PROSECCO

ZAGOTOVLJEN ODHOD!

2 dni, avtobus, hotel 3*

vinsko kulinarična doživetja

spremljevalec: g. Tomaž Sršen

odhod: 16.11.2018

že od

Cena:
295,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

Vabljeni v prekrasno italijansko pokrajino Veneto ali po slovensko Benečijo. Med poznavalci vina velja prepričanje, da karakter prebivalcev določene regije odraža vino te regije. Potemtakem se nam obeta veselo in zanimivo raziskovanje Valdobbiadena in Trevisa, saj tu domuje slavni Prosecco DOCG, ki bo s svojimi nagajivimi mehurčki poskrbel za našo dobro voljo. Vino pridelujejo iz sorte glera, ki  je bila včasih poznana kot prosecco, saj izvira iz slovenske vasice Prosek pri Trstu. Od tod torej ime vina, ki je že skorajda nepogrešljivo v prazničnih dneh in bo potovanje obenem enkratna priložnost, da se  za prihajajoče decembrske praznike po ugodnih cenah oskrbimo s plemenitimi mehurčki.

 

PROSECCO

2 dni, avtobus

Odhod: 16.11.2018

Spremljevalec: g. Tomaž Sršen

 

Program potovanja:

Prvi dan - petek, 16.11.2018
LJUBLJANA - VALDOBBIADENE

Zbor potnikov na parkirišču Tivoli ob 07.00 uri in odhod avtobusa. Vožnja do mejnega prehoda Vrtojba in nadaljevanje poti mimo Pordenona v vinorodno deželo Benečija, natančneje pokrajino Valdobbiadene, ki po celem svetu slovi po proseccu. Od Conegliana, kjer se Valdobbiadenne prične, bomo v hipu v eni izmed vasic, kjer se bomo podali na prvo spoznavanje s proseccom. Obisk kleti, ki je zelo znana tudi pri nas in pokušina. Ker bo že napočil čas za kosilo, nas bo kratka pot vodila do tipičnega kmečkega turizma, ki ima prekrasno lego med vinogradi. Deležni bomo lokalne kulinarike v obliki kosila ob spremljavi vin. Popoldan bomo prispeli v epicenter pokrajine – v mestece Valdobiadenne in  obiskali družinsko vodeno klet, ki slovi po svojem proseccu in pokušina. Še sprehod po mestecu in nato kratka vožnja ter namestitev v hotelu 3* na prekrasni lokaciji v središču gričevnate pokrajine Valdobbiadene. Kratek odmor za osvežitev in nato večerja ob spremljavi vin v lokalni restavraciji, ki leži v bližini hotela, sredi vinogradov. Povratek v hotel in nočitev.

 

Drugi dan - sobota, 17.11.2018
ASOLO - TREVISO - PRAMAGGIORE - LJUBLJANA

Zajtrk v hotelu, kratka vožnja v tipično mestece Asolo, ki je znano tudi kot biser italijanske province Treviso. Sprehod po mestu, v lokalni vinoteki na prelepi lokaciji nas bodo prebudili mehurčki prosecca. Vožnja do Trevisa, glavnega mesta istoimenske pokrajine, ki poleg prosecca slovi tudi po tem, da je dom slavne sladice tiramisu. Sprehod po mestu in kosilo v spremljavi vin v slow food restavraciji. Vožnja do mesteca Prammagiore, kjer bomo ob ogledu in degustaciji priznane kleti spoznali še mirna vina Benečije. Proti večeru bomo odrinili nazaj po avtocesti proti Ljubljani.  Predviden prihod v Ljubljano ob 22. uri.

 

CENA: 295,00 EUR pri udeležbi 15 oseb oziroma 330,00 EUR pri udeležbi 12 oseb

 

Maksimalna udeležba: 18 oseb

 

V ceno je všteto:

  • prevoz z manjšim udobnim turističnim avtobusom kot v programu
  • vse pristojbine za ceste
  • namestitev v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v hotelu 3* v Valdobbiadene
  • obiski kleti in pokušine kot v programu
  • kosilo in večerja prvi dan ter kosilo drugi dan ob spremljavi vin kot navedeno v programu
  • strokovno spremstvo gospoda Tomaža Sršena
  • vodenje, organizacija in izvedba programa

 

Doplačilo za enoposteljno sobo: 25,00 EUR

 

Dodatno: prijavnina 13,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

Splošni pogoji TENTOURSa so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naši poslovalnici ali pri pooblaščeni agenciji.

 

Strokovni spremljevalec: g. Tomaž Sršen


Njegov življenski moto je Dolce Vita, tako kot revija, nad katero bedi že skoraj 10 let. Tomaž Sršen je obiskal več kot pol vinskega planeta: manjka mu še nekaj dežel južne poloble. Najljubše vinske dežele in regije: Ribera del Duero, Priorat in Rioja (Španija), Douro, portovci in Madeira (Portugalska), Bordeaux in Šampanja (Francija), vsa Italija in Kalifornija. Opravil je šolo Sommelier 3, WSET 3, je degustator na Biotehniški v Ljubljani in mednarodni vinski ocenjevalec. 

Obiskal je več kot 1.200 gostiln, jih opisal in ocenil za: Nedelo, Finance in revijo Dolce Vita. Trenutno deluje kot odgovorni urednik revije Dolce Vita. Letno okusi in opiše okrog 1.000 različnih vin.   

G. Sršen je napisal dve knjigi o vinih in štiri knjige o gostilnah. V njegovi družbi bodo potniki lahko izvedeli tudi veliko o umetnosti in zgodovini, saj sta to njegova dva ljuba hobija.

Sorodni izdelki
BORDEAUX

ČAKALNA LISTA!

5 dni, letalo, hotel 4*

vinsko kulinarična doživetja

spremljevalec: g. Robert Gorjak

odhod: 05.11.2018

že od

Cena:
1.490,00 €
SICILIJA - Vulkanska vina

ZAGOTOVLJEN ODHOD!

PROSTA ŠE 4 MESTA

5 dni, letalo, hotel 3*/5*

vinsko kulinarična doživetja

spremljevalec: g. Tomaž Sršen

odhod: 17.10.2018

že od

Cena:
1.430,00 €
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih