OD PORTA DO LIZBONE - PORTUGALSKI BISERI
OD PORTA DO LIZBONE - PORTUGALSKI BISERI
OD PORTA DO LIZBONE - PORTUGALSKI BISERI
OD PORTA DO LIZBONE - PORTUGALSKI BISERI
OD PORTA DO LIZBONE - PORTUGALSKI BISERI
OD PORTA DO LIZBONE - PORTUGALSKI BISERI
OD PORTA DO LIZBONE - PORTUGALSKI BISERI
OD PORTA DO LIZBONE - PORTUGALSKI BISERI
OD PORTA DO LIZBONE - PORTUGALSKI BISERI
OD PORTA DO LIZBONE - PORTUGALSKI BISERI
OD PORTA DO LIZBONE - PORTUGALSKI BISERI
OD PORTA DO LIZBONE - PORTUGALSKI BISERI

OD PORTA DO LIZBONE - PORTUGALSKI BISERI

Pestra in slikovita, obdana z visokimi klifi in neskončnimi, nekje tudi zlatimi plažami. V svojih nedrjih skriva vinograde, pisane hiše, samostane in čudovite legende, ki jih spremljajo zvoki nežnega fada.

7 DNI, letalo

Že od

Cena:
998,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO
 • uživaški Porto, »Zlata reka« Douro in desertno vino Portovec
 • slikovita mesta Aviero, Coimbra, Nazare, Obidos – portugalski biseri
 • znamenita Fatima, oltar Portugalske
 • brezčasna Lizbona, prestolnica na sedmih gričih
 • pravljična Sintra in najzahodnejša točke Evrope - Cabo da Roca
 • kulinarični večer ob zvokih hrepeneče otožnega fada

 

Portugalska je dežela otožnosti in zasanjanosti, je tudi dežela velikih raziskovalcev in neustrašnih pomorščakov. Nekoč je Portugalcem pripadala kar polovica Novega sveta in bili so prvi svetovni imperij v zgodovini. Je pestra in slikovita, obdana z visokimi klifi in neskončnimi, nekje tudi zlatimi plažami. V svojih nedrjih skriva vinograde, pisane hiše, samostane in čudovite legende, ki jih spremljajo zvoki nežnega fada.

 

 

1. DAN: SLOVENIJA - PORTO (polet)

Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet preko Lizbone v Porto. Po prihodu prevoz do hotela, nastanitev in nočitev. 

 

2. DAN: PORTO - celodnevni ogled mesta (obisk vinske kleti in izlet z ladjico po reki Douro) (zajtrk)

Ogled mesta; sprehodimo se glavnih ulicah Porta; mimo stolnice, cerkvice in samostana Svetega Frančiška, borze, zgrajene že leta 1843, mimo znamenitiega Stolpa klerikov in sedeža Univerze. Najznamenitejši je predel Ribeira s starimi hišami, zanimivo tržnico ter številnimi bari in restavracijami, ki zaživijo predvsem zvečer. Nad reko in starim mostom se pne najznamenitejši od petih mostov nad reko Douro, Ponte Dom Luis iz leta 1886. Nudi se nam lep razgled na »Zlato reko« s slikovitimi barkami s plitvim grezom, ki so služile za transport vina po reki. V številnih vinskih kleteh ob bregu reke Douro v Villa Nova de Gaia, obiskovalci pokušajo desertno vino portovec, tradicionalne stare ladje pa krasijo pristanišče. Zgodovina kleti sega nazaj v začetek 18. stoletja, najbolj znane kleti pa so Sandeman, Croft, Dow, Warre, Graham. Pokušnja desertnega portovca (doplačilo) - tipičnega portugalskega vina v znamenitih vinskih kleteh ob reki Douro. Prosto popoldne za samostojno raziskovanje ali npr vožnjo z ladjico po reki Douro (doplačilo).

 

3. DAN: PORTO - AVEIRO - COIMBRA - FATIMA (zajtrk)

Vožnja do Aveira, ki ga mnogi imenujejo portugalske Benetke. Navdušila nas bo laguna s sipinami in številnimi kanali, nad katerimi se pnejo nizki mostovi in v katerih najdemo tradicionalne pisane čolne za pobiranje alg in jegulj. Nadaljevanje poti v Coimbro, ter ogled najstarejšega univerzitetnega mesta in nekdanje prestolnice Portugalske. Sprehod po slikovitih, ozkih in strmih uličicah Coimbre je eden izmed razlogov, da se zaljubiš v Portugalsko. Univerza je najbolj častitljiva in najuglednejša učna ustanova, ki tudi sicer narekuje ritem življenja v mestu. Ogled univerze in knjižnice, katedrale in starega mestnega jedra, kjer starim ulicam in zgradbam daje ritem živahnost mestnega dogajanja. Vožnja v Fatimo.

 

4. DAN: FATIMA - ALCOBACA - NAZARE - OBIDOS - LIZBONA (zajtrk)

Po zajtrku ogled romarskega kraja, ki ga imenujejo oltar Portugalske. Sprehod po središču, ki je za milijone romarjev kraj skrivnosti in svetosti, ter prizorišče šestih čudežnih prikazovanj Device Marije iz leta 1917. Nadaljujemo v Alcobaco, kjer se nahaja najlepši evropski cistercijanski samostan iz 12. stoletja in je pod zaščito UNESCA. Krajši postanek v nepozabni in slikoviti ribiški vasici Nazare, danes letoviškem središču na obali Atlantskega oceana. Prebivalke mesta še vedno nosijo tradicionalna oblačila, tudi pladnji, obloženi s sardelami niso popolnoma izginili z nabrežja. Z zgornjega dela mesta Sito, na 110 m visokem vrhu pečine se odpira čudovit razgled. Nadaljevali bomo skozi zanimivo pokrajino do “poročnega mesta” Obidosa, ki naj bi ga "Dona" Isabela Aragonska dobila za poročno darilo. Sprehod po slikovitem, s srednjeveškim obzidjem obdanim mestom, ki leži na vrhu apnenčaste pečine. Značilne belo pobarvane hišice in tlakovane uličice večkrat služijo kot kulisa za filme. Popoldne vožnja v Lizbono, portugalsko glavno mesto, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo in ga imenujejo tudi zasanjano mesto. 

 

5. DAN: LIZBONA (zajtrk)

Vožnja v predel Belem in ogled dveh draguljev pod Unescovo zaščito, Belemski stolp iz 16. stoletja in samostan sv. Jeronima s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa ter pomorščaka Vasca da Game. Ustavili se bomo tudi pri spomeniku slavnih pomorščakov – raziskovalcev, nikakor pa ne bomo odšli brez pokušine okusne belemske sladice, Pasteis de Belem. Popoldne bomo nadaljevali z ogledom Lizbone in njenega čarobnega labirinta uličic, na katerih se stikajo številni spomini preteklosti, vsakdanjega vrveža, predvsem pa so v današnjem ritmu prežete s tradicionalnostjo in povsod prisotno melanholijo. Sprehod po živahni četrti Baixa in njenih trgih, ki jih je mesto dobilo v času velike prenove po uničujočem potresu v 18. stoletju (trg Rossio, Comercio,..). Stari del se razteza na sedmih gričih in v ta namen je v mestu kar nekaj vzpenjač in dvigal. Ena najbolj znanih v mestu je Santa Justa. Povezuje Baixo s četrtjo Chiado, znano po živahnem nočnem življenju ter trgovinicah, restavracijah in barih.

 

6. DAN: LIZBONA - (izlet CABO DA ROCA - SINTRA) (zajtrk)

Prost dan v Lizboni. Priporočamo poldnevni izlet v Sintro in okolico Lizbone (doplačilo). Vožnja v Sintro, staro kraljevsko prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Ogled nacionalne palače Sintra, kraljeve palače iz 15. stoletja, ki so jo kralji uporabljali vse do 19. stoletja kot poletno palačo. Popoldne vožnja skozi Park Pena, očarljivo mešanico zelenih gozdov ter nasadov mimoz ter drugih eksotičnih rastlin in cvetic v okolici Sintre, do najzahodnejše točke Evrope - Cabo da Roca. Po ogledu povratek v Lizbono skozi mondeni letovišči Estoril in Cascais, ki se nahajata ob obalni cesti približno 30 km od Lizbone. Cascais se je razvil iz ribiške vasice in leži ob mirnem zalivu; Estoril pa je letovišče z igralnico in zanimivo vohunsko zgodovino. Po povratku v Lizbono prosto za sprehod po mestu in nakupe v številnih trgovinicah, ki vas bodo s svojo tradicionalno podobo kar vabile v notranjost. Zvečer priporočamo (doplačilo) obisk lokala s tipičnim, otožno hrepenečim portugalskim fadom in večerjo.

 

7. DAN: LIZBONA - SLOVENIJA (zajtrk, polet)

V skladu s časom povratnega leta prevoz na letališče ali pa ogled novejšega, modernega dela Lizbone. Tukaj je postaja podzemne železnice Oriente, ki velja za eno najlepših modernih znamenitosti, saj s streho iz jekla in stekla deluje kot drevored. Nakupovalni center Vasco da Gama nas na eni izmed strani pripelje do »Parka narodov«, kjer vas pozdravljajo vse zastave sveta. Ob reki Rio Tejo je gondola, od koder je pogled na najdaljši most Vasco da Gama in istoimenski stolp, ki velja za najvišjo zgradbo v Lizboni. Morda se boste odločili za obisk Akvarija, kjer je na zelo zanim način predstavljen podvodni svet vseh kontinentov. Sledi vožnja na letališče, od koder bomo poleteli proti Sloveniji oz. na bližnje letališče. 

 

 

TERMINI: 

26.06. - 02.07.2024

27.10. - 02.11.2024

 

CENA: od 998 €, odvisno od termina (min. 35 potnikov) // cena se lahko spremeni!

 

DOPLAČILO:

 • med 25 in 34 potniki 60 €
 • med 15 in 24 potniki 100 €

 

DOPLAČILO:

 • mestna turistična pristojbina 2 € na osebo/noč (plačilo v recepciji hotela)

 

DOPLAČILA na poti:

 • strošek vstopnin in javnega prevoza pribl. 50 €

 

DOPLAČILA ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):

 • prevoz Ljubljana - letališče Benetke 38 € /smer/osebo
 • enoposteljna soba 325 €
 • obisk lokala s programom Fado in večerjo 55 € 
 • doplačilo za 5 večerij  170 € (ob prijavi najmanj 15 oseb)
 • izlet v Sintro 65 € (ob prijavi najmanj 30 oseb, vključena vstopnina v palačo Sintra)
 • degustacija portovca 15 €
 • ladjica o reki Douro 15 € 

 

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka 

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz (predvodma je let iz Benetk)  Benetke - Porto, Lizbona - Benetke 
 • šest nočitev z zajtrki v hotelih 3*
 • avtobusne prevoze po programu
 • oglede brez vstopnin (vključen je ogled Univerze v Coimbri)
 • slovensko vodenje in organizacijo potovanja

 

POMEMBNO: Pri letalskih prevoznikih in odvisno od vaših prijav,  obstaja verjetnost zasedenosti mest na rednih linijah, zato prijazno opozarjamo, da v tem primeru iščemo optimalne povezave iz bližnjih letališč. V tem primeru zagotavljamo,  da program in vsebina ostajata nespremenjena.

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  NIŠ, BEOGRAD IN NOVI SAD

  Ogled treh največjih in najpomembnejših mest v Srbiji!

  Izlet je primeren tudi za tiste, ki niso največji privrženci "mestnih" potovanj.

  3 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  185,00 €
  ŠKOTSKA - ČAROBNA POKRAJINA

  Ogled največkrat fotografiranega škotskega gradu

  - Eliean Donan!

  Vožnja na otok Sky, ki pričara vso lepoto tipične škotske pokrajine.

  8 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.538,00 €
  MAROŠKA PRAVLJICA

  Najbolj priljubljen program za obisk Maroka!

  Odlična kombinacija ogleda mest in obiska puščave!

  8 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.029,00 €
  GRADOVI LUDVIKA II. BAVARSKEGA - 3 DNI

  Ste vedeli, da je grad Neuschwanstein pravljičen grad, ki ga je v Trnuljčici uporabil Walt Disney?

  3 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  309,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih