Naziv vsebine
PROSECCO
2 dni, avtobus, hotel 4*
degustacije,
Soligo, Le Colture, Ca dei Zago, Casa Coste Piane, Ornella Bellia
vinsko kulinarična doživetja .
Spremljevalec: g. Tomaž Sršen
! PRESTAVLJENO !
že od

Vabljeni v prekrasno italijansko pokrajino Veneto ali po slovensko Benečijo. Med poznavalci vina velja prepričanje, da karakter prebivalcev določene regije odraža vino te regije. Potemtakem se nam obeta veselo in zanimivo raziskovanje Valdobbiadena in Trevisa, saj tu domuje slavni Prosecco DOCG, ki bo s svojimi nagajivimi mehurčki poskrbel za našo dobro voljo. Vino pridelujejo iz sorte glera, ki je bila včasih poznana kot prosecco, saj izvira iz slovenske vasice Prosek pri Trstu. Od tod torej ime vina, ki je že skorajda nepogrešljivo v prazničnih dneh in bo potovanje obenem enkratna priložnost, da se za prihajajoče decembrske praznike po ugodnih cenah oskrbimo s plemenitimi mehurčki.
Program potovanja:
Prvi dan : Ljubljana - Valdobbiadene
Zbor potnikov na parkirišču Tivoli ob 07.00 uri in odhod avtobusa. Vožnja do mejnega prehoda Vrtojba in nadaljevanje poti mimo Pordenona v vinorodno deželo Benečija, natančneje pokrajino Valdobbiadene, ki po celem svetu slovi po proseccu. Od Conegliana, kjer se Valdobbiadenne prične, bomo prispeli v epicenter pokrajine in se podali na prvo spoznavanje s proseccom. Dopoldan bomo obiskali mogočno klet Soligo, njihova vina so po zaslugi dobre hiše vina močno prisotna in priljubljena tudi pri nas.
Ker bo že napočil čas za kosilo, nas bo kratka pot vodila do tipičnega kmečkega turizma, ki ima prekrasno lego med vinogradi. Deležni bomo lokalne kulinarike v obliki kosila ob spremljavi vin.
Popoldan še obisk družinskega posestva Le Colture, kjer so bili med prvimi, ki so se pričeli ukvarjati z mehurčki. Obisk kleti,kjer se bomo seznanili z moderno tehnologijo proizvodnje »prosecca« in seveda pokušina.
V večernih urah namestitev v hotelu 4* v Valdobbiadene. Prosto za obisk bližnjih vinskih barov ali lažjo večerjo v mestu. Nočitev.
Drugi dan : Valdobbiadene - Treviso – Pramaggiore - Ljubljana
Zajtrk v hotelu in kratka vožnja v biodinamično klet Ca dei Zago med vinogradi. Obisk posestva, vinske kleti in pokušina. V bližini je še en biser biodinamičnega vinarstva – Casa Coste Piane, ki so del združenja Consorzio Vini Veri, katerega cilj je pridelati vino, ki ohranja popolno ravnovesje med človekovim posredovanjem in naravnimi krogi. Ogled kleti in pokušina.
Vožnja do Trevisa, glavnega mesta istoimenske pokrajine, ki poleg prosecca slovi tudi po tem, da je dom slavne sladice tiramisu. Nedaleč od Trevisa bo kosilo ob spremljavi vin v podeželski slow food restavraciji.
Na poti proti domu se bomo pozno popoldan ustavili še v mestecu Prammagiore, kjer se bomo ob ogledu posestva Ornella Bellia in pokušini spoprijateljili še z mirnimi vini Benečije. Proti večeru bomo odrinili nazaj po avtocesti proti Ljubljani. Predviden prihod v Ljubljano ob 22. uri.
Cena : 290,00 EUR pri udeležbi 25 oseb
310,00 EUR pri udeležbi 20 oseb
335,00 EUR pri udeležbi 15 oseb
V ceno je všteto :
- prevoz z manjšim udobnim turističnim avtobusom kot v programu
- vse pristojbine za ceste, parkirnine in davki
- namestitev v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v hotelu 4* v Valdobbiadene
- 5 x obiski kleti in pokušine kot v programu
- 2 x kosilo
- spremstvo g. Tomaža Sršena
- vodenje, organizacija in izvedba programa.
Doplačilo za enoposteljno sobo : 35,00 EUR
Popust za člane kluba »O vinu« : 15,00 €
Maksimalna udeležba: 25 oseb
Minimalna udeležba : 15 oseb
Prijave sprejemamo do 10.11. oz do zasedbe prostih mest.
Dodatno: prijavnina 13,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.
Pomembno: Pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov posameznih kleti in pravico spremembe posamezne kleti z drugo kletjo primerljive in odgovarjajoče kakovosti. Natančen spisek obiskov kleti bodo prijavljeni potniki prejeli do 7 dni pred odhodom oz. ob obvestilu o potovanju.
Dodatno: prijavnina 13,00 € - strošek rezervacije na prijavo.
Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.
Strokovni spremljevalec: g. Tomaž Sršen
Njegov življenski moto je Dolce Vita, tako kot revija, nad katero bedi že skoraj 10 let. Tomaž Sršen je obiskal več kot pol vinskega planeta: manjka mu še nekaj dežel južne poloble. Najljubše vinske dežele in regije: Ribera del Duero, Priorat in Rioja (Španija), Douro, portovci in Madeira (Portugalska), Bordeaux in Šampanja (Francija), vsa Italija in Kalifornija. Opravil je šolo Sommelier 3, WSET 3, je degustator na Biotehniški v Ljubljani in mednarodni vinski ocenjevalec.
Obiskal je več kot 1.200 gostiln, jih opisal in ocenil za: Nedelo, Finance in revijo Dolce Vita. Trenutno deluje kot odgovorni urednik revije Dolce Vita. Letno okusi in opiše okrog 1.000 različnih vin.
G. Sršen je napisal dve knjigi o vinih in štiri knjige o gostilnah. V njegovi družbi bodo potniki lahko izvedeli tudi veliko o umetnosti in zgodovini, saj sta to njegova dva ljuba hobija.