ŠKOTSKA - ČAROBNA POKRAJINA
ŠKOTSKA - ČAROBNA POKRAJINA
ŠKOTSKA - ČAROBNA POKRAJINA
ŠKOTSKA - ČAROBNA POKRAJINA
ŠKOTSKA - ČAROBNA POKRAJINA
ŠKOTSKA - ČAROBNA POKRAJINA
ŠKOTSKA - ČAROBNA POKRAJINA
ŠKOTSKA - ČAROBNA POKRAJINA
ŠKOTSKA - ČAROBNA POKRAJINA
ŠKOTSKA - ČAROBNA POKRAJINA
ŠKOTSKA - ČAROBNA POKRAJINA
ŠKOTSKA - ČAROBNA POKRAJINA

ŠKOTSKA - ČAROBNA POKRAJINA

Ogled največkrat fotografiranega škotskega gradu

- Eliean Donan!

Vožnja na otok Sky, ki pričara vso lepoto tipične škotske pokrajine.

8 DNI, letalo

Že od

Cena:
1.538,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

Vabljeni v deželo zeleno – modrih obzorij, osupljivih jezer, gora in otokov. Dežela karirastih kiltov, dud, ponosnega srca in srednjeveških mest...

Škotska je tudi dežela  svežine, romantike in skrivnostnosti, srednjeveških mest in neverjetnih vremenskih kontrastov. Škotsko višavje je zibelka škotskega naroda, kjer so živeli najbolj zavedni in bojeviti škotski klani. Štirje škotski pomembneži: Wallace in Bruce, ki sta se z orožjem bojevala za škotsko neodvisnost, ter sira Walter Scott in Robert Burns, ki sta za orožje izbrala pero.

 

 

1. DAN: LJUBLJANA /SOSEDNJA LETALIŠČA – GLASGOW ali MANCHESTER

Po pristanku vožnja po slikoviti pokrajini proti Glasgowu. Sledi ogled mesta in njegovih znamenitosti. Glasgow smo v letu 2021 morda pobližje spoznali zaradi podnebne konference in  velja za enega najlepših mest viktorijanskega obdobja. Mesto je zacvetelo po zaslugi trgovanja s tobakom, čajem in bombažem. Prav tako ga je zaznamovalo ladjedelništvo. Panoramska vožnja do glavnih mestnih znamenitosti: Univerza, Kelvingrove muzej, Hydro Arena, Koncertna dvorana Armadillo,… Ustavili se bomo pri eni najstarejših cerkva Škotske, katedrali Sv. Munga. Ob njej se nahaja zanimiv muzej religij in Viktorijansko pokopališče. Sledi nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

2. DAN: GLASGOW - LOCH LOMOND - INVERARAY - GLENFINNAN, FORT WILLIAM oz. okolica

Pot bomo nadaljevali do največjega britanskega jezera Loch Lomond, ki ga opevajo največji pesniki in pisatelji. Foto postanki ob jezeru z očarljivo lepoto, nato nadaljevanje do gradu Inveraray. Ogledali si bomo grad, ki so mu stoletja vladali vladarji klana Campbell.Ta dan ali naslednji dan zjutraj se bomo malenkost posvetili še viaduktu Glenfinnan, ki je po vsem svetu znan zaradi svojega izjemnega inženirstva in verjetno še pomembneje – kot pot do ene in edine – Bradavičarke! Nastanitev v hotelu.

 

3. DAN: OTOK SKYE - EILEAN DONAN

Vožnja po slikovitem zahodnem delu v osrčje škotske pokrajine in do otoka Skye. Razpoloženje na otoku se hitro spreminja. V pokrajini se prepletajo gore, zelene doline, jame, slapovi. Najbolj znano je gorovje Cuillins na jugu otoka, ki ga vidimo iz vseh kotov otoka. Prevzela nas bo avtohtonost otoka. Postanek v bližini gradu Eileen Donan, do katerega se boste lahko sprehodili in ga od zunaj tudi fotografirali...

 

4. DAN: LOCH NESS - INVERNESS (AVIEMORE)

Vožnja do jezera Loch Ness, svetovno znanega po pošasti Nessie. Ogledali si bomo visitor center (izvedeli bomo vse o pošasti) in nadaljevali potovanje do ruševin dvorca, ki je bil nekoč eden največjih in najpomembnejših na Škotskem. Sledi vožnja do prestolnice škotskega višavja, mesta Inverness. V bližini leži Culloden Moor, prizorišče bitke, kjer so princa Charlesa porazili Angleži. Bitka se šteje za konec tradicionalne klanovske ureditve.

 

5. DAN: INVERNESS (AVIEMORE) - BLAIR - PITLOCHRY

Vožnja proti gradu Blair, kjer se bomo sprehodili po čudovitem parku, kjer se sprehajajo pisani pavi in race. Sledila bo vožnja do simpatičnega Pitlochryija, kjer si bomo v neposredni bližini ogledali eno od znanih destilarn viskija. Vožnjo bomo nadaljevali čez višavje Grampian po čudoviti dolini reke Dee do kraljeve rezidence Balmoral. (v primeru prisotnosti kraljeve družine ogled ni možen). Po postanku vožnja po razgibani pokrajini do hotela.

 

6. DAN: ABERDEEN - STONEHAVEN - GLAMIS – STIRLING

Pot bomo nadaljevali do ribiškega mesta Stonehaven. V bližini se nahajajo veličastne ruševine gradu Dunnottar, kjer so posneli Hamleta. Nadaljevanje vožnje do gradu Glamis, kjer je kraljica mati preživela otroška leta.Leta 1923 se je Elizabeta poročila s sramežljivim in muhastim princem Albertom, potem ko je zavrnila svoja prva dva predloga. Bila je prva občanka, ki se je čez nekaj stoletij zakonito poročila v kraljevo družino. Hčerki, Elizabeth in Margaret, sta se rodili leta 1926 in 1930. Po ogledu vožnja v Scone - nekdanjo rezidenco škotskih kraljev in naprej do Stirlinga, kjer so kronali škotske kralje. Nočitev.

 

7. DAN: EDINBURGH

Dan bomo namenili spoznavanju Edinburgha, ki leži ob južni obali zaliva Firth of Forth. Legenda pravi,da je mesto nastalo na sedmih gričih. Sprehod čez staro mestno jedro, ki se nahaja na delu vulkanskega stožca in ogledi: Royal Mile, Holyrood, kraljeva palača, katedrala St. Giles, parlament,... Največja znamenitost mesta je utrjen grad, ki ga letno obišče več kot milijon ljudi. Prosto za ogled gradu, kjer se nahaja več muzejskih zbirk, med njimi tudi Kronska soba, zakladnica najstarejših kronskih draguljev v Evropi. V neposredni bližini si lahko privoščite še obisk Camere Obscure.Nekaj časa bomo imeli tudi za sprehod po znameniti Princes Street. Ob njej se nahaja najvišji spomenik kakšnemu pisatelju na svetu, na njej je Jenners, najstarejša neodvisna blagovnica na svetu. Prosto za nakupe in samostojno raziskovanje mesta. Prenočevanje v okolici Glasgowa.

 

8. DAN: GLASGOW ali MANCHESTER - LJUBLJANA oz. bližnje letališče

Po zajtrku odhod na letališče in polet proti domu.

 

 

TERMINI: 

24.05. - 31.05.2024

23.06. - 30.06.2024

07.07. - 14.07.2024

21.07. - 28.07.2024

30.07. - 06.08.2024

15.08. - 22.08.2024

22.09. - 29.09.2024

 

CENA: od 1.538 € naprej, min. 40 prijavljenih potnikov // cena se lahko spremeni!

 

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • med 30 in 39 potniki 70 €,
 • med 20 in 29 potniki 120 €,

 

DOPLAČILA na poti:

 • dodatni izleti ali večerne prireditve: folklorni večer v Edinburgu od 90€ naprej, trajekt v eno smer  primeru lepega vremena Mallaig-Armadale pribl. 15€ po osebi 
 • vstopnine 5 - 15€ po muzeju oz galeriji vstopnine pri programu Škotska I. približno 120€, napitnine 20 €.

 

 DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 420 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi),
 • rezervacija in vstopnina gradu v Edinburgu 28€
 • rezervacija in vstopnina gradu Urquhart (pri Loch Nessu) 18€
 • doplačilo za transfer v primeru poleta iz Zagreba: 60€
 • doplačilo za transfer v primeru poleta iz Benetk: 76€

 

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz, z vključeno prtljago do 20 kg
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • sedem nočitev z zajtrkom,
 • dve večerji,
 • avtobusne prevoze po programu,
 • spremstvo slovenskega vodnika,
 • stroške organizacije potovanja.

 

OPOMBA: tretje dodatno ležišče v troposteljnih sobah ni enakovredno osnovnemu ležišču; triposteljne sobe na vprašanje - v večini primerov so dvoposteljne z dodatnim ležiščem.

Cene vstopnin so informativne in se lahko spremenijo. V primeru, da pride do spremembe predvidenih ur poleta, program prilagodimo. Izvedba je lahko v obratnem vrstnem redu, vsebina ostaja nespremenjena. 

 

POMEMBNO: V primeru posebnih letal (charter let) je najmanjše število potnikov 140 na letalu in najmanj 45 potnikov na posameznem avtobusu. Na takšnih potovanjih je možnih več programov in več avtobusov, cena pa se preračuna na število potnikov v posameznem avtobusu. Če je potnikov več kot 49 na istem programu, se uporabita dva avtobusa in se obračuna višja cena za potnike na obeh avtobusih, dokler oba ne dosežeta optimalnega števila potnikov. V kolikor se ne prijavi zadostno število potnikov za poseben let, lahko agencija ponudi potovanje na redni liniji, pri čemer vsebina ostaja nespremenjena. 

 

Obveščamo vas, da je Velika Britanija s 4.10.2021 sprejela sklep, da je za vstop v državo potreben POTNI LIST in ne več osebna izkaznica.

Potni list mora biti veljaven ves čas bivanja v Veliki Britaniji.

Več informacij: https://www.gov.uk/guidance/visiting-the-uk-as-an-eu-eea-or-swiss-citizen

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  NA POTEP PO SKANDINAVSKIH IN BALTSKIH PRESTOLNICAH, 9 DNI

  27.04. - 05.05.2024 - ZAGOTOVLJEN ODHOD!

  Bogat program z vrhunsko kombinatoriko – plovba z ladjo, vožnja z avtobusi in letali!

  Ogledali si bomo kar šest prestolnic: Kopenhagen, Oslo, Stockholm, Helsinke, Tallin in Rigo.

  9 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.449,00 €
  DUBLIN - VIKEND V MESTU

  Dublin : napredno sodobno mesto, glasno in veselo, bogato, postavljaško in s samozavestjo očara vsakega obiskovalca.

  4 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  638,00 €
  TOSKANSKI BISERI

  Ogled najlepših toskanskih mest s kamnitimi gradovi, vožnja po gričevnatem podeželju!

  3 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  269,00 €
  GARDALAND - NOČNI

  Sezona 2024,

  1 DAN, avtobus

  Že od

  Cena:
  79,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih