MADEIRA - VRT ATLANTIKA
MADEIRA - VRT ATLANTIKA
MADEIRA - VRT ATLANTIKA
MADEIRA - VRT ATLANTIKA
MADEIRA - VRT ATLANTIKA
MADEIRA - VRT ATLANTIKA
MADEIRA - VRT ATLANTIKA
MADEIRA - VRT ATLANTIKA
MADEIRA - VRT ATLANTIKA
MADEIRA - VRT ATLANTIKA
MADEIRA - VRT ATLANTIKA
MADEIRA - VRT ATLANTIKA
MADEIRA - VRT ATLANTIKA
MADEIRA - VRT ATLANTIKA
MADEIRA - VRT ATLANTIKA
MADEIRA - VRT ATLANTIKA
MADEIRA - VRT ATLANTIKA
MADEIRA - VRT ATLANTIKA

MADEIRA - VRT ATLANTIKA

Obisk vulkanskega otoka večne pomladi!

7 DNI, letalo

Že od

Cena:
1.069,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO
 • vulkanski otok večne pomladi
 • klifi s čudoviti razgledi na ocean in lavinimi bazenčki
 • pravljične levade - kar 2500 km urejenih pešpoti ob kamnitih koritih za vodo
 • bujno subtropsko rastje in botanični vrtovi sredi Atlantika
 • izvrstna kulinarika z obilico rib in morskih sadežev, ter odličnim madeirskim vinom in tipičnim napitkom "poncho"

 

Madeira je idilični vulkanski otok v Atlantskem oceanu. Slovi po blagem podnebju, saj je praktično celo leto pomlad, zato ima otok upravičeno vzdevek "biser Atlantika" in "otok večne pomladi".
Razgibani relief otoka obrobljajo visoke pečine s spketakularinimi razgedi na širni ocean in črne peščene plaže v zalivih pod njimi. Notranjost se terasasto dviguje in strnjene nasade  bananovcev zamenja prostrana planota na vrhu otoka. 

 

Posebnost otoka so (tudi) levade, rečna korita, ki prepredajo otok po dolgem in po čez. Ob njih so speljane odlično označene sprehajalne poti, ki  zaradi bujnega zelenja delujejo pravljično.
ulkanski otok na severu ponuja lavine "bazenčke", v katerih  je kopanje posebno doživetje. Vasice v notranjosti so tradicionalne in ruralne, ob morju pa ribiške in slikovite. Največje mesto na otoku je vedno živahni Funchal , tu so  elegantni hoteli, številne restavracije, promenada, mestni park, znamenita tržnica in stari del mesta, od koder se z žičnico povzpnemo na simbolični Monte.

 

Madeiro priporočamo vsem in vsakomur, za aktivne popotnike ali za sproščene počitnice, še posebej  navduši ljubitelje narave, pohodništva, botaničnih vrtov, eksotičnega rastlinja in ljubitelje izvrstne hrane in vina. Madeira je otok, ki preprosto začara.

 

 

1. DAN: SLOVENIJA - FUNCHAL (polet)

Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet preko Lizbone v Funchal. Po prihodu prevoz do hotela in nastanitev.  Po želji sprehod po promenadi mimo lepo urejenega mestnega parka proti staremu delu mesta. Nastanitev.

 

2. DAN: FUNCHAL - celodnevni izlet po okolici NUNSKA DOLINA IN MONTE (zajtrk)

Dan začnemo z ogledom znamenite tržnice z izjemno raznoliko ponudbo otoškega cvetja, eksotičnega sadja, zelenjave in rib. V bližini obiščemo delavnico slavnih madeirskih čipk in vezenin, kjer bo možnost ogleda izdelave in nakupa. Naš prvi postanek bo v neposredni bližini Funchala, na razgledni točki Pico dos Barcelos, ki na 335 metrih višine ponuja vrtoglav razgled na peščen zaliv tik pod nami in na širni  Atlantski ocean vsenaokrog. Vzpon po ovinkasti cesti, obrasli z evkaliptusovimi drevesi do Eira do Serrado. Kratek sprehod do nove razgledne točke, od koder se nam odpre slikovit pogled proti najvišjim vrhovom otoka, ter v 800 metrov globoko brezno, kjer je skrita vasica Curral das Freiras. Nunska dolina je dobila ime po nunah, ki so se sem zatekle v 16. stoletju pred pirati. Pot bomo nadaljevali do vasice Monte nad Funchalom, ki še danes velja za znani romarski kraj. Na vrhu stoji znamenita romarska cerkev in grobnica poslednjega cesarja Karla Habsburškega. Po želji (doplačilo) se bomo v dolino popeljali kar na tradicionalnih lesenih saneh.

 

3. DAN: FUNCHAL - celodnevni izlet na VZHOD OTOKA (Pico de Areiro, Ribeiro Frio, Santana, Machico) (zajtrk)

Dan bo namenjen izletu po vzhodnem delu otoka. Iz Funchala se povzpnemo visoko nad okolico in pogosto tudi nad oblake, do razgledniške točke Pico do Areiro na 1818 m nadmorske višine. Zrak je svež in čist, ob jasnem vremenu nam seže pogled do sosednjega otoka Porto Santo. Nadaljujemo do naravnega parka ter kraja Ribeiro Frio (Mrzli Potok). Obiščemo ribogojnico postrvi in pokusimo tipično otoško pijačo "poncha", ki jo pripravijo iz brandija, sladkornega trsa, limoninega soka in medu. Slikovita vožnja do vasice Santana, znane po značilnih pisanih hišah trikotne oblike s slamnato streho. Nekdaj so v njih živeli domačini, danes pa so v njih prodajalnice spominkov. Obiščemo še najbolj vzhodno točko na otoku, Machico. Legenda pravi, da je bilo prav to mesto prvo, kjer so v 15. stoletju pristali raziskovalci. Zgodovinsko srce otoka ponuja čudovite razglede na dolga in široka plaža, znana po rumenem pesku iz Maroka.

 

4. DAN: FUNCHAL - celodnevni izlet na ZAHOD OTOKA (Camara de Lobos, Cabo Girao, Ribeira Brava, sao Vicente, Porto Moniz, Chao dos Louros) (zajtrk)

Nov dan začnemo v slikoviti ribiški vasici Camara do Lobos, ki jo je leta 1950 obiskal in tudi naslikal tudi Winston Churchil. Kratka vožnja in nekaj strmih ovinkov nas loči od Cabo Girao. Razgledna točka na 580 m visoki morski pečini nad Atlanskim oceanom, ponuja osupljiv pogled skozi stekleno ploščad v zaliv navpično pod nami in širni ocean vsenaokrog. Ribeira Brava ali "divji potok" je naslednji kraj na zahodni obali, kjer se sprehodimo, nato pa zavijemo v notranjost otoka in prečkamo otok. Občudujemo dih jemajoče razglede, slapove,  globoke doline ter razbrazdane vrhove. Pot nas vodi do Porto Moniza, obmorskega mesteca, ki je znano po naravnih vulkanskih bazenih. Po želji tudi čas za kopanje. 

 

5. DAN: FUNCHAL - (izlet NA OTOK PORTO SANTO) (zajtrk)

Prosto za samostojne oglede ali počitek. Po želji (doplačilo) možnost izleta z ladjo »Lobo Marinho« na sosednji otok. Porto Santo, približno 40 km oddaljen od Madeire, je njen pravi kontrast. Znan je po čudovitih peščenih plažah in simpatičnih ribiških vasicah. Najprej se podamo na razgledno ploščad Portela,od koder je prekrasen razgled na zaliv. Pot nadaljujemo do Serra de Fora in Serra de Dentro na severni obali otoka. Kosilo in prosto popoldne do odhoda ladje na Madeiro.

 

6. DAN: FUNCHAL - (izlet POHOD OB LEVADI) (zajtrk)

Prosto za samostojne oglede in počitek. Po želji (doplačilo) dan preživimo skupaj - aktivno, v kolikor se odločite za poldnevni izlet. Treking oz. sproščujoč pohod (cca 5,5, km) po levadi Paradise Valley.  Levada je portugalska beseda, ki izvira iz besede levar in pomeni nositi. Gre za umetne vodne kanale oz. namakalni sistem, ki dovaja vodo iz severnih vlažnih, v južne sušne predele otoka. Tako z vodo oskrbujejo nasade bananovcev, vinogradov, sadovnjakov, vrtov in hidroelektraren po celem otoku. Skupna dolžina levad meri kar 2500 km, prav toliko pa je tudi urejenih sprehajalnih poti, ki se vijejo skozi pravljične gozdove. Naša lahkotna pot ob levadi nas pelje po lepo vzdrževani poti skozi čudovito pokrajino. Pohod zaključimo na domačem posestvu z zeliščnim vrtom in izjemnim pogledom na okolico, kjer nas v družinski čajnici pogostijo s čajem in lokalnimi dobrotami.  Zvečer možnost (doplačilo) odhoda na tipično večerjo, kjer preiskusimo čare lokalne kuhinje ob spremljavi folklorne skupine.   

 

7. DAN: FUNCHAL – SLOVENIJA (zajtrk, polet)

Prosto do odhoda na letališče in polet preko Lizbone do letališča v Benetkah.  Prevoz do Ljubljane (doplačilo). 

 

 

TERMIN: 29.10. - 04.11.2024

 

CENA: od 1.069 € (min. 35 potnikov) // cena se lahko spremeni!

 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

 • med 15 in 24 potniki 90 €
 • med 25 in 34 potniki 60 €

 

DOPLAČILA na poti:

 • strošek morebitnih dodatnih vstopnin pribl. 20 €

 

DOPLAČILA ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):

 • prevoz Ljubljana –  letališče Benetke 38 € na smer/osebo
 • enoposteljna soba 249 €
 • tradicionalna večerja s folkloro 45 €
 • doplačilo za polpenzion (večerje)189 €
 • izlet/treking Levada 39 €
 • izlet Porto Santo (brez kosila) 125 €

Obvezno doplačilo na kraju samem: turistična taksa 2 € /osebo na dan se plača na kraju samem v hotelu.

 

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 

OPOMBE: zaporedje dni v programu se lahko spremeni, a vsebinsko ostaja program enak.

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz Benetke - Lizbona - Funchal - Lizbona - Benetke
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 6 nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v dvoposteljni sobi 
 • izlete in prevoze po programu
 • slovensko vodenje, spremstvo in organizacijo potovanja

 

OPOMBE: Pri letalskih prevoznikih (in odvisno od vaših prijav) obstaja verjetnost zasedenosti mest na rednih linijah. Prijazno opozarjamo, da v tem primeru iščemo optimalne povezave iz bližnjih letališč in zagotavljamo, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  GARDSKO JEZERO

  Obiščite največje in najbolj očarljivo jezero v Italiji, s posebno klimo, kjer domujejo oljčni in limonini nasadi, palme, ciprese, oleandri in pomarančna drevesa ...

  1 DAN, avtobus

  Že od

  Cena:
  55,00 €
  VIKEND V BUDIMPEŠTI

  Popeljite se po Donavi z ladjico in doživite mesto z druge perspektive!

  2 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  139,00 €
  NIŠ, BEOGRAD IN NOVI SAD

  Ogled treh največjih in najpomembnejših mest v Srbiji!

  Izlet je primeren tudi za tiste, ki niso največji privrženci "mestnih" potovanj.

  3 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  185,00 €
  LEGOLAND - 1 DAN

  Nepozabna zabava za vso družino v družbi 50 milijonov legokock!

  1 DAN, avtobus

  Že od

  Cena:
  109,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih