Naziv vsebine

10.06.2020 18:48
TURISTIČNI BONI
KALABRIJA
KALABRIJA
KALABRIJA
KALABRIJA
KALABRIJA

Tako kot sosednja Sicilija je tudi Kalabrija preživela številne osvajalce, ki so v tej divji in gorati pokrajini zapustili neizbrisne sledi. Že tri tisočletja je najjužnejši del Apeninskega polotoka zaželeni plen Grkov, Rimljanov, Bizantincev, Normanov, Albancev, Špancev in Francozov. Nihče izmed njih ni mogel trajno zasesti dežele, ki se ponaša z gorami, ki segajo več kot dva tisoč metrov visoko. Jonsko in Tirensko morje oblivata njene obale, v njeni notranjosti pa kar mrgoli krajev, kjer se je čas zaustavil. Takoj za obalno črto se pričenja svet, ki ga množični turizem še ni pokvaril in kjer je moč najti številne umetnostne zaklade, med katerimi izstopajo slikovite cerkvice, v katerih se mešajo normanske in bizantinske prvine. Morje, sonce, sredozemsko zelenje in umirjen način življenja so očarali že mnoge obiskovalce.

 

1. dan: Pizzo - Tropea (V) | 90 km

Zjutraj polet proti Kalabriji. Po pristanku na letališču krajša vožnja do mesteca PIZZO, ki tako kot večina kalabrijskih mest počiva na visoki skali. Sprehod po starem mestnem jedru, od koder se odpira lep razgled na Tirensko morje. Med drugim si bomo ogledali zunanjščino gradu in vstopili v stolnico, kjer je pokopan general Murat, ki se je po poroki s Karolino Bonaparte povzpel na neapeljski prestol. Po odmoru za kosilo prihod v letovišče TROPEA, ki leži na visoki terasi nad Tirenskim morjem. Povzpeli se bomo do cerkvice Santa Maria dell'Isola, od koder se nam bo odprl čudovit razgled na mesto ter plaže v okolici. V mestnem središču si bomo med drugim ogledali stolnico, ki so jo začeli graditi že Normani. Notranjščino krasijo številne podobe Matere Božje. Namestitev v hotelu v zaledju obale. Večerja in nočitev.

 

2. dan: Rt Vaticano - Scilla - Reggio (Z-V) | 150 km

Po zajtrku vožnja do razgledne točke nad rtom VATICANO. Tukajšnja obala velja za eno najlepših v Italiji. Nadaljevanje poti proti jugu in postanek v mestu SCILLA, ki leži na kalabrijski strani Messinske ožine. Medtem ko je del mesta ohranil podobo slikovite ribiške naselbine, je drugi del spremenjen v letovišče. Nad mestom se dviga mogočen grad družine Ruffo. Po odmoru za kosilo vožnja do največjega mesta v pokrajini REGGIO DI CALABRIA. Tu bomo obiskali sodobni arheološki muzej, ki velja za najpomembnejšega v tem delu Italije. Med številnimi ostanki iz nahajališč Magne Graecie izstopata slovita bronasta kipa – Bronzi di Riace. Sledi sprehod po obalni promenadi, s katere se odpira razgled na Sicilijo. Namestitev v hotelu v okolici mesta. Večerja in nočitev.

 

3. dan: Gerace - Stilo (Z-V) | 240 km

Po zajtrku se bomo obrnili proti severu in se preko gozdnatega in goratega središča Kalabrije podali na obalo Jonskega morja. Naš prvi cilj bo mesto GERACE, ki kot orlovo gnezdo obvladuje pokrajino. Med številnimi spomeniki izstopa sijajna romanska stolnica z dvema apsidama, ki je sploh največja cerkev v deželi. Po odmoru za kosilo vožnja do mesteca STILO, ki je stisnjeno ob mogočen gorski masiv, na njegovem vrhu pa gospodujejo ostanki normanske trdnjave. Sprehod skozi slikovito mestno jedro nas bo pripeljal do slovite cerkvice La Cattolica di Stilo, ki je najlepši ostanek bizantinske arhitekture v Kalabriji. Kljub majhnosti cerkvica preseneča z eleganco in ostanki fresk. Izpred cerkve se odpira lep razgled na obalo Jonskega morja. Vožnja do obale, namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

 

4. dan: Scolacium - Castella - S. Severina (Z-V) | 150 km

Po zajtrku bomo pot nadaljevali do ostankov antičnega mesta SCOLACIUM, ki nas bodo presenetili s svojo razsežnostjo. Poleg ostankov mogočne bizantinske bazilike si bomo ogledali še forum, gledališče in amfiteater. Poseben čar dajejo kraju stari oljčni gaji, ki obkrožajo nahajališče. Sledi postanek v letovišču LE CASTELLA, ki je ime dobilo po trdnjavi iz 15. stoletja, ki obvladuje obalo. Z nje se odpirajo lepi razgledi na mesto in morje. Popoldne se bomo podali v hribovito zaledje obale in obiskali mesto SANTA SEVERINA, ki ga je mogoče opaziti že iz velike oddaljenosti. Okrog glavnega trga so nanizane najpomembnejše mestne zgradbe, med katerimi izstopata mogočen grad in stolnica z bizantinsko krstilnico iz 7. stol. Namestitev v hotelu ob obali. Večerja in nočitev.

 

5. dan: Morano - Altomonte - Rossano (Z-V) | 250 km

Po zajtrku nekaj vožnje ob obali, nato pa se bomo podali v gorato notranjost Kalabrije do mesta MORANO CALABRO. Ogled Magdalenine cerkve, ki jo krasita izjemen Vivarinijev oltar in kip Pietra Berninija. Opoldne prihod v ALTOMONTE in ogled cerkve S. M. della Consolazione, ki velja za najlepši primerek anžuvinske gotike v deželi. Še posebej zanimiva je glavna fasada z rozeto s šestnajstimi elegantnimi stebri. Čeprav je ROSSANO CALABRO, ki ga bomo obiskali popoldne, na videz tipično kalabrijsko mestece, se za zidovi stolničnega muzeja nahaja ena največji dragocenosti naše civilizacije: Codex purpureus Rossanensis – sijajen bizantinski kodeks, ki velja za najstarejši izvod Nove zaveze. Namestitev v hotelu na obali Jonskega morja. Večerja in nočitev.

 

6. in 7. dan: Corigliano - Cosenza - Paola (Z-V in Z) | 140 in 110 km

Po zajtrku ogled romanske bazilike S. M. del Patire, ki jo krasijo izjemni mozaiki. Vožnja do bližnjega kraja CORIGLIANO CALABRO, kjer bomo obiskali vojvodski grad. Ker je bil grad naseljen do srede prejšnjega stoletja, je notranjščina presenetljivo sodobna in udobna. Vožnja skozi kraje, kjer že stoletja živijo Albanci, do mesteca SAN DEMETRIO. Tam bomo obiskali romansko baziliko sv. Hadrijana z nenavadnimi mozaiki. Pozno popoldne prihod v COSENZO. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev. Po zajtrku bomo obiskali mogočno stolnico, ki je največja gotska cerkev v deželi. Čez obalno gorovje se bomo vrnili k morju pri mestu PAOLA in obiskali svetišče sv. Frančiška. Prevoz na letališče in polet proti severu. Po pristanku na enem od bližnjih letališč bo organiziran prevoz v Slovenijo.

 

ODHODI:  05.10.2020

 

CENA: 899 € pri min. 45 potnikih 

     

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz, letališke in varnostne takse, prevoz s sodobnim turističnim avtobusom z vsemi stroški, namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih z najmanj 3***, obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja), kompetentno vodstvo, stroške organizacije potovanja, nezgodno zavarovanje potnikov in DDV

 

DOPLAČILA OB PRIJAVI: za manjšo skupino (min. 35 oseb) 50 EUR, za manjšo skupino (min. 25 oseb) 100 EUR, enoposteljna soba 159 EUR

 

DOPLAČILA NA POTI: vstopnine 60 EUR

 

Dodatno: prijavnina 13,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  CESARSKI DUNAJ

  izlet, 1 dan

  od

  Cena:
  45,00 €
  LASTOVO

  aktivne počitnice, 8 dni

  od

  Cena:
  459,00 €
  SALZBURG IN SOLNI RUDNIK

  izlet, 1 dan

  od

  Cena:
  29,00 €
  KO ZADIŠI PO DUNAJU

  potovanje, 2 dni

  od

  Cena:
  109,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih