Naziv vsebine

SUPER CENE IZ LJUBLJANE
VELIKA TURA PO BRAZILIJI
VELIKA TURA PO BRAZILIJI
VELIKA TURA PO BRAZILIJI
VELIKA TURA PO BRAZILIJI
VELIKA TURA PO BRAZILIJI

...IN IZLET V PARAGVAJ

 

Brazilija je dežela neizmernih razsežnosti in kontrastov. Raznolika je njena pokrajina, ki jo zaznamujeta tropska klima in pa prekrasne peščene obale Atlantika. Še bolj pa je pisano njeno prebivalstvo, ki je sem prišlo od vsepovsod. Brazilci veljajo za najbolj srečne ljudi na svetu. Tropske temperature so deželi dale drugačne ritme in pogledi na življenje so v Braziliji popolnoma svojstveni. Potovanje bomo pričeli v rojstnem kraju capoeire, znanega borilnega športa temnopoltih domačinov, Salvadorju, ki slovi za enega najbolj slikovitih zgodovinskih mest v deželi. Nato se bomo podali v notranjost dežele in odkrili enega najlepših, a zagotovo najbolj skritih biserov dežele: pokrajino imenovano Chapada Diamantina, kjer bomo uživali v izjemno lepi pokrajini in prijetnem vzdušju kolonialnega mesteca Lençois. Nato bomo sledili zgodovinski ruti od bivšega rudarskega mesteca Oura Preta do lepo ohranjenih kolonialnih mestec Tiradentes in Congonhas. Brez postanka v mestu Petropolis, ki je bil nekoč pravi kraljevski kraj, seveda ne bo šlo. Seveda si brez Ria ne znamo predstavljati Brazilije, prav tako pa tudi ne brez največjih slapov na svetu: Iguazu. Potovanje bomo popestrili s celodnevnim izletom v Paragvaj, kjer si bomo ogledali enega od nekoč številnih in slavnih jezuitskih misijonov. Za konec pa še Sao Paolo, eno največjih mest na svetu z vsemi svojimi plusi in minusi ... Brazilija je Brazilija, vredna vaše pozornosti in ogleda!

 

1. DAN: MARIBOR - LJUBLJANA – BENETKE – LIZBONA – SALVADOR DA BAHIA

Prevoz od Maribora in Ljubljane do Benetk, od koder bomo z letalsko družbo TAP Portugal poleteli do Lizbone in popoldne dalje čez Atlantik po najkrajši poti do Brazilije in mesta Salvador da Bahia, kjer bomo pristali v večernih urah. Po pristanku prevoz do hotela, nastanitev in nočitev.

 

2. DAN: SALVADOR DA BAHIA

Mesto Salvador da Bahia so ustanovili Portugalci leta 1549 in je bilo prvo glavno mesto Brazilije ter danes velja za enega najstarejših kolonialnih mest v Ameriki. Mesto se deli na spodnji del, t.i. »Cidade baixa« in zgornji del mesta, »Cidade alta«, ki se nad spodnjim delom mesta dviguje 85 m visoko. Na zgornjem delu mesta se nahaja zgodovinska četrt Pelourinho, ki je lepo ohranjena in kjer se nahajajo zgradbe in palače iz kolonialnih časov. Zaradi izjemne vrednosti in lepote je ta del mesta pod zaščito UNESCA, kot del svetovne kulturne dediščine. Ogled mesta bomo pričeli prav tukaj. Sprehodili se bomo med starimi palačami in cerkvami ter uživali v ritmih in bogatem mestnem utripu. Nato se bomo popeljali skozi elitne in elegantne četrti, ki ležijo ob plažah, kot so Pituba, Armacao, Piata, Placaford … Ogledali si bomo tudi cerkev Igreja do Bonfim, ki leži na polotoku Itapagipe. Med domačini je poznana predvsem zaradi številnih čudežnih ozdravljenj. Popoldne prosto za sprehode in/ali nakupe. Večerja v hotelu in nočitev. (Z, V)

 

3. DAN: SALVADOR DA BAHIA – LENÇOIS

Dopoldne se bomo iz Salvadora popeljali v notranjost dežele proti mistični pokrajini imenovani Chapada Diamantina. Na poti se bomo ustavili v eni od številnih vasi in mest, skozi katera nas bo vodila pot. Okrog poldneva prihod v mesto Lençois ter nastanitev v hotelu. Popoldne se bomo podali na izlet v izjemno zanimivo okolico. Ustavili se bomo pri reki Serrano in se morda okopali v njenih naravnih bazenih. Postanek bo tudi pri slapovih Primavera in Cachoeirinha ter vodnjaku Halley. Ogledali si bomo tudi peščeno jamo, kjer pridobivajo barvni, dekorativni pesek in videli kaj vse se da narediti iz njega. Vrnitev v kraj Lençois in prosto do večerje. Nočitev (Z,V).

 

4. DAN: LENÇOIS

Dopoldne bomo obiskali »Poço do Diablo«, hudičev vodnjak, ki ga formirajo slapovi reke Mucugezinho. Tukaj bo priložnost za kopanje, ki se bo v tropski klimi in izjemno lepem naravnem okolju še kako prileglo. Nato se bomo podali do jame imenovane »Gruta da lapa doce«, znani po lepih stalagmitih in stalaktitih. Sledil bo ogled še ene jame, ki pa je drugačna: skozi njo teče kristalno čista reka. Vmes bo piknik kosilo in krajši počitek. Popoldne se bomo povzpeli na nenavadno skalno formacijo, »Morro do Pai Inacio«, od koder je prelep pogled nad celotno pokrajino Chapado Diamantino. Vrnitev v mestece Lençois. Prosto do večerje v lokalni restavraciji in nočitev (Z, pK, V).

 

5. DAN: LENÇOIS – SALVADOR DA BAHIA – BELO HORIZONTE

Dopoldne bomo zapustili kolonialni Lençois in se po isti poti vrnili v mesto Salvador da Bahia. Zavili bomo na letališče, od koder bomo pozno popoldne poleteli proti mestu Belo Horizonte. Po pristanku, nastanitev v hotelu in nočitev (Z).

 

6. DAN: BELO HORIZONTE – OURO PRETO

Dopoldan se bomo odpeljali v rudarsko mesto Ouro Preto, ki se je nekoč imenovalo »Vila Rica do Ouro Preto«, ali v prevodu Bogata vas črnega zlata. Mesto je bilo ustanovljeno v 17. stoletju in v 18. stoletju je pomenilo središče brazilske zlate mrzlice. V mestu je veliko lepo ohranjene portugalske arhitekture in stare cerkve so okrašene z zlatom ter kiparskimi deli poznanega autorja Aleijadinha. Ouro Preto je bilo glavno mesto najbolj bogate brazilske pokrajine Minas Gerais vse do leta 1897, ko se je administracija preselila v Belo Horizonte. Ouro Preito je danes nedvomno ena od najbolj obiskanih turističnih destinacij v Braziliji in je zaradi svoje edinstvene arhitekture pod zaščito UNESCA. Popoldne nastanitev v hotelu, preostanek dneva prosto do večerje in nočitev. (Z, V)

 

7. DAN: OURO PRETO – CONGONHAS - TIRADENTES

Po zajtrku nadaljevanje poti po starih kolonialnih mestih pokrajine in države Minas Girais do mesteca Congonhas, ki je bilo nekoč rudarsko mesto, danes pa mesto živi skoraj izključno od turizma. Ogledali si bomo baročne skulpture enega najbolj znanih brazilskih kiparjev, Aleijadinha in si ogledali cerkev Bom Jesus de Matozinhos. Sledila bo vožnja do kolonialnega mesteca Tiradentes ter sprehod po lepo ohranjenem starem delu mesta, ki je ohranilo svoj nekdanji videz. Mesto je bilo ustanovljeno leta 1702 in ima danes nekaj več kot 6000 prebivalcev. Nastanitev v hotelu, prosto do večerje in nočitev (Z, V).

 

8. DAN: TIRADENTES – PETROPOLIS - RIO DE JANEIRO

Zjutraj se bomo odpeljali do mesteca Petropolis, Petrovega imperialnega mesta, ki se nahaja približno 65 km od Ria de Janeira. Nahaja se v zelenih hribih pogorja Serra dos Orgaos in je zaradi prijetne klime od nekdaj priljubljen počitniški kraj za oddih. Njegova glavna turistična atrakcija je nekdanja poletna palača brazilskega drugega kralja, Pedra II., in je danes muzej, ki ga bomo obiskali. V 19. stoletju je bil Petropolis kraj, kjer je imela svoje rezidence brazilska aristokracija. Kosilo v restavraciji in popoldan nadaljevanje poti proti Riu de Janeiru. Po prihodu v mesto, nastanitev v hotelu v eni najbolj znanih četrti Ria, Copacabani in prosto za prve sprehode. Nočitev (Z, K).

 

9. DAN: RIO DE JANEIRO

Ves dan bomo namenili ogledu Ria, mesta sambe, glasbe in čudovitih peščenih plaž, mesta z najlepšimi razgledi na svetu. Peljali se bomo mimo svetovno znanih plaž: Copacabane, Ipaneme, Leblona in mimo znanih revnejših četrti – favel. Ogledali si bomo tudi stari del mesta s katedralo in pa najbolj znani brazilski nogometni stadion – Marakano, ki se uradno imenuje Estadio Jornalista Mario Filho, odprt leta 1950. Poskušali bomo začutiti energijo, ki jo ima stadion, ko se v njem odvija kakšna pomembna tekma. Njegova trenutna kapaciteta je 78.838 sedežev in velja za drugega največjega v južni Ameriki. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldne se bomo z vzpenjačo povzpeli še na slavni Sladkorni grič, od koder je prekrasen pogled na središče mesta. Nočitev (Z, K).

 

10. DAN: RIO DE JANEIRO

Danes bo na sporedu poldnevni ogled mesta Ria. Ogledali si bomo slavni grič Corcovado, kamor se bomo povzpeli z zobato železnico, skozi deževni gozd Tijuca, ki je danes nacionalni park. Z vrha Corcovada, visokega 700 m, je prekrasen razgled na celotno mesto. Tukaj stoji kip Jezusa Kristusa, ki ga je naredil francoski kipar Paul Landowski v letih 1922-1931 in je visok 30 m. Kip je postal simbol krščanstva po svetu in ikona mesta Ria, tako da ga nekateri kar uvrščajo med sedem čudes sveta. Kosilo bo tokrat v tradicionalni churrascariji. Prosto popoldne za sprehode ali kopanje na Copacabani. Nočitev (Z,K).

 

11. DAN: RIO DE JANEIRO - IGUAZU

Zjutraj prevoz na letališče v Riu in dopoldanski let na jug dežele, v kraj Iguazu. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. Popoldne bo sledil ogled najlepših slapov na svetu in to z brazilske strani. Iguazu v jeziku domačinov Gvaranov pomeni »velika voda«. Gvarani so slapove imenovali »kraj, kjer se iz vode rojevajo oblaki«. Prvi Evropejec, ki je odkril slapove, je bil španski konkvistador Alvar Nuňez Cabeza de Vaca, po katerem se imenuje eden od slapov na argentinski strani. Sicer pa Argentini pripada 80 % slapov, Braziliji pa le 20%. Skupno število slapov je 275 posameznih slapov in skupna širina vseh slapov je 2.700 m, od tega 1.900 na argentinski strani in 800 m na brazilski strani. Največji slap se imenuje Garganta del Diablo, Hudičevo žrelo. Po končanem sprehodu znotraj brazilskega dela nacionalnega parka, prevoz do hotela, večerja in nočitev (Z,V).

 

12. DAN: IGUAZU – TRINIDAD (PARAGVAJ) – IGUAZU

Zjutraj bomo prečkali brazilsko-paragvajsko mejo in se podali na celodnevni izlet do 250 km oddaljenega kraja Trinidad, ki se nahaja na skrajnem jugu te velike južnoameriške dežele. Obiskali bomo arheološki park nekdanjega jezuitskega misijona La Santisima Trinidad de Parana. Ta velja za enega večjih misijonov, ki so jih jezuiti ustanavili v Argentini, Braziliji in Paragvaju v 17. in 18. stoletju. V teh samostojnih skupnostih so živeli jezuiti skupaj z lokalnim prebivalstvom, ki je sprejelo katoliško vero. Misijon Trinidad je bil zgrajen leta 1706 in je deloval vse do izgona jezuitov iz španskih kolonij leta 1768. Danes so ostanki misijona pod zaščito UNESCA kot pomemben del svetovne kulturne dediščine na tem koncu sveta. Po ogledu bo sledilo kosilo in nekaj prostega, preden se bomo vrnili na brazilsko stran in kraj Iguazu. Nočitev (Z,K).

 

13. DAN: IGUAZU – SAO PAOLO

Najlepši in največji slapovi na svetu so vredni ponovnega ogleda! Zato se bomo dopoldan podali na argentinsko stran, kjer si bomo ogledali znani slap Garganta del Diablo, ali Hudičevo žrelo. Sprehodili se bomo po celi dolžini slapov in uživali v vsej njihovi mogočnosti. Del poti bomo opravili peš, del s turističnim vlakcem. Po samopostrežnem kosilu v restavraciji bo sledil še prevoz na letališče in popoldanski let v Sao Paolo. Prevoz do hotela, nastanitev in nočitev. (Z,K)

 

14. DAN: SAO PAOLO – LIZBONA

Sao Paolo je moderen megalopolis, ki naj bi imel leta 2005 že kar 25 milijonov prebivalcev. Naš ogled mesta bomo pričeli z rezidenčnimi deli mesta Higienopolis, se ustavili na vrhu griča Morumbi, od koder je prekrasen razgled na mesto, se peljali mimo palače Morumbi in bolnišnice Alberta Einsteina, nogometnega stadiona Sao Paolo in parka Jardim Europa in Ibirapuera, kjer stoji znani spomenik Bandeiras. Popeljali se bomo po znani Aveniji Paulista do središča mesta, trga Anhangabau, kjer je mesto nastalo in kjer se nahajajo najpomembnejše in najstarejše zgradbe v mestu: mestna hiša, mestno gledališče in katedrala. Če bo čas dopuščal se bomo povzpeli na enega od mestnih nebotičnikov, zgradbo Italijo, od koder je s panoramske terase lep razgled na razsežnosti mesta. Sledil bo postanek za kosilo v tradicionalni churraskeriji in nato prevoz na mednarodno letališče. Nočni let proti Lizboni (Z,K).

 

15. DAN: LIZBONA – BENETKE – LJUBLJANA - MARIBOR

V jutranjih urah prilet v Lizbono in nato samo še let do Benetk ter prevoz do Ljubljane in Maribora.

 

ODHOD: 
 

 

CENA: 
4.590 EUR min. 25 potnikih
4.690 EUR min. 20 potnikih
4.790 EUR min. 15 potnikih
4.890 EUR min. 10 potnikih

 

ROK ZA PRIJAVO:  najkasneje 3 mesece pred potovanjem oz. do zapolnitve mest.

 

CENA VKLJUČUJE: prevoz od Maribora, Ljubljane do letališča v Benetkah in nazaj, letalsko karto na relacijah: Benetke-Lizbona-Salvador ter Sao Paolo-Lizbona-Benetke, Salvador-Belo Horizonte, Rio de Janeiro-Iguazu ter Iguazu-Sao Paolo (skupaj 7 letov), vse letališke, varnostne in TSC takse (ki na dan 10.7.2018 znašajo 398 EUR), nočitve v hotelih* 4**** in 5***** v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo znaša: 650 EUR), vse obroke po programu, vse prevoze z letališč/pristanišč do hotelov in nazaj z avtobusi, vse oglede in izlete z vstopninami po programu, celodnevni izlet v Paragvaj s kosilom in vključenimi vstopninami, lokalne vodnike v angleškem jeziku, spremstvo v slovenskem jeziku, nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo potovanja in DDV.

 

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih napitnin.

 

*Kategorizacija hotelov je lokalna, vendar po naši oceni ustrezajo našim 4**** oz. 4****plus.

 

Dodatno: prijavnina 13,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani. 

 

OPOMBA:
Pridružujemo si pravico do spremembe časa odhoda in vrnitve, če letalski prevoznik spremeni že potrjene časovnice, lahko pride tudi do spremembe letališča – popravljen program bomo objavili na spletni strani.
Program in datum potovanja se zaradi prilagajanja letalskim prevoznikom lahko spremeni. 

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih