AVSTRALIJA, 15 DNI
AVSTRALIJA, 15 DNI
AVSTRALIJA, 15 DNI
AVSTRALIJA, 15 DNI
AVSTRALIJA, 15 DNI
AVSTRALIJA, 15 DNI
AVSTRALIJA, 15 DNI
AVSTRALIJA, 15 DNI
AVSTRALIJA, 15 DNI
AVSTRALIJA, 15 DNI
AVSTRALIJA, 15 DNI
AVSTRALIJA, 15 DNI
AVSTRALIJA, 15 DNI
AVSTRALIJA, 15 DNI
AVSTRALIJA, 15 DNI
AVSTRALIJA, 15 DNI

AVSTRALIJA, 15 DNI

Zadihajmo v deželi svobode in naj se čas ustavi na dolgih peščenih plažah ter ob odkrivanju podvodnega sveta na čudovitem Velikem koralnem grebenu. Dobrodošli v deželi »Aussiejev«!

15 DNI, letalo

Že od

Cena:
5.749,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO
 • raziskovanje svetovljanskih velemest Sydneyja in Melbourna
 • snorkljanje na Velikem koralnem grebenu in raziskovanje subtropskega pragozda
 • obisk Velike oceanske ceste in Modrih gora
 • doživetje svete gore Uluru ob sončnem zahodu in vzhodu
 • opazovanje divje in nenavadne flore ter favne
 • obisk vinorodne regije Yarra Valley in pokušina lokalnih dobrot

 

Avstralija je otok, država in celina v enem. Dežela Aboriginov, kengurujev in koal je privlačna predvsem zaradi njene raznolikosti. Razkriva prostrane puščave, ki po nevihti zažarijo v raznolikih barvah, in skrivnostne deževne gozdove. Občutimo utrip kozmopolitanskih mest in premagujmo velike medkrajevne razdalje. Zadihajmo v deželi svobode in naj se čas ustavi na dolgih peščenih plažah ter ob odkrivanju podvodnega sveta na čudovitem Velikem koralnem grebenu. Dobrodošli v deželi »Aussiejev«!

 

 

1. DAN: SLOVENIJA – EVROPA – AVSTRALIJA (polet, obroki na letalu)

POLET PROTI AZIJSKEM/ BLIŽNJEVZHODNEM LETALIŠČU 
Zbor potnikov na enem izmed okoliških letališč in polet proti azijskemu/bližnjevzhodnemu letališču ter nato naprej proti Avstraliji.

 

2. DAN: LET PROTI AVSTRALIJI – MELBOURNE (polet, obroki na letalu, nočitev)

PRISTANEK V MELBOURNU 
V večernih urah pristanek v Melbournu. Prevoz do hotela in nastanitev.

 

3. DAN: MELBOURNE IN PHILLIP ISLAND (zajtrk, večerja, nočitev)

MELBOURNE IN PINGVINI 
Dopoldne bomo odšli na prvo spoznavanje mesta. Obiskali bomo mestno tržnico Victoria Market in si ogledali predele v bližini hotela. Popoldne se bomo podali na poldnevni izlet na Phillip Island. Pot nas bo peljala proti jugu do manjšega otoka, kjer živi največja kolonija malih pingvinov. Na poti pozno kosilo/večerja. Dan bomo zaključili z obiskom Penguin Parade Visitor Centra, kjer bomo ob sončnem zahodu lahko opazovali parado pingvinov od obale do njihovih gnezd. Povratek v Melbourne.

 

4. DAN: MELBOURNE (zajtrk, nočitev)

ŠPORTNI MELBOURNE 
Zjutraj ogled najpomembnejših znamenitosti Melbourna. Mesto je znano po številnih parkih, muzejih, botaničnem in živalskem vrtu ter nekaterih svetovno znanih športnih prireditvah, kot so teniški Grand Slam, Formula 1… Obiskali bomo Carlton - tretjo največjo italijansko četrt na svetu, ustavili se bomo pri mestni hiši, na trgu Fed Square, železniško postajo Flinders Street Station, se sprehodili ob reki Yarra… Po želji se bomo povzpeli do 88. nadstropja nebotičnika Eureka, od koder se na višini 285 m odpira čudovit pogled na mesto in okolico. Popoldne nekaj prostega časa, zvečer povratek v hotel.

 

5. DAN: MELBOURNE IN VELIKA OCEANSKA CESTA (GREAT OCEAN ROAD) (zajtrk, kosilo, nočitev)

VELIKA OCEANSKA CESTA IN 12 APOSTOLOV 
Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet po svetovno znani cesti »Great Ocean Road« do znamenitih 12 apostolov. Tu bomo lahko občudovali moč morja in veličastne monolite, ki ponosno stojijo med valovi. Na poti se bomo ustavili za kosilo, med vožnjo pa bomo lahko opazovali tudi idilično avstralsko podeželje. Čas bomo imeli za številne fotografije, krajše sprehode in zgodbe o ladjah, ki so nasedle na tej nevarni obali. Zvečer povratek v hotel in nočitev.

 

6. DAN: YARRA VALLEY (zajtrk)

NAJSTAREJŠA VINORODNA
Po zajtrku se bomo odpravili proti vzhodu do vinorodne regije Yarra Valley, ki je znana po hladnem podnebju in odličnih vinih. Regija, ki je dobila ime po reki Yarra, ki teče tudi skozi Melbourne, velja za najstarejšo vinorodno regijo v Avstraliji. Občudovali bomo pokrajino, obiskali katero izmed vinskih kleti in poskusili lokalne dobrote. Popoldne povratek v Melbourne in nočitev.

 

7. DAN: MELBOURNE – CAIRNS (zajtrk, nočitev)

LET V CAIRNS 
Dopoldne let iz Melbourna proti severovzhodnemu delu Avstralije. Cairns se nahaja v zvezni državi Queensland, ki je znana po številnih sončnih dneh in je tudi glavni počitniški cilj za številne Avstralce. Mesto predstavlja odlično izhodišče za izlete na znameniti Veliki koralni greben in raziskovanje subtropskih gozdov v okolici. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev, nato sprehod po mestu in prosti čas.

 

8. DAN: VELIKI KORALNI GREBEN (zajtrk, kosilo, nočitev)

KRIŽARJENJE PO VELIKEM KORALNEM GREBENU 
Celodnevni izlet z ladjo na Veliki koralni greben. Ustavili se bomo na predelu, kjer je voda razmeroma plitva, večina koralnega grebena pa se nahaja do 4 m pod vodno gladino. Plavali in snorkljali bomo med raznobarvnimi ribami in številnimi koralami. Na ladji bo pripravljeno samopostrežno kosilo, kasneje pa se bomo zapeljali še z ladjico s prozornim dnom ali podmornico (odvisno od ladje). Tako bomo občudovali zanimiv in pisan podvodni svet. Pozno popoldan vrnitev v hotel in prosti čas za sprostitev.

*Izlet z ladjo je odvisen od vremenskih pogojev in razmer na morju.

 

9. DAN: CAIRNS IN KURANDA (zajtrk, kosilo, nočitev)

RUDARSKO MESTO KURANDA IN ABORIGINI 
Po zajtrku prevoz do železniške postaje Freshwater in vožnja z muzejskim vlakom do starega rudarskega mesta Kuranda. Med vožnjo bomo občudovali prostrano naravo in izvedeli več o rudarjenju v Avstraliji. Po prihodu v Kurando se bomo sprehodili po tropskem deževnem gozdu in spoznali številne rastline ter živali tega predela Avstralije. Obiskali bomo tudi Aborigine, potomce prvotnih prebivalcev, ki nam bodo predstavili svojo zgodovino, verovanja in folkloro ter nekatere spretnosti. Sledi kosilo, nato pa prosti čas za sprehod po mestu in nakup spominkov. V dolino se bomo do jezer Caravonica spustili z žičnico Skyrail in območje opazovali še iz zraka. Pozno popoldan povratek v hotel in nočitev.

 

10. DAN: CAIRNS – OLGAS IN ULURU (zajtrk, polet, večerja)

SPOZNAVANJE ABORIGINSKE KULTURE 
Zjutraj prevoz na letališče, od koder bomo poleteli proti središču Avstralije - Uluru ali Ayers Rock. Po pristanku vožnja do pogorja Olgas - Kata Tjuta, ki je sestavljeno iz več grebenov in se nahaja nekaj kilometrov od znamenitega Uluruja. Opazovali bomo nenavadne oblike in sestave teh kamnin ter se sprehodili po ozkih poteh med stenami. Ustavili se bomo tudi v kulturnem centru, kjer se bomo naučili več o aboriginski kulturi in umetnosti. Na koncu si bomo ob sončnem zahodu privoščili tudi kozarec avstralskega vina ter opazovali in fotografirali spreminjajoče se barve na monolitu. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

11. DAN: ULURU – SYDNEY (zajtrk, polet, nočitev)

SVETA GORA ULURU 
Zgodaj zjutraj pred sončnim vzhodom vožnja na krajši ogled monolita Ayers Rock. Najprej bomo občudovali sončni vzhod in čudovite barve, ki se spreminjajo iz sekunde v sekundo, nato pa se bomo odpravili do samega monolita. Po prepričanjih in zakonih lokalnega prebivalstva Anangu, za katere ima gora poseben duhovni pomen, vzpon na monolit ni dovoljen. Je pa zato možen sprehod ob monolitu, kjer se skrivajo številne zanimivosti. Sledi zajtrk, kasneje pa prevoz do letališča in polet proti Sydneyu. Prevoz do hotela in nastanitev.

 

12. DAN: SYDNEY (zajtrk, nočitev)

NAJBOLJ MONDENO MESTO AVSTRALIJE 
Dopoldne ogled najbolj mondenega avstralskega mesta. Obiskali bomo predel Rocks s številnimi stolpnicami, pa Circular Quay, kjer se bomo poučili o zgodovini mesta. Sprehodili se bomo do znamenite sydneyske opere, od koder so čudoviti razgledi na Harbour Bridge. Nato se bomo odpravili skozi Darling Harbour in središče nočnega življenja Kings Cross. Prosto popoldne za uživanje v vrvežu mesta.

 

13. DAN: BLUE MOUNTAINS (zajtrk, kosilo, nočitev)

OBŠIRNI EVKALIPTUSOVI GOZDOVI 
Po zajtrku bo organiziran izlet v Blue Mountains. Peljali se bomo mimo prizorišča olimpijskih iger leta 2000. Pot bomo nadaljevali skozi slikovito pokrajino do 1000 metrov nadmorske višine, do Modrih gora; področje se razteza na skoraj 250.000 hektarjih z bogato floro in favno, z evkaliptusovim gozdom in čudovitimi skalnimi stenami. Spoznali bomo geološko sestavo in zgodovino, občudovali slapove in znamenite “Tri sestre” ter razgled na dolino Jamieson. Zapeljali se bomo s panoramsko železnico (skozi skalovje in deževni gozd), ki velja za najbolj strmo na svetu in je pravo doživetje. Popoldan povratek v Sydney.

 

14. DAN: SYDNEY - EVROPA (zajtrk, polet)

POTEPANJE PO MESTU 
Po zajtrku bomo nadaljevali z raziskovanjem mesta. Možen je vzpon na Sydney Skyline, obisk akvarija, živalskega vrta, kopanje na sloviti plaži Bondi Beach. Popoldan se lahko po želji in proti doplačilu odločite za vožnjo do Circular Quaya (Harbour Tour), kjer se lahko vkrcate na eno izmed ladjic in se popeljete po zalivu ter občudujete vse lepote mesta, ki ležijo ob zalivu. Mesto se z morske strani pokaže v vsej svoji lepoti. Seveda se lahko podate tudi na notranji ogled sydneyske Opere. Zvečer prevoz na letališče, od koder bomo poleteli proti Aziji.

 

15. DAN: EVROPA – SLOVENIJA

Prestop na azijskem/bližnjevzhodnem letališču ter nato let proti Evropi. Pristanek na okoliškem letališču. Po želji (doplačilo) prevoz do Slovenije.

 

 

TERMINI:

23.10. - 06.11.2024

 

CENA: od 5.749 €, min. 25 potnikov // cena se lahko spremeni!

 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: 

 • od 10 do 14 potnikov 600 €
 • od 15 do 19 potnikov 300 €
 • od 20 do 24 potnikov 150 €

 

MOŽNA DOPLAČILA na poti: 

 • izleti in vstopnine, ki niso vključeni v ceno

 

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 855 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • avstralska viza 40 € (za ureditev avstralske vize potrebujemo kopijo potnega lista)
 • napitnine: 100 € (tudi otroci)
 • povratni transfer Ljubljana - letališče Zagreb 60 €

 

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 5 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalske prevoze po programu,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • vse prevoze po programu,
 • nastanitve v hotelih vsaj 3* na osnovi nočitve z zajtrkom,
 • večerje in kosila po programu,
 • vse izlete in oglede po programu, *(razen kjer je navedeno doplačilo/po želji),
 • vstopnine in lokalne takse po programu *(razen kjer je navedeno doplačilo/po želji),
 • spremstvo slovenskega vodnika, organizacijo potovanja

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

PREDVIDENE ČASOVNICE NA ODHODU 23.10.2024 (vse ure so v lokalnih časih):

23.10.2024     Zagreb – Doha          16:30–22:50

24.10.2024     Doha – Melbourne    01:35–23:05

5.11.2024       Sydney – Doha         21:45–04:50 (+1)

6.11.2024       Doha – Zagreb          09:10–13:15

 

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) : 

 • povratni transfer Ljubljana –  letališče Zagreb 60 €    

 

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet, ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov (ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.
*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20.  Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi  zasebni prevoz iz želenega kraja.

Za ureditev avstralske vize potrebujemo kopijo potnega lista.

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  ŠKOTSKA - VIKEND V ZELENI POKRAJINI

  Pester in bogat program!

  Združeno kraljestvo, Škotska, Velika Britanija, Aberdeen, Inverness, Edinburgh, Glasgow

  5 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.268,00 €
  VIKEND V BENETKAH

  Svetleč spektakel okrašenih marmornih in v freske oblečenih palač, zvonikov in kupol, ki se odražajo v penečih vodah lagune pod modrim jadranskim nebom.

  2 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  129,00 €
  GRADOVI LUDVIKA II. BAVARSKEGA - 3 DNI

  Ste vedeli, da je grad Neuschwanstein pravljičen grad, ki ga je v Trnuljčici uporabil Walt Disney?

  3 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  309,00 €
  KOPENHAGEN IN ČUDOVITA DANSKA

  Obiskali bomo živahno prestolnico Danske, raziskovali gradove severne Zelandije, ...

  4 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  729,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih