veliko skledo riža, kot nekateri poimenujejo Mekong delto. Pot nas bo vodila mimo številnih riževih polj, skozi rečne kanale po katerih bomo zapluli s čolni. Skozi vodne kanale bomo pluli mimo ribiških vasi, kjer v tipičnih hiškah na vodi še vedno živijo ljudje in okušali slastno tropsko sadje. Vrhunec dneva bo vsekakor plavajoča tržnica Cai Be, kjer še vedno poteka prava izmenjava blaga. Povratek v Ho Chi Minh.

 

14. DAN: HO CHI MINH - CU CHI TUNELI

 

CU CHI TUNELI
Zgodnji zajtrk v hotelu in vožnja do Cu Chi tunelov. Sistem več kot 250 km podzemnih rovov, nastalih v času boja proti ameriški vojski so vsekakor vredni obiska. Še nekaj prostega časa za ogled preostalih znamenitosti Ho Chi Minha, zvečer prevoz na letališče in polet preko enega izmed letališč do Evrope.

 

15. DAN: EVROPA - SLOVENIJA

Povratek v Ljubljano ali na bližnje letališče je predviden v dopoldanskih urah. Organiziran prevoz (za doplačilo) do Slovenije v primeru, da je let na bližnje letališče.

 

 

TERMINI: 

16.03. - 29.03.2024

11.04. - 24.04.2024

05.09. - 19.09.2024

24.10. - 07.11.2024

24.10. - 07.11.2024

 

CENA: od 2.898 € pri min. 25 potnikih // cena se lahko spremeni!

 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 15 in 24 potnikov: 230 €
 • med 10 in 14 potnikov: 320 €

 

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 360 € 
 • vietnamski vizum 50 €
 • kamboški vizum 35 €
 • prevoz Ljubljana –  letališče Zagreb 30 € na smer    
 • prevoz Ljubljana –  letališče Benetke 38 € na smer

 

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • vstopnine po želji 5 - 15 €
 • napitnine (tudi otroci) 75 €

 

POPUST:

 • otrok 2–12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 5 %

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz Ljubljana / bližnje letališče - Hanoi in Ho Chi Minh - Ljubljana / bližnje letališče 
 • dva notranja leta po programu Da Nang - Siem Reap in Phnom Penh - Ho Chi Minh
 • letališke in varnostne pristojbine
 • povratni prevoz letališče - hotel - letališče
 • 10 nočitev, hotel 3/4* 
 • 1 nočitev na ladji v dvopoteljni kabini
 • 1 nočitev na nočni vožnji s spalnim vlakom (Hanoi - Hue) - lokalna katerogorija vlaka
 • obroki kot navedeno v programu (zajtrki v hotelih, kosila in večerje v lokalnih restavracijah)
 • lokalni prevozi po programu
 • v Siem Reapu večerja s tradicionalnim plesom Apsara
 • ogled predstave vodnih lutk
 • vstopnine po programu
 • angleško govoreče lokalne vodnike
 • spremstvo in organizacijo potovanja

 

VIZUM: za vstop v obe državi je potreben vizum.

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  GRUZIJA IN ARMENIJA

  Gruzija in Armenija sta čudoviti deželi za ljubitelje odmaknjenih krajev in tradicij, kulture in narave!

  8 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.398,00 €
  TOSKANSKI BISERI

  Ogled najlepših toskanskih mest s kamnitimi gradovi, vožnja po gričevnatem podeželju!

  3 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  269,00 €
  LAPONSKA - BOŽIČEK IN ARKTIČNA DOŽIVETJA

  Nepozabna arktična doživetja v čarobni laponski pokrajini!

  Možnost obiska najbolj severno ležečega živalskega vrta v Evropi.

  Posebno letalo iz Ljubljane.

  3 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.098,00 €
  NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI

  Skrivnostna Norveška v svoji notranjosti skriva številne naravne zaklade, ki se v poletnih mesecih odkrijejo v vsej svoji lepoti.

  8 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.398,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih