PROSECCO
PROSECCO
PROSECCO
PROSECCO
PROSECCO
PROSECCO
PROSECCO
PROSECCO

PROSECCO

Odhod: 28. november 2025

2 DNI, avtobus, hotel 4*

vinsko kulinarična doživetja; 2 x kosilo z vini,

degustacije:

Soligo, Villa Sandi, Fasol Menin, Bortolomiol, RUGE, Attems

Spremljevalka: Ms Nataša Kranjec, sommelier 3. stopnje

Že od

Cena:
390,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

Odkrijte skrivnosti pridelave vrhunskih penečih vin, uživajte v avtentičnih okusih lokalnih specialitet in doživite pravo italijansko gostoljubje med slikovitimi vinorodnimi griči!

 

PROSECCO

Prevoz: avtobus

Datum: 28. in 29. november 2025

Strokovno spremstvo : Nataša Kranjec – Sommelier 3

 

 

Ljubitelji mehurčkov, pridružite se nam na nepozabnem vinsko-kulinaričnem izletu v prekrasno italijansko pokrajino Veneto ali po slovensko Benečijo. Med poznavalci vina velja prepričanje, da karakter prebivalcev določene regije odraža vino te regije. Potemtakem se nam obeta veselo in zanimivo raziskovanje Valdobbiadena in okoliških gričev, saj tu domuje slavni Prosecco DOCG, ki bo s svojimi nagajivimi mehurčki poskrbel za našo dobro voljo. Vino pridelujejo iz sorte glera, ki  je bila včasih poznana kot prosecco, saj izvira iz slovenske vasice Prosek pri Trstu. Od tod torej ime vina, ki je že skorajda nepogrešljivo ne samo v prazničnih dneh ali slovesnih priložnostih, temveč tudi kot aperitiv ob kosilu ali večerji, ali da te, kot pravijo nekateri, iskrivi mehurčki enostavno dvignejo in polepšajo dan. Obiskali bomo različne vinske kleti, od velikih do manjših butičnih, se seznanili z različnimi metodami pridelave, ob tem pa uživali v pregovorno dobri kuhinji, ki ima domovanje v Trevisu in okolici. Obisk ene od kleti v mestecu Friuli pa bo namenjen tudi mirnim vinom. Pridite in skupaj ustvarimo nepozabne trenutke!

 

 

PROGRAM POTOVANJA:

 

Prvi dan – 28. november 2025

LJUBLJANA - VALDOBBIADENE

Zbor potnikov na parkirišču Tivoli ob 06.00 uri in odhod avtobusa. Vožnja do mejnega prehoda Vrtojba in nadaljevanje poti mimo Pordenona v vinorodno deželo Benečija, natančneje pokrajino Valdobbiadene, ki po celem svetu slovi po proseccu. Od Conegliana, kjer se Valdobbiadenne prične, bomo prispeli v epicenter pokrajine in se podali na prvo spoznavanje s proseccom. Dopoldan bomo obiskali mogočno klet Soligo, njihova vina so po zaslugi Hiše dobrih vin močno prisotna in priljubljena tudi pri nas. Med ogledom se bomo seznanili z vrhunsko tehnologijo v vinski kleti ter pokušino. Ker bo že napočil čas za kosilo, nas bo kratka pot vodila do domačije Sandi, ki ima prekrasno lego med vinogradi. Lokalno kulinariko bomo okusili ob spremljavi vin iz kleti Villa Sandi. Popoldan si bomo v bližini Valdobbiadene ogledali še vinsko klet Fasol Menin, klet, ki združuje tradicijo, umetnost in trajnost. Njihova posebnost je v tem, da vsak izdelek odraža globoko povezanost z okoljem, saj so etikete vin zasnovane v sodelovanju z lokalnimi umetniki, kar ustvarja edinstveno vizualno identiteto. Obisk posestva, vinske kleti in pokušina. V večernih urah namestitev v hotelu 4* v središču mesteca Valdobbiadene. Prosto za obisk bližnjih vinskih barov ali lažjo večerjo v mestu. Nočitev.

 

Drugi dan – 29. november 2025

VALDOBBIADENE -  TREVISO - PRAMAGGIORE - LJUBLJANA

Zajtrk v hotelu in kratka vožnja do vinske kleti Bortolomiol, kjer zapuščino Giuliana obvladujejo ženske – mati in štiri hčere. Obisk kleti, kjer se bomo seznanili z moderno tehnologijo proizvodnje »prosecca« in seveda pokušina. Pot bomo nadaljevali proti družinski vinski kleti RUGE, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo in globoko povezanostjo z ozemljem. Njihov pristop temelji na spoštovanju narave in natančnem spremljanju vseh faz pridelave, od pomladnega obrezovanja do jesenske trgatve, kar omogoča ustvarjanje vin z edinstveno identiteto. Njihova posebnost je v tem, da se izogibajo komercialnim pritiskom in se osredotočajo na pristnost in edinstvenost svojih vin, kot so Cartizze, Colfondo in Metodo Classico, ki odražajo globoko povezanost z ozemljem in tradicijo. Ogled kleti in pokušina. V opoldanskih urah vožnja do Trevisa, glavnega mesta istoimenske pokrajine, ki poleg prosecca slovi tudi po tem, da je dom slavne sladice tiramisu. Nedaleč od Trevisa bo kosilo ob spremljavi vin v podeželski »slow food« restavraciji ALLA PASINA. Na poti proti domu se bomo pozno popoldan ustavili še v mestecu Friuli v vinski kleti Attems, zgodovinski kleti iz Collia z več kot 900-letno tradicijo pridelave vina. Posebni so po spoštovanju lokalnega terroirja in pridelavi vrhunskih vin, ki združujejo tradicijo in sodobne tehnike, kot sta Sauvignon Blanc in rebula - Ribolla Gialla. Pokušina vin in proti večeru povratek proti Ljubljani. Predviden prihod v Ljubljano ob 22. uri.

 

 

CENA:    390,00 EUR pri udeležbi 25 oseb

                410,00 EUR pri udeležbi 20 oseb

                440,00 EUR pri udeležbi 15 oseb

 

 

CENA VKLJUČUJE:

  • prevoz z manjšim udobnim turističnim avtobusom kot v programu
  • vse pristojbine za ceste, parkirnine in davki v Sloveniji in Italiji
  • namestitev v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v hotelu 4* v Valdobbiadene
  • 5 x obiski kleti in pokušine kot v programu
  • 2 x kosilo z vini
  • spremstvo ge Nataše Kranjec
  • vodenje, organizacija in izvedba programa.

 

Doplačilo za enoposteljno sobo: 40,00 EUR

 

Popust za člane kluba »O vinu«: 10,00 €

Popust za člane Sommelier Slovenije: 10,00 €

 

Maksimalna udeležba: 25 oseb

Minimalna udeležba: 15 oseb

 

Prijave sprejemamo do 16.09. oz do zasedbe prostih mest.

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

Pomembno: Pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov posameznih kleti in pravico spremembe posamezne kleti z drugo kletjo primerljive in odgovarjajoče kakovosti. Natančen spisek obiskov kleti bodo prijavljeni potniki prejeli do 7 dni pred odhodom oz. ob obvestilu o potovanju.

 

 

Strokovna spremljevalka: Ms Nataša Kranjec, sommelier 3. stopnje

 

V želji, da bi izvedela kaj več o vinu in njegovih skrivnostih, se je vpisala na sommelierski tečaj in nato v dobrih treh letih pridobila 3. stopnjo.

Radovedna in iskriva raziskovalka, ki veliko sprašuje, tako so jo opisali učitelji na tečajih.

Redno se izobražuje na vinskih dogodkih in predavanjih, ker pa je mnenja, da se vedno lahko nauči še kaj novega, je vpisala tečaj WSET2.

Po poklicu sicer univ. dipl. ekon., vendar ji duša igra za gostinstvo in turizem.

V prostem času rada zaide v gore.

Ljubiteljica vsega lepega in dobrega. 

 

 

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

    BURGUNDIJA

    NAPOVEDUJEMO!

    Odhod: 13. oktober 2025

    4 DNI, letalo, hotel 4*,

    vinsko kulinarično doživetje

    spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Že od

     
    Po dogovoru
    Veliko vinsko kulinarično potovanje AVSTRALIJA

    NAPOVEDUJEMO!

    13.03. - 31.03.2026

    19 DNI, letalo

    Singapur, Adelaide, Coonawarra, Melbourne, Hobart & Sydney.

    Veliko vinsko kulinarično potovanje

    Strokovni spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Že od

     
    Po dogovoru
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih