VALENCIJA
VALENCIJA
VALENCIJA
VALENCIJA
VALENCIJA
VALENCIJA
VALENCIJA
VALENCIJA
VALENCIJA
VALENCIJA
VALENCIJA
VALENCIJA
VALENCIJA
VALENCIJA

VALENCIJA

Moderni futuristični muzeji, akvarij!

Mesto, kjer so iznašli recept za slavno paello!

4 DNI, letalo

Že od

Cena:
548,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

• tretje največje špansko mesto
• leti iz Trsta
• moderni futuristični muzeji, akvarij,
• mesto, kjer so iznašli recept za slavno paello

 

Valencija je čudovito mesto, ki v prvi vrsti daje užitek bivanja domačinom, z edinstvenimi kulturnimi, arhitekturnimi in gastronomskimi presežki pa tudi vsem obiskovalcem. Je mesto željno napredka in novosti; nekdanjo rečno strugo so spremenili v čudovit zeleni park, ki se vije skozi mesto. Na njej so presenetljive futuristične stavbe, ki jih je zasnoval domačin Santiago Calatrava. Mesto krasijo izjemne zgradbe, odlični muzeji, dolga plaža in značilna stara četrt. Valencija je mesto z odlično gastronomsko ponudbo, le kdo še ni slišal za najboljšo paello na svetu. Če na kratko povzamemo je mesto, ki bo navdušilo tako raziskovalce, kot gurmane.

 

 

1. DAN: SLOVENIJA/TRST/BLIŽNJE LETALIŠČE - VALENCIJA

V poznih popoldanskih urah zbor potnikov na letališču pri Trstu ali bližnjem letališču (ob doplačilu prevoz iz Slovenije) in polet v Valencijo, tretje največje špansko mesto, ki si je ime "mesto rož" prislužilo s številnimi vrtovi in parki. Nočni pristanek, prevoz do hotela in nastanitev.

 

2. DAN: VALENCIJA

Ogled (z metrojem in peš) starega mestnega jedra Valencije, ki je ohranilo klasično špansko podobo. Osrednji del zapolnjuje katedrala, zgrajena v gotskem stilu z izjemnim portalom in osmero kotnim zvonikom - mestnim simbolom. Poleg katedrale si boste ogledali tudi staro poslopje borze La Lonja, izjemno poznogotsko trgovsko središče iz 15. stoletja ter zanimive mostove. Postanek in sprehod skozi pokrito tržnico Mercado Central iz leta 1928, eni najlepših in največjih evropskih tržnic s 350 lično urejenimi stojnicami. Mercado Colon je danes eden najznamenitejših modernističnih spo-menikov mesta, danes pa služi tudi kot mondeno središče s številnimi trgovinicami, kavarnami in restavracijami. Sprehod po živahnih ulicah Barrio del Carmen. Prosto popoldne za samostojno raziskovanje mesta. Zvečer priporočamo tipično špansko večerjo - paello, ki so jo »izumili« prav v Valenciji (doplačilo). Prenočevanje.

 

3. DAN: VALENCIJA

Prepustili se bomo nepozabnemu vzdušju v enem najbolj živahnih mediteranskih mest. Vožnja skozi moderni del mesta, kjer so urbano celoto spremenili v eno evropskih najmodernejših mest. Želja, da bi v mestu oblikovali učinkovito povezavo med starim in novim, se je uresničila z izvedbo načrtov najpomemb-nejšega arhitekta Valencije Santiaga Calatrava. Na bregovih nekdanje reke Turie je postavljen mogočen kompleks, ki pa nima le estetskega, ampak povsem praktičen značaj; vsebuje vse od Muzeja znanosti, palače umetnosti, Oceanografskega muzeja. Zunanji ogled stavb: l`Hemisferic, Muzeja znanosti princa Fili-pa, l`Umbracle, l`Oceanografic, Operne hiše in center za umetnost, l`Agora – prostor za koncerte in športne prireditve, mostu l`Assut... Futuristične promenade kažejo pot do steze Formule 1, teniških igrišč za med-narodna tekmovanja. Prosto popoldne.

 

4. DAN: VALENCIJA –(IZLET V EDINSTVENO VAS REQUENA Z DOLGO VINOGRADNŠKO TRADICIJO) - TRST/ BLIŽNJE LETALIŠČE/SLOVENIJA

Še zadnji sprehodi ali razvajanje v Valenciji: Arena na Plaza de Toros je ena izmed večjih kulturnih in arhitekturnih znamenitosti mesta, glavna železniška postaja Estacion del Norte je poznana po svojih bogatih or-namentih, Kolumbov trg... Valencijo lahko raziščemo tudi s kolesi, ki veljajo za enega najbolj priljubljenih prevoznih sredstev v mestu. Za doplačilo priporočamo izlet v Requeno in uživanje v valencijskem vinu, lokalni kulinariki in bogati kulturni dediščini. Slabo uro vožnje, zahodno od Valencije se nahaja edinstvena vasica Requena, ustanovljena v iberskem času, z imenom samozavestna oz močna (beseda Rakana). Requena je že kmalu postala sinonim za vinogradništvo in španska vina z oznako DO ter jamstvo za najbolj kvalitetna in prestižna vina. Obiskali bomo eno izmed številih kleti, spoznali kulturo in tradicijo proizvodnje vin in Cave (peneče špansko vino) ter okusili lokalno kulinariko. Sprehod skozi najstarejši del La Villa je po-sebno doživetje - potovanje po srednjeveških jamah. Hiše Requne imajo namreč svojo lastno jamo, ki so jo uporabljali kot klet, shrambo, silos ali zatočišče. 22 jam pod glavnim trgom je iz časa muslimanov iz 12 in 13. stoletja in so jih uporabljali vse do 17. stoletja, ko je bila večina hiš porušenih. Popoldne prevoz do letališča, od koder bomo predvidoma v večernih urah poleteli v Trst ali bližnje letališče (po želji prevoz do Slovenije).

 

 

TERMINI:

11.08. - 14.08.2023 - cena od 548 €

25.08. - 28.08.2023 - cena od 554 €

14.09. - 17.09.2023 - cena od 554 €

19.10. - 22.10.2023 - cena od 554 €

30.10. - 02.11.2023 - cena od 554 €

 

CENA:  od 548 €, min. 35 prijavljenih potnikov // cena se lahko spremeni!

 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: med 15 in 24 potniki 40 €, med 25 in 34 potniki 30 €.

 

DOPLAČILA NA POTI:

 • prevoz z lokalnimi prevoznimi sredstvi 1,5 € na vožnjo  (pribl. 8 € / dan)
 • Oceanografski muzej (v kombinaciji z ostalimi muzeji) od 25 - 35 €,
 • katedrala 4 €,
 • La Lonja 2 €,
 • vožnja s kolesi od 10 €,
 • ogled stadiona Mestalla 11 €,
 • muzej bikoborbe 2 €.

 

DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 7 9€,
 • 1 x večerja s paello v lokalni restavraciji 25 €;
 • izlet v Requeno s pokušino in prigrizkom: 49 € (min. 20 prijavljenih),
 • doplačilo za 1 kos ročne prtljage do 10 kg: 20 €*, ali en kos prtljage za oddajo na letalu in max težo 20 kg: 60 € za obe smeri. V primeru doplačila za oddano prtljago naknadno (pred odhodom in na licu mesta) je cena višja.
 • prevoz na letališče v Trst in nazaj: 48 €.

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz po programu,
 • 1 kos ročne prtljage z dimenzijami 40 x 20 x 25 cm (manjša torba ali manjši nahrbtnik)/osebo,
 • avtobusni prevozi po programu,
 • tri nočitve z zajtrki v hotelu 3/4*,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

 

POPUSTI ob prijavi: otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA: v primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. Za organizacijo posameznega dodatnega izleta je potrebnih najmanj 15 potnikov. Razpored po dnevih se lahko spremeni.

 

PRTLJAGA: V osnovno ceno je vključena manjša torbica ali nahrbtnik dimenzije cca. 40 x 20 x 25 cm, ter kovček do 10 kg dimenzije cca.  55 x 40 x 20 cm. Ob prijavi je potrebno doplačati za oddano prtljago. Predlagamo, da dodatno prtljago obvezno doplačate ob prijavi. Kasnejša odločitev pomeni, da je strošek oddane prtljage bistveno višji kot ob prijavi.

Pri nekaterih prevoznikih je oddana prtljaga že vključena v osnovno ceno, kar je zavedno pri rubriki cena vključuje.

 

OPOMBA: prevozi z nizkocenovnimi letalskimi prevozniki Nizkocenovni letalski prevozniki potniku dovoljujejo predvidoma 1 kos ročne prtljage (nahrbtnik/kovček), ki ga potnik lahko nese na letalo, in lahko meri največ: 56X45X25 cm. 1 kos oddane prtljage na osebo, ki se odda ob prijavi za let, s skupno težo 15 kg (v nekaterih primerih 20 kg) se plača dodatno (predvidoma 60€/oddani kos prtljage za povratni let). Za posameznega prevoznika je natančna dovoljena teža (tako za ročno prtljago kot za prtljago, ki se odda), ki je vključena v ceno, navedena v obvestilu pred odhodom na potovanje. Na letih hrana in pijača nista všteta v ceno, prav tako sedežni red praviloma ni določen. Ob prijavi je potrebno obvezno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK (kot je napisano v veljavnem potovalnem dokumentu potnika, s katerim namerava potovati (osebna izkaznica ali potni list). Pri nekaterih prevoznikih je potrebno ob prijavi posredovati tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, ter rojstne podatke potnika. Vsaka sprememba napačno navedenih podatkov ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Strošek nosi potnik. V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. Za organizacijo po-sameznega dodatnega izleta je potrebnih najmanj 15 potnikov. * Priporočamo doplačilo za 2 kos ročne prtljage ob prijavi, saj je število doplačil za drugi kos ročne prtljage na posameznem letu omejeno in tik pred potovanjem lahko ne bo več možno.

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  GRUZIJA IN ARMENIJA

  Gruzija in Armenija sta čudoviti deželi za ljubitelje odmaknjenih krajev in tradicij, kulture in narave!

  8 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.329,00 €
  JAPONSKA - obraz dežele vzhajajočega sonca

  Japonska je dežela vseh presežkov. Potovanje, ki je je hkrati malo drugačno, a prav prav tako kot ste si ga želeli. Tam daleč na vzhodu je vselej veliko novega, a tam so tudi globoko zakoreninjene sledi tradicije, spoštovanje običajev pa dosega kar mitološke razsežnosti!

  12 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  3.190,00 €
  TAJSKA - DEŽELA SMEHLJAJEV

  Obisk plavajoče tržnice Damnoen Saduak - enkratno doživetje barantanja, vožnje s čolni in opazovanje neizmerne gneče lokalnih prodajalcev ter okušanja azijskih specialitet!

  9 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.998,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih