ATENE IN NAJLEPŠA ANTIČNA MESTA
ATENE IN NAJLEPŠA ANTIČNA MESTA
ATENE IN NAJLEPŠA ANTIČNA MESTA
ATENE IN NAJLEPŠA ANTIČNA MESTA
ATENE IN NAJLEPŠA ANTIČNA MESTA
ATENE IN NAJLEPŠA ANTIČNA MESTA
ATENE IN NAJLEPŠA ANTIČNA MESTA
ATENE IN NAJLEPŠA ANTIČNA MESTA
ATENE IN NAJLEPŠA ANTIČNA MESTA
ATENE IN NAJLEPŠA ANTIČNA MESTA

ATENE IN NAJLEPŠA ANTIČNA MESTA

Ogled živahne prestolnice Grčije in več!

4 DNI, letalo

Že od

Cena:
689,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO
 • ogled živahne prestolnice Grčije, ki je rojstno mesto številnih grških filozofov, Sofoklesa, Perikleja in Sokrata, ki je nekoč rekel: "Vem, da nič ne vem."
 • Mikenska doba ali mikenska civilizacija je prva napredna civilizacija v celinski Grčiji s svojimi veličastnimi državicami, mestno ureditvijo, umetniškimi deli in pisavo
 • vasica Epidaver je bila pred 2500 leti pomembno trgovsko in versko središče, v 19. stol je bil grški arheolog prepričan,a se pod površjem nahaja gledlišče in ga je leta 1881 tudi našel

 

Atene so simbol zahodne civilizacije, mesto s slavno zgodovino, ki se razteza več kot 3.000 let. Rojstno mesto številnih starogrških filozofov Sokrata, Perikleja in Sofokleja je danes živahno in sodobno glavno mesto, ki v svojem osrčju hrani neverjetne kulturne znamenitostmi. Akropola je ena najstarejših antičnih ruševin na svetu, izjemni arheološki muzej hrani neprecenljiv zaklad v svetovnem merilu – edinstvene predmete, odkrite v arheoloških nahajališčih po celotni Grčiji. Obvezna vsebina popotniškega itinerarija je stari del mesta Plaka s številnimi trgovinicami, čudovitimi bugenvilijami ter restavracijami, ki vabijo na svoje romatične terase… Podali se bomo tudi na bližnji polorok Peloponez in občudovali Mikene dom slavnega vojščaka Agamemnoma, obiskali neverjetno akustično gledališče Epidavros, danes letno prizorišče starogrških dram, prečkali slavni Korintski kanal  in obiskali slavno preročišča v Delfih....

 

 

1. DAN: LJUBLJANA ali bližnje letališče - ATENE - DELFI, Večerja, nočitev

Zbor potnikov na letališču in polet proti Atenam. Po prihodu na atensko letališče vožnja proti severnemu delu atiškega polotoka, mimo Teb proti gorstvu Parnas, kjer se, v skalnate stene vklesano, nahaja slavno antično preročišče Delfi. Pred več kot 2.500 leti so se v Delfi, sveto mesto v osrednji Grčiji zgrinjali romarji iz vse Grčije in tudi iz drugih dežel. Upali so, da bodo v najslavnejšem preročišču antičnega sveta dobili odgovore na svoja vprašanja. Ogled arheološkega središča in nastanitev.

 

2. DAN: DELFI - KORINTSKI ZALIV – MIKENE - (TOLO - LOUTRAKI), Zajtrk, večerja, nočitev

Vožnja skozi največje nasade oljk do pristaniškega mesteca Itea in dalje ob obali korintskega zaliva do znamenitega mostu Rio Antirrio, ki so ga zgradili v čast Olimpijskih iger leta 2004 in predstavlja enega največjih arhitekturnih dosežkov 21. stoletja. Nadaljevanje poti do Miken. Ogled starega mesta, ki je igralo veliko vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Ogled slovitih Levjih vrat, Atrejeve grobnice, Akropole.. Mikenam pravimo tudi zibelka evropske civilizacije. Vožnja v obmorsko letovišče. Nastanitev.

 

3. DAN: LOUTRAKI - EPIDAUROS - KORINT - ATENE, Zajtrk, (tradicionalna večerja s folkloro), nočitev

Vožnja do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija. Številna čudežna ozdravljenja in najrazličnejše verske in kulturne prireditve so v antiki iz Epidavra naredile izredno priljubljeno središče. Danes je zanimivo predvsem gledališče z izjemno akustiko in ohranjenostjo. Naprej do slavnega korintskega prekopa, ki ga je že v 1. st. n. š. z zlato lopato pričel kopati rimski cesar Neron, v obstoječi dolžini 6.343 m pa so ga leta 1893 dokončali Grki. Vožnja proti Atenam. Po prihodu sledi avtobusni ogled in vožnja mimo največjih znamenitosti: stadiona Panathinaiko, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, palača ministrskega predsednika in bivša kraljeva palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zevsov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, akademija, univerza, narodna knjižnica, Sintagma… Nastanitev. Večerni sprehod po ozkih ulicah stare četrti Plaka, s številnimi prodajalnami, obrtnimi delavnicami ali lokali, ki naredijo Plako tako posebno. Možnost ogleda folklornega večera in pokušina tipičnih grških specialitet (doplačilo). Seveda pa tudi priložnost, da zaplešete tradicionalni sirtaki.

 

4. DAN: ATENE - POLET PROTI DOMU, Zajtrk

Po zajtrku vzpon na atensko vzpetino Akropolo, kjer se bomo z mislimi hitro podali v daljno preteklost. Akropola je zagotovo najprimernejši kraj na katerem se obiskovalec spomni zanimivih antičnih legend in mitov. Atenska akropola je starodavna citadela na visoki pečini nad mestom z ostanki več antičnih zgradb velikega arhitekturnega in zgodovinskega pomena, najbolj znan pa je vsekakor Partenon. Ostale stavbe na Akropoli so Propileje, Erehtejon in arheološki muzej. Akropola je od leta 1987 je na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Ustavili se bomo tudi na glavnem mestnem trgu Syntagma, ki predstavlja srce Aten. Vožnja na letališče in polet letala proti Sloveniji.

 

 

TERMINI:

23.05. - 26.05.2024

22.06. - 25.06.2024

26.09. - 29.09.2024

31.10. - 03.11.2024

28.11. - 01.12.2024

 

CENA: od 689 €, min. 35 prijavljenih potnikov // cena se lahko spremeni!

 

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • med 15 in 24 potniki 100 €,
 • med 25 in 34 potniki 70 €,
 • med 35 in 39 potniki 50 €.

 

 DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 98 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • grški večer s folklorno predstavo pribl. 45 €
 • povratni transfer iz Ljubljane do bližnjega letališča 76 € - če je predviden polet z bližnjega letališča

 

DOPLAČILO: turistična taksa 1,5–4 € na noč

 

DOPLAČILA na poti:

 • vstopnine po programu v muzeje in arheološka najdišča pribl. 60 €

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz v obe smeri 
 • vključen en kos ročne prtljage do 8 kg
 • dva polpenziona in ena nočitev z zajtrkom v hotelih 3*,
 • avtobusni prevozi po programu
 • zunanji ogledi brez vstopnin
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

 

POPUSTI ob prijavi: otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA: Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča). Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20.  Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi  zasebni prevoz iz želenega kraja.

 

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi** (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):

prevoz Ljubljana –  letališče Benetke 38 € na osebo/smer    

prevoz Ljubljana –  letališče Zagreb 30 € na osebo/smer   

prevoz Ljubljana –  letališče Dunaj 69 € na osebo/smer   

**V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20 oseb. V primeru manjšega števila prijavljenih gostov za transfer se izračun poda glede na dejansko število potnikov.

Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi  zasebni prevoz iz želenega kraja.

 

PREDVIDENE ČASOVNICE LETOV:

23.5. – 27.5.2024

LJUBLJANA – ATENE   8:10–15:35 (via Beograd)

ATENE – LJUBLJANA   16:20–20:00 (via Beograd)

 

22.6. – 25.6.2024

LJUBLJANA – ATENE   9:50–15:40 (via Beograd)

ATENE – LJUBLJANA   16:35–20:00 (via Beograd)

 

26.9. – 29.9.2024

LJUBLJANA – ATENE   8:10–15:35 (via Beograd)

ATENE – LJUBLJANA   15:40–19:55 (via Beograd)

 

31.10. – 3.11.2024

LJUBLJANA – ATENE   9:40–15:00 (via Beograd)

ATENE – LJUBLJANA   15:35–19:50 (via Beograd)

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  PO BOSNI IN HERCEGOVINI

  Odličen izlet za ljubitelje razgibanih potovanj, obiščemo mesta, smo aktivni in se podamo v naravo!

  3 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  229,00 €
  MALTA - OTOK VITEZOV

  Kombinacija počitnic in potovanja!

  Obiščite deželo angleške urejenosti, italijanskega videza, mediteranskega temperamenta in arabsko zveneče govorice!

  5 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  649,00 €
  SARAJEVO, MOSTAR IN MEDJUGORJE

  Sarajevo, Jablanica, Mostar, Blagaj, Medjugorje, Kravice.

  4 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  229,00 €
  ISLANDIJA - MED OGNJEM IN LEDOM

  Obiščite deželo, kjer se ledeniki in ognjeniki še vedno bojujejo za prevlado, kjer pokrajino zaznamujejo gejziri z izbruhi vroče vode!

  5 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.089,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih