NEZNANA ISTRA
NEZNANA ISTRA
NEZNANA ISTRA
NEZNANA ISTRA
NEZNANA ISTRA
NEZNANA ISTRA

Tako blizu, a tako malo znana pokrajina. V zadnjih nekaj letih je v vinsko kulinaričnem smislu Istra naredila strahovit skok, česar se je že pred slabim desetletjem zavedel tudi žal pokojni »enfant terrible« svetovne kulinarike – Mr. Antony Bourdain. Malvazija, merlot, istarski teran, muškat in penine so eno od orožij tega največjega hrvaškega polotoka. Tartufi, divjačina, ribe, ostrige in sestavine na »chilometro zero« pomembno prispevajo k uspehu istrskega turizma. V oktobru, še posebej letos, ko ni več množice turistov, je obisk te privlačne in šarmantne pokrajine, povsem drugačno doživetje kot v poletnih mesecih. Še posebej, če se nam pridružite odkrivati med Slovenci manj znane vrhusnke vinsko kulinarične zaklade v družbi poznavalca g. Tomaža Sršena.

 

NEZNANA  ISTRA

Odhod: ! PRESTAVLJENO !

Trajanje: 2 dni

Prevoz: avtobus

 

Program izleta :

1. dan - petek

Zbor potnikov na parkirišču Tivoli v Ljubljani ob 07.00. uri in vožnja mimo proti Istri. Vmes postanek za kavo. Po prečkanju meje še kratka vožnja mimo Buzeta v motovunske gozdove, kjer se nahaja posestvo Karlić in se srečali s prvo istrsko specialiteto - tartufi.  V prekrasnem ambientu zgodba o tartufih, spoznali bomo njihove pse, nato bo sledila pokušina kombinacije tartufov ob spremljavi kozarca dobrega vina, kar bo kar prava malica in dobra popotnica za začetek odkrivanja manj znane Istre.

Sledi nekaj kilometrov vožnje do manj znanega vinarja Ipša v okolici Motovuna. Ukvarjajo se seveda s klasičnimi istrskimi sortami na biodinamičen način. Ker se ukvarjajo tudi z oljem, bomo marsikaj zanimivega izvedeli tudi o postopku pridelave oljčnega olja. Ogled posetva ter pokušina njihovih vin in olj.

Nadaljevanje poti v osrednjo Istro - v Žminj, kamor bomo prispeli za pozno kosilo. V konobi se ne ponašajo z dolgim jedilnim listom, a tisto kar prinesejo na mizo je več kot odlično. Pozno popoldan še obisk prestižnega posestva Meneghetti. »Terra rossa« - rdeča zemlja, ki je bolj kamen kot zemlja, a zato izredno bogata z minerali je tukaj stalnica in njihova vina izražajo to lastnost Istre s svetovljanskim priokusom. Pokušina njihovih vin v prečudovitem ambientu istoimenskega hotela, ki spada v verigo Relais & Chateau .

Že v mraku bomo prispeli v Rovinj, eno najlepših istrskih mest ter namestitev v hotelu 4* in prosto za za sprehod po mestu. Nočitev.

 

2. dan - sobota

Zajtrk v hotelu in sprehod po Rovinju z lokalnim vodnikom ter nato naprej v odkrivanje manj znane Istre - nazaj proti severu in v bližini Grožnjana si bomo vzeli čas ter obiskali manj znanega a vrhunskega vinarja – Clai. Posestvo, ki obsega 10 ha vinogradov na lapornatih tleh, se ponaša s sloganom : »Narava v vaši čaši«. Obisk posestva, kleti in pokušina vin. Že popoldan  se bomo odpravili v eno najboljših restavracij v Istri – v konobo Buščina, za katero bi težko rekli da spada pod manj znano Istro, vsaj med slovenskimi ljubitelji Istre ne. Kosilo ob spremljavi vin in pred koncem dneva obiščemo eno od najbolj prominentnih vinskih kleti v Istri - Coronica. Seznanili se bomo z njihovimi vini, med katerimi je prva a ne edina malvazija. V zgodnjih večernih urah se bomo mimo Kopra odpravili proti domu. Predviden prihod v Ljubljano ob 21.00 uri.

 

Cena : 310,00 € pri udeležbi 25 oseb

            325,00 € pri udeležbi 20 oseb

            340,00 € pri udeležbi 15 oseb

 

V ceno je všteto :

  • prevoz z udobnim turističnim avtobusom na vseh navedenih relacijah
  • vse pristojbine za ceste in parkirnine
  • namestitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 4* v Rovinju
  • 2 x kosilo z vini
  • 4 x obiski vinskih kleti in pokušine vina kot v programu
  • obisk posestva Karlić in malica
  • strokovno vodenje g. Sršena, organizacija in izvedba izleta

 

Doplačila :

  • enoposteljna soba: 28,00 €

 

POPUST 20 € za člane kluba »O vinu«

Za uveljavljanje popusta, je treba ob prijavi navesti številko članske izkaznice.

Popust velja samo za imetnika kartice »O vinu« in ne velja za družinske člane ali sopotnike na isti prijavnici, če niso člani kluba.

 

Maksimalna udeležba : 25 oseb

Minimalna udeležba : 15 oseb

 

Prijave sprejemamo do ______ oz. do zasedbe prostih mest.

 

Strokovni spremljevalec: Tomaž Sršen


Njegov življenski moto je Dolce Vita, tako kot revija, nad katero bedi že skoraj 10 let. Tomaž Sršen je obiskal več kot pol vinskega planeta: manjka mu še nekaj dežel južne poloble. Najljubše vinske dežele in regije: Ribera del Duero, Priorat in Rioja (Španija), Douro, portovci in Madeira (Portugalska), Bordeaux in Šampanja (Francija), vsa Italija in Kalifornija. Opravil je šolo Sommelier 3, WSET 3, je degustator na Biotehniški v Ljubljani in mednarodni vinski ocenjevalec.
Obiskal je več kot 1.200 gostiln, jih opisal in ocenil za: Nedelo, Finance in revijo Dolce Vita. Trenutno deluje kot odgovorni urednik revije Dolce Vita. Letno okusi in opiše okrog 1.000 različnih vin.
G. Sršen je napisal dve knjigi o vinih in štiri knjige o gostilnah. V njegovi družbi bodo potniki lahko izvedeli tudi veliko o umetnosti in zgodovini, saj sta to njegova dva ljuba hobija.

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Pridržujemo si pravico spremembe posamezne vinske kleti z drugo odgovarjajoče kvalitete.

Sorodni izdelki

    RIOJA in BILBAO

    Odhod: 13. maj 2024

    5 dni, letalo, hoteli 4*

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Muga, Miguel Merino, Marques de Riscal, Marques de Murrieta, Cosme Palacio, Bodega Aiurri, Castillo de Cuzcurita, 4x kosilo z vini, 1x večerja z vini v Michelin 1*

    spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Cena od

    Cena:
    2.350,00 €
    BORDEAUX

    Odhod: 03. junij 2024

    4 dni, letalo, hotel 4*,

    4x kosilo z vini; degustacije: Château Malartic Lagraviere, Château Haut-Bailly, Château Carillon d‘Angelus, Château Clinet, Château Pavie-Macquin, Chateau Brane Cantenac, Smith Haut-Lafitte

    vinsko kulinarična doživetja

    Spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Cena od

    Cena:
    2.490,00 €
    JUŽNA AFRIKA

    Odhod: 1. oktober 2024

    9 dni, letalo, hoteli 4*

    vključeno "WHALE WATCHING"

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Fairview, Diemersdal, De Grendel, Cape Point Vineyard, Paul Cluver, Hamilton Russell, Hermanus, Graham Beck, Kanonkop, La Motte, Mullineux, Vondeling, Kaapzicht, Vergelegen spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Cena od

    Cena:
    3.950,00 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih