SEVERNA ŠPANIJA - CAMINO DE SANTIAGO

SEVERNA ŠPANIJA - CAMINO DE SANTIAGO

Sezona 2022/23

8 dni, letalo

Že od

Cena:
1.199,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

Že več kot tisoč let popotniki z vseh koncev Evrope potujejo v Santiago de Compostela. Nekateri iz verskih, drugi iz kulturnozgodovinskih razlogov prepotujejo večji del severne Španije in se tam srečujejo z bogato dediščino, ki so jo na tem delu Pirenejskega polotoka ustvarjala številna ljudstva. Skrivnostna Baskija z mondenim letoviščem San Sebastián in prestolnico Bilbao ponuja prav posebno doživetje. Stare prestolnice srednjeveških kraljestev Valladolid, Burgos in León krasijo velikanske katedrale in številne cerkve kot simbol tesne povezanosti med cerkveno in posvetno oblastjo. Bogata notranjščina katedral nas bo popeljala v čas rekonkviste in junaških zmag bojevitega Cida. Kot srednjeveški popotniki bomo tudi mi vrhunec poti doživeli v mestu Santiago de Compostela, ki je s svojimi sijajnimi spomeniki živa priča španske arhitekture.

 

 

1. in 2. DAN: Avila - Salamanca - Tordesillas, (V in Z-V) | 360 km

Polet proti Madridu.** Po pristanku vožnja proti severu in postanek v mestu AVILA. Za mogočnim obzidjem bomo občudovali izjemno bogastvo srednjeveških spomenikov, med katerimi izstopa »granitna« stolnica. Namestitev v hotelu. Večer­ja in nočitev. Po zajtrku se bomo podali do SALAMANCE, enega naj­sta­rejših univerzitetnih središč v Evropi. Od harmonično oblikovanega glavnega trga (Plaza Mayor) se bomo odpravili proti reki Tormes in si spotoma ogledali staro in novo katedralo ter se­dež univerze. Popoldne se bomo ustavili v TORDESILLASU, kjer so Špan­ci in Portugalci pod pokroviteljstvom papeža Aleksandra VI. sklenili pogodbo, s katero sta si vele­si­li razdeli­li prevlado nad svetom. Ogled samostana, kjer je bila dolga leta zaprta nesrečna Ivana Blazna. Namestitev v hotelu v mestu Valladolid. Večer­ja in nočitev.

 

3. DAN: Valladolid - León - Astorga, (Z-V) | 250 km

Po zajtrku si bomo ogledali VALLADOLID in med drugim obiskali slikoviti Colegio de San Gregorio, kjer je urejen Museo Nacio­­nal de Escultura. Zbirke muzeja predstavljajo specifičen razvoj španskega kiparstva, ki je svojevrsten vrhunec doživelo ob koncu srednjega veka. Zgodaj popoldne se bomo sprehodili po LEÓNU, ki se ponaša z mogočno stolnico in panteonom leonskih kraljev. Poto­vanje bomo nadaljevali po staro­davni romarski poti Ca­mi­no de Santiago, po kateri še danes številni romarji hodijo na grob apo­stola Jakoba. Nadškofijska palača v ASTORGI sodi med zgodnje projekte Antonia Gaudíja in že napoveduje mojstrove projekte v Barceloni. Bližnja stolnica velja za enega pomembnejših gotskih spomenikov v Španiji. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev. 

 

4. DAN: Lugo - La Coruna - Santiago, (Z-V) | 360 km

Po zajtrku bomo prispeli v pokrajino Galicija, ki leži na severozahodu Pirenejskega polotoka. Najprej se bomo ustavili v mestecu LUGO in si ogledali odlično ohranje­no rimsko obzidje z več kot 80 stolpi. Obizdje je preživelo več kot 50 obleganj in tako obvarovalo mesto pred uničenjem. Nato se bomo podali do pristanišča LA CORUNA. Z razgledne točke pri mogočnem svetilniku Torre de Hercules, katerega začetki segajo v 2. stol., se bomo zazrli v širjave Atlantika. Popoldne prihod v SANTIAGO DE COMPOSTELA, ki je bilo poleg Rima najpomembnejše romarsko središče srednjeveške Evrope. Mogočna katedrala je kljub baročni fasadi ena najpo­pol­nej­ših romanskih cerkva v Španiji, še posebej pa slovi po sijajnem zahodnem portalu. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.  

 

5. DAN: Santiago - Oviedo, (Z-V) | 350 km

Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi v mestu, ki poleg katedrale premore še 44 cerkva ter številne sijajne palače. Po končanih ogledih se bomo obrnili proti severu in pot nadaljevali po slikoviti asturijski obali. Razgibana in poraščena pokrajina, ki je posledica  kameninske podlage ter vpliva Atlantskega oceana, je pravo nasprotje kastiljske planote, po kateri se bomo gibali na začetku poti. Glavni postanek tega dne bo deželna prestolnica OVIEDO, ki se ponaša s stolnico, katere začetki segajo v 8. stol. Največji zaklad cerkve je Camara Santa, ki hrani izjemne relikviarije in druge dragocenosti. Poleg stolnice si bomo ogledali še cerkvi Santa Maria del Naranco in San Miguel de Lillo. Obe zgradbi jasno kažeta vizigotske vplive. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

 

6. DAN: Altamira - Bilbao, (Z-V) | 310 km

Po zajtrku vožnja vzdolž Biskajskega zaliva skozi pokrajino Cantabria proti vzhodu. Najprej se bomo ustavili pri sloviti jami ALTAMIRA, ki sodi med najpomembnejše kamenodobne kulturnozgodovinske spomenike na svetu. Ogled muzeja in kopije znamenitih jamskih slikarij. Nadaljevanje poti proti Baskiji. Popoldne prihod v največje baskovsko mesto BIL­BAO (Bilbó), kjer so leta 1997 odprli novi Guggen­heimov mu­zej, ki je postal jedro obsežne prenove mesta. Slednji ne slovi le po dra­gocenih zbirkah moderne umetnosti, marveč tudi kot enkraten projekt slavnega ameriškega arhitekta Franka O. Gehryja. Poznavalci ocenjujejo, da celota predstav­lja enega najbolj ambicioznih kulturnih pro­jektov 20. stol. Po končanih ogledih namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

 

7. DAN: San Sebastian - Burgos, (Z-V) | 340 km

Po zajtrku bomo nadaljevali pot proti mondenemu letovišču SAN SEBASTIÁN (Donostia). Tam se bomo povzpeli na hrib Monte Igueldo, od koder bomo uživali v razgledu na mesto in slikovit zaliv pred njim. Nato si bomo privoščili sprehod po središču mesta, kjer stojijo mnoge zgradbe, ki pričajo o blišču minulih dni. Popoldne se bomo po­dali v BURGOS, ki se ponaša z mogo­č­no gotsko katedralo in je rojstni kraj zname­nitega španskega nacionalnega junaka Cida, ki je tu pokopan skupaj z ženo Jimeno. Med sprehodom po mestu se bomo srečali še z nekaterimi spomeniki, ki so vezani na slavna imena španske zgodovine (katoliška kralja Izabela Kastiljska in Ferdinand Aragon­ski, Krištof Kolumb ...). Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

 

8. DAN: Segovia, (Z) | 460 km

Po zajtrku vožnja do mesta SEGOVIA. Osrednji mestni spomenik je vsekakor imeniten rimski akvedukt, ki sodi med nabolje ohranjene antične ostanke v Španiji. Tudi staro mestno jedro se ponaša z bogatim stavbnim fondom, katerega biser je poznosrednjeveška katedrala, ki stoji na najvišji točki Segovie. Med sprehodom bomo lahko občudovali številne stare hiše, cerkve in palače, med katerimi izstopa kraljevi Alcázar. Slednji posebej lepo dopolnjuje veduto mesta, saj so ga postavili na koncu skalnega pomola, od koder se odpira razgled na okolico. Nadaljevanje poti proti Madridu in letališču, od koder bomo poleteli nazaj proti našim krajem.**

 

Odhodno letališče:

** Predviden je odhod z enega bližnjih letališč. Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.

 

 

TERMINI: 22.04.2023

 

CENA: 1.199 € pri min. 35 potnikih, 1.299 € pri min. 25 potnikih, 1.399 € pri min. 15 potnikih

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz na letališče in nazaj, letalski prevoz po programu, letališke in varnostne takse, prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih z najmanj 3***, obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja), stroške organizacije potovanja, kompetentno vodstvo, osnovno nezg. zavarovanje in DDV.

 

DOPLAČILA po želji (ob prijavi):

- zavarovanje rizika odpovedi: 5% od obračunane cene potovanja
- 139.- € za enoposteljno sobo

 

DOPLAČILO (na poti): vstopnine 80 €

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.    

Sorodni izdelki

  ČAROBNA JUŽNA ČEŠKA

  Obisk najlepših gradov južne Češke!

  Postanek v Češkem Krumlovu - enem najlepših srednjeveških mest v Evropi

  2 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  129,00 €
  ŠVICARSKA PRAVLJICA

  Vožnja z gorsko železnico na »Vrh Evrope,« ogled vedno skrivnostne soteske Via Mala!

  4 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  419,00 €
  PROVANSA - PO POTEH SLIKARJEV

  Obiskali bomo kraje v čudoviti in divji Provasni, ki so bili navdih mnogim svetovno znanim slikarjem in umetnikom!

  4 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  438,00 €
  VELIKI ALBANSKI KROG

  Albanija - čudovita dežela osupljivih gora, ponosnih orlov, divjine in ravno pravšnje eksotike!

  8 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  879,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih