TRENTINO – ALTO ADIGE (Južna Tirolska)
TRENTINO – ALTO ADIGE (Južna Tirolska)
TRENTINO – ALTO ADIGE (Južna Tirolska)
TRENTINO – ALTO ADIGE (Južna Tirolska)
TRENTINO – ALTO ADIGE (Južna Tirolska)
TRENTINO – ALTO ADIGE (Južna Tirolska)
TRENTINO – ALTO ADIGE (Južna Tirolska)
TRENTINO – ALTO ADIGE (Južna Tirolska)
TRENTINO – ALTO ADIGE (Južna Tirolska)
TRENTINO – ALTO ADIGE (Južna Tirolska)

TRENTINO – ALTO ADIGE (Južna Tirolska)

3 dni

Avtobus

Odhod : 14.10.2021

 

Pokrajino Trentino - Alto Adige dejansko sestavljata dve pokrajini. Južni Trentino in severni Alto Adige, po nemško Sudtirol. Dve pokrajini in dva naroda, ki bivata skupaj na enem prostoru. In ta prostor je posrečena kombinacija nemške preciznosti in italijanske igrivosti, ki jo srečamo skorajda na vsakem koraku bodisi v ekonomiji na splošno, ali recimo v turizmu in še prav posebej v vinogradništvu in vinarstvu. Preplet sredozemskega in alpskega podnebja daje fantastične rezultate prav tu, kjer se palme srečajo s snegom. Kar nekaj avtohotonih sort premorejo, od katerih izstopata Schiava in Lagrein, na voljo pa je tudi širok nabor bordojskih sort in modrega pinoja. Ko pomisimo na bele Gewurz Traminer ali Muller Thurgau takoj pomislimo na to najbogatejšo italijansko pokrajino. Seveda to niso edine bele sorte, saj imajo v celotni vinski pridelavi bela vina dvotretjinski delež. V skoraj vse skrivnosti te vinske pokrajine nas bo spet z veseljem popeljal Martin Gruzovin. To bo izjemno vinsko kulinarično potovanje.

 

Program potovanja :

 

Prvi dan – četrtek

Zbor potnikov ob 06.00 uri na parkirišču Tivoli v Ljubljani in odhod avtobusa.

Vožnja proti Primorski in prestop meje v Vrtojbi. Nadaljevanje poti mimo Benetk in Verone v pokrajino Trentino – Alto Adige ali Sudtirol zaradi močne nemške manjšine v tej pokrajini.

Prihod v kraj Trento okoli poldneva in obisk ene najprestižnejših italijanskih vinskih peninskih kleti – Spumante Ferrari, ki ni prav nič v povezavi z bolj znano avtomobilsko tovarno iz Maranella, razen da je od letos uradna penina dirk F1. Obisk kleti in proizvodnje ter pokušina njihovih penin, ki jih pridelujejo po klasični metodi.

Nadaljevanje poti proti severu in po pol ure vožnje prihod v ikonično vinsko klet Alois Lageder. Posestvo pod njegovim vodstvom se je med prvmi začelo ukvarjati z biodinamiko in holistični pristop k pridelavi grozdja ter kasneje negovanju vina se zrcali v njihovih vinih, ki jih bomo spoznali ob kosilu. Ogled vinske kleti po kosilu in nato po vinski cesti proti Bolzanu. Namestitev v hotelu 4* v središču Bolzana in prosto za obisk mesta z množico restavracij, vinskih kleti in vinskih barov. Nočitev.

 

Drugi dan – petek

Zajtrk v hotelu. Ves dan bo namenjen obiskom in pokušinam v zadružnih vinskih kleteh, ki so v Italiji organizirane na izredno visokem nivoju in zgled vsemu svetu. Pravijo jim Cantina Sociale. Prva bo zadružna klet Tramin, ki združuje 160 družin in imajo v lasti 260 ha vinogradov. Že sam obisk te aritekturne mojstrovine je svojevrstno doživetje, pokušina vin, med katerimi prav gotovo velja omeniti vsaj Gewurz Traminer, pa to doživetje zaokroži in postavi na še višjo raven.

Dopoldan bomo obiskali še eno vinsko klet – Terlano, ki se uspešno ukvarja s pinoji vseh barv (beli, sivi, modri), prav tako uspešni so tudi z avtohtonimi in globalnimi sortami. Obisk vinske kleti in pokušina njihovih vin.

Pot bomo nadaljevali v Merano, kjer bo kosilo z vini v restavraciji Sissi – ena Michelinova zvezdica.

Popoldan obisk še ene vinske kleti – Cantina Merano, ki združuje 360 vinogradnikov, nekateri vinogradi dosežejo tudi 900 metrov nadmorske višine, zato sami zase radi pravijo, da se v njihovih vinogradih palme srečujejo s snegom. Obisk posestva in kleti ter pokušina vin ob prekrasnem pogledu na meransko dolino. V hotel se bomo vrnili okoli 19 h. Prosto in nočitev.

 

Tretji dan – sobota

Zajtrk v hotelu in vožnja v Bolzano. Znamenitosti južnotirolske prestolnice si bomo ogledali z lokalnim vodnikom ter nato v hribe nad mestom, kjer bomo obiskali vinsko klet Loacker. Trije bratje, tri posestva in ena filozofija: pridelovati vina, ki ne sledijo modnim trendom.

Obisk posestva nad Bolzanom in pokušina njihovih vin v paviljovu Skywine s prelepim pogledom na mesto. Kosilo z vini v elegantni restavraciji v bližini in popoldan pot proti domu, ki nas bo vodila čez Dolomite in Avstrijo v Ljubljano, kamor bomo prispeli okoli 22h.

 

Cena :

780,00 € pri udeležbi 25 oseb

830,00 € pri udeležbi 20 oseb

880,00 € pri udeležbi 15 oseb

 

V ceno je všteto :

  • Prevoz z udobnim turističnim avtobusom na relacijah kot navedeno
  • Vse pristojbine za ceste
  • Nametitev z zajtrkom v hotelu 4* v Bolzanu
  • 3 x kosilo z vini (od tega eno kosilo v Michelin 1*)
  • 6 x obisk vinskih kleti s pokušino
  • Ogled Bolzana z lokalnim vodnikom
  • Strokovno vodenje Martina Gruzovina
  • Spremstvo slovenskega vodnika in izvedba programa

 

Doplačilo za enoposteljno sobo : 110,00 €

 

Minimalna udeležba : 15 oseb

Maksimalna udeležba : 25 oseb

 

Prijave sprejemamo do 24.09.2021 oz. do zasedbe prostih mest.

 

POPUST 25,00 € za člane kluba »O vinu«​

Za uveljavljanje popusta, je treba ob prijavi navesti številko članske izkaznice.

Popust velja samo za imetnika kartice »O vinu« in ne velja za družinske člane ali sopotnike na isti prijavnici, če niso člani kluba.

 

Strokovni spremljevalec: Martin Gruzovin                                           (foto: Aleš Beno)

Veseli smo, da se je Martin pridružil naši že uveljavljeni skupini strokovnih sodelavcev in verjamemo, da bomo v sodelovanju z njim lahko pripravili še mnogo lepih potovanj po vinorodnih pokrajinah. Martin je krst turističnega delavca že doživel jeseni 2019, ko je bil zadolžen za strokovno plat izleta v Valpolicello, ko je vodil skupino novopečenih slovenskih sommelierjev III. stopnje.  Nalogo je opravil z odliko.

Martin skrbi za prodajo v biodinamični kleti Guerilla iz Vipavske doline. Po poklicu diplomirani organizator menedžer se je v vinskem svetu znašel skoraj po naključju. Leta 2009 je lagodno službo pri takrat največjem slovenskem trgovcu zamenjal za popolnoma novo zgodbo v vinski branži. Vino ga je popolnoma prevzelo in postalo njegov način življenja. Danes je sommelier tretje stopnje in aktualni državni prvak v sommelierstvu. V redkem prostem času je strasten ribič in rekreativni športnik.

 

Pomembno: Pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov posameznih kleti in pravico spremembe posamezne kleti z drugo kletjo primerljive in odgovarjajoče kakovosti. Natančen spisek obiskov kleti bodo prijavljeni potniki prejeli do 7 dni pred odhodom oz. ob obvestilu o potovanju.

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Splošni pogoji in navodila – Dodatek I: Obrazec standardnih informacij za pogodbe o paketnem potovanju

 

Pomembno:

V času priprave programa ni znano kakšni in kateri Covid ukrepi bodo veljali v času izvedbe programa. Od udeležencev se pričakuje, da bodo spoštovali ukrepe, ki so ali bodo predpisani v času izvedbe programa (nošnja mask, razkuževanje, odgovarjajoča PCT potrdila), o čemer boste obveščeni nekaj dni pred odhodom. Obstaja možnost, da necepljenim osebam kdo od  posameznih vinarjev ne bo dovolil vstopa v notranje prostore posestva.

Ostanimo zdravi zase in za druge.

 

Domžale, avgust 2021

 

 

 

Sorodni izdelki

    JUŽNA AFRIKA

    Odhod: 1. oktober 2024

    9 dni, letalo, hoteli 4*

    vključeno "WHALE WATCHING"

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Fairview, Diemersdal, De Grendel, Cape Point Vineyard, Paul Cluver, Hamilton Russell, Hermanus, Graham Beck, Kanonkop, La Motte, Mullineux, Vondeling, Kaapzicht, Vergelegen spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Cena od

    Cena:
    3.950,00 €
    RIOJA in BILBAO

    Odhod: 13. maj 2024

    5 dni, letalo, hoteli 4*

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Muga, Miguel Merino, Marques de Riscal, Marques de Murrieta, Cosme Palacio, Bodega Aiurri, Castillo de Cuzcurita, 4x kosilo z vini, 1x večerja z vini v Michelin 1*

    spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Cena od

    Cena:
    2.350,00 €
    BORDEAUX

    Odhod: 03. junij 2024

    4 dni, letalo, hotel 4*,

    4x kosilo z vini; degustacije: Château Malartic Lagraviere, Château Haut-Bailly, Château Carillon d‘Angelus, Château Clinet, Château Pavie-Macquin, Chateau Brane Cantenac, Smith Haut-Lafitte

    vinsko kulinarična doživetja

    Spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Cena od

    Cena:
    2.490,00 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih