PIEMONT
PIEMONT
PIEMONT
PIEMONT
PIEMONT
PIEMONT
PIEMONT
PIEMONT

                                                                                                  ZASEDENO - ČAKALNA LISTA

PIEMONT 

4 dni, avtobus

Strokovni spremljevalec: g. Martin Gruzovin

Odhod: 25. maj 2022

 

Piemont! Brez dvoma ena najbolj prestižnih regij na svetu, kjer se idealno združujeta izjemno vino in hrana. Južno od glavnega mesta te italijanske pokrajine,Torina, med griči in dolinami, zelo podobnimi slovenskim Brdom, le da je vse večje, obsežnejše, so vasi in griči z gradovi in gradiči, po katerih se imenujejo najbolj prestižna rdeča vina na svetu: Barolo, Barbera d'Asti, Barbaresco, Dolcetto, Ruche ali fantastično avtohtono belo vino Erbaluce. Večino časa bomo preživeli v pokrajinah Cuneo in Roero, pokukali v manj znani Langhe ter Monferrato. Na poti tja grede si bomo privoščili daljši postanek v objemu mehurčkov – Franciacorti.

Piemont je s kulinaričnega vidika  pokrajina neprekosljiva zaradi svojih belih tartufov, divjačine in seveda lešnikov. Tu se je začelo gibanje »slow food« in si v restavraciji, kjer se je vse to pričelo, privoščili tudi kosilo. Nešteto razlogov torej, da se nam na tej vinski zgodbi v družbi najboljšega slovenskega sommelier-a Martina Gruzovina, pridružite tudi vi.

 

Program potovanja:

Prvi dan - sreda, 25.05.2022

Ljubljana - Franciacorta - Alba

Zbirališče udeležencev na parkirišču Tivoli v Ljubljani ob 06.00 uri in odhod avtobusa proti Italiji. Vožnja čez Vrtojbo, mimo Benetk in Verone v Franciacorto, kamor bomo prispeli opoldan in  bo naša prva vinska pokrajina na potovanju. Obisk ene najbolj prestižnih peničarskih vinskih kleti v regiji – Ca' del Bosco s pokušino nekaterih njihovih penin. Kosilo z vini v elegantni restavraciji Il Priore vrh griča, od koder je prekrasen pogled na vinograde.

Popoldan nadaljevanje poti mimo Milana in Alessandrie v Piemont. V Albo bo prispeli v poznih popldanskih urah, namestitev v hotelu 4* v središču mesta. Sprehod po mestu in prosto za obisk enega od množice vinskih barov v mestu ali lažjo večerjo. Nočitev.

 

Drugi dan – četrtek, 26.05.2022

Barbaresco – Bra – Alba

Zajtrk v hotelu in odhod Castagnolo kjer bomo v kleti La Spinetta imeli dober vpogled v barbaresco in barolo. Simbol kleti je nosorog, delo znanega nemškega slikarja slikarja Albrechta Durerja. Tako kot je to delo umetnina, so umetnine tudi njihova vina. Obisk kleti in posestva ter pokušina. Nadaljevanje vožnje v Bra. Sprehod po mestecu in kosilo z vini  v restavraciji Boccondivino, kjer se je pričelo gibanje »slow food«. Popoldan bomo obiskali manjšo, tipično družinsko posest Cadia, vsi njihovi vinogradi so okoli vinske kleti in domačije, poleg tega pa še obširni nasadi lešnikov. Obisk posestva, vinske kleti in pokušina. Pozno popoldan povratek v Albo. Prosto in nočitev.

 

Tretji dan – petek, 27.05.2022

Barolo

Zajtrk v hotelu in odhod v Barolo – prestolnico najbolj znanega italijanskega vina, ki tudi dandanes deli vinski svet. Na poti se bomo ustavili v vasi Grinzane Cavour, kjer se bomo seznanili s proizvodnjo torroneja, gianduia in drugih slaščic, ki jih bomo imeli priložnost tudi pokusiti. Nato v Monforte, kjer so najboljše lege nebbiola in kjer se »drenjajo« vsi najboljši pridelovalci barola. Obiskali bomo najboljšega med njimi – Domenico Clerico. Obisk posestva, vinske kleti in prestižna pokušina, ki vam bo za vedno ostala v spominu. Kosilo z vini v restavraciji Bovio v bližini slikovitega mesteca La Morra. Popoldan še obisk mesteca Barolo, ki ga bom sklenili z obiskom najstarejše  vinske kleti Borgogno, ki na istem mestu domuje že 260 let, ponaša se pa tudi s petimi najboljšimi barolo legami. Obisk kleti in pokušina, ki bo prav gotovo prvovrstno doživetje. Pozno popoldan se bomo vrnili v Albo. Prosto in nočitev.

 

Četrti dan - sobota, 28.05.2022

Monferrato - Piacenza - Ljubljana

Zajtrk v hotelu in enourna vožnja v Monferrato, kjer bomo v vasici Altavilla obiskali drugo najstarejšo italijansko »grapperio« - destilarno italijanskega žganja – Antica Distilleria di Altavillla. Obisk destilarne in pokušina njihovih žganj ter nadaljevanje poti proti podeželju Lombardije. Kosilo z vini v »trattorii«, ki se ponaša z Michelinovim nazivom »Bib Gourmand«.Popoldan kratka vožnja v Mantovo, kjer bo postanek za sprehod po mestu in pozno popoldan povratek mimo Verone v Ljubljano, kamor bomo prispeli okoli 23. ure.

 

Cena:

950,00 € pri udeležbi 25 oseb

1.020,00 € pri udeležbi 20 oseb

1.120,00 € pri udeležbi 15 oseb

 

V ceno je všteto:

  • prevoz z udobnim manjšim turističnim avtobusom kot v programu
  • namestitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 4* v središču Albe
  • vse turistične takse in druge pristojbine v ITA
  • vse pristojbine za ceste in parkirnine v ITA in SLO ter stroški enega voznika
  • 4 x kosilo z vini kot v programu
  • 5 x obisk vinskih kleti s pokušinami kot v programu
  • 1 x obisk destilarne grappe s pokušino
  • obisk torronerie
  • strokovno spremstvo g. Martina Gruzovina
  • organizacija in izvedba vinsko – kulinaričnega potovanja

 

Doplačila na osebo:

  • Enoposteljna soba: 165,00 €
  • Riziko odpovedi potovanja: 46,00 €
  • Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris: 9,50 €

 

Prijave sprejemamo do 08. maja 2022 oziroma do zasedbe prostih mest.

 

Pomembno: Pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov posameznih kleti in pravico spremembe posamezne kleti z drugo kletjo primerljive in odgovarjajoče kakovosti. Natančen spisek obiskov kleti bodo prijavljeni potniki prejeli do 7 dni pred odhodom oz. ob obvestilu o potovanju.

 

POPUST 20,00 € za člane kluba »O vinu«​

Za uveljavljanje popusta, je treba ob prijavi navesti številko članske izkaznice.

Popust velja samo za imetnika kartice »O vinu« in ne velja za družinske člane ali sopotnike na isti prijavnici, če niso člani kluba.

 

Strokovni spremljevalec: Martin Gruzovin                                           (foto: Aleš Beno)

Martin je krst turističnega delavca že doživel jeseni 2019, ko je bil zadolžen za strokovno plat izleta v Valpolicello, ko je vodil skupino novopečenih slovenskih sommelierjev III. stopnje.  Nalogo je opravil z odliko.

Martin skrbi za prodajo v biodinamični kleti Guerilla iz Vipavske doline. Po poklicu diplomirani organizator menedžer se je v vinskem svetu znašel skoraj po naključju. Leta 2009 je lagodno službo pri takrat največjem slovenskem trgovcu zamenjal za popolnoma novo zgodbo v vinski branži. Vino ga je popolnoma prevzelo in postalo njegov način življenja. Danes je sommelier tretje stopnje in aktualni državni prvak v sommelierstvu. V redkem prostem času je strasten ribič in rekreativni športnik.

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Splošni pogoji in navodila – Dodatek I: Obrazec standardnih informacij za pogodbe o paketnem potovanju

 

Pomembno:

V času priprave programa ni znano kakšni in kateri Covid ukrepi bodo veljali v času izvedbe programa. Od udeležencev se pričakuje, da bodo spoštovali ukrepe, ki so ali bodo predpisani v času izvedbe programa (nošnja mask, razkuževanje, odgovarjajoča PCT potrdila), o čemer boste obveščeni nekaj dni pred odhodom. Obstaja možnost, da necepljenim osebam kdo od  posameznih vinarjev ne bo dovolil vstopa v notranje prostore posestva.

Ostanimo zdravi zase in za druge.

 

Domžale, april 2022

Sorodni izdelki

    ALZACIJA in PFALZ

    Odhod: 08. april 2024

    4 dni, letalo, hoteli 4*

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Maison Trimbach, Domaine Ameli&Charles Sparr, Domaine Zind Humbrecht, Domaine Gruss, Domaine Schoffit, Weingut Kranz, Weingut Von Winning, Weingut Georg Mosebacher, Weingut Baserman Jordan, Weingut Kninpser, 4x kosilo z vini, 1x večerja z vini v Michelin 1*

    spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Že od

    Cena:
    2.290,00 €
    RIOJA in BILBAO

    Odhod: 13. maj 2024

    5 dni, letalo, hoteli 4*

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Muga, Miguel Merino, Marques de Riscal, Marques de Murrieta, Cosme Palacio, Bodega Aiurri, Castillo de Cuzcurita, 4x kosilo z vini, 1x večerja z vini v Michelin 1*

    spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Že od

    Cena:
    2.350,00 €
    JUŽNA AFRIKA

    Odhod: 1. oktober 2024

    9 dni, letalo, hoteli 4*

    vključeno "WHALE WATCHING"

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Fairview, Diemersdal, De Grendel, Cape Point Vineyard, Paul Cluver, Hamilton Russell, Hermanus, Graham Beck, Kanonkop, La Motte, Mullineux, Vondeling, Kaapzicht, Vergelegen spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Že od

    Cena:
    3.950,00 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih