JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA
JUŽNA AFRIKA

JUŽNA AFRIKA

ČAKALNA LISTA!!

Odhod: 23. marec 2023

Vinsko kulinarično doživetje!

11 dni, letalo, hoteli 4*

12x ogled posestev, vinskih kleti in pokušine kot v programu

8x kosilo ob spremljavi vin, 1x večerja ob spremljavi vin

vsi turistični ogledi z lokalnim vodnikom

vstopnina na Rt dobrega upanja in kolonijo pingvinov

žičnica na Table Mountain

Spremljevalec: g. Robert Gorjak

Cena od

Cena:
3.850,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

JUŽNA AFRIKA

Odhod: 23.03.2023

Prevoz: letalo

Strokovno spremstvo: Robert Gorjak

 

V zadnjih 25 letih so južnoafriška vina doživela pravo revolucijo in danes je Južna Afrika iz nekdanje velike pridelovalke odprtih vin postala tudi pomemben proizvajalec kakovostnih, kakor tudi vrhunskih vin. Nove generacije vinarjev so pričele izven klasičnih vinskih regij odkrivati nove obraze klasičnih regij in nam ponudile nove sloge vin, ki si jih pred tem nismo upali predstavljati. Obenem se je jasno dvignila kakovost pridelave, včasih s pomočjo novih tehnologij, včasih z posodabljanjem tradicionalnih tehnik.

Južno Afriko prištevamo med t.i. Novi Svet. Nizozemec Jan Van Riebeek je nedaleč od Cape Towna posadil prve trte že leta 1655. Ob koncu 17. stoletja so iz Francije prišli Hugenoti in že v 18. stoletju so bila v Evropi znana sladka muškatna vina hannepot iz Constantie. Sledilo je obdobje povprečnosti, vse do leta 1994, ko razpade apartheid. Od takrat dalje je Južna Afrika podobna iz pepela vstalemu ptiču feniksu in zdi se, da se zgodba šele pričenja.

 

Na našem popotovanju bomo obiskalo kopico znanih vinskih regiji med katerimi bodo Stellenbosch, Paarl, Franschhoek, Durbanville, Swartland, Elgin, Walker Bay ter prelepo področje  Cape Towna, ki je po novem tudi vinska regija. Pot nas bo zanesla tudi v notranjost, vse do Robertsona. Skratka, pestrost je zagotovljena, rdeča nit prav tako.

Uživali bomo v odličnih jedeh, ki so mešanica lokalne in mednarodne gastronomije, steakih, občasno tudi ob afriški divjačini na žaru. Na eni strani se bomo srečali z  originalnimi lepotami tipične burske pokrajinske arhitekture podeželskih mest in na drugi strani z  lepotami sodobne arhitekture Cape Towna, drugega največjega mesta v južni Afriki. Naše potovanje združuje edinstveno kombinacijo spoznavanja prečudovite južnoafriške  narave, imenitnih vin in njihovih ustvarjalcev ter originalne hrane.

 

Podnebje v Južni Afriki je podobno sredozemskemu. Naše vinsko potovanje poteka konec marca, ko lahko pričakujemo prijetne temperature brez pretirane vročine.

 

Naše potovanje bo vodil poznavalec in strokovnjak v svetu vinskih ocenjevanj g. Robert Gorjak.

 

 

PROGRAM POTOVANJA

 

Prvi dan - četrtek, 23.03.2023

LJUBLJANA - ISTANBUL - CAPE TOWN

Srečanje udeležencev na letališču Brnik ob 18:00 uri in prijava za let. Predvidoma ob 19:50 polet s Turkish Airlines v Capetown preko Istanbula. Na letalu večerja in zajtrk.  

 

Drugi dan - petek, 24.03.2023

CAPE TOWN

Predvidoma ob 12:00 pristanek na mednarodnem letališču Cape Town in namestitev v hotelu 4* v mestu. Po kratkem počitku, vožnja do žičnice in vzpon na Table Mountain. Sledi orientacijski ogled mesta z lokalnim vodnikom. Večerja z vini v restavraciji v mestu in nočitev.

 

Tretji dan - sobota, 25.03.2023

CAPE TOWN - PAARL - DURBANVILLE - CAPE TOWN

Zajtrk v hotelu in vožnja proti poreklu Paarl z obiskom posestva Fairview, kjer pod taktirko nemirnega Charlesa Backa pridelujejo tako sortna vina, kot zvrsti, ter vina iz posameznih leg. Zelo pa so znani po sortah južne Rone. Ogled posestva, vinske kleti in pokušina njihovih vin. Nakar se bomo obrnili nazaj proti Atlantiku, v slikovito predmestje Cape Towna. V mestu Durbanville, ki je 1652 leta nastalo ob izviru vode in je bilo prvotno samo postojanka, kjer so popotniki napojili živino, danes pa se tam ukvarjajo predvsem s pridelovanjem pšenice in negovanjem vinske trte, bomo obiskali vinsko klet Diemersdal. Bližina Atlantika jim omogoča, da pridelujejo rasne sauvignone. Gospod in gospa Louw, lastnika posestva, sta v letu 2018 obiskala Slovenijo na katero imata odlične spomine. Na posestvu, ki si ga bomo ob vinski kleti tudi ogledali, nam bodo pripravili tradicionalno afriško kosilo z njihovimi vini.

Ob povratku proti Cape Townu se bomo ustavili na posestvu De Grendel, ki jo krasi izjemen pogled na Cape Town. Ogled posestva, vinske kleti in pokušina njihovih vin. V Cape Townu zvečer prosto in nočitev.

 

Četrti dan - nedelja, 26.03.2023

CAPE TOWN - CONSTANTIA - CAPE TOWN

Po zajtrku se bomo v spremstvu lokalnega vodnika odpravili na jug proti Rtu dobrega upanja in ga obiskali.  Na poti nazaj v Cape Town se bomo ustavili v koloniji pingvinov v Bouldersu, nadaljevali pa v vinorodnem okolišu Constantia, kjer se je pred več kot 350 leti pričela pisati vinogradniška zgodba Južne Afrike, in ki slovi tudi po sladkih vinih. Na posestvu Cape Point Vineyard nas bodo pogostili z odličnim kosilom ob spremljavi vin.

Povratek nazaj proti hotelu, prosto popoldan in večer v Cape Townu. Nočitev.

 

Peti dan - ponedeljek, 27.03.2023

CAPE TOWN - SOMERSET WEST - HERMANUS

Po zajtrku nas bo pot vodila na jugovzhod okoliša Stellenbosch na zgodovinsko posestvo Meerlust znano po elegantnih rdečih vinih z bordojskim pridihom. Nadaljevali bomo na 300m nadmorske višine, v najhladnejšo pokrajino Južne Afrike - Elgin. Obiskali bomo odlično posestvo in vinsko klet Paul Cluver in se okrepčali s kosilom ter njihovimi vini v restavraciji na posestvu. Ste morda za renski rizling?

Dan bomo zaključil v dolini Hemel-En-Aarde na legendarnem posestvu Hamilton Russell, ki je orala ledino vrhunskim chardonnayjem in modrim pinotom Južne Afrike. Ogled posestva, vinske kleti in pokušina njihovih vin.

Nočitev v simpatičnem hotelu (4*) v ribiškem mestecu Hermanus.

 

Šesti dan - torek, 28.03.2023

HERMANUS - ROBERTSON - STELLENBOSCH

Po zajtrku se bomo poslovili od Hermanusa in se napotili v notranjost proti pokrajini Robertson, kjer bomo obiskali klet Graham Beck - prvo ime Južne Afrike za peneča vina in do obisti spoznali MCC - methode cap classique - peneča vina pridelana po klasični metodi. Pokušina njihovih vin in verjemite, kratica MCC se vam bo na tej poti zapisala pod kožo. Kosilo z vini v bližnji restavraciji ter vožnja preko slikovitega narodnega parka Mont Rochelle in spusta do mesteca Franschhoek. Pozno popoldan prihod v Južnoafriško vinsko prestolnico - Stellenbosch.

Nastanitev v hotelu (4*) v Stellenboschu in prosto za spoznavanje z mestecem. Nočitev.

 

Sedmi dan - sreda, 29.03.2023

STELLENBOSCH - SWARTLAND - STELLENBOSCH

Po zajtrku sledi vožnja do vinorodnega okoliša Swartland, kjer bomo obiskali družinsko klet Mullineux, ki je ena izmed tistih, ki je povzročila revolucijo v ta hip najbolj razvpitem okolišu Južne Afrike. Pričakujte dih jemajoča vina iz sort chenin blanc in syrah. Na poti proti Stellenboschu bomo na kosilo in pokušino zavili na posestvo Vondeling iz katerega vaš spremljevalec  hrani pravi posebno anekdoto. Dan bomo zaključili na posestvu Kaapzicht, kjer bo za nas poskrbela družina Steytler in nam pripravila še zadnjo pokušino tega dne.

Nas bo Steytler Pinotage prepričal, da gre za odlično sorto ali bomo njegovo čaščenje prepustili domačinom?

Povratek nazaj proti hotelu v Stellenboschu, prost večer in nočitev.

 

Osmi dan - četrtek, 30.03.2023

STELLENBOSCH

Dan bo namenjen oddihu ali individualnem raziskovanju mesta Stellenbosch. Večerja z vini v eni izmed odličnih restavracij v mestu. Nočitev v Stellenboschu.

 

Deveti dan - petek, 31.03.2023

STELLENBOCH - FRANSCHHOEK - STELLENBOSCH

Zajtrk, dopoldne obisk legendarne kleti Kanonkop - inštituciji za pinotage. Pokušina. Sledi obisk čudovitega posestva La Motte, ki svoje poslanstvo širi na daljni jugovzhod proti Elimu, še posebej s syrahom - ogled kleti in pokušina. Popoldne bomo pričeli s kosilom z vini v eni izmed znanih restavracij Franschhoeka, nadaljevali pa s prostim popoldnevom in potepom po mestecu Franschhoek, ki je eno najstarejših v Južni Afriki in slovi po svoji lepoti.

Pozno popoldan povratek v Stellenbosch in prosto. Nočitev.

 

Deseti dan - sobota, 01.04.2023

STELLENBOSCH - CAPE TOWN - ISTANBUL

Zajtrk v hotelu, za sam konec potovanja smo si dopoldne zamislili za obisk posestva in vinske kleti ter s pokušino njihpvih vin ob kosilu v izjemni kleti Vergelegen. Nato prevoz na letališče Cape Town in zadnji nakupi afriških spominkov v odličnih letaliških duty free trgovinah. Predvidoma ob 17:00 let proti Ljubljani preko Istanbula. Na letu večerja in zajtrk.

 

Enajsti dan - nedelja, 02.04.2023

ISTANBUL - LJUBLJANA

Pristanek na letališču Brnik predvidoma zjutraj ob 08:15.

 

Maksimalno število udeležencev: 15 oseb

 

CENA: 3.850,00 € pri udeležbi 15 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz Ljubljana - Istanbul - Cape Town - Istanbul - Ljubljana
 • vse letališke pristojbine in pristojbine za prevoz prtljage (30 kg in 8 kg ročne prtljage)
 • vsi prevozi s posebnim avtobusom v Južni Afriki kot v programu
 • namestitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* kot v programu
 • 12x ogled posestev, vinskih kleti in pokušine kot v programu
 • 8x kosilo ob spremljavi vin kot v programu
 • 1x večerja ob spremljavi vin kot v programu
 • vsi turistični ogledi z lokalnim vodnikom
 • vstopnina na Rt dobrega upanja in kolonijo pingvinov
 • žičnica na Table Mountain
 • strokovno spremstvo in vodenje g. Roberta Gorjaka
 • organizacija in izvedba potovanja.

 

V CENO NI VŠTETO:

 • vstopna viza v JAR: 90,00 (viza + stroški poštnine + asistenca TENTOURS)
 • enoposteljna soba: 680,00 €
 • riziko odpovedi potovanja po osebi: od 196,00 € dalje
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris: od 21,00 € dalje

 

Podaljšek v KRUGER PARKU 01.-05.04.2023

Deseti dan / prvi dan – sobota, 01.04.2023

CAPE TOWN - JOHANNESBURG – HAZYVIEW

Nadaljevanje programa, ob 14:00 prihod na letališče Cape Town in polet proti Johannesburgu, ob pristanku vas pričaka lokalni predstavnik in pred vami je 5 urna vožnja do namestitve v Hazyviwe. Ob prihodu namestitev v sobe, pozna večerja, ter nočni počitek.

Zjutraj se začenja akcija v Kruger parku.

 

Enajsti dan / drugi dan – nedelja, 02.04.2023 in dvanajsti / tretji dan – ponedeljek, 03.04.2023

HAZYVIEW - KRUGER PARK - HAZYVIEW

Zgodaj zjutraj osvežitev v sobah. Zajtrk bo pripravljen za na pot, ker je cel dan namenjen SAFARI GAME DRIVE znotraj KRUGER parka.

Pravijo, da je samo ena ura v raju koristna izkušnja, podobno naj bi veljalo tudi za obisk največjega afriškega rezervata / zatočišča za divje živali – KRUGER PARK. Ena ura bi bila sicer dovolj, cel dan, pa je izkušnja, ki spremeni življenje.

Doživetje safarija in opazovanje divjadi iz odprtih avomobilov je ena izmed pristnejših izkušenj v Afriki.

Usposobljeni vodnik vam bo razložil podrobnosti okolice in vedenja živali.

Tekom dneva se boste ustavili na slikovitem kraju za piknik ali v kampu za počitek, kjer boste okrepčali, da se bo lahko pot po Kruger parku in raziskovanju narave nadaljevala...

Park je znan po neskončnih možnostih za opazovanje slavnih “AFRIŠKIH VELIKIH PET” - slon, leopard, bivol, nosorog in seveda lev.

Izkusili boste naravne lepote Južne Afrike, posneli čudovite fotografije, ter se morda srečali za divjimi afriškimi živalmi.

Vrnitev v namestitev v Hazyview, večerja, nastanitev

 

Trinajsti dan / četrti dan – torek, 04.04.2023

HAZYVIEW - JOHANNESBURG

Zatrk in nekaj prostega časa, odjava ter ob 10:00 prevoz do letališča. Let za Istanbul ob 18:45 po lokalnem času. Na letu večerja in zajtrk.

 

Štirinajsti dan / peti dan – sreda, 05.04.2023

ISTANBUL - LJUBLJANA

Pristanek na letališču Brnik v dopoldanskem času.

 

Cena na osebo: 920,00 EUR

 

V ceno vključeno:

 • Lokalni predstavnik na letališču
 • prevoz letališče – nastanite – letališče
 • 3 noči kot v programu, 3x zajtrk, 3x večerja
 • 2 celodnevna 4x4 tako imenovana SAFARI GAME DRIVE izleta znotraj KRUGER parka
 • Vstopnina v KRUGER park
 • Vsi prevozi z angleško govorečim voznikom

 

Ni vključeno v ceno:

 • Napitnine
 • Pijača pri večerji, na izletih
 • Prenos prtljage v/iz sobe
 • Prehrana, ki ni vključena v programu

 

Popust za člane kluba »O vinu«: 35,00 €

 

Za potovanje je potreben potni list z veljavnostjo še najmanj 3 mesece po zaključku potovanja.

 

Prijave sprejemamo do 19. januarja oz do zasedbe prostih mest.

 

Pomembno: pridržujemo si pravico spremembe posamezne kleti s primerljivo drugo kletjo. Natančen spisek obiskov kleti bodo prijavljeni potniki prejeli do 7 dni pred odhodom oz. ob obvestilu o potovanju.

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

Splošni pogoji TENTOURSa so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naši poslovalnici ali pri pooblaščeni agenciji.

 

Strokovni spremljevalec: Robert Gorjak

 

Robert Gorjak je mednarodno uveljavljeni in priznani slovenski vinopisec in kritik. Čeprav je po izobrazbi diplomirani inženir računalništva je leta 2002 z ženo ustanovil Belvin vinsko šolo v kateri se je do danes zvrstilo preko 1500 tečajnikov na več kot 150 tečajih.

Leta 2005 je kot prvi Slovenec zaključil Diplomo iz vina žganih pijač v londonski šoli WSET.

Je ocenjevalec na Decanter World Wine Awards in ostalih ocenjevanjih po svetu.  Kot dopisnik za Slovenijo sodeluje pri nastajanju vinskih vodičev in enciklopedij: The Oxford  Companion to Wine, Jancis Robinson; Hugh Johnson's Pocket Guide; The World Atlas of Wine, Jancis Robinson, Hugh Johnson. Med leti 2008-2012  je  izdal pet vinskih vodičev o slovenskih vinih: »Vinski vodič – Slovenija. V nastajanju je nova knjiga o vinih Slovenije, ki izide oktobra 2017 v slovenščini in angleščini. Kot vinopisec je prepotoval praktično vse pomembne evropske vinske regije, dolino Nape, Južno Afriko…

Danes je aktiven v mednarodni trgovini z vini kot agent za podjetje Dveri-Pax ter kot soustanovitelj podjetja JRwines s sedežem v Hong-Kongu, ki posreduje pri prodaji vin na azijske trge. V Belvin vinski šoli izvaja tečaje in delavnice ter svetuje vinarjem in gostincem.

Da zna odlično predavati in pritegniti poslušalstvo, je pokazal že na mnogih vodenih degustacijah slovenskih in tujih vin ter srečanjih vinskega kluba Belvin. Zaljubljen je v formulo 1 ter igranje klaviatur.

Sorodni izdelki

  SICILIJA

  ZAGOTOVLJEN ODHOD!

  SAMO ŠE 4 PROSTA MESTA!

  Odhod: 23. maj 2023

  5 dni, letalo, hoteli 4* in 3*+, 4 x kosilo in 1x večerja z vini,1x obisk kmetije pistacij, vstopnina v Dolino templjev in grški teater v Taormini

  degustacije:

  Viteadovest, Donnafugata, Marco de Bartoli, Planeta, Arianna Occhipinti, Terre Nere, Emilio Sciacca, Gambino

  Vinsko kulinarično doživetje!

  Spremljevalec: g. Martin Gruzovin

  Cena od

  Cena:
  1.650,00 €
  BOLGARIJA

  ZAGOTOVLJEN ODHOD!

  Odhod: 27. april 2023

  5 dni, letalo, hoteli 4* in 3*, 3 x večerja z vini in

  1 x kosilo z vini

  degustacije:

  Medi Valley, Orbelus, Uve Nestum, Bendida, Villa Yustina, Manastira, ogled Sofije in Plovdiva, samostana Rila in Rožen

  strokovna spremljevalca: g. Jože Rozman in g.Ivaylo Katerski

  Cena od

  Cena:
  1.390,00 €
  PROSECCO

  ZAGOTOVLJEN ODHOD!

  SAMO ŠE 4 PROSTA MESTA!

  Odhod: 14. april 2023

  2 dni, avtobus, hotel 4*

  vinsko kulinarična doživetja; 2 x kosilo z vini,

  degustacije:

  Soligo, La Vigna di Sarah, Ca dei Zago, Bortolomiol, Casa Coste Piane, Ornella Bellia

  Spremljevalka: Ms Nataša Kranjec, sommelier 3. stopnje

  Cena od

  Cena:
  300,00 €
  ŠAMPANJA

  ZAGOTOVLJEN ODHOD!

  SAMO ŠE 2 PROSTI MESTI!

  Odhod: 09. maj 2023

  4 dni, letalo, hotel 4*, 3x kosilo ob spremljavi šampanjcev in vin, 1x večerja s šampanjci v dvorcu Chateau de la Marquetterie, 6x voden obisk kleti z degustacijo

  degustacije: Veuve Clicquot, Chateau de la Marquetterie (Taittinger), Laurent Perrier, Deutz, De Venoge, Bollinger & Francoise Secondee

  Vinsko kulinarično doživetje!

  Spremljevalec: g. Robert Gorjak

  Cena od

  Cena:
  1.900,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih