ISTANBUL - mesto na stiku dveh svetov
ISTANBUL - mesto na stiku dveh svetov
ISTANBUL - mesto na stiku dveh svetov
ISTANBUL - mesto na stiku dveh svetov
ISTANBUL - mesto na stiku dveh svetov
ISTANBUL - mesto na stiku dveh svetov
ISTANBUL - mesto na stiku dveh svetov
ISTANBUL - mesto na stiku dveh svetov
ISTANBUL - mesto na stiku dveh svetov
ISTANBUL - mesto na stiku dveh svetov
ISTANBUL - mesto na stiku dveh svetov
ISTANBUL - mesto na stiku dveh svetov
ISTANBUL - mesto na stiku dveh svetov
ISTANBUL - mesto na stiku dveh svetov

ISTANBUL - mesto na stiku dveh svetov

Obiščite pravljično mesto dveh celin!

5 DNI, letalo

Že od

Cena:
689,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO
 • pravljično mesto dveh celin
 • za razvajanje obisk turške kopeli Hamam
 • več časa za uživanje ob turški kavi in čaju ter barantanju na slikovitih bazarjih
 • območje Sultanahmet z Modro mošejo in šestimi minareti in čudovito Hagio Sofio
 • možnost obiska turškega Versaillesa, palače Dolmabahče, ki je najrazkošnejša palača sultanov
 • križarjenje po Bosporski ožini, ki v prevodu pomeni grlo in kamor domačini od nekdaj prihajajo na svež zrak

 

"Ko ljubiš mesto in ga pogosto raziščeš peš, ga tvoje telo, da ne omenjam duše, skozi leta tako dobro pozna, da te noge same nosijo v smeri tvojega najljubšega kotička."  Tako je zapisal pisatelj Orhan Pamuk v knjigi Ime mi je rdeča.  

 

Istanbul je mesto, ki ga preprosto vzljubiš in s časoma je tvojih kotičkov vedno več. Užitki na pisanih bazarjih, prijazni in gostoljubni domačini, slastna hrana in srečna melanholija, na drugi strani pa čudovite palače, mošeje in minareti, ki se nežno vijejo proti nebu. Je edino mesto na svetu, ki leži na dveh celinah in kjer se odločno prepleta staro in moderno, tradicionalno in napredno. V petih dnevih bo ravno dovolj časa, da vas bo mesto očaralo in kot mnogi se boste vračali, da v mozaiku lepot znova dodate vaš najljubši kotiček. 

 

 

1. DAN: SLOVENIJA - ISTANBUL - ORIENTALSKA PRAVLJICA ZA LAHKO NOČ

Zbor na letališču JP Ljubljana ali bližnjemu letališču in polet v Istanbul, mesto dveh celin. Lega Istanbula obiskovalcu postreže z mešanjem dveh različnih svetov, ki se kljub drugačnosti prav tu zlijeta v popolno harmonijo. Gneča, tradicija, hrup, modernost na eni in zavidljiva zgodovina na drugi strani,  so ustvarile veliko znamenitosti, ki vsako leto privabljajo obiskovalce z vsega sveta. Po prihodu prevoz do hotela in nastanitev. Popoldne se bomo z metrojem odpravili do največjega istanbulskega trga Taksim in vedno živahne Istiklal ulice s številnimi trgovinami, restavracijami in lokali; spoznali bomo moderni Istanbul. Sledila bo zanimiva pešpot - po istanbulskem Montmartru, mimo Galata stolpa do Galata mostu, od koder je nepozaben pogled na osvetljeno mesto. V večernem urah so minareti mošej čudovito osvetljeni in nam pričarajo pravo orientalsko pravljico.

 

2. DAN: ISTANBUL - MED PALAČAMI IN MOŠEJAMI

Dan namenjen ogledu glavnih znamenitost; doplačilo za vodeni ogled mesta - vključena  vstopnina in sicer v Topkapi palačo. Sprehod do Modre mošeje s skrivnostno modro meglico in občudovanja vrednim notranjim dvoriščem s številnimi kupolami in kaskadami, nadaljujemo do cerkve Sv. Modrosti Hagia Sofia – verjetno ene največjih znamenitosti; naprej do palače Topkapi ali palače turških sultanov, saj so prav v tej palači prebivali sultani, dvorne dame, konkubine in evnuhi. Ustavili se bomo na nekdanjem Hipodromu, ki je služil konjskim dirkam, v katerih so Bizantinci izredno uživali. Cisterna bazilika ali podzemna cisterna velja za neobičajno znamenitost in še danes navdušuje s 336 marmornimi stebri (trenutno v prenovi). Zvečer priporočamo obisk tipične turške restavracije. 

 

3. DAN: ISTANBUL - MED EVROPO IN AZIJO

Sprehodili se bomo do ene najlepših mošej Istanbula, Sulejmanove mošeje, kjer vlada posebno umirjeno vzdušje; tukaj se čas za trenutek popolnoma ustavi.  Sulejman Veličastni je sultan, v času katerega je Osmanski imperij doživel vrhunec. Vladar je bil tudi velik podpornik umetnikov in kulture. V bližini se nahajata tudi grobnici Sulejmana in njegove žene Hurrem. Za doplačilo priporočamo križarjenje po Bosporju s plovbo po Bosporski ožini med Evropo in Azijo, ob razkošnih palačah sultanov in luksuznimi vilami turške elite, pod obema mostovoma nad Bosporjem. Med plovbo po ožini med Evropo in Azijo, bomo začutili, da je mesto res vez med enim in drugim kontinentom.

 

4. DAN: ISTANBUL - ROŽE - ISTANBULSKA LEPOTICA

Za doplačilo priporočamo izlet na azijsko stran Istanbula. Vožnja z avtobusom čez znameniti Bosporski most do razgledne točke Çamlıca, ki je vedno polna rož. Domačini tu organizirajo piknike, si privoščijo oddih ali samo uživajo v čarobnem razgledu. Tudi mi bomo uživali v izjemnem razgledu, ki nam bo med številnimi vtisi ostal najdlje v spominu. Obiskali bomo novo, trenutno največjo džamijo v Turčiji Çamlıca, ki jo Turki imenujejo kar "istanbulska lepotica". Zavzema 30.000 kv km in je grajena v osmansko-seldžuškem stilu, s pridihom modernega. Glavna kupola mošeje meri 72 m v višino in predstavlja 72 narodov, ki živijo v mestu Istanbul, sprejme pa kar 60.000 vernikov. Pot bomo nadaljevali v četrt Üsküdar, najbolj avtentični del Istanbula. Odmaknili se bomo od značilnih turističnih poti in zanimivosti ter spoznali sicer konservativno okrožje, ki hrani enkratne skrite dragulje Istanbula. Od sodobnih mošej, ki jih težko preštejemo, do zanimivih knjižnjic, tradicionalnih trgov in hamam. Moški navdušeno igrajo igro Rummikub, ženske pa posedajo na skalnem obrežju ob Bosporju. Po krajšem postanku bomo pot nadaljevali v četrt Kadıköy. Nekdaj zaspana in nezanimiva četrt, danes velja za eno najbolj živahnih in sproščenih na azijski strani. Poleg živahnih kavarn, galerij in barov ter pisanih tržnic in založenih trgovinic, je to četrt umetnikov, njihovih uličnih poslikav in grafitov. Četrt, kjer raziskujemo «drugo stran« Istanbula. Nekaj prostega časa in povratek z metrojem v evropski del.

 

5. DAN: ISTANBUL - VELIKI BAZAR - DOLMABAHČE ALI HAMAM

Istanbul ponuja veliko kulturnih in turističnih znamenitosti, hkrati pa je raj za nakupovanje. Obiskali bomo Grand Bazar, eno izmed največjih znamenitosti mesta. Bazar je prava nakupovalna meka z več kot 5000 trgovinicami, s 16 vhodi in kar 82 ulic, kjer ponujajo praktično vse: od nakita keramike, preprog, zlatnine in spominkov do tekstila, torbic, plaščev in jaken, usnjene galanterije. Če ste ljubitelji kave, čaja in vonja začimb boste uživali na Egipčanskem bazarju ali Bazarju začimb. Nad mešanico barv in vonjev boste naravnost navdušeni. Navdušeni bodo tudi ljubitelji slaščic, saj je izbira turških specialitet naravnost božanska. Vonju baklav, lokumov in raznovrstnih oreškov se bomo težko uprli. Še bolj zanimivo kot samo nakupovanje je barantanje in obred pitja čaja. Po želji prosto popoldne ali priložnost za  ogled palače Dolmabahče (v kolikor bo odprta), turškega Versaillesa, kjer je živelo zadnjih šest sultanov Otomanskega cesarstva. Ogled sultanovih prostorov, kjer je na ogled tudi eden najtežjih kristalnih lestencev na svetu in del Harema, ki je bil namenjen sultanovi družini. Ena izmed sob je bila zadnje prebivališče očeta Turkov – Ataturka, ki je v palači umrl. Morda se boste odločili za turško kopel ali Hamam, ki pomeni veliko več kot le sproščujočo kopel ali čiščenje. Je ritual, ki vsebuje elemente čiščenja in prečiščevanja telesa. V 16. stoletju je bilo v Istanbulu kar 4.530 privatnih in 300 javnih kopališč.Nekaj prostega časa ter odhod na letališče, od koder bomo poleteli proti Ljubljani ali bližnjemu letališču predvidoma v popoldanskih urah.

 

OPOMBE: V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. Razpored izletov po dnevih se lahko spremeni. Palačo Dolmabahče bo možno obiskati le v terminih ko bo peti dan potovanja palača odprta in bodo na voljo vstopnice. Na nekaterih odhodih možnost kombinirajna 4 in 5 dnevnega programa.

 

 

TERMINI:

16.08. - 20.08.2023 - cena od 689 €

27.09. - 01.10.2023 - cena od 689 €

04.10. - 08.10.2023 - cena od 689 €

24.10. - 28.10.2023 - cena od 689 €

26.10. - 30.10.2023 - cena od 689 €

30.10. - 03.11.2023 - cena od 689 €

31.10. - 04.11.2023 - cena od 689 €

01.11. - 05.11.2023 - cena od 689 €

15.11. - 19.11.2023 - cena od 689 €

06.12. - 10.12.2023 - cena od 689 €

16.12. - 20.12.2023 - cena od 689 €

 

CENA: od 689 €, min. 25 prijavljenih potnikov // cena se lahko spremeni!

 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: med 15 in 24 potnikov 70 €

 

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 140 €
 • ogled mesta z vstopnino in lokalnim vodenjem  38 €
 • cisterna bazilika je ponovno odprta, vstopnina z lokalnim vodenjem  15 €
 • križarjenje z ladjo po Bosporju 30 €
 • voden izlet na Azijsko stran 28 €
 • tradicionalna večerja s folklornim programom 55 €
 • prevoz do letališča Zagreb po osebi in smeri 29 €

 

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • posamezni prevozi z metrojem ali tramvajem pribl. 1,40 € za posamezno vožnjo
 • strošek morebitnih dodatnih vstopnin (palača Dolmabahče, Hamam...)
 • priporočena napitnina 10 € na osebo (hotelsko osebje, voznik, lokalni vodnik)

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz v Istanbul, letališke in varnostne pristojbine,
 • prevoz letališče - hotel - letališče,
 • 4 nočitve z zajtrki v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

 

POPUSTI ob prijavi: otroci 2-12 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima 10%

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  JAPONSKA - obraz dežele vzhajajočega sonca

  Japonska je dežela vseh presežkov. Potovanje, ki je je hkrati malo drugačno, a prav prav tako kot ste si ga želeli. Tam daleč na vzhodu je vselej veliko novega, a tam so tudi globoko zakoreninjene sledi tradicije, spoštovanje običajev pa dosega kar mitološke razsežnosti!

  12 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  3.190,00 €
  LIBANON

  Libanon opravičuje sloves bližnje vzhodne riviere in Bejrut velja za biser Vzhoda!

  5 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  698,00 €
  PROVANSA - PO POTEH SLIKARJEV

  Obiskali bomo kraje v čudoviti in divji Provasni, ki so bili navdih mnogim svetovno znanim slikarjem in umetnikom!

  4 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  438,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih