AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM
AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM

AZORI - RAZKOŠJE V ZELENEM

Potepanje po otokih Sao Miguel, Terceira, Faial in Pico je nepozabno doživetje!

8 DNI, letalo

Že od

Cena:
1.598,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO
 • vulkanska jezera, naravni dimniki, rodovitne plantaže in nasadi vinogradov
 • neokrnjena narava, bujno rastje in neverjetni razgledi
 • Azorsko otočje spada med vodilno destinacijo trajnostnega turizma
 • vasice s tradicionalno arhitekturo in romantičnimi vrtovi

 

Bujno Azorsko otočje z neokrnjeno in dih jemajočo naravo so evropski Havaji v srednjem Atlantiku. Izoliranih devet otokov 1500 km zahodno od Portugalske slovi po raznoliki pokrajini vulkanskega izvora. Postreže nam s kraterji in stožci nenavadnih oblik, vročimi vulkanskimi vrelci in skrivnostnimi jamami. Številna jezera dramatično modre barve obdajajo gozdovi lovorja in cedre, čez otoke pa se razprostirajo razkošni zeleni pašniki ter nasadi vinske trte, ki pokrivajo pobočja kot amfiteater. Za razkošje barv dodatno posrbijo rodovitne plantaže čaja in ananasa, botanični vrtovi in cvetoča vegetacija -  zaščitni znak otoka Horta so prav hortenzije.

Območja vinogradov na otoku Pico in staro mesto na Tercieri spadajo pod Unescovo svetovno dediščino, z naravnimi parki in morskimi rezervati, ki ščitijo neokrnjeno okolje, pa se Azori uvrščajo v vodilno destinacijo trajnostnega turizma.

Podnebje na otokih je idealno, saj se temperature na otočju vseskozi gibljejo med 15°C in 25°C stopinj, zato je prav vsak mesec v letu primeren za obisk.

Azori so vrhunska in nepogrešljiva destinacija za ljubitelje narave, družine in (aktivne) popotnike, saj nudijo veliko možnosti za različne dejavnosti; izjemna so pohodniška doživetja, opazovanje kitov in delfinov, jadranje, potapljanje, surfanje in drugi vodni športi.

Razkošje v zelenem, z veliko (nebeške) modrine je neokrnjen biser, vreden odkritja.  

 

 

1. DAN: SLOVENIJA – PONTA DELGADA (otok Sao Miguel)

Zbor potnikov na odhodnem letališču (predvidoma Benetke) in polet preko Lizbone proti Azorskim otokom. Vulkansko otočje sredi Atlantskega oceana od Portugalske loči 1.500 kilometrov. Otočje sestavlja devet glavnih otokov in naš prvi pristanek bo na največjem in najbolj zelenem med njimi, na otoku Sao Miguel. Prevoz do hotela in nočitev. 

 

2. DAN: PONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – izlet LAGOA DO FOGO in dolina FURNAS

Danes bomo raziskovali osrednji del otoka. Najprej se bomo zapeljali  do razgledne točke na vrhu kraterja Fogo, od koder je čudovit pogled na modro jezero, svojevrsten dragulj narave. Nadaljujemo proti severni obali, kjer obiščemo najstarejšo in trenutno edino tovarno čaja v Evropi. Na smaragdno zelenih plantažah družinskega posestva se seznanimo s proizvodnjo črnega in zelenega čaja brez kemikalij in izvemo vse o zgodovini te zimzelene rastline v Evropi. Vožnja v dolino Furnas, ki je pravzaprav že krater davno ugaslega ognjenika. Dolina je zaslovela v 18.stoletju zaradi vse večjega zanimanja za uporabo mineralne vode v zdravstvene namene. Vroče vulkanske vrelce domačini uporabljajo tudi kot pečice za pripravo hrane; tipična jed je "Cozido de furnas", enolončnica iz različnih vrst mesa, ki si jo bomo po želji (doplačilo) privoščili tudi mi. Nato bomo obiskali najlepši, kar 200 let star botanični vrt Azorov - Terra Nostra, ki slovi po številnih drevesnih vrstah in bujnem cvetju. Nekaj prostega časa bo na voljo za plavanje v bazenu, ki ga oskrbuje voda iz termalnega izvira. Proti večeru povratek v hotel. 

 

3. DAN: PONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – (izlet DOLINA SETE CIDADES)

Po želji (doplačilo) priporočamo poldnevni izlet na zahodni del otoka. Iz Ponte Delgade se po gorski cesti podamo proti zahodu. Pokrajina, ki je nastala pred milijoni let z izbruhi več kot 200 vulkanov, nam ves čas ponuja osupljive razglede - pomenljivo je že ime razgledne točke »Vista do Rei«, kraljevski pogled na ugasli vulkanski krater, kjer se nahajata dve jezeri, modro in zeleno. Podali se bomo v narodni park, dolino sedmerih mest oz. Sete Cidades, ki velja za eno največjih lepot Azorskih otokov. Modro in zeleno jezero v enem samem kraterju, črne kamnine, modro nebo in vse naokrog Atlantski ocean so dih jemajoči prizori. Obiščemo plantažo ananasa, kjer nas bodo poučili o metodah dela, povezanih s pridelavo tega sladkega sadeža. Po degustaciji ananasovega likerja vožnja do mesta. Sprehodimo se skozi mesto do Trga Republike in mestnih vrat.  Ponta Delgada slovi po ohranjeni tradicionalni arhitekturi, romantičnih vrtovih, ozkih tlakovanih uličicah, majhnih trgih in kozmopolitanski atmosferi.

 

4. DAN: PONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – HORTA (otok Faial)

Vožnja na letališče in polet na otok Faial, za katerega se je uveljavilo ime "Modri otok". Razlog so bujno cvetoče hortenzije v modrih odtenkih, ki romantično krasijo hiše, ter obrobljajo ceste in polja. Faial velja za najbolj svetovljanskega med Azorskimi otoki, saj se na otoku ustavlja večina čezoceanskih ladij. Največje mesto na otoku je Horta, ki se nahaja med zalivoma. Caldeira do Faial je ugasli ognjenik, iz katerega je pravzaprav otok nastal. Vožnja do ognjenika Capelinhos, ki je nazadnje bruhal leta 1957/58 in edinstvena pokrajina v okolici kaže na nedavno vulkansko dejavnost. Vožnja do hotela in nastanitev. 

 

5. DAN: HORTA (otok FAIAL) – (izlet na otok PICO)

Samostojno raziskovanje otoka ali celodnevni izlet (doplačilo) na sosednji otok. Vožnja s trajektom na drugi največji otok Azorov, Pico. Ime je dobil po impozantni gori, katere konica se vidi po vsem otoku, in je hkrati tudi najvišji vrh Portugalske. Zgodovina otoka je povezana s tradicijo kitolova in vinarstva. Ustavili se bomo v kraju San Roque, nekdanjem središču kitolova in obiskali zanimiv muzej, kjer bomo izvedeli zanimive podrobnosti o tej dejavnosti. Otok slovi tudi po vinski trti, vino z otoka je bilo v 18. in 19.stoletju poznano celo na kraljevskih dvorih po Evropi. Od leta 2004 pa poseben način obdelave vinske trte velja za otoško posebnost. Spreminjajoča se pokrajina kamnin lave in eksotične vegetacije je privlačna za pohodnike, otok pa je idealen tudi za opazovanje ptic, kitov in delfinov. Popoldne plovba nazaj na otok Faial.

 

6. DAN: HORTA (otok FAILAL) – TERCEIRA

Polet na otok Terceira, kjer so Španci postavili eno največjih utrdb na Atlantiku. Po pristanku se bomo sprehodili po najstarejšem mestu na Azorih, Angra do Heroismo. Glavno mesto otoka se zaradi neverjetno lepe arhitekture dvorcev in palač nahaja na listi kulturne dediščine UNESCA. Slikovite uličice, barvito obrobljena okna, prostrani trgi in čarobni vrtovi prevzamejo vsakega obiskovalca. Vožnja v hotel.

 

7. DAN: TERCEIRA – celodnevni izlet po otoku

Vožnja do Algar do Carvao, enega najstarejših mest na Azorih. Priča smo nenavadni vulkanski tvorbi; lavina cev, porasla z mahom, ki se spušča 90 m globoko in tvori podzemno jamo z izjemnimi stalaktiti. Ustavili se bomo tudi na severni strani otoka v pokrajini Biscoitos, ki jo prepredajo naravni vulkanski bazeni iz temnega bazalta, slovi pa tudi po vinogradih in vinskih kleteh, kjer pridelujejo znamenito azorsko vino. Obiskali bomo Muzej vinogradništva in se seznanili s pridelavo vina iz grozdja »verdelho«, ki je mednarodno priznano. Na izletu ne bo manjkalo spektakularnih razglednih točk in čudovitih plaž. Otok je pravi kalejdoskop tradicije, kulture in narave.

 

8. DAN: TERCEIRA - SLOVENIJA

Zgodaj zjutraj vožnja na letališče polet preko Lizbone v Benetke, kjer pristanemo predvidoma v popoldanskih urah.

 

 

TERMINI: 

25.06. - 02.07.2024

 

 

CENA: od 1.598 €, min. 25 potnikov // cena se lahko spremeni!

 

 

DOPLAČILA ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):

 • poldnevni izlet na vulkanski kompleks SETE CIDADES vključno s plantažo ananasa 20 €
 • kosilo s pijačo na otoku Sao Miguel v sklopu celodnevnega izleta na Lago do Fogo in dolina Furnas 24 € 
 • celodnevni izlet na otok Pico 79 € 
 • enoposteljna soba 330 €
 • doplačilo za polpenzion 196 €
 • prevoz Ljubljana - letališče Benetke 38 €/smer  

 

DOPLAČILA na poti:

 • morebitne dodatne vstopnine in strošek javnega prevoza

 

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka

 

Ob prijavi  nam posredujte kopijo osebnega dokumenta s katerim boste potovali.   

 

V skladu s potrjeno časovnico letov lahko pride do prilagoditve programa.  

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz po programu, predviden je let iz/v Benetke 
 • letališke in varnostne pristojbine
 • vse notranje lete po programu
 • prevoze po programu
 • 7 nočitev z zajtrki v dvoposteljni sobi v hotelih 4* 
 • celodnevni izlet na otoku Sao Miguel (Lagoa do Fogo in dolina Furnas vključno z vstopnino v Botanični vrt Terra Nostra in tovarno čaja) 
 • celodnevni izlet po otoku Terceira vključno z vstopnino Algar do Carvao 
 • spremstvo in organizacijo potovanja

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  IDILIČNO ANGLEŠKO PODEŽELJE IN LONDON

  27.04. - 01.05.2024, ZAGOTOVLJEN ODHOD!

  Čar podeželja in kraljevi utrip Londona!

  5 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  986,00 €
  BALATON, madžarsko morje

  Kopanje v največjem naravnem zdraviliškem jezeru v Evropi!

  3 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  169,00 €
  MÜNCHEN IN LEGOLAND

  55 milijonov lego kock, 50 različnih atrakcij, miniaturna evropska mesta, ...

  Zabavno in poučno doživetje za vso družino!

  2 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  169,00 €
  ISLANDIJA - MED OGNJEM IN LEDOM

  Obiščite deželo, kjer se ledeniki in ognjeniki še vedno bojujejo za prevlado, kjer pokrajino zaznamujejo gejziri z izbruhi vroče vode!

  5 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.089,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih