AMSTERDAM IN NIZOZEMSKA s čarter poletom, 5 DNI
AMSTERDAM IN NIZOZEMSKA s čarter poletom, 5 DNI
AMSTERDAM IN NIZOZEMSKA s čarter poletom, 5 DNI
AMSTERDAM IN NIZOZEMSKA s čarter poletom, 5 DNI
AMSTERDAM IN NIZOZEMSKA s čarter poletom, 5 DNI
AMSTERDAM IN NIZOZEMSKA s čarter poletom, 5 DNI
AMSTERDAM IN NIZOZEMSKA s čarter poletom, 5 DNI
AMSTERDAM IN NIZOZEMSKA s čarter poletom, 5 DNI
AMSTERDAM IN NIZOZEMSKA s čarter poletom, 5 DNI
AMSTERDAM IN NIZOZEMSKA s čarter poletom, 5 DNI
AMSTERDAM IN NIZOZEMSKA s čarter poletom, 5 DNI
AMSTERDAM IN NIZOZEMSKA s čarter poletom, 5 DNI
AMSTERDAM IN NIZOZEMSKA s čarter poletom, 5 DNI
AMSTERDAM IN NIZOZEMSKA s čarter poletom, 5 DNI
AMSTERDAM IN NIZOZEMSKA s čarter poletom, 5 DNI
AMSTERDAM IN NIZOZEMSKA s čarter poletom, 5 DNI

AMSTERDAM IN NIZOZEMSKA s čarter poletom, 5 DNI

26.04. - 30.04.2024, ZAGOTOVLJEN ODHOD!

Čarter polet iz Ljubljane!

Ogled živahnega Amsterdama, ki ga spoznavamo peš in z ladjico.

5 DNI, letalo

Že od

Cena:
839,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO
 • čarter polet iz Ljubljane, dobre časovnice in vključena oddana prtljaga
 • preizkušen hotel na izjemni lokaciji z odličnim izhodiščem za raziskovanje Amsterdama in drugih delov Nizozemske; manj časa na poti pomeni več časa za oglede
 • neskončna polja cvetličnih nasadov, med katerimi kraljujejo tulipani vseh barv
 • Nizozemska kljub modernosti ohranja precej starih obrti, ki jih spoznavamo v idiličnih vasicah
 • možnost izleta v Belgijo, pravo zakladnico kulturne raznolikosti, bogate zgodovine in kulinaričnih užitkov

 

Nizozemska, znana po svojih idiličnih vasicah, mlinih in barvitih poljih tulipanov, nas popelje na nepozabno potovanje skozi bogato kulturno dediščino in slikovito pokrajino. Odkrivamo idilične vasi, kjer se čas ustavi, in doživimo pristno nizozemsko gostoljubje. Zaradi svoje bogate zgodovine trgovanja in pomorstva Nizozemska ohranja odprto, raznoliko družbo. Nizozemska je tudi dežela cvetja. Na svetovno znani razstavi cvetja v Keukenhofu se potopimo v ocean barv in vonjav, ko občudujemo cvetoče poljane tulipanov in drugih cvetlic, ki tvorijo živo sliko naravne lepote. Odkrivamo Amsterdam, prestolnico kanalov, kjer se starodavne zgradbe zlivajo s sodobno arhitekturo in kjer nas navdaja občutek živahnosti in svobode. V Rotterdamu, mestu modernega dizajna, se navdušujemo nad impresivno arhitekturo in sodobno umetnostjo. Očarljivo mesto Delft nas s svojo bogato zgodovino in čudovitimi kanali popelje v čas, ko so se rodile mojstrovine, kot je Vermeerjevo Dekle z bisernim uhanom. Nizozemska ponuja tudi odlično gastronomsko izkušnjo s tradicionalnimi jedmi in lokalnimi specialitetami. Brbončice lahko razvajamo z okusnimi siri, slastnimi morskimi specialitetami in vrčkom piva.

 

 

1. DAN: SLOVENIJA – ROTTERDAM/AMSTERDAM (polet)

Zbor na letališču JP in polet proti Nizozemski. Po pristanku se bomo odpeljali v središče Amsterdama, kjer si bomo ogledali glavne mestne znamenitosti: železniška postaja, glavni trg Dam s Kraljevo palačo in četrt Jordaan, ki je znana po urejenih hišicah, dobrih barih ter trgovinicah. Ogledali si bomo tudi cvetlično tržnico Bloemenmarkt ter Rembrandtov trg, kjer stoji njegov kip in bronasta postavitev umetnine Nočna staža. Sledi sprehod do Muzejskega trga, kjer domujejo številni muzeji, med katerimi sta najbolj znana Rijksmuseum in Van Goghov muzej. Sledi nekaj prostega časa za sprehode in nakupe spominkov. Morda vas bo zamikala glavna nakupovalna ulica Kalvenstraat ali kateri od muzejev. Zvečer vožnja z javnim prevozom do hotela in namestitev. Nočitev.

*Nekateri muzeji so zelo zasedeni in vstop brez predhodne rezervacije ni mogoč, vstop na licu mesta ni možen in zagotovljen.

 

2. DAN: AMSTERDAM ALI SEVERNA HOLANDIJA: ZAANSE SCHANS IN VOLENDAM (zajtrk)

Prosto ali ob doplačilu dan za raziskovanje Severne Holandije. Po zajtrku bomo najprej obiskali tipično holandsko vasico Zaanse Schans, ki je znana po nizozemskih simbolih – mlinih na veter in starih domačih obrteh coklarstva in sirarstva. Ogledali si bomo, kako so nekoč delali cokle, in izvedeli kaj več o nizozemskih sirih. Brez pokušine seveda ne bo šlo. Po želji bomo pokukali še v enega od mlinov. Na poti v simpatično ribiško vasico Volendam, kjer boste lahko poskusili katero od kulinaričnih specialitet, bomo opazovali tipično nizozemsko pokrajino, pašnike in nasade ter večno borbo kmetovalcev za dobro urejene rodovitne površine. Popoldan po želji nadaljevanje ogledov v Amsterdamu (prevozi z lokalnimi prevoznimi sredstvi, ki so tukaj izjemno dobro organizirana). Obiskali bomo brusilnico diamantov, se sprehodili skozi njihove razstavne prostore ter si ogledali demonstracijo obdelave. Po želji se bomo z ladjico zapeljali po mestnih kanalih (doplačilo).

 

3. DAN: AMSTERDAM ALI ARBORETUM KEUKENHOF IN JUŽNA HOLANDIJA (zajtrk)

Prosto za samostojna raziskovanja ali ob doplačilu možnost fakultativnega izleta v arboretum Keukenhof in Južno Holandijo. Razstavo cvetja v Keukenhofu pripravijo vsako leto med marcem in majem. Na površini 32 hektarjev zasadijo več kot 7 milijonov cvetlic, kraljuje seveda nizozemski simbol, tulipan. Prosto za ogled razstave. Raziskovanje Južne Holandije bomo začeli v Rotterdamu, kateremu poseben pečat dajejo sodobne zgradbe. Ogledali si bomo mestni simbol, 185m visok stolp Euromast (vzpon ob predhodni rezervaciji za doplačilo). Zapeljali se bomo mimo enega največjih pristanišč na svetu in znamenitega Erazmovega mostu. Zaključili bomo s posebnima arhitekturnima presežkoma: kubičnimi hišami in  Markthalom, pokrito tržnico, ki si je upravičeno prislužila ime rotterdamska Sikstinska kapela. Nekaj prostega časa za sprehod po tržnici. Sledi vožnja proti Delftu, zgodovinsko pomembnem mestu, ki je danes znano tudi po modrih keramičnih izdelkih. Pot bomo nadaljevali v 3. največjem mestu v državi Den Haagu, kjer je tudi sedež vlade in drugih pomembnih državnih institucij. Ogledali si bomo grad Binnenhof in se sprehodili do palače Noordeinde, kjer ima kralj svoje delovne prostore. Ustavili se bomo tudi pred Palačo miru, sedežem Meddržavnega sodišča. Naš zadnji postanek bo Scheveningen, priljubljeno letovišče, kjer bo čas za sprehod ob Severnem morju in razvajanje z morskimi specialitetami. Ko bomo zapuščali letovišče, se bomo zapeljali mimo zloglasnih »Haaških zaporov«. Sledi povratek v hotel in nočitev.

 

4. DAN: AMSTERDAM ALI BRUSELJ (zajtrk)

Prosto za samostojna raziskovanja ali ob doplačilu možnost celodnevnega fakultativnega izleta v Bruselj. Po zajtrku se bomo odpravili na raziskovanja belgijske prestolnice in si ogledali glavne znamenitosti: kraljevska palača, katedrala, mestna hiša in slikovite cehovske hiše na Velikem trgu. V bližini se nahaja tudi simbol Bruslja, drobni bronasti kipec Manneken Pis – »fantek, ki lula«. Impozantna pravosodna palača je znana kot največja posvetna stavba 19. stoletja. V prostem času predlagamo pokušino znamenitega bruseljskega krompirčka ali obisk muzeja čokolade. Za konec se bomo zapeljali mimo znanih evropskih institucij, prav tako pa bomo imeli postanek za fotografije pri Atomiumu. Sledi povratek v Amsterdam in nočitev.

 

5. DAN: AMSTERDAM – SLOVENIJA (zajtrk, polet)

Prosto do odhoda na letališče, nato prijava na let in polet v Slovenijo s posebnim letalom.

 

 

TERMIN: 26.04. - 30.04.2024, ZAGOTOVLJEN ODHOD!

 

CENA: od 839 €, min. 45 prijavljenih potnikov // cena se lahko spremeni!

 

DOPLAČILO za manjšo skupino (na posameznem avtobusu):

 • med 35 in 44 potnikov: 40 €
 • med 25 in 34 potnikov: 70 €
 • med 20 in 24 potnikov: 110 €

 

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 198 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • izlet Severna Holandija (avtobus in vodenje)  49 € odrasli in 39 € otroci do 15 leta (minimalno 25 prijavljenih oseb)
 • izlet Keukenhof in Južna Holandija (avtobus, vstopnina in vodenje)  74 € odrasli in 64 € otroci do 15 leta (minimalno 25 prijavljenih oseb)
 • izlet Bruselj (avtobus in vodenje)  84 € odrasli in 74 € otroci do 15 leta (minimalno 25 prijavljenih oseb)
 • stolp Euromast od 12,50 € za odrasle in 9 € za otroke do vključno 11 leta (najava in plačilo ob prijavi) - na izletu po Južni Holandiji
 • vožnja z ladjico po kanalih 16 € (najava in plačilo ob prijavi)

 

DOPLAČILA na poti:

 • javni prevozi v Amsterdamu pribl. 6 € do 8 € na smer (za del ogledov uporabljamo javni prevoz - avtobus ali vlak)
 • muzeji v Amsterdamu od 16 - 25 € za posamezni muzej (Rijksmuseum: odrasli 22,50 €, otroci do 18 let brezplačno, Heineken Experience od 21 € naprej, Muzej voščenih lutk od 20 € do 24,5 €, Van Gogh od 20 € odrasli in otroci brezplačno do 18 leta)

POMEMBNO: za večino muzejev je možno kupiti vstopnice samo na spletu, s predhodno določitvijo ure vstopa. Priporočamo, da nakup opravite čim prej, saj so določeni muzeji (npr. Hiša Ane Frank, Van Goghov muzej in drugi) zelo zasedeni.

 

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 

DOPLAČILO ZA GORIVO: 

Doplačilo bo potniku obračunano k osnovni ceni aranžmaja v obliki doplačila za gorivo. Točen izračun bomo poslali 21 dni pred odhodom.

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz s posebnim letalom Ljubljana – Amsterdam/Rotterdam – Ljubljana 
 • vključen 1 kos oddane prtljage do 20 kg in 1 kos ročne prtljage
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusne prevoze po programu
 • štiri nočitve z zajtrkom v hotelih 3/4*
 • turistično in mestno takso
 • zunanje oglede po programu
 • slovenskega vodnika
 • spremstvo in organizacijo potovanja

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  OD PORTA DO LIZBONE - PORTUGALSKI BISERI

  28.04. - 04.05.2024, ZAGOTOVLJEN ODHOD!

  Pestra in slikovita, obdana z visokimi klifi in neskončnimi, nekje tudi zlatimi plažami. V svojih nedrjih skriva vinograde, pisane hiše, samostane in čudovite legende, ki jih spremljajo zvoki nežnega fada.

  7 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  998,00 €
  ISLANDIJA - MED OGNJEM IN LEDOM

  Obiščite deželo, kjer se ledeniki in ognjeniki še vedno bojujejo za prevlado, kjer pokrajino zaznamujejo gejziri z izbruhi vroče vode!

  5 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.089,00 €
  VIVA LA MEXICO - V KRALJESTVU AZTEKOV IN MAJEV

  Mehika je zibelka srednjeveških civilizacij Majev in Aztekov, dežela barv, okusov ter raznolike pokrajine. Obiščemo jo, da se naužijemo najlepših odtenkov deževnega gozda, kjer se skrivajo mogočne piramide. Vabljeni!

  12 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  2.498,00 €
  BERLIN Z LETALOM

  Za vikend v Berlin z letalom!

  Program prilagojen tistim, ki bi želeli več prostega časa.

  4 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  649,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih