JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA

JUŽNA AFRIKA

Odhod: 1. oktober 2024

9 dni, letalo, hoteli 4*

vključeno "WHALE WATCHING"

vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

Fairview, Diemersdal, De Grendel, Cape Point Vineyard, Paul Cluver, Hamilton Russell, Hermanus, Graham Beck, Kanonkop, La Motte, Mullineux, Vondeling, Kaapzicht, Vergelegen spremljevalec: g. Robert Gorjak

Cena od

Cena:
3.950,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

JUŽNA AFRIKA

Odhod: 01.10.2024 (9 dni)

Prevoz: letalo

Strokovno spremstvo: Robert Gorjak

 

V zadnjih petindvajsetih letih so južnoafriška vina doživela pravo revolucijo in danes je Južna Afrika velik in pomemben proizvajalec kakovostnih vin. Zadnje generacije vinarjev so skorajda dramatično zvišale kakovost proizvodnje in s tem končnega izdelka, za kar je bilo potrebno veliko novega in drugačnega razmišljanja in eksperimentiranja. To je rezultat tega, ker so vinarji pozorno spremljali in se odzivali na želje in potrebe globalnega trga.

Južnoafriška vina niti ne potrebujejo kakšne posebne predstavitve. Vsi vemo, da so bila vina dovolj dobro znana in priznana povsod po svetu že ob koncu apartheida leta 1990. Država je odprla svoja vrata in vinski ljubitelji z vsega sveta imajo danes priložnost obiskati vinorodne pokrajine v okolici Cape Towna ter seveda pokusiti vina močnega in polnega telesa, ki so hkrati sveža in sadna. In kakovost - vrhunska. Veliko novih vinarjev, ki se pojavljajo vsako leto, je izjemno ambicioznih in ne samo, da držijo korak z mednarodno konkurenco, pogosto jo presegajo in postavljajo letvico kakovosti in inovativnosti vse više in više.

 

Kot vinorodna področje prištevajo Južno Afriko med Novi Svet z dolgo zgodovino. Nizozemec Jan Van Riebeek je nedaleč od Cape Towna posadil prve trte že leta 1655. Ob koncu  17. stoletja so iz Francije prišli Hugenoti in že v 18. stoletju so bila znana v Evropi sladka muškatna vina hannepot iz Constantie.

Podnebje v Južni Afriki je podobno sredozemskemu. Naše vinsko potovanje poteka v začetku oktobra, ko lahko pričakujemo prijetne temperature brez pretirane vročine.

Na našem popotovanju si bomo ogledali vinske regije Paarl, Franschhoek, Durbanville, Swartland, Elgin, Walker Bay ter prelepo področje Cape Towna in Stellenboscha. Pot nas bo zanesla tudi v notranjost, vse do Robertsona.

 

Uživali bomo v odličnih Afro-Burskih jedeh, steakih in grilu afriške divjačine, in mešanici lokalne in mednarodne gastronomije. Na eni strani se bomo srečali z  originalnimi lepotami tipične burske pokrajinske arhitekture starodavnih podeželjskih mest in na drugi strani z  lepotami sodobne arhitekture Cape Towna, drugega največjega mesta v južni Afriki. Naše potovanje združuje enkratno kombinacijo spoznavanja prečudovite južnoafriške  narave, imenitnih vin in njihovih ustvarjalcev ter originalne hrane.

 

Naše potovanje bo vodil poznavalec in strokovnjak v svetu vinskih ocenjevanj g. Robert Gorjak.

 

 

PROGRAM POTOVANJA

 

Prvi dan - torek, 01.10.2024

LJUBLJANA - ISTANBUL - CAPE TOWN

Srečanje udeležencev na letališču Brnik ob 18:00 uri in prijava za let. Predvidoma ob 20:10 polet s Turkish Airlines v Capetown preko Istanbula. Na letalu večerja in zajtrk.  

 

Drugi dan - sreda, 02.10.2024

CAPE TOWN

Predvidoma ob 11:50 pristanek na mednarodnem letališču Cape Town in prevoz do hotela v središču mesta. Namestitev v hotelu 4*+ v središču mesta – v predelu Waterfront. Po kratkem počitku, vožnja do žičnice, in če bo vreme dopuščalo, vzpon z žičnico na Table Mountain. Sledi orientacijski ogled mesta z lokalnim vodnikom. Večerja z vini v restavraciji v mestu in nočitev.

 

Tretji dan - četrtek, 03.10.2024

CAPE TOWN - PAARL - DURBANVILLE - CAPE TOWN

Zajtrk v hotelu in vožnja proti poreklu Paarl z obiskom posestva Fairview, kjer pod taktirko nemirnega Charlesa Backa pridelujejo tako sortna vina, kot zvrsti, ter vina iz posameznih leg. Zelo pa so znani po sortah južne Rone. Ogled posestva, vinske kleti in pokušina njihovih vin. Nakar se bomo obrnili nazaj proti Atlantiku, v slikovito predmestje Cape Towna. V mestu Durbanville, ki je 1652 leta nastalo ob izviru vode in je bilo prvotno samo postojanka, kjer so popotniki napojili živino, danes pa se tam ukvarjajo predvsem s pridelovanjem pšenice in negovanjem vinske trte, bomo obiskali vinsko klet Diemersdal. Bližina Atlantika jim omogoča, da pridelujejo rasne sauvignone. Gospod in gospa Louw, lastnika posestva, sta v letu 2018 obiskala Slovenijo na katero imata odlične spomine. Na posestvu, ki si ga bomo ob vinski kleti tudi ogledali, nam bodo pripravili tradicionalno afriško kosilo z njihovimi vini.

Ob povratku proti Cape Townu se bomo ustavili na posestvu De Grendel, ki jo krasi izjemen pogled na Cape Town. Ogled posestva, vinske kleti in pokušina njihovih vin. V Cape Townu zvečer prosto in nočitev.

 

Četrti dan - petek, 04.10.2024

CAPE TOWN - CONSTANTIA - CAPE TOWN

Po zajtrku se bomo v spremstvu lokalnega vodnika odpravili na jug proti Rtu dobrega upanja in ga obiskali.  Na poti nazaj v Cape Town se bomo ustavili v koloniji pingvinov v Bouldersu, nadaljevali pa v vinorodnem okolišu Constantia, kjer se je pred več kot 350 leti pričela pisati vinogradniška zgodba Južne Afrike, in ki slovi tudi po sladkih vinih. Na posestvu Cape Point Vineyard nas bodo pogostili z odličnim kosilom ob spremljavi vin.

Povratek nazaj proti hotelu, prosto popoldan in večer v Cape Townu. Nočitev.

 

Peti dan - sobota, 05.10.2024

CAPE TOWN - HERMANUS

Po zajtrku nas bo pot vodila na jugovzhod na 300m nadmorske višine, v najhladnejšo pokrajino Južne Afrike - Elgin. Obiskali bomo odlično posestvo in zgodovinsko vinsko klet Paul Cluver.  Obisk posestva, vinske kleti in pokušina njihovih vin. Ste morda za renski rizling?

Nadaljevali bomo v dolino Hemel-En-Aarde in obiskali legendarno posestvo Hamilton Russell, ki je oralo ledino vrhunskim chardonnayjem in modrim pinotom Južne Afrike. Ogled posestva, vinske kleti in kosilo ob njihovih vinih.

Popoldan še kratek prevoz v Hermanus in namestitev v simpatičnem butičnem hotelu (4*) v središču ribiškega mesteca Hermanus ter prosto za individualno pohajkovanje po mestecu ali večerjo. Nočitev.

 

Šesti dan - nedelja, 06.10.20243

HERMANUS (opazovanje kitov z ladje) – ROBERTSON - STELLENBOSCH

Zgoden zajtrk v hotelu in ob 08.00 vkrcanje na posebno ladjo, s katere bomo opazovali kite. Plovba traja dve uri in pol in se nato z našim avtobusom podali v notranjost proti pokrajini Robertson. Kosilo z vini na poti in popoldan prihod na posestvo Graham Beck - prvo ime Južne Afrike za peneča vina in do obisti spoznali MCC – methode cap classique - peneča vina pridelana po klasični metodi.  Pokušina njihovih vin in verjemite, kratica MCC se vam bo na tej poti zapisala pod kožo. Pozno popoldan prihod v Južnoafriško vinsko prestolnico - Stellenbosch. Nastanitev v hotelu (4*) v Stellenboschu in prosto za spoznavanje z mestecem. Nočitev.

 

Sedmi dan – ponedeljek, 07.10.2024

HERMANUS - ROBERTSON - STELLENBOSCH

Zajtrk, dopoldne obisk legendarne kleti Kanonkop - inštituciji za pinotage. Pokušina. Sledi obisk čudovitega posestva La Motte, ki svoje poslanstvo širi na daljni jugovzhod proti Elimu, še posebej s syrahom - ogled kleti in pokušina. Popoldne bomo pričeli s kosilom z vini v eni izmed znanih restavracij Franschhoeka, nadaljevali pa s prostim popoldnevom in potepom po mestecu Franschhoek, ki je eno najstarejših v Južni Afriki in slovi po svoji lepoti.

Zvečer večerja z vini v znani restvraciji »The Fat Butcher« v neposredni bližini hotela. Nočitev

 

Osmi dan - torek, 08.10.2024

STELLENBOSCH - SWARTLAND - STELLENBOSCH

Po zajtrku sledi vožnja do vinorodnega okoliša Swartland, kjer bomo obiskali družinsko klet Mullineux, ki je ena izmed tistih, ki je povzročila revolucijo v ta hip najbolj razvpitem okolišu Južne Afrike. Pričakujte dih jemajoča vina iz sort chenin blanc in syrah. Na poti proti Stellenboschu bomo na kosilo in pokušino zavili na posestvo Vondeling iz katerega vaš spremljevalec  hrani pravi posebno anekdoto. Dan bomo zaključili na posestvu Kaapzicht, kjer bo za nas poskrbela družina Steytler in nam pripravila še zadnjo pokušino tega dne.

Nas bo Steytler Pinotage prepričal, da gre za odlično sorto ali bomo njegovo čaščenje prepustili domačinom?

Povratek nazaj proti hotelu v Stellenboschu, prost večer in nočitev.

 

Deveti dan - sreda, 09.10.2024

STELLENBOCH - CAPE TOWN - ISTANBUL

Zajtrk v hotelu, za sam konec potovanja smo si dopoldne zamislili za obisk posestva in vinske kleti ter s pokušino njihpvih vin ob kosilu v izjemni kleti Vergelegen. Nato prevoz na letališče Cape Town in zadnji nakupi afriških spominkov v odličnih letaliških duty free trgovinah. Predvidoma ob 16:30 let proti Ljubljani preko Istanbula. Na letu večerja in zajtrk.

 

Deseti dan – četrtek, 10.10.2024

ISTANBUL - LJUBLJANA

Pristanek na letališču Brnik predvidoma zjutraj ob 08:00 uri.

 

CENA : 3.950,00 € pri 18 osebah

              3.995,00 € pri 16 osebah

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz Ljubljana - Istanbul - Cape Town - Istanbul - Ljubljana
 • vse letališke pristojbine in pristojbine za prevoz prtljage (2 kosa x 23 kg in 8 kg ročne prtljage)
 • vsi prevozi s posebnim avtobusom v Južni Afriki kot v programu
 • namestitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* kot v programu
 • 12 x ogled posestev, vinskih kleti in pokušine kot v programu
 • 6 x kosilo ob spremljavi vin kot v programu
 • 2 x večerja ob spremljavi vin kot v programu
 • vsi turistični ogledi z lokalnim vodnikom
 • vstopnina na Rt dobrega upanja in kolonijo pingvinov
 • opazovanje kitov z ladje
 • žičnica na Table Mountain
 • strokovno spremstvo in vodenje g. Roberta Gorjaka
 • organizacija in izvedba potovanja.

 

DOPLAČILA:

 • vstopna viza v JAR: 90,00 (viza, stroški poštnine, asistenca TENTOURS)
 • enoposteljna soba: 680,00 €
 • riziko odpovedi potovanja po osebi: od 196,00 € dalje
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris : od 21,00 € dalje

 

Popust za člane kluba »O vinu« : 35,00 €

 

Maksimalno število udeležencev: 18 oseb

Minimalno število udeležencev potovanja : 16 oseb

 

Možno podaljšanje potovanja z obiskom Kruger Parka. Zahtevajte program in ceno.

 

Za potovanje je potreben potni list z veljavnostjo še najmanj 3 mesece po zaključku potovanja.

 

Prijave sprejemamo do 15. aprila oz do zasedbe prostih mest.

Če želite, da vam pridobitev vize za JAR ureja TENTOURS, je potrebno oddati potne liste s spremljajočo dokumentacijo do najkasneje 09.08.2024

 

 

 

PODALJŠANO BIVANJE: KRUGER SAFARI – nastanitev v SABI RIVER SUN RESORT

 

Deveti dan / prvi dan – sreda, 09.10.2024

CAPE TOWN – JOHANNESBURG

Nadaljevanje programa, ob 13:00 prihod na letališče Cape Town in polet proti Johannesburgu, ob pristanku, prevoz do hotela 5* v središču Johannesburga, namestitev in prosto.

 

Deseti dan / drugi dan – četrtek, 10.10.2024

JOHANNESBURG – HAZYVIEW

Zajtrk v hotelu, odjava iz hotela in odhod z lokalnim predstavnikom/voznikom do namestitve v Hazyview – 5 urna vožnja. Ob prihodu prijava v sobe, namestitev in prosto do večerje, ter nočni počitek.

Zjutraj se začenja akcija v Kruger parku.

 

Enajsti  dan / tretji dan – petek, 11.10.2024 in dvanajsti dan / četrti dan – sobota, 12.10.2024

HAZYVIEW - KRUGER PARK - HAZYVIEW

Zgodaj zjutraj osvežitev v sobah.

Zajtrk bo pripravljen za na pot, ker je cel dan namenjen SAFARI GAME DRIVE znotraj KRUGER parka.

Pravijo, da je samo ena ura v raju koristna izkušnja, podobno naj bi veljalo tudi za obisk največjega afriškega rezervata / zatočišča za divje živali – KRUGER PARK. Ena ura bi bila sicer dovolj, cel dan, pa je izkušnja, ki spremeni življenje.

Doživetje safarija in opazovanje divjadi iz odprtih avomobilov je ena izmed pristnejših izkušenj v Afriki.

Usposobljeni vodnik vam bo razložil podrobnosti okolice in vedenja živali.

Tekom dneva se boste ustavili na slikovitem kraju za piknik ali v kampu za počitek, kjer boste okrepčali, da se bo lahko pot po Kruger parku in raziskovanju narave nadaljevala.

Park je znan po neskončnih možnostih za opazovanje slavnih “AFRIŠKIH VELIKIH PET” - slon, leopard, bivol, nosorog in seveda lev.

Izkusili boste naravne lepote Južne Afrike, posneli čudovite fotografije, ter se morda srečali za divjimi afriškimi živalmi.

Vrnitev v namestitev v Hazyview, večerja, nastanitev.

 

Trinajsti dan / peti dan – nedelja, 13.10.2024

HAZYVIEW – JOHANNESBURG

Zatrk in nekaj prostega časa, odjava ter ob 10:00 prevoz do letališča. Let za Istanbul predvidoma ob 17:55 po lokalnem času. Na letu večerja in zajtrk.

 

Štirinajsti dan / šesti dan – ponedeljek, 14.10.2024

ISTANBUL - LJUBLJANA

Pristanek na letališču Brnik v dopoldanskem času.

 

CENA:

Pri 2 osebah na osebo: 1.475,00 EUR

Pri 4 osebah na osebo: 1.355,00 EUR

Pri 6 osebah na osebo: 1.273,00 EUR

Pri 8 osebah na osebo: 1.245,00 EUR

 

CENA VKLJUČUJE:

 • Letalski prevoz Cape Town - Johannesburg
 • Prevoz letališče - hotel Johannesburg
 • Hotel 5* v središču Johannesburga - 1x nočitev z zajtrkom
 • Lokalni predstavnik / voznik za prevoz do nastanitve v Hazyview
 • prevoz hotel - Hazyview - letališče
 • 3 noči (Lodge 4*)kot v programu, 4x zajtrk, 3x večerja, 2x kosilo znotraj Kruger parka
 • 2 celodnevna 4x4 tako imenovana SAFARI GAME DRIVE izleta znotraj KRUGER parka
 • Vstopnina v KRUGER park
 • Vsi prevozi z angleško govorečim voznikom

 

DOPLAČILA:

 • Napitnine
 • Pijača pri večerji, na izletih
 • Prenos prtljage v/iz sobe
 • Prehrana, ki ni vključena v programu

 

OPOMBA: skupna dovoljena teža oddane prtljage je en (1) kos 23kg, zaradi notranjega leta.

 

Pomembno: pridržujemo si pravico spremembe posamezne kleti s primerljivo drugo kletjo. Natančen spisek obiskov kleti bodo prijavljeni potniki prejeli do 7 dni pred odhodom oz. ob obvestilu o potovanju.

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

Splošni pogoji TENTOURSa so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naši poslovalnici ali pri pooblaščeni agenciji.

Splošni pogoji in navodila - Dodatek I: Obrazec standardnih informacij za pogodbe o paketnem potovanju.

 

 

Strokovni spremljevalec: Robert Gorjak

 

Robert Gorjak je mednarodno uveljavljeni in priznani slovenski vinopisec in kritik. Čeprav je po izobrazbi diplomirani inženir računalništva je leta 2002 z ženo ustanovil Belvin vinsko šolo v kateri se je do danes zvrstilo preko 1500 tečajnikov na več kot 150 tečajih.

Leta 2005 je kot prvi Slovenec zaključil Diplomo iz vina žganih pijač v londonski šoli WSET.

Je ocenjevalec na Decanter World Wine Awards in ostalih ocenjevanjih po svetu.  Kot dopisnik za Slovenijo sodeluje pri nastajanju vinskih vodičev in enciklopedij: The Oxford  Companion to Wine, Jancis Robinson; Hugh Johnson's Pocket Guide; The World Atlas of Wine, Jancis Robinson, Hugh Johnson. Med leti 2008-2012  je  izdal pet vinskih vodičev o slovenskih vinih: »Vinski vodič – Slovenija. V nastajanju je nova knjiga o vinih Slovenije, ki izide oktobra 2017 v slovenščini in angleščini. Kot vinopisec je prepotoval praktično vse pomembne evropske vinske regije, dolino Nape, Južno Afriko…

Danes je aktiven v mednarodni trgovini z vini kot agent za podjetje Dveri-Pax ter kot soustanovitelj podjetja JRwines s sedežem v Hong-Kongu, ki posreduje pri prodaji vin na azijske trge. V Belvin vinski šoli izvaja tečaje in delavnice ter svetuje vinarjem in gostincem.

Da zna odlično predavati in pritegniti poslušalstvo, je pokazal že na mnogih vodenih degustacijah slovenskih in tujih vin ter srečanjih vinskega kluba Belvin. Zaljubljen je v formulo 1 ter igranje klaviatur.

Sorodni izdelki

  BORDEAUX

  Odhod: 03. junij 2024

  4 dni, letalo, hotel 4*,

  4x kosilo z vini; degustacije: Château Malartic Lagraviere, Château Haut-Bailly, Château Carillon d‘Angelus, Château Clinet, Château Pavie-Macquin, Chateau Brane Cantenac, Smith Haut-Lafitte

  vinsko kulinarična doživetja

  Spremljevalec: g. Robert Gorjak

  Cena od

  Cena:
  2.490,00 €
  RIOJA in BILBAO

  Odhod: 13. maj 2024

  5 dni, letalo, hoteli 4*

  vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

  Muga, Miguel Merino, Marques de Riscal, Marques de Murrieta, Cosme Palacio, Bodega Aiurri, Castillo de Cuzcurita, 4x kosilo z vini, 1x večerja z vini v Michelin 1*

  spremljevalec: g. Robert Gorjak

  Cena od

  Cena:
  2.350,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih