VELIKI ISLANDSKI KROG IN VESTMANSKI OTOKI
VELIKI ISLANDSKI KROG IN VESTMANSKI OTOKI
VELIKI ISLANDSKI KROG IN VESTMANSKI OTOKI
VELIKI ISLANDSKI KROG IN VESTMANSKI OTOKI
VELIKI ISLANDSKI KROG IN VESTMANSKI OTOKI
VELIKI ISLANDSKI KROG IN VESTMANSKI OTOKI
VELIKI ISLANDSKI KROG IN VESTMANSKI OTOKI
VELIKI ISLANDSKI KROG IN VESTMANSKI OTOKI
VELIKI ISLANDSKI KROG IN VESTMANSKI OTOKI
VELIKI ISLANDSKI KROG IN VESTMANSKI OTOKI
VELIKI ISLANDSKI KROG IN VESTMANSKI OTOKI
VELIKI ISLANDSKI KROG IN VESTMANSKI OTOKI

VELIKI ISLANDSKI KROG IN VESTMANSKI OTOKI

Čudovito krožno poletno potovanje z ogledom ogled vseh najlepših znamenitosti Islandije!

8 DNI, letalo

Že od

Cena:
2.129,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO
 • čudovito krožno poletno potovanje z ogledom ogled vseh najlepših znamenitosti Islandije
 • obisk veličastnih Vestmanskih otokov že vkljućeno v ceno potovanja
 • po želji opazovanje kitov v njihovem naravnem okolju 
 • odlično vodenje in preizkušene hotelske nastanitve
 • po želji kopanje v čarobni Modri laguni z geotermalno vodo
 • opazovanje veličastnih gejzirjev, ki jih v Evropi lahko vidite le na Islandiji

 

Islandija je dežela med ognjem in ledom, eksotična in zelo posebna.  Dežela na skrajnem severu Evrope je dom številnih  zanimivosti kot so gejzirji, veličastni slapovi, vulkani, ledene  jame, fjordi in jezera…. Islandija je dežela ekstremnih naravnih kontrastov, mati narava jo je obarvala v veličastni dekoraciji in podarila številne geološke fenomene, ki jih lahko srečamo le na Islandiji. Poleti sonce ne zaide in je paleta barvnih kontrastov idilične narave vaša vsakdanja uspavanka.

 

 

1. DAN: LJUBLJANA – letališče KEFLAVIK – REYKJAVIK – po želji obisk MODRE LAGUNE (nočitev)

Zbor v Ljubljani in vožnja do okoliškega letališča, od koder poletimo na Islandijo. Po pristanku se bomo podali na informativni krožni ogled Reykjavika, najsevernejše prestolnice sveta, kjer živi polovica vseh Islandcev, njen prepoznavni znak pa so zanimive raznobarvne hiše. Nastanitev v hotelu. Zvečer (po želji, doplačilo) se bomo zapeljali do svetovno znanih term Modra laguna. Kopanje tu je posebno doživetje, saj povprečna temperatura te z minerali bogate geotermalne vode znaša približno 38 stopinj C.  Prevoz do hotela v Reykjaviku ali širši okolici. 

 

2. DAN: REYKJAVIK - SEVERNA ISLANDIJA (zajtrk, nočitev)

Po zajtrku ogled Reykjavika, mesta, ki se nahaja se le dve stopinji geografske širine južno od polarnega kroga. Na najkrajši dan v letu, je mesto deležno le štirih ur sončne svetlobe, a v poletnem času so noči skoraj tako svetle kakor dnevi. Ogledali si bomo stari in novi del mesta ter pristanišče in se sprehodili mimo parlamenta ter mestne hiše do stolnice. Ogledali si bomo tudi veličastno Hallgrimurjevo cerkev, ki je ena najvišjih zgradb na Islandiji in zato služi tudi kot odlična razgledna točka.Preden se bomo podali proti severu bomo prečkali še največjo reko Elliðaá,  kateri je moč loviti losose..

Opooldne se bomo iz dežele ovac, goveda in islandskih konjev podali proti severnemu delu Islandije, ki velja za enega najbolj slikovitih predelov dežele… Razčlenjena obala, slikoviti fjordi, nedotaknjena obala, spektakularni pogled so razpoznavni znak severne in vzhodne obala. Vožnja proti Akureyri.  Nastanitev v okolici.

 

3. DAN: AKUREYRI - MYVATN - GODAFOSS - AKUREYRI - po želji izlet z ladjico in opazovanje kitov (zajtrk, nočitev)

Dopoldne vožnja do jezera Myvatn. Področje okoli jezera je pravi raj za ptice, ljubitelje ptic in narave, znano pa je tudi po mnogih zanimivih vulkanskih oblikah, kot so psevdokraterji Skútustaðír, labirint lavnatih formacij Dimmuborgir, eksplozivni krater Hverfjall, slikovito solfatarno polje, kjer iz zemlje uhaja vodna para, v naravnih kotličkih pa brbota vrelo sivo blato. Ob vožnji se bomo ustavili še ob veličastnem slapu Godafoss, ki velja za enega najlepših na Islandiji. Popoldne prosti čas v Akureyri, največjega mesta in središča severne Islandije, ki je le 100 km oddaljeno od severnega tečajnika, in leži na začetku najdaljšega islandskega fjorda.  Ogled mesta, ki je drugo največje mesto na otoku. Ogledamo si botanični vrt, kjer je zbrana vsa islandska flora, ter se sprehodimo po tem prijetnem islandskem mestu. Lahko boste obiskali katerega od mestnih muzejev ali ali pa se boste podali na pribl. 3-urni izlet z ladjico za opazovanje kitov v njihovem naravnem okolju. V preteklem letu se v Eyjafjörðurju lahko pohvalijo s 100% uspehom videnja kitov. Namestitev v okolici in nočitev.

 

4. DAN: AKURERYRI – NAMASKARD – DETTIFOSS – EGILSSTADIR - BREIDALSVIK (zajtrk, nočitev)

Nadaljevali bomo s popotovanjem po vzhodni obali Islandije. Gre za področje, kjer se globoki fjordi med seboj ločujejo z visokimi gorami, tu pa gnezdijo ptice, včasih pa je možno videti tudi severnega jelena. Zahvaljujoč različnim barvam in nenavadnim reliefnim oblikam velja za enega najlepših delov Islandije, področje pa je bogato z minerali in poldragimi kamni. Obiskali bomo tudi slap Dettifoss ter geotermalno področje Namaskar. Nočitev na področju Egilsstadirja.

 

5. DAN: BREIDALSVIK - JOKULSARLON – SKAFTAFELL (zajtrk, nočitev)

Po zajtrku vožnja proti veličastnemu ledeniku Vatnajökull, ki je največji na otoku. Ob doplačilu se bomo podali na vožnjo z amfibijskimi vozili po znameniti ledeniški laguni Jökulsárlón (cca 30 - 45 min), kjer bomo lahko opazovali čudovite ledene gore, ki plavajo po morju, z malo sreče pa tudi kakšnega radovednega tjulnja. Popoldne obisk narodnega parka Skaftafell. Tu se bomo sprehodili do slapu Svartifoss, ki ga krasijo bazaltni stebri. Vožnja do hotela in nočitev.

 

6. DAN: JUŽNA OBALA - VESTMANSKI OTOKI (zajtrk, nočitev)

 Po zajtrku zajtrku se bomo z avtobusom zapeljali do trajekta, ki nas bo popeljal do pribl. 45 min oddaljenih Vestmanskih otokov. Ta skupina 15 otokov približno 10 km od južne obale Islandije velja za eno glavnih naravnih znamenitosti Islandije. Podali se bomo na izlet po otoku Heimaey, pozdravili ptice v Storhofdiju, se sprehodili do kraterja, ki je nazadnje izbruhnil pred vsega nekaj leti. Po želji in za doplačilo izlet z ladjico in jama Klettshellir.  Nekaj časa prosto, nato povratek na Islandijo. Sledi vožnja proti  hotelu, nastanitev in nočitev.

 

7. DAN: ZLATI KROG - REYKJAVIK (zajtrk, nočitev)

Podali se bomo na celodnevno turo, imenovano Zlati krog. Pot nas bo peljala do Keria - vulkanskega kraterja, v katerem se nahaja manjše jezero. Po postanku nadaljevanje poti do doline Haukadalur, ki je znana po vrelcih geotermalne vode. Ustavili se bomo pri Geysirju, po katerem so poimenovali vrelce tople vode po vsem svetu, in pa pri vrelcu Strokkur, kjer se voda pa se dvigne do 30 m visoko. Nadaljevanje poti do slapov Gullfoss, kjer voda v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Zatem se bomo podali v narodni park Thingvellir. Tu je bil leta 930 ustanovljen Althingi, prvi demokratični parlament na Islandiji, ki se nahaja ob največjem islandskem naravnem jezeru Thingvallavatn. Vožnja do hotela in nočitev.

 

8. DAN: REYKJAVIK – letališče KEFLAVIK – LJUBLJANA (zajtrk)

Zgoden zajtrk. Vožnja na letališče. Polet iz Keflavika proti okoliškemu letališču. Vožnja v Ljubljano

 

 

TERMINI:

17.07. - 24.07.2024

15.08. - 22.08.2024

 

CENA: od 2.129 €, min. 35 potnikov // cena se lahko spremeni!

 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 25 in 34 potnikov: 120 €
 • med 15 in 24 potnikov: 180 €

 

DOPLAČILA OB PRIJAVI: 

 • enoposteljna soba 620 €
 • paket 7 obrokov (3 kosila + 4 večerje v hotelu ali lokalnih restavracijah) 490 €

 

DOPLAČILA na poti: 

 • vožnja z ladjico po laguni Jokulsarlon 55 €
 • izlet z ladjico na Vestmanskih otokih 80 €
 • opazovanje kitov 110 €
 • obisk Modre lagune 75 €
 • ostale vstopnine na poti skupaj pribl. 35 €

 

POPUSTI: 

 • otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 7 %

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz iz bližnjega letališča 
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 7 nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah podeželskih hotelih in penzionih 3/4*
 • izlete in prevoze po programu
 • vse zunanje oglede po programu
 • spremstvo in organizacijo potovanja

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

OPOMBE:

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi ( za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) : 

prevoz Ljubljana –  letališče Benetke 37 € na smer    

prevoz Ljubljana –  letališče Dunaj 66 € na smer   

 

LETALSKI PREVOZ:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

*Za organizacijo posameznega dodatnega izleta je potrebnih najmanj 20 potnikov. Razpored ogledov po dnevih se lahko spremeni.

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  EDINBURGH - VIKEND V MESTU

  Obisk Edinburga, enega najlepših evropskih mest!

  4 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  698,00 €
  VIETNAM IN KAMBODŽA - INDOKINSKA BISERA

  Slikovita pokrajina, čudovita mestna središča z mešanico arhitekturnih slogov, pisane tržnice, ena najboljših kuhinj na svetu...

  15 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  2.898,00 €
  PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPPA IN HELSINKI

  Podali se bomo vse do Nordkappa, najsevernejše točke in z malo sreče občudovali polnočno sonce!

  10 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.789,00 €
  AMSTERDAM, BRUSELJ, PARIZ - IKONIČNE PRESTOLNICE, čarter polet

  Čarter polet iz Ljubljane, odlične časovnice in vključena oddana prtljaga!

  Obisk treh ikoničnih evropskih prestolnic!

  6 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  998,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih