PROVANSA
PROVANSA
PROVANSA
PROVANSA
PROVANSA
PROVANSA
PROVANSA
PROVANSA

Zgodnje poletje, bolje rečeno prva polovica junija je prav gotovo najprimernejši čas za obisk Provanse - te najbolj italijanske od vseh francoskih pokrajin. Ne le zaradi neskončnih polj sivke, ki cveti v tem času, temveč tudi zaradi vinogradov, ki so v polnem razmahu. Grenache, mourvedre in cinsault so sorte, ki tako kot drugod na jugu Francije, dajo v Provansi najboljše rezultate. Čeprav pokrajina v vinskem smislu izstopa predvsem zaradi lahkih, nežnih in elegantnih rosejev, ne gre prezreti njihovih belih vin, kjer prednjači sorta vermentino (tukaj ji pravijo »rolle«) in priča o močno prisotnem italijanskem vplivu ter elegantna in polna rdeča vina predvsem v Bandol AOC, ki ga bomo tudi obiskali.

Samo potovanje bomo pričeli v južni Roni, natančneje v znamenitem Châteauneuf-du-Pape AOC, kjer pridelujejo mogočna in močna vina, ki so lahko narejena tudi iz 18 različnih sort ter z mogočnimi alkoholnimi stopnjami, ki nemalokrat delajo težave tako pridelovalcem in kdaj pa kdaj tudi potrošnikom. S pregovorno odlično provansalsko kuhinjo, ki je bomo deležni, bo to prav gotovo vinsko kulinarično potovanje »par excellence«.

 

Prvi dan - torek, 09.06.2020

LJUBLJANA - JUŽNA RONA

Zbor potnikov v Ljubljani ob 06.30 uri in odhod proti letaliču Marco Polo v Benetkah. Ob prihodu na letališče prijava za let in polet letala v Marseille, kjer bomo pristali ob 13:20. Vožnja s posebnim avtobusom v Avignon, namestitev v hotelu 4* in popoldan obisk ene od prestižnih kleti v južni Roni - Beaucastel, tako da se bomo spoznali z izstopajočim Châteauneuf-du-Pape AOC. Obisk posestva, kleti in pokušina njihovih vin. Posebnost te kleti je tudi možnost pokušine vin s posestva Miraval, ki za javnost ni odprto. Lastnika sta slavna Angelina Jolie in Brad Pitt.

Povratek v Avignon, vmes kratek postanek v slavni vasici Châteauneuf-du-Pape. Večerja z vini v restvraciji v Avignonu. Nočitev.

 

Drugi dan - sreda 10.06.2020

PROVANSA - AVIGNON

Zajtrk v hotelu in zgodaj dopoldan ogled tega papeškega mesteca ter nato odhod v Provanso. Mimo širnih polj sivke, ki cvetijo ravno v tem času, bomo prispeli v Château La Coste - unikatna mešanica starega in novega, kjer se že desetletje posvečajo organskemu pridelovanju vina. Ogled posestva, kleti in pokušina vin ter nato še kratka vožnja do mesnice, v okviru le te je tudi restavracija. Tu si bomo privoščili kosilo z vini. Le kaj bo glavna zvezda menija?

Popoldan bomo obiskali posestvo Mas de Cadenet. Vinogradi se razprostirajo na apnenčasti zemlji, uživali bomo torej v mineralnosti njihovih vin. Ogled posestva, kleti in pokušina ter pozno popoldan prihod v Cezannovo mesto - Aix en Provence. Namestitev v hotelu 4* in prosto. Nočitev.

 

Tretji dan - četrtek, 11.06.2020

PROVANSA - AIX EN PROVENCE, HYERES

Zajtrk v hotelu in sprehod po mestu, ki ga je zaznamoval umetnik 20. stoletja - Paul Cézanne. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, mimo številnih vodnjakov do Cours Mirabeau, ulici obdani z graščinami in krošnjami platan. Dopoldan bomo po enourni vožnja proti obali prispeli v najbolj priznan provansalski Bandol AOP, kjer prevladuje avtohtona sorta mourvedre.

Prvi postanek bo na posestvu Château de Pibarnon, katerega posebnost so med drugim tudi vinogradi na terasah in razporejeni kot v amfiteatru v antičnem Epidavru. Ogled posestva, kleti in pokušina ter nato kosilo z vini v tipični provansalski restavraciji v bližini.

Popoldan obiščemo posestvo Domaine Ott Château Romassan, ki jo je pred 120 leti ustanovil mladi agronom iz Alzacije - Marcel Ott. Obisk posestva in kleti, ki je danes v večinski lasti znane kleti Roederer iz Šampanje. Pokušina njihovih vin in pozno popoldan kratka vožnja v Hyeres. Namestitev v hotelu 4* in prosto. Nočitev.

 

Četrti dan - petek, 12.06.2020

PROVANSA - ST. TROPEZ, letališče MARSEILLE - BENETKE - LJUBLJANA

Zajtrk v hotelu in vožnja proti jugu na Azurno obalo. Obiskali bomo posestvo Château Leoube, čigar vinogradi se raztezajo tik ob sredozemski obali in so poleg svojih rosejev znani tudi po odličnem oljčnem olju. Obisk posestva, kleti in pokušina.

Pot bomo nadaljevali ob obali in mimo mondenega letovišča St. Tropez v notranjost Provanse in si privoščili kosilo z vini v restavraciji z eno Michelinovo zvezdico »Relais des Moines«.

Popoldan še obisk enega najbolj magičnih vinskih posestev v Provansi: Château d'Esclans. Toskanski dvorec, zgrajen v 19 stoletju, je dom tega edinstvenega posestva, ki ga bomo obiskali ter pokusili nekaj njihovih prestižnih rosejev.

Pozno popoldan povratek na letališče v Marseillu. Prijava za let proti Benetkam in polet letala. Pristanek na letališču Marco Polo ob 23:00 uri ter nato vožnja v Ljubljano, kamor bomo prispeli okoli 02:00 naslednjega dne.

 

Cena:  € pri udeležbi 20 oseb

             € pri udeležbi 15 oseb

 

V ceno je všteto:

- Letalski prevoz Benetke - Marseille - Benetke z vsemi pristojbinami in vključeno prtljago (20 kg) in ročno prtljago (8 kg)

- Prevoz z udobnim turističnim avtobusom z vsemi pristojbinami in stroški za voznika v Franciji  kot v programu

- Prevoz s posebnim avtobusom na relaciji Ljubljana - Benetke - Ljubljana

- Namestitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* kot navedeno v programu

- 1x večerja z vini in 3x kosilo z vini kot navedeno v programu

- 7x pokušine kot navedeno v programu

- ogled Avignona in Aix-en-Provence brez vstopnin

- Spremstvo g. 

- Vodenje, organizacija in izvedba potovanja.

 

Doplačila:

- Enoposteljna soba: 165,00 €

- Riziko odpovedi potovanja cca 4,5% od zneska potovanja

- Zdravstveno zavarovanje z asistenco: od 6,00 € (skupinsko zavarovanje nad 7 oseb)

 

Dodatno: prijavnina 13,00 € - strošek rezervacije na prijavo.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Potnikova odpoved aranžmajev, ki so vezani na redne linije oz. nizkocenovnike: pri teh aranžmajih so stroški odpovedi 95% skupne cene aranžmaja že takoj po fiksni potrditvi!

Pomembno: Pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov posameznih kleti in pravico spremembe posamezne kleti z drugo kletjo primerljive in odgovarjajoče kakovosti. Natančen spisek obiskov kleti bodo prijavljeni potniki prejeli do 7 dni pred odhodom oz. ob obvestilu o potovanju.

 

 


 

 

 

Sorodni izdelki

    BORDEAUX

    Odhod: 03. junij 2024

    4 dni, letalo, hotel 4*,

    4x kosilo z vini; degustacije: Château Malartic Lagraviere, Château Haut-Bailly, Château Carillon d‘Angelus, Château Clinet, Château Pavie-Macquin, Chateau Brane Cantenac, Smith Haut-Lafitte

    vinsko kulinarična doživetja

    Spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Cena od

    Cena:
    2.490,00 €
    RIOJA in BILBAO

    Odhod: 13. maj 2024

    5 dni, letalo, hoteli 4*

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Muga, Miguel Merino, Marques de Riscal, Marques de Murrieta, Cosme Palacio, Bodega Aiurri, Castillo de Cuzcurita, 4x kosilo z vini, 1x večerja z vini v Michelin 1*

    spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Cena od

    Cena:
    2.350,00 €
    JUŽNA AFRIKA

    Odhod: 1. oktober 2024

    9 dni, letalo, hoteli 4*

    vključeno "WHALE WATCHING"

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Fairview, Diemersdal, De Grendel, Cape Point Vineyard, Paul Cluver, Hamilton Russell, Hermanus, Graham Beck, Kanonkop, La Motte, Mullineux, Vondeling, Kaapzicht, Vergelegen spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Cena od

    Cena:
    3.950,00 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih