SULTANAT OMAN - ARABSKI BISER
SULTANAT OMAN - ARABSKI BISER
SULTANAT OMAN - ARABSKI BISER
SULTANAT OMAN - ARABSKI BISER
SULTANAT OMAN - ARABSKI BISER
SULTANAT OMAN - ARABSKI BISER
SULTANAT OMAN - ARABSKI BISER
SULTANAT OMAN - ARABSKI BISER
SULTANAT OMAN - ARABSKI BISER
SULTANAT OMAN - ARABSKI BISER
SULTANAT OMAN - ARABSKI BISER
SULTANAT OMAN - ARABSKI BISER
SULTANAT OMAN - ARABSKI BISER
SULTANAT OMAN - ARABSKI BISER

SULTANAT OMAN - ARABSKI BISER

Občudovali bomo razkošje Omanskih sultanov v prestolnici Muscat, se prepustili brezčasnosti puščave Wahiba in še in še!

9 DNI, letalo

Že od

Cena:
1.689,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO
 • občudovali bomo razkošje Omanskih sultanov v prestolnici Muscat
 • po želji vzpon s terenskimi vozili na razgledni plato Jebel Shams
 • starodavna vas v dolini Wadi Shab je obkrožena s plantažami papaje in banan ter izvirom vode, ki nas spremlja po uhojeni poti
 • prepustimo se brezčasnosti puščave Wahiba, naj nas zgodbe beduinov popeljejo v spanec sredi puščave
 • obisk naravnega habitata in rezervata morskih želv na peščeni plaži, edinstvena izkušnja in pravo čudo narave
 • starodavna prestolnica Nizwa ohranja stik s preteklostjo, ki odzvanja na vsakem koraku

 

 

1. DAN: SLOVENIJA - MUSCAT

Zbor potnikov na letališču v Ljubljani/Zagrebu ali bližnjem letališču in polet proti Omanu z vmesnim prestopanjem. Večerno nočni let. 

 

2. DAN: MUSCAT (zajtrk, večerja)

Po zajtrku bomo obiskali eno izmed največjih mošej na svetu, mošejo sulatana Kabusa v Muscatu, ki lahko naenkrat sprejme tudi do 20.000 vernikov. Mošeja predstavlja arhitekturno čudo in je znotraj okrašena z veliko umetniškimi deli, ogromnimi lestenci in preprogo, ki prekriva celoten prostor molilnice*. Ogledali si bomo še Operno hišo, ki prav tako predstavlja tipično omansko arhitekturo in velja za eno pomembnejših zgradb v mestu. Nekaj časa bomo namenili predelu Shatti Quram, ki je bolj moderen del mesta. Nato se bomo zapeljali do starega mesta Muscata, kjer si bomo ogledali Narodni muzej, kulturni zaklad države. Naš naslednji postanek bo palača Al Alam, katero »ščitita« dve portugalski trdnjavi Jalali in Mirani. Za konec bomo obiskali še tržnico Muttrah, ki velja za eno najstarejših v Omanu in tudi najbolj mistično. Prepletena je s številnimi manjšimi ulicami, polnimi posebnih vonjav, kar bo pričaralo edinstveno atmosfero. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

*OPOMBA: obisk mošeje je mogoč samo ob nošenju primernih oblačil, ki ne razkrivajo polti od pet do glave, ženske morajo ob vstopu uporabiti naglavno ruto/šal, da se ne vidijo lasje.

 

3. DAN: MUSCAT – WADI SHAB – WADI TIWI – SUR – ŽELVJI REZERVAT (zajtrk, večerja)

Po zajtrku se bomo odpravili na raziskovanje Omana. Zapustili bomo mesto Muscat in se zapeljai do ogromnega požiralnika vode »Bimmah Sinkhole«.V požiralnik se bomo spustili prav do vode, ki je čudovitih modrozelenih barv. Naša naslednja postaja bo čudovita dolina, oziroma Wadi Shab. Starodavna vas je obkrožena s plantažami papaje, banan in drugih sadežev. Nadaljevanje v Wadi Tiwi, kjer se bomo prav tako ustavili. Proti koncu popoldneva bomo prispeli v Sur, mesto, ki je znano po ladjedelnici (ogled naslednji dan). Najprej se bomo ustavili na mostu Al Ayjah, od koder je lep pogled na mesto in pristanišče. Sledi nastanitev v hotelu in nekaj časa za osvežitev. Za konec se bomo zapeljali v naravni rezervat, na plažo Ras Al Jinz, kjer želve zakopljejo svoja jajca. Morske želve vsako leto premagajo velike razdalje, da se vrnejo v rezervat in če bomo imeli srečo, bomo lahko ob spremstvu lokalnih strokovnjakov želve videli tudi v živo. Povratek v hotel in nočitev.

 

4. DAN: SUR – WADI BANI KHALID – PUŠČAVA WAHIBA (zajtrk, večerja)

Po zajtrku se bomo najprej popeljali skozi mesto, nato pa si bomo ogledali še ladjedelnico. »Dhow« je posebna vrste ladje, ki so jo uporabljali prebivalci ob Rdečem morju in Indijskem oceanu. Prav tako si bomo ogledali lokalno tržnico z ribami. Sledila bo vožnja v »Wadi bani Khaled«, kar v arabščini pomeni naravna oaza. Je popolno nasprotje puščave Wahiba, saj okoli naravnih vodnih bazenov raste bujno zelenje, ki je čudovit kontrast puščave. Za najpogumnejše bo tukaj edinstvena priložnost, da boste zaplavali v pravi oazi sredi puščave (brisače niso na voljo in jih morate prinesti s seboj)* Dobro osveženi bomo nadaljevali v puščavo Wahiba, kamor se bomo zapeljali s terenskimi vozili. Puščava nas bo navdušila z neverjetnimi prizori razgibanih rdeče- belih peščenih sipin, nekatere izmed njih so visoke tudi do 200 m. Vožnja med sipinami bo priložnost za čudovite fotografije in s tem nepozabne spomine. Po vožnji bo sledil obisk hiše Beduinov, kjer se bomo srečali z domačini in z njimi ob napitku pokramljali o življenju v puščavi. Nastanitev v urejenemu puščavskem kampu, večerja in nočitev.

*Opomba:  za kopanje v Wadi Bani Khaled-u je potrebno imeti primerna oblačila. Ženske morajo preko kopalk obleči daljše kratke hlače in kratko majico. Tudi moški ne smejo biti v klasičnih kopalkah, ampak morajo imeti kopalne daljše boksarice (in po možnosti tudi majico).

 

5. DAN: WAHIBA – JABRIN – BAHLA – NIZWA (zajtrk, večerja)

Zapustili bomo puščavo in se odpravili proti Nizwi. Najprej bomo obiskali Jabrin, najmogočnejši grad v Omanu, zgrajen v drugi polovici 17. stol. To območje je včasih veljalo za središče kulture in izobraževanja v Omanu. Sam grad je izjemno dobro ohranjen, ima ločene prostore za zborovanja, kuhinjo, toaletne prostore in ostale sobane. Stene so poslikane in okrašene z motivi iz muslimanske vere. Povzpeli se bomo na vrh gradu, od koder se nam bo odprl prečudovit razgled na pokrajino, ki nas bo pustila brez besed. Da dan bomo obiskali tudi mistično vasico Bahla, ki se nahaja v bližini mesta Nizwa. V sami vasici bomo obiskali utrdbo, zgrajeno iz enostavnih gradbenih materialov, kot sta les in blato. Utrdba je uvrščena na prestižen seznam UNESCOVE svetovne dediščine ravno zaradi njene arhitekture in obzidja, ki pokriva 12 km veliko območje. Sledi prevoz do Nizwe, kjer bomo obiskali lokalno tržnico (souk) in trdnjavo*. Sledi prevoz do hotela, večerja in nočitev.

*v primeru kasnejšega prihoda je ogled utrdbe v Nizwi naslednji dan.

 

6. DAN: NIZWA (PO ŽELJI IZLET DO JEBEL SHAMS-A) - BIRKAT AL MOUZ - MUSCAT (zajtrk, večerja)

Zajtrk v hotelu, nato pa prosto dopoldne za raziskovanje Nizwe. Ponovno se lahko podate na lokalni souk in si privoščite pravo Omansko kavo v jutranjem vrvežu. Po želji in proti doplačilu priporočamo izlet proti mističnem gorovju Al Hajar in najvišjemu vrhu Jebel Shams. Vzpon do razgledne ploščadi, kjer bomo občudovali omanski »Grand Canyon«, prav posebno doživetje. Povratek v Nizwo. Skupaj bomo nadaljevali do vasice Birkat al Mouz, kjer lokalni kmetje gojijo dateljnove palme. Imeli bomo možnost opazovati nasade, prav tako pa bomo lahko videli proces kultivacije in starodavni namakalni sistem v Omanu – Falaj. Sledi vožnja proti glavnemu mestu Muscat in nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

 

7. DAN: MUSCAT – BARKA – NAKHAL – MUSCAT (zajtrk, večerja)

Po zajtrku se bomo najprej odpravili do bližnje vasice Barka, kjer si bomo ogledali lokalno ribjo tržnico. Tam lahko še danes začutimo vzdušje kot je bilo nekoč.Nadaljevanje vožnje proti Nakhalu. Sledi ogled muzeja Bait Al Ghasham, več kot 200 let stare rezidence, kjer dobimo vpogled v način življenja v Omanu. Večerni povratek v Muscat. Večerja in nočitev.

 

8. DAN: MUSCAT ALI DODATNI IZLET: OPAZOVANJE DELFINOV (zajtrk)

Dan za raziskovanje Muscata, počitek na plaži ali po želji (doplačilo) opazovanje delfinov. V kolikor se boste odločili za ta izlet (predlagamo najavo ob prijavi)
se boste odpeljali do mestne marine ter se vkrcali na ladjico. Plovba do zaliva, kjer boste spoznali čudovit podmorski svet, prav tako pa je zelo velika verjetnost, da vas bodo pozdravili delfini, saj domačini točno vedo, kje se največkrat nahajajo. Prosto popoldne. Zvečer zbor pri hotelu, transfer do letališča in nočni polet proti Sloveniji.

 

9. DAN: OMAN – SLOVENIJA

Polet iz Omana preko vmesnega letališča do Ljubljane/Zagreba. Pristanek v zgodnjih jutranjih urah.

 

 

TERMINI: 

21.09. - 29.09.2024

23.10. - 31.10.2024

09.11. - 07.12.2024

 

CENA: od 1.689 €, min. 25 potnikov // cena se lahko spremeni!

 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: 

 • med 20 in 24 potniki 100 €
 • med 16 in 19 potniki 120 €
 • med 12 in 15 potniki 160 €
 • med 8 in 11 potniki 240 €

 

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 280 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • izlet z ladjo in opazovanje delfinov - cca. 55 €
 • izlet do Jebel Shams-a cca. 85 € (min. 20 potnikov)
 • prevoz Ljubljana –  letališče Zagreb 29 € na smer   

 

DOPLAČILA na poti: osnovne napitnine za lokalne vodnike, voznike, ostalo osebje – 55€.

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz Ljubljana/Zagreb ali drugo bližnje letališče -  Muscat – Zagreb/Ljubljana z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami
 • oglede po programu v spremstvu slovenskega in lokalnega vodnika
 • vsi lokalni prevozi po programu
 • 6x nočitev z zajtrkom v hotelih 3/4 *, 1x nočitev z zajtrkom v urejenem puščavskem kampu
 • večerje in obroki po programu
 • vožnja s posebnimi terenskimi vozili (4X4 pogon) v času potovanja po puščavi
 • vstopnine po programu Narodni muzej, ogled rezervata želv, Jabreen, Bahla, utrdba v Nizwi, muzej Bait Al Ghasham, Velika Mošeja - vstop je prost, zaželjena je prostovoljna donacija
 • spremstvo in organizacijo potovanja

 

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi ( za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) : 

 • prevoz Ljubljana –  letališče Zagreb 29 € na smer 

 

LETALSKI PREVOZ:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

*Za organizacijo posameznega dodatnega izleta je potrebnih najmanj 20 potnikov. Razpored ogledov po dnevih se lahko spremeni.

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  ATENE IN NAJLEPŠA ANTIČNA MESTA

  Ogled živahne prestolnice Grčije in več!

  4 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  689,00 €
  ŠVICARSKA PRAVLJICA

  Vožnja z gorsko železnico na »Vrh Evrope,« ogled vedno skrivnostne soteske Via Mala!

  4 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  449,00 €
  VIVA LA MEXICO - V KRALJESTVU AZTEKOV IN MAJEV

  Mehika je zibelka srednjeveških civilizacij Majev in Aztekov, dežela barv, okusov ter raznolike pokrajine. Obiščemo jo, da se naužijemo najlepših odtenkov deževnega gozda, kjer se skrivajo mogočne piramide. Vabljeni!

  12 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  2.498,00 €
  GARDALAND - DNEVNI

  Sezona 2024,

  1 DAN, avtobus

  Že od

  Cena:
  79,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih