VELIKA GRŠKA AVANTURA, 6 DNI, čarter polet
VELIKA GRŠKA AVANTURA, 6 DNI, čarter polet
VELIKA GRŠKA AVANTURA, 6 DNI, čarter polet
VELIKA GRŠKA AVANTURA, 6 DNI, čarter polet
VELIKA GRŠKA AVANTURA, 6 DNI, čarter polet
VELIKA GRŠKA AVANTURA, 6 DNI, čarter polet
VELIKA GRŠKA AVANTURA, 6 DNI, čarter polet
VELIKA GRŠKA AVANTURA, 6 DNI, čarter polet
VELIKA GRŠKA AVANTURA, 6 DNI, čarter polet
VELIKA GRŠKA AVANTURA, 6 DNI, čarter polet
VELIKA GRŠKA AVANTURA, 6 DNI, čarter polet
VELIKA GRŠKA AVANTURA, 6 DNI, čarter polet
VELIKA GRŠKA AVANTURA, 6 DNI, čarter polet
VELIKA GRŠKA AVANTURA, 6 DNI, čarter polet
VELIKA GRŠKA AVANTURA, 6 DNI, čarter polet
VELIKA GRŠKA AVANTURA, 6 DNI, čarter polet

VELIKA GRŠKA AVANTURA, 6 DNI, čarter polet

27.04. - 02.05.2024 - ZAGOTOVLJEN ODHOD!

Čarter polet iz Ljubljane, direktno in udobno!

Odličen celovit program za spoznavanje Grčije.

6 DNI, letalo

Že od

Cena:
1.129,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO
 • Solun - mesto Aleksandra Velikega in sv. Pavla, Kemala Ataturka ter Sv. Cirila in Metoda
 • ogled dihjemajoče Meteore in "samostanov na nebu"
 • zgodovinsko in kulturno bogata grška prestolnica z znamenito Akropolo in živahnimi četrtmi
 • obisk arheoloških središč, mest in podeželja

 

Grčija je dežela modro-bele barve in sanjskih plaž, starogrških kulturnih dosežkov in arheoloških najdišč, sirtakija in uživanja v trenutku, časti in ponosa, tradicije in vere, odprtih in toplih ljudi. Je tudi zibelka evropske civilizacije. Mnogi templji, spomeniki, stadioni in trgi pričajo o bogati zgodovini: preročišče v Delfih, izjemno gledališče Epidavros, mitične Mikene, dihjemajoči samostani na Meteori, atenska Akropola. Vse to in še mnogo več nas čaka na našem nepozabnem popotovanju po Grčiji.

 

 

1. DAN: LJUBLJANA – SOLUN (polet, večerja)

Zbor na letališču Jožeta Pučnika, prijava na let in polet proti Solunu (Thessaloniki). Po pristanku na solunskem letališču sledi panoramski ogled mesta, nato pa se bomo po drugem največjem grškem mestu odpravili peš. Solun je mesto Aleksandra Velikega in sv. Pavla ter rojstni kraj Kemala Ataturka. Preživel je 2.300 let zelo razgibane zgodovine, na kar nas v mestu opominjajo ostanki starega Rima, bizantinske cerkve, turške mošeje ter filmski festival, novi muzeji in stare taverne z morsko hrano. Med sprehodom po mestu si bomo ogledali cerkev Agia Sofia, bizantinsko cerkev, ki je bila zgrajena v 8. stoletju in nekoliko spominja na istoimensko v Carigradu, Agios Dimitris, največjo cerkev v mestu, ki je posvečena zaščitniku mesta, prostoren Aristotelov trg, številne ostanke iz rimskega obdobja, pa tudi Beli stolp in še mnogo več. Sprehodili se bomo tudi ob morju in po tržnici, kjer bo možno kupiti začimbe, sire, olive, olje in druge domače izdelke. Sledi nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe, nato pa nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

2. DAN: SOLUN – VERGINA – METEORA (zajtrk, večerja)

Po zajtrku vožnja mimo rojstnega kraja Aleksandra Velikega do prve prestolnice Makedonske države, starodavne Aigai. V današnji Vergini je živel in umrl kralj Filip II Makedonski, tam pa je bil kronan tudi njegov sin Aleksander Veliki. Kraj je zanimiv predvsem zaradi kraljevih grobnic, katere so odkrili v 70. letih prejšnjega stoletja, danes pa so na Unescovem seznamu svetovne dediščine in spadajo med najpomembnejše, a pogosto prezrte najdbe. Grobnice skrivajo pravo bogastvo in prikazujejo izjemno nadarjenost starogrških zlatarjev na tem področju. Po ogledu grobnic (doplačilo za vstopnino) sledi vožnja do Meteore, enega največjih geoloških čudes sveta. Že od daleč se nam bo odprl pogled na monolitne stolpiče, na katerih so zgradili enega največjih in najpomembnejših samostanskih kompleksov Grčije. Od prvotnih 24 »samostanov na nebu«, zgrajenih v 13. in 14. stoletju, se jih je do danes ohranilo 6 in so uvrščeni tudi na Unescov seznam svetovne dediščine. Po ogledu enega ali dveh izmed samostanov sledi vožnja v hotel, nastanitev, večerja in nočitev.

 

3. DAN: DELFI – ATENE (zajtrk, večerja)

Po zajtrku si bomo v Delfih ogledali ostanke nekoč največjega grškega preročišča, vkopanega v pobočje mogočnega gorovja Parnas. Ob sprehodu skozi arheološko nahajališče nas bodo legende odpeljale v čas, ko je tu domovala Pitija oz. delfska Sibila. Prerokinja je krojila marsikatero odločitev antičnih Grkov. Pot proti prestolnici bomo nadaljevali skozi gorsko vasico Arahova. Po prihodu v Atene sledi avtobusni ogled mesta: stadion Panathinaiko, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, predsedniška palača, vrtovi Zappion, Zevsov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, akademija, univerza, narodna knjižnica, trg Sintagma. Nekaj prostega časa, nato pa nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

4. DAN: ATENE – KORINTSKI PREKOP – EPIDAVER – TOLO (zajtrk, večerja)

Po zajtrku nadaljevanje ogledov v Atenah. Povzpeli se bomo tudi na atensko vzpetino Akropolo, kjer se bomo z mislimi hitro podali v daljno preteklost. Akropola je zagotovo najprimernejši kraj, na katerem se obiskovalec spomni zanimivih grških legend in mitov. Nekaj prostega časa, nato vožnja preko Korintskega prekopa, ki ga je že v 1. stoletju z zlato lopato pričel kopati rimski cesar Neron, v obstoječi dolžini 6.343 m pa so ga leta 1893 dokončali Grki. Kratek postanek za ogled, nato sledi vožnja do Epidavra, znanega po čudovito ohranjenem grškem gledališču z izjemno akustiko, kjer še danes uprizarjajo grške komedije in tragedije. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

5. DAN: NAVPLIJ (zajtrk)

Po zajtrku se bomo odpravili v romantični Navplij, ki vedno očara s svojimi ozkimi uličicami in številnimi tavernami. Leži ob Agrolidskem zalivu, zaradi česar je bilo v preteklih obdobjih pomembno pristanišče, kar je botrovalo uspešnemu razvoju mesta. V 19. stoletju je Navplij postal prva prestolnica neodvisne Grčije, pri vstaji proti turškemu okupatorju pa je imel pomembno vlogo tudi državnik slovenskih korenin. Danes mesto očara tako s svojim mestnim jedrom z ozkimi tlakovanimi ulicami, pisanimi hišami in trgi, kot tudi z vzpetino nad mestom in trdnjavo Palamidi, od koder se odpira čudovit pogled na okolico. Po sprehodu skozi mesto in prostemu času se bomo odpravili na pokušino grških dobrot. Sledi povratek v hotel in prosto popoldne v obmorskem letovišču Tolo. Zvečer ob doplačilu možnost prave grške večerje ob živi glasbi ter okusnih grških specialitetah. Seveda pa tudi priložnost, da se pridružite domačinom in se zazibljete v grških ritmih. Vrnitev v hotel in nočitev.

 

6. DAN: TOLO – MIKENE – PATRAS (zajtrk, polet)

Po zajtrku vožnja do zibelke evropske civilizacije, Miken. Ogledali si bomo ostanke starodavnega mesta, ki je igralo pomembno vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Skozi Levja vrata se bomo povzpeli do Megarona, kjer je prelepa Klitamnestra zabodla svojega moža Agamemnona. Z vrha hriba se nam bo odprl čudovit pogled nad Argolido, domovino pomaranč, mandarin, limon. Sledi vožnja do Patrasa, največjega mesta na Peloponezu, znanega po katedrali sv. Andreja. Po krajšem postanku v mestu sledi vožnja do letališča, prijava na let in polet s čarter poletom proti Sloveniji.

 

 

TERMIN: 27.04. - 02.05.2024, ZAGOTOVLJEN ODHOD

 

CENA: od 1.129 €, min. 35 potnikov // cena se lahko spremeni!

 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo na posameznem avtobusu:

 • med 35 in 44 potniki: 40 €
 • med 25 in 34 potniki: 80 €
 • med 15 in 24 potniki: 120 €

 

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • vstopnine po programu v muzeje in arheološka najdišča pribl. 80 €,
 • turistična taksa: od marca do oktobra 3 € v hotelih 3*, 7 € v hotelih 4*, 10 € v hotelih 5* (na sobo na noč).

 

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 170 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi),
 • grški večer pribl. 45 €, otroci 40 € (glede na potek programa je grški večer možen v Tolu, Atenah ali Solunu; tisti dan večerja v hotelu ni vključena v ceno)

 

POPUSTI:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz s čarter poletom na relacijah Ljubljana – Solun in Patras – Ljubljana
 • vključen en kos oddane prtljage do 20 kg in en kos ročne prtljage do 5 kg
 • štiri polpenzione in ena nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih vsaj 3*,
 • avtobusni prevozi po programu
 • zunanji ogledi brez vstopnin
 • lokalnega vodnika v arheoloških središčih
 • spremstvo, vodenje in organizacijo potovanja.

 

Dodatno: 

prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  SALZBURG IN ORLOVO GNEZDO

  Vožnja po slikoviti v živo skalo vsekani panoramski alpski cesti!

  Za ljubitelje zgodovine, narave in glasbe.

  1 DAN, avtobus

  Že od

  Cena:
  68,00 €
  LEGOLAND - 1 DAN

  Nepozabna zabava za vso družino v družbi 50 milijonov legokock!

  1 DAN, avtobus

  Že od

  Cena:
  109,00 €
  GARDSKO JEZERO

  Obiščite največje in najbolj očarljivo jezero v Italiji, s posebno klimo, kjer domujejo oljčni in limonini nasadi, palme, ciprese, oleandri in pomarančna drevesa ...

  1 DAN, avtobus

  Že od

  Cena:
  55,00 €
  NIZOZEMSKA V ZNAMENJU CVETJA

  Najboljši čas za obisk Nizozemske!

  Neskončna polja cvetličnih nasadov, med katerimi kraljujejo tulipani vseh barv.

  6 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  449,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih