ALZACIJA in PFALZ
ALZACIJA in PFALZ
ALZACIJA in PFALZ
ALZACIJA in PFALZ
ALZACIJA in PFALZ
ALZACIJA in PFALZ
ALZACIJA in PFALZ
ALZACIJA in PFALZ
ALZACIJA in PFALZ
ALZACIJA in PFALZ

ALZACIJA in PFALZ

Odhod: 08. april2024

4 dni, letalo, hoteli 4*

vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

Maison Trimbach, Domaine Ameli&Charles Sparr, Domaine Zind Humbrecht, Domaine Gruss, Domaine Schoffit, Weingut Kranz, Weingut Von Winning, Weingut Georg Mosebacher, Weingut Baserman Jordan, Weingut Kninpser, 4x kosilo z vini, 1x večerja z vini v Michelin 1*

spremljevalec: g. Robert Gorjak

Cena:
2.290,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

ALZACIJA in PFALZ

Odhod: 08.04.2024

Prevoz: letalo

Strokovno spremstvo: Robert Gorjak

 

1. DAN – ponedeljek, 08.04.2024

Ljubljana - Frankfurt - Colmar

Zbor potnikov na letališču Brnik ob 05:45 uri in prijava za let. Polet letala ob 07:10 uri s predvidenim pristankom letališču Frankfurt ob 08:35. Vkrcanje na posebni avtobus in dobre 3 ure trajajoča vožnja proti jugu v Alzacijo. Prihod v Ribeauville ob približno 13:00 uri in kosilo z vini v tem simpatičnem mestecu, kjer bomo po kosilu obiskali eno od najbolj znanih vinskih kleti – Maison Trimbach. Hiša s skoraj 400 letno tradicijo ima status institucije, njihova renska rizlinga Riesling Frédéric Emile in Clos Ste Hune pa sodita med najbolj zaželene rence tega planeta. Obisk vinske kleti in pokušina njihovih vin ter kasneje popoldan kratka 15 minutna vožnja v Wettolsheim, kjer bomo obiskalu drugo klet ta dan – Domaine Amelie & Charles Sparr. Čeprav so v družina Sparr vinogradniki že od 17. stoletja – Charles Sparr je 12. generacija, pa je dotična klet povsem nove dobe. Če dodamo, da je pridelava grozdja na posestvu od leta 2019 povsem biodinamična, potem ni nobenega dvoma, da bo ogled zelo zanimiv, gotovo tudi poučen.

Pozno popoldan prihod v Colmar in namestitev v hotelu 4* v središču mesta. Prosto za individualno odkrivanje mesta in nočitev.

 

2. DAN - torek, 09.04.2024

Alzacija

Zajtrk v hotelu in kratka vožnja v bližnji Turckheim za obisk vinske kleti Domaine Zind Humbrecht. Olivier Humbrecht, trenutni lastnik posestva je prvi Francoz z nazivom Master of Wine in je velik promotor Alzacije ter zagovornik sobivanja v naravi. Tudi njihovo posestvo ima skoraj kultni status, od leta 1997, ko to še ni bilo v modi, pa na posestvu kmetujejo po principih biodinamike.

Obisk vinske kleti in pokušina njihovih vin ter kasneje dopoldan kratka 15 minutna vožnja v Eguisheim – vas, ki je bila pred leti proglašena za najlepšo v Franciji. Na obrobju vasi je vinska klet Domaine Gruss. Njihova vina, sedaj že nekaj let, odkar so na voljo v Sloveniji, uporabljajo na WSET tečajih Belvin vinske šole, ker so, enostavno povedano, referenčna. Na posestvu pridelujejo tudi skriti adut Alzacije – Cremant d' Alsace – peneče se vino na temelju chardonnaya in modrega pinota. Po obisku in pokušini se bomo sprehodili po vasi, kjer bo tudi kosilo z vini.

Popoldan povratek v Colmar, kjer bomo obiskali zadnjo vinsko klet ta dan – Domaine Schoffit. Družinsko posestvo Schoffit, ki ga je pred kratkim prevzel 35 letni Alexandre morda ni tako pogosto na naslovnicah, kot sta recimo Zind-Humbrecht ali pa Trimbach, a hiša sodi v sam vrh Alzacije. Vina so profilirana, okusna, vrh pa seveda predstavljajo vina iz leg grand cru Rangen in Sommerberg.

Popoldan povratek v hotel in nekaj časa prosto ter ob 19:00 večerja z vini v restavraciji Michelin 1* v bližini našega hotela v Colmarju. Nočitev.

 

3. DAN - sreda, 10.04.2024

Pfalz - Speyer

Zajtrk v hotelu in razmeroma zgoden odhod iz hotela proti severu, v vinorodno pokrajino Pfalz.

Po dobrih 2 urah vožnje bomo prispeli v vasico Ilbesheim, kjer bomo obiskali družinsko vinsko klet Weingut Kranz. Weingut Kranz je morda malce pod radarjem, a kakovost vin je nesporna. Klet bo odlična priložnost ponovno poskusiti, morda bo za koga prvič, vse štiri kakovostne nivoje vin Pfalza, ki jih seveda uporabljajo tudi v drugh okoliših Nemčije. Obisk vinske kleti in pokušina njihovih vin ter opoldan kratka 30 minutna vožnja v eno najpomembnejših vasi v Pfalzu - Deidesheim, kjer bo kosilo z vini. V isti vasi bomo v lepem ambientu, ki je dobro urejen za obiskovalce, obiskali še vinsko klet Weingut Von Winning z več kot 170 letni tradicijo. Eden izmed spomenikov v Pfalzu. Po pokušini se bomo v primeru lepega vremena peš odpravili med vinograde ter po pol ure hoda (2 km) prispeli v Forst an der Weinstrasse in zadnjo vinsko klet ta dan – Weingut Georg Mosbacher. Gre za 20 ha veliko simpatično družinsko posestvo, ki ga vodi Sabine Mosbacher-Düringer s svojim možem. Mnogi so mnenja, da vina predstavljajo odlično vrednost. Glede na velikost in nabor vin so primerljiva z marsikaterim vinarskim posestvom Štajerske oz. Slovenije.

Pozno popoldan namestitev v hotelu 4* v središču starega srednjeveškega mesta Speyer. Prosto in nočitev.

 

4. DAN – četrtek, 11.04.2024

Speyer - Pfalz - Frankfurt - Ljubljana

Zajtrk v hotelu in dopoldan ogled mesta z lokalnim angleško govorečim vodnikom. Prav gotovo med znamenitostmi izstopa katedrala, kjer so pokopani nemški kralji in osem svetih rimskih cesarjev, stara mestna vrata in Tehnični muzej.

Nato povratek med vinograde ter obisk vinske kleti Weingut Baserman Jordan, ki jo štejejo med pionirje kakovostnega vinogradništva na Pfalškem. Gre za eno največjih zasebnih kleti v Nemčiji, a ne spijo na lovorikah, saj je kakovost njihovih vin odlična.

Po pokušini še kratka vožnja v Laumersheim, kjer bo na posestvu Weingut Knipser kosilo z vini. Gre za vrhunsko družinsko posestvo, kjer so cene še normalne, v kleti pa se skriva veliko specialitet, med njimi tudi obskurna sorta orleans, oz. Gelber Orleans.

V popoldanskih urah sledi uro in pol vožnje do letališča v Frankfurtu, kamor bomo prispeli ob 18:00 uri. Prijava za let in polet letala ob 20:00 proti Ljubljani. Predviden pristanek na letališču Brnik ob 21:15 uri.

 

eb. Na zagrebškem letališču bomo pristali ob 21:25 uri.

 

Cena:  2.290,00 € pri udeležbi 15 oseb

 

V ceno je všteto: 

 • letalski prevoz Ljubljana - Frankfurt - Ljubljana z vsemi taksami
 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom, vse pristojbine za ceste
 • namestitev v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v hotelih 4*
 • 9x obisk vinskih kleti s pokušinami vin kot v programu
 • 4x kosilo z vini
 • 1x večerja z vini v restavraciji Michelin 1*
 • angleško govoreči lokalni vodnik v Speyerju
 • strokovno vodenje g. Gorjaka ves čas potovanja
 • organizacija in izvedba potovanja

 

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 195,00 €
 • riziko odpovedi potovanja: od 123,00 €

 

Minimalno / maksimalno število: 14 oseb

 

Strokovni spremljevalec: Robert Gorjak

 

Robert Gorjak je mednarodno uveljavljeni in priznani slovenski vinopisec in kritik. Čeprav je po izobrazbi diplomirani inženir računalništva je leta 2002 z ženo ustanovil Belvin vinsko šolo v kateri se je do danes zvrstilo preko 1500 tečajnikov na več kot 150 tečajih.

Leta 2005 je kot prvi Slovenec zaključil Diplomo iz vina žganih pijač v londonski šoli WSET.

Je ocenjevalec na Decanter World Wine Awards in ostalih ocenjevanjih po svetu.  Kot dopisnik za Slovenijo sodeluje pri nastajanju vinskih vodičev in enciklopedij: The Oxford  Companion to Wine, Jancis Robinson; Hugh Johnson's Pocket Guide; The World Atlas of Wine, Jancis Robinson, Hugh Johnson. Med leti 2008-2012  je  izdal pet vinskih vodičev o slovenskih vinih: »Vinski vodič – Slovenija. V nastajanju je nova knjiga o vinih Slovenije, ki izide oktobra 2017 v slovenščini in angleščini. Kot vinopisec je prepotoval praktično vse pomembne evropske vinske regije, dolino Nape, Južno Afriko…

Danes je aktiven v mednarodni trgovini z vini kot agent za podjetje Dveri-Pax ter kot soustanovitelj podjetja JRwines s sedežem v Hong-Kongu, ki posreduje pri prodaji vin na azijske trge. V Belvin vinski šoli izvaja tečaje in delavnice ter svetuje vinarjem in gostincem.

Da zna odlično predavati in pritegniti poslušalstvo, je pokazal že na mnogih vodenih degustacijah slovenskih in tujih vin ter srečanjih vinskega kluba Belvin. Zaljubljen je v formulo 1 ter igranje klaviatur.

Sorodni izdelki

  RIOJA in BILBAO

  Odhod: 13. maj 2024

  5 dni, letalo, hoteli 4*

  vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

  Muga, Miguel Merino, Marques de Riscal, Marques de Murrieta, Cosme Palacio, Bodega Aiurri, Castillo de Cuzcurita, 4x kosilo z vini, 1x večerja z vini v Michelin 1*

  spremljevalec: g. Robert Gorjak

  Cena:
  2.350,00 €
  JUŽNA AFRIKA

  SAVE THE DATE!

  Odhod: september 2024

  9 dni, letalo, hoteli 4*

  vključeno "WHALE WATCHING"

   
  Po dogovoru
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih