JAPONSKA - obraz dežele vzhajajočega sonca

JAPONSKA - obraz dežele vzhajajočega sonca

Japonska je dežela vseh presežkov. Potovanje, ki je je hkrati malo drugačno, a prav prav tako kot ste si ga želeli. Tam daleč na vzhodu je vselej veliko novega, a tam so tudi globoko zakoreninjene sledi tradicije, spoštovanje običajev pa dosega kar mitološke razsežnosti!

12 DNI, letalo

Že od

Cena:
3.190,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

Japonska je dežela vseh presežkov. Potovanje, ki je je hkrati malo drugačno, a prav prav tako kot ste si ga želeli. Tam daleč na vzhodu je vselej veliko novega, a tam so tudi globoko zakoreninjene sledi tradicije, spoštovanje običajev pa dosega kar mitološke razsežnosti. Organiziranost v vsakem detajlu, tehnološka dodelanost in ohranitev človeškosti pri izvajanju storitev je fenomenalni dosežek, katerega se lahko v polnosti začuti šele v pristni izkušnji doživeti na kraju samem. Japonci sami znajo svojo vzhičenost in preobremenjenost umirjati v prelepih parkih in templjih, kjer se na vsakem koraku začuti posebna energija. Ni pa na vsakem koraku moč reči, da bomo spoznavali nam vsakdanje, domačnostne situacije in dogodke, saj so srečanja na ulicah z liki iz stripov, uniformiranim strežnim osebjem, avantgardnostjo pričesk in oblačil mladih, pravo čudo in včasih kar šok terapija. Vsekakor bo prisoten tudi vpliv zen budizma v parkih, kateri bo prijetno umirjal tudi nas na tem potovanje na Japonsko.

 

 

1. DAN: LJUBLJANA - TOKIO (polet s presedanjem)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet s presedanjem proti Tokiu.

 

2. DAN: TOKIO (transferji cca 80km, 1,5 ure)

Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v hotel. Namestitev in nočitev.

 

3. DAN: TOKIO (peš, metroji)

Zajtrk. Jutro bomo pričeli povsem japonsko, saj bomo mesto odkrivali v kombinaciji lokalnih avtobusov, metrojev in vlakov. Najprej se bomo oglasili na treningu pri sumo borcih. To je seveda zelo pomemben del japonske kulture, zato obstaja tudi možnost, da bo trening iz kakršnegakoli vzroka potekal za zaprtimi vrati in nam bo dostop onemogočen, a vsekakor se bomo potrudili, da boste priča tem junaškim orjakom med njihovimi pripravami. Sledil bo obisk najstarejšega mestnega templja Asakusa Kannon. Sedanja podoba templja ni originalna, saj je bil tempelj uničen v zračnih napadih 1945, kar danes stoji tu pa je verna kopija zgrajena leta 1958. Po ogledih se bomo sprehodili še po Nakamise nakupovalni ulici, ki je najstarejša tovrstna ulica v deželi. Malce prosto za samostojne aktivnosti, lahko si boste privoščili tudi kakšno japonsko kosilce. Nato še obisk sake plaze, kjer se bomo seznanili s pomenom in tudi okusom japonske močne kapljice, brez tega obisk Japonske vsekakor ni ta pravi. V kolikor bo čas dopuščal še skok na največjo ribjo tržnico. Za konec pa sprehod po Akihabara četrti, kjer se dogaja vse mogoče. Živahna in močno okrašena četrt elektronike, ki obiskovalca pritegne. Priča bomo zanimivo oblečenem strežnem osebju, animiranim likom, po želji boste lahko izkusili tudi manga cafe… Nazaj v hotel in nočitev.

 

4. DAN: TOKIO - NIKKO - TOKIO (hitri in regularni vlaki, metro, peš)

Po zajtrku se bomo odpravili do Nikka, mesta svetišč in lepih pejsažev, ki je zablestel v času Tokugawa šogunata. Silno privlačnost in umirjenost mu dajejo tudi pokončne cedre, v Nikku pa je na voljo za občudovanje kar avenija cedre. Obiskali bomo Toshogu, šintoistično svetišče, posvečeno ustanovitelju Tokugawa šogunata - Tokugawa Iyeasuju. Kar pet zgradb kompleksa ima status nacionalnega zaklada, poleg tega sta tu še dva samurajska meča s podobnim statusom. A morda najbolj privlačen je celoten ambient, katerega soustvarjata podoba narave in stare arhitekture. Nadaljevali bomo na prav tako idiličen most - sveti most Shinkyo, v tradicionalni japonski podobi in barvah. Nato pa na odkrivanje bogastva narave na naši poti do jezera Chuzenji, ko bomo zavijali skozi ostre zavoje Nihon romantične ceste. Zaradi svojih pejsažev je to gotovo prava prispodoba. Naš cilj bo tudi lep slap Kegon s svojimi 97 metri padca. Lepo idilo dneva bomo zaključili s transferjem nazaj v naš tokijski hotel. Nočitev.

 

5. DAN: TOKIO - HAKONE (metroji, vlaki, zmerno peš, ladjica, vzpenjača)

Zajtrk. Glavnino prtljage bomo poslali v naš hotel v Kyotu, mi pa se bomo podali na odkrivanje še enega podeželskega bisera - Hakone. Hitri vlak in panoramski vlaki v Hakone, ki je poimenovan po ognjeniku, kateri je zadnjič izbruhnil leta 1170. A njegov najaktivnejši del je še vedno burno aktiven na vsakodnevni ravni. Preko ognjenika Owakudani se bomo zapeljali z gondolo. Z gondole se ob jasnem vremenu odpira veličasten pogled na mogočni Fuji, vsekakor pa je posebna atrakcija pogled z višine na žveplove zračnike ognjenika. Morda bo kdo želel poskusiti tudi lokalno posebnost. V ognjeniku žvepleno kuhana jajca. Še na krajšo slikovito vožnjo po kraterskem jezeru Ashi, ki je hkrati ena najboljših točk za opazovanje gore Fuji. Ob jasnem vremenu nam bo ravno tu uspela najboljša fotografija Fujija. Še kratek sprehod po glavni ulici Hakoneja in nato namestitev v hotelu. V hotelu se bomo lahko prepustili uživanju, saj nudi idilično namestitev sredi pristne narave, ima onsen - topli vrelec in kopeli, morda se bo kdo hotel odeti v značilno japonsko oblačilo yukata (poletni kimono) in se zliti z okolico. Tudi naša današnja večerja bo nekaj prav japonskega, saj si bomo privoščili multi japonske jedi, ki nam bodo všeč tako vizualno kot seveda tudi pri okušanju samem. Nočitev.

 

6. DAN: HAKONE - KYOTO (gorski vlak, hitri vlak in metro, peš)

Po zajtrku se bomo z lokalnim avtobusom odpeljali do Odaware, presedli na hitri vlak (bullet train) za Kyoto in po dobrih dveh urah prispeli na naš cilj. Namestitev in zvečer možnost odkrivanja Kyota, ki ga je na moderni japonski zemljevid postavil šogun Ieyasu, ko je tu leta 1603 kot svojo Kjotsko rezidenco postavil grad Nijo. A Kyoto ima tudi svojo tradicijo in dolgoletno cesarsko zgodovino. Najprej bomo odkrivali fantastično postajo Kyota, kjer je tudi ogromno restavracij in trgovin. Sledila bo namestitev in nato z vlakov do templja Fushim Inari Taisha, tempelj boga riža, glavni tempelj blaginje, rodnosti, uspeha in prosperitete nasploh. S turističnega vidika je največja zanimivost pot rdečih vrat - torii, katere so v zahvalo po izpolnitvi želje dali postaviti uspešni poslovneži. Povratek v Kyoto in obisk četrti Gion, kjer bomo poleg idiličnega večernega utripa morda opazili kakšno Maiko, pripravnico za gejšo. Nočitev.

 

7. DAN: KYOTO - HIROŠIMA - KYOTO (hitri vlak, trajekt, regularni vlaki, peš)

Po zajtrku prevoz na železniško postajo. Vožnja s hitrim vlakom do Hirošime. Po prihodu v Hirošimo ogled najpomembnejših znamenitosti mesta: svetišče Itsukhusime na majhnem otoku Miyajima s slavnimi »plavajočimi vrati - tori« ter Spominski park in muzej žrtvam atomske bombe med II. svetovno vojno. Po ogledih z vlakom nazaj v Kyoto. Nočitev.

 

8. DAN: KYOTO - OSAKA (vlaki, avtobusi, metroji, peš)

Po zajtrku sledi odkrivanje Kyota. Najprej bomo obiskali živahno središče Nishiki market - tržnice s hrano, kjer bo po ogledu tudi nekaj prostega za samostojna odkrivanja ali kosilce. Nato bomo obiskali še budistični Kiyomizu tempelj, ki je bil med 20 finalisti izbora za novih 7 svetovnih čudes. Nazaj na centralno postajo in hitri vlak v Osako, kjer bomo večer namenili odkrivanju fantastičnega predela Dotonbori, kjer ni da ni v bogati paleti ponudbe hrane, nato pa bo možnost tudi za občudovanje nakupovalne ulice Shinsaibashi. Nočitev.

 

9. DAN: OSAKA - TAKAYAMA (hitri vlak, panoramski vlak, metroji, peš 6km)

Po zajtrku bomo svojo glavnino prtljage poslali proti letališču Narita Tokio, z manjšo ročno prtljago (nahrbtniki) pa se bomo podali naprej. Najprej si bomo ogledali grad Osaka, ki je pravi arhitekturni biser in legenda med svojimi vrstniki. Gradnja japonskih gradov je nekaj prav posebnega in vsekakor je grad Osake prvorazredna atrakcija. Še postanek pri Umeda syke zgradbi, zagotovo eni najbolj prepoznavnih Osake, kjer ni moč zgrešiti podobe robotovih nog, kje se nahaja njegov zgornji del pa ne ve nihče. Sledil bo prevoz na postajo in vkrcanje na ekspresni vlak proti Nagoyi, kjer presedamo na panoramski vlak v Takayamo, čudovita trasa s slikovitimi vasmi, riževimi polji in soteskami kjer vijugajo čiste reke in potoki. Ob prihodu v Takayamo krajši sprehod po slikoviti vasi. Namestitev in nočitev.

 

10. DAN: TAKAYAMA - NAGANO (peš 4km, kolesa, panoramski vlak, hitri vlak)

Zajtrk. Zgodaj se bomo podali na jutranjo tržnico, se pomudili v starem predeli z lesenimi hiškami in trgovinicami, nato bomo obiskali vasico Hida No sato (muzej skansen), kjer so na ogled idilične hiške japonskega podeželja. Na pot se bomo podali kar s kolesi, saj bo tako največ časa in priložnosti za lepe fotografije. Povratek v Takayamo in vkrcanje na vlak v Nagano s presedanjem na Shinkansen v Toyami. Namestitev v Onsen hotelu v Naganu. Nočitev.

 

11. DAN: NAGANO - TOKIO (peš 6km, hitri vlak, lokalni prevozi, metroji)
Zajtrk. Nato se bomo z našo lahko prtljago podali na zadnji del poti. S kolesi in javnimi prevozi se bomo podali na odkrivanje Nagana in parka snežnih opic (japonski makaki). Najprej z ekspresnim vlakom do Tokia. Ob prihodu in dvigu naše glavne prtljage pa sledi prijava in polet proti domu. Obrok na letalu.

 

12. DAN: TOKIO - LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Nadaljevanje leta s presedanjem proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.

 

Pomembno: V Kolikor nam prevoznik potrdi polet iz okoliških letališč, potem je povratni transfer iz Ljubljane urejen in vključen v aranžma brez doplačila.

Opomba: Snežne opice so načeloma videne vsak letni čas a je njihova aktivnost in kopanje v vrelcih najlepše videna pozimi.

 

 

TERMINI:

31.07. - 11.08.2023

23.10. - 03.11.2023

12.11. - 23.11.2023

 

CENA: od 3.190 € // cena se lahko spremeni!

 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: med 13 in 17 potniki 195 €, med 8 in 12 potniki 300 €.

 

DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 680 €

 

Napitnine niso vključene v ceno in se poravnajo vodniku na poti v znesku 60 €. Dobršni del ogledov v mestih poteka tudi peš in z javnimi prevoznimi sredstvi.

 

CENA VKLJUČUJE:

 • povratno letalsko vozovnico in letališke pristojbine na relaciji Ljubljana-Tokio (oziroma okoliško letališča s transferjem iz/do Ljubljane),
 • letališke transferje ob pristanku in pred povratnim letom na Japonskem,
 • vse navedene oglede v kombinaciji zasebnih prevozov in lokalnih prevoznih sredstev,
 • hitri vlaki in regularni vlaki, metroji,
 • 9 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* z odlično lokacijo in zasebno kopalnico,
 • 1x večerja,
 • vse navedene vstopnine in spremstvo slovenskega vodnika,
 • vožnje s kolesi,
 • organizacijo potovanja in osnovno zavarovanje z asistenco Coris.

 

Cepljenje: ni obvezno.

Vizum: Slovenskim državljanom za bivanje do 90 dni ni potreben

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  VALENCIJA

  Moderni futuristični muzeji, akvarij!

  Mesto, kjer so iznašli recept za slavno paello!

  4 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  548,00 €
  GRUZIJA IN ARMENIJA

  Gruzija in Armenija sta čudoviti deželi za ljubitelje odmaknjenih krajev in tradicij, kulture in narave!

  8 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.329,00 €
  PROVANSA - PO POTEH SLIKARJEV

  Obiskali bomo kraje v čudoviti in divji Provasni, ki so bili navdih mnogim svetovno znanim slikarjem in umetnikom!

  4 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  438,00 €
  SULTANAT OMAN - ARABSKI BISER

  Občudovali bomo razkošje Omanskih sultanov v prestolnici Muscat, se prepustili brezčasnosti puščave Wahiba in še in še!

  9 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.599,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih