LIZBONA IN ALGARVE - PORTUGALSKI KARIBI
LIZBONA IN ALGARVE - PORTUGALSKI KARIBI
LIZBONA IN ALGARVE - PORTUGALSKI KARIBI
LIZBONA IN ALGARVE - PORTUGALSKI KARIBI
LIZBONA IN ALGARVE - PORTUGALSKI KARIBI
LIZBONA IN ALGARVE - PORTUGALSKI KARIBI
LIZBONA IN ALGARVE - PORTUGALSKI KARIBI
LIZBONA IN ALGARVE - PORTUGALSKI KARIBI
LIZBONA IN ALGARVE - PORTUGALSKI KARIBI
LIZBONA IN ALGARVE - PORTUGALSKI KARIBI

 • sočna in očarljiva prestolnica Lizbona in skrajni jug Portugalske
 • Algarve – preplet majhnih ribiških vasic in deviških plaž
 • priporočamo izlet v Faro, prestolnico regije Algarve
 • ogled mesta Evora in Naravnega parka Serra de Arrábida

 

Izjemno potovanje od portugalske prestolnice Lizbone do najjužnejše portugalske regije -Algarve. Regija slovi po belih peščenih plažah in turkizni barvi Atlantika, slikovitih klifih nad obalo, prijetnih ribiških vasicah in ugodni klimi preko celega leta. 

 

Najprej bomo občudovali očarljivo in sončno Lizbono, kjer se čarobni labirinti uličic stikajo s številnimi spomeniki preteklosti, pomešanimi z vsakdanjim vrvežem. Sodobnost, prežeta s tradicijo in melanholijo.

 

Jug Portugalske nas bo očaral s čudovitimiplažami, zlatimi pečinami, morskimi jamami, skrivnostnimi zalivi in peščenimi otoki. Slikovite ribiške vasice pa nas bodo razvajale tudi gurmansko. 

 

Daleč stran od uhojenih poti, kjer prevladuje moč in lepota narave. 

 

 

1. DAN: SLOVENIJA - LIZBONA

Zbor potnikov na odhodnem letališču (predvidoma Benetke) in polet v Lizbono. Prevoz do hotela in nastanitev. Nočitev.  

 

2. DAN: LIZBONA

Ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo in mu večkrat pravijo tudi zasanjano mesto. Vožnja v soseko Belem, monumentalno obbmočje Lizbone, posvečeno zlati dobi Portugalske zgodovine in pomorskih odkritij. Ogled dveh draguljev pod Unescovo zaščito, Belemski stolp iz 16. stoletja in samostan sv. Jeronima s cerkvijo. Stari del mesta se razteza na sedmih gričih, ki so dostopni z vzpenjačami in dvigali. Sprehodimo se skozi zgodovinsko središče mesta s predeli Alfama, Chiado in Barrio Alto. Obiščemo grad S. Jorge in mestno katedralo. Živahni četrti Baixa in Chiada sta znani po številnih trgovinicah, restavracijah, barih in pestrem nočnem življenju.

 

3. DAN: LIZBONA - (izlet CABO DA ROCA - SINTRA)

Prost dan v Lizboni. Priporočamo poldnevni izlet v Sintro in okolico Lizbone (doplačilo). Sintra je stara kraljevska prestolnica, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Ogled Nacionalne palače, znane tudi po svojih nenavadni obliki stožičastih dimnikov. Nekaj prostega časa za uživanje v najbolj romantični vasi na Portugalskem in vožnja po očarljivi pokrajini z vinogradi, kjer se ustavimo na degustaciji vina. Nadaljujemo do najzahodnejše točke Evrope-Cabo da Roca. Povratek v Lizbono ob obalni cesti skozi mondeni letovišči Estoril in Cascais.Estoril leži ob mirnem zalivu in se je razvil iz ribiške vasice, med tem ko je Cascais poletno letovišče z največjo igralnico na Portugalskem in uveljavljenim golf klubom. Povratek v hotel. Zvečer priporočamo obisk lokala s tipičnim, otožno hrepenečim portugalskim fadom in večerjo (doplačilo).

 

4. DAN: LIZBONA – ARRABIDA – EVORA

V bližini Lizbone, na drugi strani reke Tejo, obiščemo neokrnjen Naravni park Serra de Arrábida, ki velja za portugalski raj. Osupljivo naravno okolje z veličastnim zelenim klifom, ki štrli nad Atlantikom, sredozemskim rastlinjem in številnimi zalivi z belimi peščenimi plažami. Nadaljujemo pot v največjo portugalsko provinco Alenteju- onstran reke Tejo. Pokrajina, ki očara z izrazitimi barvami- zeleni pšenični nasadi spomladi, rjave požete njive jeseni, vmes pa nasadi plutovca in oljk, ter prikupne vasice z belimi hišicami. Prispemo v Evoro, mestece iz rimske dobe, ki so ga portugalski kralji v 15.stol izbrali za svojo rezidenco. Bogata zgodovinsko kulturna dediščina se kaže v spomenikih iz različnih obdobij.Obiščemo rimski tempelj in Kapelo kosti, katere notranjost je zgrajena iz kosti približno 5000 trupel. Sprehodimo se skozi ozke tlakovane ulice s srednjeveškimi kotički in belimi hišami, do osrednjega trga Lago Marques de Marialva, kjer sta mestna katedralo in vojvodska palača. Vožnja v hotel in nočitev.

 

5. DAN: EVORA - BEJA - ALGARVE

Zapustimo Evoro in prečkamo regijo Alentejo, znano po dolgih ravninah in vinogradih. Ustavimo se osrčju regije, v tradicionalnem podeželskem okolju in si ogledamo eno izmed vinskih kleti, kjer seveda tudi degustiramo domače vino. Nadaljevanje poti na skrajni jug Portugalske. Regija, blagoslovljena z osupljivimi deviškimi plažami, na katerih je delovanje vetra ustvarilo spektakularne oblike. Slikovite ribiške vasice, polne šarma in z ugodnim podnebjem skozi vse leto, so postale sinonim za dobre počitnice že dolgo nazaj.

 

6. DAN: ALGARVE - (izlet na Zahod - SAGRES – PORTIMAO – LAGOS - SILVES)

Prost dan za uživanje. Predlagamo izlet v zanimiva mesteca in vasice (doplačilo). Vožnja na skrajni zahodni del regije, v mesto Sagres. Na svoj račun boste prišli ljubitelji narave, peščenih plaž, deskanja in enkratnih razgledov na ocean. Postanek na najbolj jugozahodni točki celinske Evrope, na rtu Cabo de Sao Vicente, kjer se nahaja najmočnejši svetilnik v Evropi. Vožnja v Lagos, ki je v preteklosti igral pomembno vlogo pri uvozu in prodaji sužnjev, na kar nas opozarja stavba tržnice. Henri Pomorščak je prav tu sprožil portugalsko dobo odkritij. V okolici mesta je veliko lepih, dolgih plaž, ki mamijo in vabijo. Postanek v mestecu Portimão, ob ustju reke Arade, znanem po peščenih plažah s toplo in mirno vodo. Ima dolgo ribolovno tradicijo, ki je povezana s pojavom konzerviranja rib. Nadaljevanje poti v starodavno prestolnico Silves, kjer obiskovalec najbolje spozna značaj in bistvo prebivalcev juga. Mestece je prepredeno s kamnitimi ozkimi uličicami, nad njim pa se dviga impozantni grad. Dan (v okviru izleta) bomo zaključili z doživetjem lokalnih vin.    

 

7. DAN: ALGARVE - (izlet na Vzhod - FARO)

Prost dan za uživanje. Priporočamo izlet po umirjenem vzhodnem delu regije Algarve (doplačilo). Postanek v mestu Faro, prestolnici regije. Zgodovinsko središče obdaja starodavno mestno obzidje, znotraj najdemo gotsko katedralo, škofovsko palačo in zanimive trge. Sprehod po mestu in vkrcanje na ladjico, ter plovba skozi naravni park Ria Formosa, med vodnimi kanali, lagunami, zalivi in pregradnimi otoki. Zanimiv je pogled na gojišča ostrig in školjk, s katerimi se še vedno preživlja veliko lokalnih prebivalcev. Povratek in vožnja v bližnji kraj São Brás de Alportel, tipično mesto, kjer imamo občutek, da se je čas ustavil. Nizke bele hišice so okrašene z barvnimi ploščicami in železnimi verandami. Že od nekdaj v mestu cveti industrija izdelkov iz plutovine. Obiskali bomo tovarno plute, se sprehodili skozi plantažo in se seznanili s postopki proizvodnje, za konec pa še degustirali lokalne specialitete, algarvski liker in pecivo. Povratek v hotel.

 

8. DAN: ALGARVE - LIZBONA - SLOVENIJA

V skladu s časovnicami leta vožnja do letališča v Lizboni in polet proti letališču v Benetkah. 

 

 

TERMIN: 26.06. - 03.07.2023 - cena od 1.098 €

 

CENA: od 899 €, min. 25 potnikov // cena se lahko spremeni!

 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 10 in 14 potniki 150 €
 • med 15 in 24 potniki 90 €
 • med 25 in 34 potniki 60 €

 

DOPLAČILO ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):

 • enoposteljna soba 255 €
 • prevoz Ljubljana - letališče Benetke 33 € /smer/osebo
 • izlet 3.dan v Sintro 56 € ob prijavi najmanj 30 oseb, 68 € pri min. 20 potnikih
 • izlet 6.dan na Zahod Algarve 37 € ob prijavi najmanj 30 oseb, 56 € pri min. 20 potnikih    
 • izlet 7.dan na Vzhod Algarve  (vključena vstopnina v tovarno plute in vožnja s katamaranom): 87 € ob prijavi najmanj 30 oseb, 100 € pri min. 20 potnikih 
 • ogled predstave fado z večerjo 55 €

 

DOPLAČILO na kraju samem:

 • mestna turistična pristojbina: 2 €/noč (plačilo v recepciji hotela)

 

DOPLAČILO na poti:

 • vstopnine na potovanju pribl. 30 - 50 €
 • strošek javnega prevoza pribl. 10 - 15 €

 

POPUSTI: otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 

CENA VKLJUČUJE: 

 • letalski prevoz Benetke - Lizbona -Benetke
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3-4*
 • degustacijo vina
 • vstopnino v samostan Jeronimo, grad S. Gerorge, Kapelo kosti    
 • prevozi in ogledi po programu
 • spremstvo in organizacijo potovanja

 

OPOMBA: Pri letalskih prevoznikih in odvisno od vaših prijav,  obstaja verjetnost zasedenosti mest na rednih linijah, zato prijazno opozarjamo, da v tem primeru iščemo optimalne povezave iz bližnjih letališč. V tem primeru zagotavljamo,  da program in vsebina ostajata nespremenjena.

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  IDILIČNO ANGLEŠKO PODEŽELJE IN LONDON
  Čar podeželja in kraljevi utrip Londona!

  5 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  928,00 €
  VOŽNJA Z GLACIER EXPRESS VLAKOM IN ŠVICARSKE ALPE

  Vožnja z znamenitim ledeniškim vlakom!

  Pravljična vožnja čez 291 mostov in 91 predorov!

  3 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  484,00 €
  ZLATI INDIJSKI TRIKOTNIK

  Popolna destinacija, ki ponuja raznolikost na vseh področjih in kjer vsak najde kaj zase!

  8 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.690,00 €
  APULIJA - DUŠA JUŽNE ITALIJE

  Lepa mesta, ki pripovedujejo o ponosni zgodovini pokrajine, kjer živijo ljudje odprtega srca in dobrega duha!

  5 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  699,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih