GRUZIJA IN ARMENIJA
GRUZIJA IN ARMENIJA
GRUZIJA IN ARMENIJA
GRUZIJA IN ARMENIJA
GRUZIJA IN ARMENIJA
GRUZIJA IN ARMENIJA
GRUZIJA IN ARMENIJA
GRUZIJA IN ARMENIJA
GRUZIJA IN ARMENIJA
GRUZIJA IN ARMENIJA
GRUZIJA IN ARMENIJA
GRUZIJA IN ARMENIJA
GRUZIJA IN ARMENIJA
GRUZIJA IN ARMENIJA
GRUZIJA IN ARMENIJA
GRUZIJA IN ARMENIJA
GRUZIJA IN ARMENIJA
GRUZIJA IN ARMENIJA

GRUZIJA IN ARMENIJA

Gruzija in Armenija sta čudoviti deželi za ljubitelje odmaknjenih krajev in tradicij, kulture in narave!

8 DNI, letalo

Že od

Cena:
1.398,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

Čudovito, aktivno in dinamično potovanje vas popelje v čarobni svet Zakavkazja, na civilizacijski prehod med krščanski in muslimanski svet. V dve krščanski deželici, ki sta tisočletja kljubovali velikim sosedom in bili med prvimi, ki sta sprejeli krščanstvo, a sta skozi čas ostali osamljeni na južni strani Visokega Kavkaza. Izoblikovali sta se dve civilizaciji, vsaka svojevrstna in čudovito zaokrožena, trmasto vztrajajoča pri svojem izročilu, veri, jeziku in pisavi.

 

Gruzija in Armenija sta čudoviti deželi za ljubitelje odmaknjenih krajev in tradicij, kulture in narave. Tu je Visoki Kavkaz z odmaknjeno dolino Kazbegi, tu je nižinska Gruzija v nekih njenih sanjah z rojstnim krajem Stalina. Vmes smo umestili Armenijo, katere velika večina ozemlja leži nad 1.000 metri nadmorske višine, povsem drugačna, višinska in vulkanska … Tu sta tudi dva feniksa – čudoviti Tbilisi in moderni Erevan!

 

 

1. DAN: LJUBLJANA – EREVAN.

Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča v Erevan. Ogled čudovite armenske prestolnice. Ustavimo se v parku in muzeju, posvečenem žrtvam armenskega genocida, ki je še danes jabolko spora med Armenijo in Turčijo. Nato obiščemo inštitut Matenadaran, kjer hranijo najdragocenejše rokopise. Obiščemo Mati Armenijo in se sprehodimo po središču mesta. Za lep zaključek dneva pa obiščemo še tovarno armenskega konjaka. Nočitev. (letalo, H*, degustacija konjaka)

 

2. DAN: EREVAN – KHOR VIRAP – GARNI – TBILISI.

Zajtrk. Jutranja vožnja po rodovitni araratski nižini ob turški meji. Na poti zavijemo proti Khor Virapu, saj se nam tam odpre čudovit pogled na goro Ararat. Sledi vožnja nazaj v Erevan, kjer se v malem muzeju na kratko vživimo v domišljijski svet vsestranskega umetnika Sergeja Parajanova. Sledi vožnja proti antičnemu templju Garni. Kar mistično je raziskovanje grško-rimskih ostankov na armenskem višavju, daleč od matične dežele. Še lepši pa je sprehod po soteski in uživanje v neverjetnih bazaltnih konturah. Vožnja proti Gruziji. Morda še postanek na poganskem pokopališču v vasici Ria Taza, potem pa sledi počitek na vožnji proti meji, prehod meje in vožnja v hotel v Tbilisi. (H, Z) 

 

 

3. DAN: TBILISI

Po zajtrku ogled Tbilisija, čudovitega mesta ob reki Mtkvari. Začnemo pri cerkvici Metekhi ter kipu Vahtanga Gorgasalija. Mimo bivše stolnice Sioni se po ozkih ulicah počasi odpravimo do Trga svobode, sredi katerega so postavili kip sv. Jurija, zaščitnika Gruzije. Tu obiščemo Narodni muzej. Vožnja v hotel in počitek. Popoldne se z žičnico odpeljemo do kipa Matere Gruzije, potem pa se sprehodimo do trdnjave Narikala, iz katere se odpira enkraten pogled na mesto. Vstopimo v muslimansko četrt z žveplenimi kopelmi in malo mošejo. Po želji se lahko za konec dneva sprehodite še do nove stolnice sv. Trojice, ki je ena izmed največjih pravoslavnih cerkva na svetu. Nočitev. (H, Z, žičnica)

 

4. DAN: TBILISI – JVARI - UPLITSIHE - GORI – ANANURI - STEPANDSMINDA.

Zajtrk. Krajša vožnja. Na hribčku nad Mtskheto nas čaka cerkev Jvari (Unesco) s panoramskim pogledom na sotočje rek Mtkvari in Aragvi. Prija nam kratek jutranji sprehod. Na poti proti Goriju mimo nas drvijo prizori tradicionalne Gruzije vse do jamskega mesta Uplitsihe, kjer raziščemo ostanke v skalo vklesane antične prestolnice ob reki Mtkvari. V Goriju, rojstnem mestu velikega Stalina, obiščemo njegov muzej in rojstno hišo. Siesta na vožnji po vojaški transkavkaški cesti do postanka pri utrdbi Ananuri. Od tam se odpeljemo globoko v osrčje veličastnega Kavkaza. Objamejo nas čudoviti pogledi in svežina višinskega zraka. Preko 2400 m visokega prelaza prispemo v vas Stepantsminda. Tu nas pričaka pogled na očaka Kazbeg, kamor so antični bogovi pribili Prometeja, ki je človeštvu podaril ogenj Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. (H, ZV) 

 

 

5. DAN: STEPANTSMINDA - MTSKHETA - TBILISI.

Zajtrk. Lahko uživamo v sproščenem vzdušju, čudovit pa je dopoldanski pohod do cerkvice Gergeti, od koder je Kazbeg videti še mogočnejši (hoje okoli 3 ure, lahko pa se do tja za doplačilo tudi odpeljete). Po pohodu vsi skupaj uživamo v sproščeni vožnji proti dolini in spontanih krajših postankih v objemu veličastne narave. Za kulturni posladek dneva pa nas čaka srčika gruzijske identitete - Mtskheta (Unesco). V stari gruzijski prestolnici in verskem središču dežele obiščemo katedralo Svetitskhaveli. Vožnja v Tbilisi, namestitev v hotelu in uživanje v živahnem tbilisijskem vzdušju. Nočitev. (H, Z)

 

 

6. DAN: TBILISI – TSINANDALI – SIGHNAGHI - TBILISI.

Po zajtrku sledi vožnja do osrčja vinorodne regije Kakheti. Najprej obiščemo posestvo romantičnega pesnika Aleksandra Čavčavadzeja, ki je bil kljub temu, da je bil krščenec ruske carice Katarine Velike, vpleten v proti-carske aktivnosti. V njegovi 200 let stari vinski kleti še vedno pridelujejo vino sorte Tsinandali. Obiščemo vinsko klet v Sighnaghiju, kjer poskusimo vino narejeno po starodavnem »kvevri postopku«, se spoznamo s tradicijo tamade (mojstra nazdravljanja) in pomagamo pri pripravi tradicionalnih jedi. Vrnitev v Tbilisi. Nočitev. (H, ZK, degustacija vina)

 

 

7. DAN: TBILISI – HAGHPAT – VANADZOR – jezero SEVAN – EREVAN.

Zajtrk. Dan začnemo zgodaj na vožnji do meje z Armenijo. Naš prvi postanek je pri samostanu Haghpat (Unesco), kjer se prvič srečamo tudi z za Armenijo tako značilnimi hačkarji. Pot nas vodi po soteski Debed mimo Vanadzorja, kjer v kilometrih zapuščenih tovarn začutimo propadle sovjetske sanje težke industrije – tudi to je del zakavkaškega življenja. Mimo Dilijana nas pot pripelje do armenskega bisera – jezera Sevan. Povzpnemo se na panoramsko točko pri samostanu Sevanavank s čudovitim pogledom na jezero in okolico. Vožnja v Erevan. Po želji se odpravimo na tradicionalno armensko večerjo s plesom. (H*, Z)

 

 

8. DAN: EREVAN – izlet v ECHMIADZIN - LJUBLJANA.

Zajtrk. Odpeljemo se na obisk armenskega Vatikana – Echmiatzina (Unesco). V verskem središču Armenije obiščemo katedralo in njeno okolico. V skladu s časom si v središču mesta privoščimo prosti čas za individualno raziskovanje ali zadnje nakupe. Vožnja na letališče in polet do ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz do Ljubljane). (Z, letalo)

 

 

TERMINI:

03.05. - 10.05.2024

24.05. - 01.06.2024 - PODALJŠAN PROGRAM, 9 DNI

26.04. - 03.05.2024

22.06. - 29.06.2024

19.07. - 27.07.2024 - PODALJŠAN PROGRAM, 9 DNI

02.08. - 10.08.2024 - PODALJŠAN PROGRAM, 9 DNI

09.08. - 17.08.2024 - PODALJŠAN PROGRAM, 9 DNI

13.09. - 21.09.2024 - PODALJŠAN PROGRAM, 9 DNI

18.10. - 26.10.2024 - PODALJŠAN PROGRAM, 9 DNI

26.10. - 03.11.2024 - PODALJŠAN PROGRAM, 9 DNI

 

CENA: od 1.398 € za termine 03.05., 24.05., za ostale termine od od 1.449 €

             min. 30 potnikov // cena se lahko spremeni!

 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: med 20 in 29 potniki 99 €

 

MOŽNO DOPLAČILO:  Doplačilo za enoposteljno sobo 270 €

 

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • vožnja na Gergeti okoli 5 - 10 EUR,
 • tradicionalna armenska večerja s plesom 30 EUR.

 

VIZE: Za Gruzijo in Armenijo Slovenci potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list.
ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz, letališke pristojbine in varnostne takse,
 • prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana,  
 • prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom,
 • 7 nočitev v hotelih 3-4* z zajtrkom,
 • 1 večerja,
 • 1 kosilo z degustacijo vina,
 • 1 degustacija konjaka,
 • slovensko vodenje in lokalne vodnike,
 • vstopnine po programu,
 • stroške priprave in organizacijo potovanja

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  Cinque Terre - pet pravljičnih vasi

  Potep po pravljičnih vasicah, strnjenih med obalo Ligurijskega morja!

  3 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  269,00 €
  ŠKOTSKA - ČAROBNA POKRAJINA

  Ogled največkrat fotografiranega škotskega gradu

  - Eliean Donan!

  Vožnja na otok Sky, ki pričara vso lepoto tipične škotske pokrajine.

  8 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.538,00 €
  EDINBURGH - VIKEND V MESTU

  Obisk Edinburga, enega najlepših evropskih mest!

  4 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  698,00 €
  BUDIMPEŠTA, BRATISLAVA IN DUNAJ

  Obisk treh čudovitih srednjeevropskih prestolnic, možnost obiska tradicionalne čarde, po želji se lahko na Dunaj odpeljete s katamaranom po Donavi!

  3 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  209,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih