RIZLINGI SLOVENSKE ŠTAJERSKE
RIZLINGI SLOVENSKE ŠTAJERSKE
RIZLINGI SLOVENSKE ŠTAJERSKE
RIZLINGI SLOVENSKE ŠTAJERSKE
RIZLINGI SLOVENSKE ŠTAJERSKE

Program potovanja:

Zbrali se bomo v Tivoliju v Ljubljani. Odhod z udobnim turističnim avtobusom ob 07.30 proti Mariboru. Na poti postanek za jutranjo kavo. Naša prva vinska klet bo hiša Joannes v Vodolah nad Mariborom. Ker prazna vreča ne stoji pokonci, bodo Protnerjevi najprej poskrbeli za to: »kiblflajš«  in druge lokalne dobrote, nato pa se bomo pod vodstvom Boštjana spoprijeli z njegovimi renskimi rizlingi. Po kratki vožnji bomo prispeli na posestvo Doppler, kjer se vam bo ob prihodu na vrh dodobra odprlo srce. Na eni strani obdani s šentiljskimi griči in na drugi s pesniško dolino boste že ob prihodu začutili bogastvo zgodovine in tradicijo družinskih vezi. Ogled posestva, moderne vinske kleti in pokušina njihovih vin, kjer je rilzing zastopan v zvrsteh.

Na koncu doline po znameniti »srčkasti« cesti bomo prispeli na domačijo Gaubejevih. Ogled vinske kleti ob kozarcu penine in kosilo z vini, ki nam ga bo pripravila Klavdija. Popoldan še kratek skok v vinsko klet Ducal v Svečini. Trte se na dobrih 8 hektarjih razprostirajo v obliki amfiteatra, kar s katakteristično lapornato podlago nudi idealne pogoje za elegantno, bogato in strukturirano vino. Ogled posestva in kleti ter pokušina.

Že v mraku se bomo po isti poti vrnili proti domu. Predviden prihod v jubljano ob 21.00 uri.

 

Cena:   120,00 € pri udeležbi 25 oseb

             128,00 € pri udeležbi 20 oseb

 135,00 € pri udeležbi 15 oseb

 

V ceno je všteto : prevoz z udobnim turističnim avtobusom, 3 x obisk vinskih kleti s pokušino, dopoldanski prigrizek, kosilo z vini, spremstvo g. Jožeta Rožmana, vodenje, organizacija in izvedba vinsko kulinaričnega potovanja.

 

Maksimalna udeležba : 25 oseb

 

Strokovni spremljevalec: Jože Rozman

 

 

Vinski publicist, degustator na domačih in tujih ocenjevanjih vin, sommelier II. stopnje, WSET III., predavatelj na delavnicah in vodenih degustacijah, tudi vinogradnik. Ustanovitelj Revije Vino, njen dolgoletni urednik, zdaj sodelavec, objavlja tudi v drugih medijih. Dober poznavalec vinskega dogajanja doma in po svetu, ki ga spremlja s strastjo in neusahljivim zanimanjem. Druženje z njim zna biti strokovno in poučno, resno in sproščeno, tudi zabavno in duhovito.

 

 

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Sorodni izdelki

    RIOJA in BILBAO

    Odhod: 13. maj 2024

    5 dni, letalo, hoteli 4*

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Muga, Miguel Merino, Marques de Riscal, Marques de Murrieta, Cosme Palacio, Bodega Aiurri, Castillo de Cuzcurita, 4x kosilo z vini, 1x večerja z vini v Michelin 1*

    spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Že od

    Cena:
    2.350,00 €
    JUŽNA AFRIKA

    Odhod: 1. oktober 2024

    9 dni, letalo, hoteli 4*

    vključeno "WHALE WATCHING"

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Fairview, Diemersdal, De Grendel, Cape Point Vineyard, Paul Cluver, Hamilton Russell, Hermanus, Graham Beck, Kanonkop, La Motte, Mullineux, Vondeling, Kaapzicht, Vergelegen spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Že od

    Cena:
    3.950,00 €
    ALZACIJA in PFALZ

    Odhod: 08. april 2024

    4 dni, letalo, hoteli 4*

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Maison Trimbach, Domaine Ameli&Charles Sparr, Domaine Zind Humbrecht, Domaine Gruss, Domaine Schoffit, Weingut Kranz, Weingut Von Winning, Weingut Georg Mosebacher, Weingut Baserman Jordan, Weingut Kninpser, 4x kosilo z vini, 1x večerja z vini v Michelin 1*

    spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Že od

    Cena:
    2.290,00 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih