PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPPA IN HELSINKI
PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPPA IN HELSINKI
PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPPA IN HELSINKI
PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPPA IN HELSINKI
PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPPA IN HELSINKI
PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPPA IN HELSINKI
PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPPA IN HELSINKI
PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPPA IN HELSINKI
PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPPA IN HELSINKI
PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPPA IN HELSINKI
PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPPA IN HELSINKI
PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPPA IN HELSINKI
PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPPA IN HELSINKI
PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPPA IN HELSINKI
PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPPA IN HELSINKI
PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPPA IN HELSINKI

PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPPA IN HELSINKI

Podali se bomo vse do Nordkappa, najsevernejše točke in z malo sreče občudovali polnočno sonce!

10 DNI, letalo

Že od

Cena:
1.789,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO
 • krožno potovanje po severnem delu Skandinavije, kjer bomo odkrivali najlepše bisere Evrope
 • podali se bomo vse do Nordkappa, najsevernejše točke in z malo sreče občudovali polnočno sonce
 • nedotaknjena narava Norveške in Lofotsko otočje spadata med najlepše kotičke na svetu
 • obisk Božičkove vasi v Rovaniemiju je kraj, kjer vsak ponovno postane otrok
 • preverjeni hoteli in odlično vodenje
 • vključeni tudi notranji leti, zato potovanje ni prenaporno

 

 

1. DAN: SLOVENIJA – HELSINKI - ROVANIEMI (nočitev)

Polet iz Ljubljane ali bližnjega letališča v Helsinke. Od tu bomo nadaljevali polet na sever, v mestece Rovaniemi, središče Laponske in rojstno mesto Božička. Po pristanku vožnja v hotel, nastanitev in večerni sprehod po mestecu.

 

2. DAN: ROVANIEMI – KIRUNA – NARVIK (zajtrk, nočitev)

Po zajtrku se bomo odpravili prot Švedski. Vožnja po čudoviti arktični pokrajini, ki vas bo za razliko od zimske beline, v tem času popeljala skozi nešteto odtenkov zelene, mimo bujnih gozdov, lesketajočih jezer in idiličnih zaselkov. Pokrajina je močno zaznamovana z zgodovino in tradicijo Samijcev, prvotnih naseljencev polarnega pasu Evrope. Prispeli bomo v najsevernejše mesto Švedske, Kiruno.  Mesto ima bogato zgodovino in unikatno kulturo. Iz nekoč rudarskega zaselka je zraslo v dom največjega podzemnega rudnika železove rude na svetu. Hkrati je poznano kot mesto, ki se seli, saj zaradi posledic rudarjenja že nekaj let postopno selijo mestno središče na novo lokacijo.   Je izvrstno izhodišče za številne športne aktivnosti, ki jih ponuja neokrnjena narava.  Nadaljujemo na Norveško, do Narvika. Mesto je obdano z gorami, v njem domuje ena najpomembnejših železarn na svetu in je zaradi tega razvojno zelo povezano s Kiruno. Mesto je v norveško in svetovno zgodovino zapisano po velikih bojih ob začetku okupacije Norveške v 2. Svetovni vojni.  Nočitev.

 

3. DAN: NARVIK – BODO (zajtrk, nočitev)

Zjutraj po želji obisk Muzeja Narvik potem pa vas čaka dan poln nepozabnih presežkov. Med vožnjo po eni izmed najbolj slikovitih in členjenih pokrajin severne Norveške boste občudovali fjorde, obalo Arktičnega morja, odpirali se bodo razgledi na slikovite plaže, skalnato razčlenjeno obalo in kulise visokih vrhov ter prostranih gozdov. Prenočili bomo v  Bodu, ki je pomembno in vedno hitreje rastoče mesto ter pristanišče, hkrati pa eno glavnih izhodišč za vse popotnike, ki se podajo na nepozabne Lofotske otoke. Tudi za nas. Nastanitev v hotelu. Zvečer vas bodo na sprehod privabila prijetna sprehajališča ob mestnem zalivu in marini, v zraku pa spremljali številni galebi. Nočitev.

 

4. DAN: LOFOTSKI OTOKI / VESTERALSKI OTOKI – HARSTADT (zajtrk, nočitev)

Zgodaj zjutraj bomo izpluli iz Boda proti Lofotskim otokom, ki gotovo predstavljajo posebno doživetje stvaritve narave, klimatskih posebnosti, hkrati pa obiskovalce puščajo brez diha ob pogledih na sinje modre zalive, slikovite lesene vasice, stisnjene pod visoke granitne vrhove in ob morsko obalo. Lofotski otoki so že stoletja središče ribolova, predvsem znani po izrednem ulovu polenovke. Obisk stare ribiške vasice, ki se ponaša tudi z najkrajšim krajevnim imenom, A, bo posebno doživetje. Po scenski cesti, ki se preko vitkih mostov in skozi podvodne predore vije z otoka na otok se boste podali na zahodni del otočja. Med postankom na beli peščeni plaži boste ob sinjih barvah morja in belem pesku pozabili, da ste v polarnem pasu. Nadaljevali bomo po slikoviti pokrajini do glavnega mesta Lofotov, Svolvaer, vmes v objektive lovili nepozabne motive in dokumentirali edinstveno doživetje narave. Nadaljevanje po največjem otoku Vesteralov – Hinoya v Harstadt. Nočitev.

 

5. DAN: HARSTADT – TROMSO (zajtrk, nočitev)

Zjutraj bomo pot nadaljevali v Tromso.  Podali se bomo cesti generala Fischererja, ki je močno zaznamovana z zgodbami začetka nemške okupacije Norveške in se ustavili v Barduju, kjer so se danes največja vojaška oporišča na skrajnem severu. V nadaljevanju se bomo prvič srečali s Samijci, avtohtonim ljudstvom, ki živi v polarnem predelu Skandinavije in spoznali njihove običaje, kulturo in tudi obrt. Ob obalah prostranega fjorda bomo pozno popoldne prispeli v Tromso, eno najlepših mest severa, prestolnico polarnega pasu, mesto na otoku, ki ga ob bogati zgodovini zaznamuje prepletanje tradicionalne lesene in moderne arhitekture in živahen mestni utrip. Postanek pri Arktični katedrali, sprehod skozi živahno mestno središče do zanimivega pristaniškega dela z muzeji.  Nastanitev. Zvečer se lahko podate v lokalno pivnico najsevernejše pivovarne na svetu in uživate v zelo živahnem utripu mesta. Nočitev.

 

6. DAN: TROMSO - ALTA – NORDKAPP (zajtrk, nočitev)

Zjutraj vožnja po razgibani severni pokrajini, ob čudovitih, včasih skoraj nepreglednih fjordskih obalah in pod ledeniškimi vrhovi do mesta Alta, ki leži ob reki Altea, znani po lososih. Muzej v skale vklesanih petroglifov priča o življenju v alteškem zalivu že pred več kot 5000 leti, samo mesto pa je po popolnem uničenju ob koncu druge svetovne vojne zraslo v moderno središče.

Na področju pokrajine Finnmarka se bo narava ob naši poti proti skrajnemu severu spreminjala iz kilometra v kilometer; postajala bo mistična, na momente presunljiva, predvsem pa se bo s svojo neokrnjenostjo dotaknila vsakega ljubitelja narave. In še številni severni jeleni nam bodo ob poti in na cesti delali družbo. Po nepozabni vožnji skozi znameniti podmorski predor Fatima nastanitev v Hoenningvsagu, nekaj časa za osvežitev v hotelu, potem pa bodo pred nami še zadnji kilometri proti Nordkappu. (vstopnina ob doplačilu).  Na skrajnem severnem rtu Evrope bomo lahko opazovali lesketanje morja v poletnih svetlobah in se izgubili v širni prostranosti. V podzemnem centru za obiskovalce si bomo ogledali film o življenju in lepotah Nordkappa, obiskali najbolj severno kapelo Evrope, si kupili potrdilo o obisku in prijateljem poslali razglednico. Ponoči povratek v hotel. Nočitev.

 

7. DAN: KARASJOK – INARI- SAARISELKA (zajtrk, nočitev)

Po nekoliko daljšem počitku vožnja do kraja Karasjok, političnega in kulturnega središča Samijcev na Norveškem. Postanek pri kulturnem središču in sprehod do njihovega parlamenta in knjižnice. V nadaljevanju se bomo kmalu poslovili od Norveške, za nami pustili fjordske obale, ledenike in granitne masive ter ponovno  vstopili na Finsko. Deželo številnih jezer, prostranih ravnin, brezovih gozdov, modernih tehnoloških središč, predvsem pa deželo bogate zgodovine in veselih ljudi. Postanek ob jezeru Inari in vožnja do zimskega turističnega središča Saariselka. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

 

8. DAN: BOŽIČKOVA DEŽELA - ROVANIEMI (zajtrk, nočitev)

Po zajtrku nadaljevanje poti po Laponski, v Rovaniemi, kjer smo naše odkrivanje čudovitega severa tudi začeli.  Obiskali bomo Božičkovo vas, vstopili in se po želji srečali z Božičkom, nekaj časa zagotovo preživeli v Božičkovi pošti pri pisanju pozdravov in voščil ter v številnih trgovinah že stopili v čas še oddaljenih praznikov.  Sprehod po mestu bo tudi v poletnem času zanimiv.  Priporočamo obisk bogatega muzeja Arktikum, ki vas popelje v življenje in naravo polarnega pasu. (vstopnina ob doplačilu). Nastanitev v hotelu in nočitev.

 

9. DAN: ROVANIEMI - HELSINKI (zajtrk, nočitev)

Po zajtrku polet v finsko prestolnico, Helsinke. Mesto vas bo preprosto navdušilo, še posebej živahno pa je v poletnem času. Ujeto med razgibane granitne obale v arhipelagu stoterih otočkov in zaznamovano s številnimi parki.  Ogledali si bomo glavne mestne znamenitosti kot so Senatni trg s katedralo, sedež Univerze in Parlament, se zapeljali ob krasnih mestnih obalah do Sibeliusovega parka in občudovali spomenik velikemu skladatelju. Ustavili se bomo tudi pri obnovljenem olimpijskem kompleksu, ob mestnem jezeru pogledali koncertno dvorano Finlandia in eno najmodernejših knjižnic v Evropi. Posebno doživetje bo obisk Skalne cerkve ( od doplačilu vstopnine).  Sprehod po vedno živahni mestni promenadi Esplanadi nas pripelje do pristanišča, ki je zaradi številnih stojnic s sadjem, sveže pripravljeno hrano in tradicionalnimi finskimi izdelki,  priljubljeno pri turistih.  Nad pristaniščem se dviga Ruska cerkev, ki ji zaradi barve domačini pravijo Rdeča cerkev, spominja pa na obdobje, ko je bila Finska del velikega ruskega carstva.  Popoldne se lahko ob doplačilu odločitev za vožnjo z ladjico po razgibanem zalivu mesta ali preživite čas med potepanje po številnih nakupovalnih ulicah. Ne gre pozabiti, da so Helsinki najbolj priljubljeno nakupovalno mesto Skandinavije in dom številnih znanih oblikovalskih hiš; od tekstila do lesa, stekla in keramike. Za ljubitelje umetnosti priporočamo obisk Nacionalne galerije ali Muzeja moderne umetnosti. Ljubitelji knjig in modernih arhitekturnih rešitev pa se lahko odpravite na obisk nove Nacionalne knjižnice, ki se uvršča med najlepše in najmodernejše knjižnice Evrope. Nastanitev v hotelu. Kakšno nočno urico lahko namenite živahnemu utripu mesta in nazdravite zadnjemu večeru poti po Skandinaviji. Nočitev.

 

10. DAN: HELSINKI – SLOVENIJA (zajtrk)

Prevoz na letališče in polet v Slovenijo.

 

 

TERMINI:

16.07. - 25.07.2024

06.08. - 15.08.2024

 

CENA: od 1.789 €, min. 45 potnikov // cena se lahko spremeni!

 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 35 in 44 potnikov: 120 €
 • med 25 in 34 potnikov: 160 €
 • med 15 in 24 potnikov: 220 €

 

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 360 €
 • večerje 350 €

 

DOPLAČILA na poti:

 • muzej Fram 13 €, otroci od 2 do 12 let 5€
 • Vikingški muzej 11  €
 • Kon - Tiki 12  €
 • Arktikum 12 €
 • Norkdapp 270 NOK (pribl. 30 €)
 • NAPITNINE: so pričakovane tako za voznika, kot tudi hotelsko osebje; priporočena napitnina za celotno potovanje je 5€ po osebi na dan, skupaj torej 50€. Plačate jih obvezno vodniku,  ki jih bo ustrezno razdelil vsem, ki bodo sodelovali pri vašem dobrem počutju na poti.

 

POPUSTI: 

 • otrok 2 - 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10%

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz po programu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusne prevoze in trajekte po Skandinaviji
 • 9 nočitev z zajtrkom v hotelih 3/4*
 • oglede zunanjosti brez vstopnin
 • spremstvo in organizacijo potovanja

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

 

 

OPOMBA: Tretje dodatno ležišče v troposteljnih sobah ni enakovredno osnovnemu ležišču. Cene vstopnin so informativne in se lahko spremenijo.

 

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20.  Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi  zasebni prevoz iz želenega kraja.

 

PREDVIDENE ČASOVNICE POLETA:

 

16.07.: LJU/HEL/RVN: 09:25/16:00/17:15

24.07.: RVN/HEL:        09:20/10:35

25.07.: HEL/LJU:         07:05/08:40

------------

06.08:  LJU/HEL/RVN: 09:25/16:00/17:15

14.08.: RVN/HEL:        09:20/10:35

15.08.: HEL/LJU:         07:05/08:40

 

V primeru, da pride do spremembe predvidenih ur poleta, program prilagodimo. Izvedba je lahko v obratnem vrstnem redu, vsebina ostaja nespremenjena.

 

 

OPOMBA: cena se lahko spremeni!

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

  IRSKA - ZELENI OTOK

  27.04. - 04.05.2024, ZAGOTOVLJEN ODHOD!

  Irska, Cork, Limerick, Sligo, Belfast, Dublin, Kilkenny

  8 DNI, letalo

  Že od

  Cena:
  1.398,00 €
  DIVJA KORZIKA IN SMARAGDNA SARDINIJA

  NEPOZABNI DUET

  Odlična kombinacija destinacij!

  7 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  598,00 €
  PO BOSNI IN HERCEGOVINI

  Odličen izlet za ljubitelje razgibanih potovanj, obiščemo mesta, smo aktivni in se podamo v naravo!

  3 DNI, avtobus

  Že od

  Cena:
  229,00 €
  VERONA - MESTO ROMEA IN JULIJE

  Obisk enega najbolj romantičnih italijanskih mest, sprehod skozi mondeni Sirmione!

  1 DAN, avtobus

  Že od

  Cena:
  59,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih