PROSECCO
PROSECCO
PROSECCO
PROSECCO
PROSECCO
PROSECCO
PROSECCO

PROSECCO

Prevoz: avtobus

Datum: 14. in 15.  april 2023

Strokovno spremstvo : Nataša Kranjec – Sommelier 3

 

 

Vabljeni v prekrasno italijansko pokrajino Veneto ali po slovensko Benečijo. Med poznavalci vina velja prepričanje, da karakter prebivalcev določene regije odraža vino te regije. Potemtakem se nam obeta veselo in zanimivo raziskovanje Valdobbiadena in okoliških gričev, saj tu domuje slavni Prosecco DOCG, ki bo s svojimi nagajivimi mehurčki poskrbel za našo dobro voljo. Vino pridelujejo iz sorte glera, ki  je bila včasih poznana kot prosecco, saj izvira iz slovenske vasice Prosek pri Trstu. Od tod torej ime vina, ki je že skorajda nepogrešljivo ne samo v prazničnih dneh ali slovesnih ob priložnostih, temveč tudi kot aperitiv ob kosilu ali večerji, ali da te, kot pravijo nekateri, iskrivi mehurčki enostavno dvignejo in polepšajo dan. Obiskali bomo različne vinske kleti, od velikih do manjših butičnih, tudi biodinamičnih pridelovalcev, se seznanili z različnimi metodami pridelave, ob tem pa uživali v pregovorno dobri kuhinji, ki ima domovanje v Trevisu in okolici. Obisk ene od kleti v okolici Portogruara pa bo namenjen tudi mirnim vinom. Pridružite se nam torej v aprilu, ko se tod narava že prebuja ter vse zeleni in cveti.

 

 

PROGRAM POTOVANJA:

 

Prvi dan - 14. april 2023

LJUBLJANA - VALDOBBIADENE

Zbor potnikov na parkirišču Tivoli ob 06.00 uri in odhod avtobusa. Vožnja do mejnega prehoda Vrtojba in nadaljevanje poti mimo Pordenona v vinorodno deželo Benečija, natančneje pokrajino Valdobbiadene, ki po celem svetu slovi po proseccu. Od Conegliana, kjer se Valdobbiadenne prične, bomo prispeli v epicenter pokrajine in se podali na prvo spoznavanje s proseccom. Dopoldan bomo obiskali mogočno klet Soligo, njihova vina so po zaslugi dobre hiše vina močno prisotna in priljubljena tudi pri nas. Med ogledom se bomo seznanili z vrhunsko tehnologijo v vinski kleti ter pokušina. Ker bo že napočil čas za kosilo, nas bo kratka pot vodila do vinske kleti La Vigna di Sarah, ki ima prekrasno lego med vinogradi.  Obisk posestva in kleti. Lokalno kulinariko bomo okusili ob spremljavi njihovih vin. Popoldan  si bomo v bližini Valdobbiadene ogledali  še biodinamično klet Ca dei Zago med vinogradi. Obisk posestva, vinske kleti in pokušina. V večernih urah namestitev v hotelu 4* v središču mesteca Valdobbiadene. Prosto za obisk bližnjih vinskih barov ali lažjo večerjo v mestu. Nočitev.

 

Drugi dan - 15. april 2023

VALDOBBIADENE -  TREVISO - PRAMAGGIORE - LJUBLJANA

Zajtrk v hotelu in kratka vožnja do vinske kleti Bortolomiol, kjer zapuščino Giuliana obvladujejo ženske – mati in štiri hčere.  Obisk kleti, kjer se bomo seznanili z moderno tehnologijo proizvodnje »prosecca« in seveda pokušina. V bližini je še en biser biodinamičnega vinarstva – Casa Coste Piane, ki so del združenja Consorzio Vini Veri, katerega cilj je pridelati vino, ki ohranja popolno ravnovesje med človekovim posredovanjem in naravnimi krogi. Ogled kleti in pokušina. V opoldanskih urah vožnja do Trevisa, glavnega mesta istoimenske pokrajine, ki poleg prosecca slovi tudi po tem, da je dom slavne sladice tiramisu. Nedaleč od Trevisa bo kosilo ob spremljavi vin v podeželski »slow food« restavraciji. Na poti proti domu se bomo pozno popoldan ustavili še v mestecu Prammagiore, kjer  se bomo ob ogledu posestva Ornella Bellia in pokušini spoprijateljili  še z mirnimi vini Benečije. Proti večeru bomo odrinili nazaj po avtocesti proti Ljubljani. Predviden prihod v Ljubljano ob 22. uri.

 

 

CENA:    300,00 EUR pri udeležbi 25 oseb

                325,00 EUR pri udeležbi 20 oseb

                350,00 EUR pri udeležbi 15 oseb

 

 

CENA VKLJUČUJE:

  • prevoz z manjšim udobnim turističnim avtobusom (34 sed.) kot v programu
  • vse pristojbine za ceste, parkirnine in davki
  • namestitev v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v hotelu 4* v Valdobbiadene
  • 5 x obiski kleti in pokušine kot v programu
  • 2 x kosilo z vini
  • spremstvo ge Nataše Kranjec
  • vodenje, organizacija in izvedba programa.

 

Doplačilo za enoposteljno sobo: 35,00 EUR

 

Popust za člane kluba »O vinu«: 10,00 €

Popust za člane Sommelier Slovenije: 10,00 €

 

Maksimalna udeležba: 25 oseb

Minimalna udeležba: 15 oseb

 

Prijave sprejemamo do 16.03. oz do zasedbe prostih mest.

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

Pomembno: Pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov posameznih kleti in pravico spremembe posamezne kleti z drugo kletjo primerljive in odgovarjajoče kakovosti. Natančen spisek obiskov kleti bodo prijavljeni potniki prejeli do 7 dni pred odhodom oz. ob obvestilu o potovanju.

 

 

Strokovna spremljevalka: Ms Nataša Kranjec, sommelier 3. stopnje

 

V želji, da bi izvedela kaj več o vinu in njegovih skrivnostih, se je vpisala na sommelierski tečaj in nato v dobrih treh letih pridobila 3. stopnjo.

Radovedna in iskriva raziskovalka, ki veliko sprašuje, tako so jo opisali učitelji na tečajih.

Redno se izobražuje na vinskih dogodkih in predavanjih, ker pa je mnenja, da se vedno lahko nauči še kaj novega, je vpisala tečaj WSET2.

Po poklicu sicer univ. dipl. ekon., vendar ji duša igra za gostinstvo in turizem.

V prostem času rada zaide v gore.

Ljubiteljica vsega lepega in dobrega. 

 

 

Zelo se trudimo, da bi bilo napak čim manj in da bi bile vse cene, informacije in opisi pravilni. Zaradi velikega obsega pa do napak lahko pride, za kar se vam iskreno opravičujemo. Takoj, ko napako odkrijemo, pravilne podatke ponovno objavimo na naši spletni strani.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

    JUŽNA AFRIKA

    SAVE THE DATE!

    Odhod: september 2024

    9 dni, letalo, hoteli 4*

    vključeno "WHALE WATCHING"

     
    Po dogovoru
    ALZACIJA in PFALZ

    Odhod: 08. april 2024

    4 dni, letalo, hoteli 4*

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Maison Trimbach, Domaine Ameli&Charles Sparr, Domaine Zind Humbrecht, Domaine Gruss, Domaine Schoffit, Weingut Kranz, Weingut Von Winning, Weingut Georg Mosebacher, Weingut Baserman Jordan, Weingut Kninpser, 4x kosilo z vini, 1x večerja z vini v Michelin 1*

    spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Cena:
    2.290,00 €
    RIOJA in BILBAO

    Odhod: 13. maj 2024

    5 dni, letalo, hoteli 4*

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Muga, Miguel Merino, Marques de Riscal, Marques de Murrieta, Cosme Palacio, Bodega Aiurri, Castillo de Cuzcurita, 4x kosilo z vini, 1x večerja z vini v Michelin 1*

    spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Cena:
    2.350,00 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih