APULIJA - DUŠA JUŽNE ITALIJE

 • odkrij zakaj je v Apuliji doma sreča
 • dovoli, da te s svojo lepoto očara pristanišče Bari
 • poišči odgovore na kopico vprašanj o Castel del Monte
 • sprehodi se po mestecu trulijev, Alberobellu
 • spoznaj, kako so še do nedavnega živeli prebivalci Matere
 • zapoj italijansko kancono z razgledom na Polignano a Mare
 • Altamura, Brindisi, Lecce, Monopoli ... Izberi najlepšega!

 

5-dnevno potovanje v prijetne kraje, kjer življenje poteka v umirjenem ritmu, ki vas bo hitro osvojil. Čudovita pokrajina, kjer kraški svet poljubi morje in tvori pečine na katerih rastejo slikovita naselja obdana s prostranimi polji pšenice in oljčnimi nasadi, v katerih rastejo tudi tisoč let stara drevesa. Lepa mesta, ki pripovedujejo o ponosni zgodovini pokrajine, kjer živijo ljudje odprtega srca in dobrega duha. Pridružite se nam v odkrivanju pokrajine imenovane Apulije. Pokrajini kateri lahko upravičeno rečemo prava duša južne Italije in njenih prebivalcev.

 

 

1. DAN: (LJUBLJANA) BLIŽNJE LETALIŠČE - BARI - MONOPOLI I večerja

V zgodnjih jutranjih urah zbor na bližnjem letališču (Trst ali Benetke) v severni Italiji. Možnost transferja do letališča iz Ljubljane (doplačilo). Ureditev letaliških in mejnih formalnosti in polet letala redne linije s pristankom na letališču v Bariju. Po pristanku ogled glavnega mesta Apulije - od največjega sejmišča v Evropi in Sredozemlju (Fiere di Levante) ter pristanišča na 285 ha, do promenade Lungomare Nazario Sauro, ki kar vabi k sprehodu. Sprehodili se bomo po starem mestnem središču, ki nas bo presenetilo z labirintom ozkih ulic in izjemno baziliko Sv. Nikolaja iz 11. st., ki je ena najlepših romanskih cerkva v Italiji. S svojo lepoto navdušuje obiskovalce že stoletja. Po ogledih bomo imeli nekaj prostega časa za samostojne oglede ali prigrizek, nato nadaljevanje vožnje v Monopoli in ogled simpatičnega obmorskega mesteca s starim gradom, obzidjem, starim pristaniščem in zanimivim središčem. Nastanitev v hotelu s centralno lokacijo za raziskovanje Apulije, večerja in prenočevanje. 

 

2. DAN: CASTEL DEL MONTE - ALTAMURA - MATERA | zajtrk, večerja

Po zajtrku vožnja do dvorca Castel Del Monte. Fascinanten grad je bil zgrajen leta 1240 s strani in po zamisli sv. rimskega cesarja in kralja Sicilije Fredericka II. Grad je mešanica klasičnih antičnih, islamskih in evropskih gotskih stilov, posebnost gradu je nenavadna osmerokotna oblika in razmerja v gradnji. Uvrščen je na seznam svetovne dediščine Unesco in je eden najbolj prepoznavnih simbolov dežele Apulije. Nadaljevanje vožnje do mesteca Altamura, ki obiskovalce navdušuje s cerkvijo, v kateri naj bi bil skrit velik zaklad. Mesto našega zadnjega postanka bo Matera. Zanjo lahko rečemo, da jo sestavljata dva kraja: »Civita« oziroma živahno, moderno mesto z restavracijami, hoteli, trgovinami in muzeji, ter »Sassi«, 9.000 let star kompleks v apnenčasto skalo vkopanih domovanj in cerkva, ki se v stopnjah spuščajo po strmem pobočju soteske reke Gravina. Zaradi edinstvene podobe vkopanega mesta je večkrat pritegnila pozornost filmskih režiserjev (Kristusov pasijon, James Bond…) in pridobila laskav naziv evropske kulturne prestolnice leta 2019. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje. 

 

3. DAN: POLIGNANO A MARE - ALBEROBELLO - hotel | zajtrk, večerja

Po zajtrku vožnja po robu visoke kraške planote »Murge« do nižine ob morju, kjer domujejo tisočletne oljke. Postanek v slikovitem in prisrčnem kraju Polignano a Mare. Mesto slovi po svoji legi na vrhu kraškega, od morja spodjedenega klifa, poznano pa je tudi po dejstvu, da je rojstni kraj slavnega pevca Domenica Modugna. Sprehod po slikovitem mestu in prosti čas za kavico. Nadaljevanje vožnje do osrednjega dela regije in ogled največje znamenitosti dežele − kraja Alberobello. Mesto je postalo znano zaradi edinstvene pravljične podobe, ki mu jo dajejo v tančico skrivnosti zavite izvorno suhogradne stavbe, imenovane »truli«. Bele hiške s stožčasto streho so primer svojevrstne ljudske arhitekture, ki so s svojo preprostostjo in lepoto mestu prinesle mednarodno prepoznavnost. Vožnja v hotel, večerja in prenočevanje. 

 

4. DAN: OSTUNI - LECCE - BRINDISI I zajtrk, večerja

Po zajtrku  ogled  »belega mesta« Ostuni. Zaznamujejo ga bele fasade mestnih hiš. Ogledali si bomo mestni trg in se sprehodili do katedrale. Sledila bo vožnja do baročnega bisera južne Italije, mesta Lecce. Mesto je zasluženo dobilo naziv »južne Firence« zaradi bahavosti visokega baroka, ki se zrcali na večini stavb v središču mesta. Posebno barvo daje mestu lehnjak iz domačih kamnolomov, s katerim so pozidali vse cerkve, palače in okrasne fontane ter se kamnoseško poigravali do vrhunskih detajlov. Sprehodili se bomo po bogatih ulicah, obiskali baziliko Santa Croce in šli do vladne palače (Pallazo del Governo). Nekaj prostega časa bo tudi za samostojne oglede in nakupe. Popoldne vožnja do mesta Brindisi, kjer se bomo sprehodili po mestnem obrežju vse do stebrov, ki nakazujejo začetek antične Trajanove ceste in do katedrale. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

 

5. DAN: BARI - BLIŽNJE LETALIŠČE (LJUBLJANA) I zajtrk

Po zajtrku prevoz na letališče in polet letala redne linije v smeri letališča v severni Italiji. Po pristanku letala (doplačilo) možnost transferja v Ljubljano, kamor je predviden prihod v popoldanskih urah.

 

 

TERMINI: 

22.09. - 26.09.2023

20.10. - 24.10.2023

27.10. - 31.10.2023

 

CENA: od 699 €, min. 36 oseb // cena se lahko spremeni!

 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: med 15 in 25 potniki 140 €, med 25 in 35 potniki 90 € na osebo.

 

OBVEZNO DOPLAČILO (na recepciji hotela): lokalno predpisana turistična mestna pristojbina

 

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 110 € / osebo
 • povratni transfer do letališča (Trst ali Benetke) 70 € / osebo
 • oddana prtljaga do 20 kg pribl. 70 € / osebo

 

MOŽNA DOPLAČILA (na poti):

 • ostale vstopnine cca 20 €
 • javni prevozi na destinaciji cca 10 €/osebo (za dostop do nekaterih znamenitosti uporabljamo javni transport) 
 • ostalo kar ni navedeno v postavki cena vključuje.

 

CENA VKLJUČUJE:

 • povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm)
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po programu
 • 4x polpenzion (večerja, zajtrk) v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah
 • slovensko spremstvo
 • DDV, vodenje in organizacija potovanja.

 

Vrstni red ogledov se lahko, glede na časovnice leta, lokacije hotelov oziroma po presoji vodnika/spremljevalca, spremeni. Program vsebinsko kljub temu ostaja neokrnjen. Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za povratni prevoz do letališča. 

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  GARDALAND - NOČNI

  Sezona 2024,

  1 dan, avtobus

  Že od

  Cena:
  79,00 €
  LIBANON

  Libanon opravičuje sloves bližnje vzhodne riviere in Bejrut velja za biser Vzhoda!

  5 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  749,00 €
  GARDALAND - DNEVNI

  Sezona 2024,

  1 DAN, avtobus

  Že od

  Cena:
  79,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih