BORDEAUX
Odhod: 03. junij 2024
4 dni, letalo, hotel 4*,
4x kosilo z vini; degustacije: Château Malartic Lagraviere, Château Haut-Bailly, Château Carillon d‘Angelus, Château Clinet, Château Pavie-Macquin, Chateau Brane Cantenac, Smith Haut-Lafitte
vinsko kulinarična doživetja
Spremljevalec: g. Robert Gorjak
Cena od
BORDEAUX
Odhod: 03.06.2024 (4 dni)
Prevoz: letalo
Spremljevalec: g. Robert Gorjak
PROGRAM POTOVANJA
Prvi dan - ponedeljek, 03.06.2024
ZAGREB - PESSAC - LEOGNAN - BORDEAUX
Zgodnji polet iz Zagreba ob 06.20 preko Munchna s pristankom v Bordeuax-u ob 10:15. Ogled posestva in vinske kleti Malartic Lagraviere ter kosilo z njihovimi vini. Popoldan ogled posestva in vinske kleti ter pokušina v Haut Bailly. Pozno popoldan prihod v Bordeaux in namestitev v hotelu (4*) v središču mesta. Prosto, sprehod po mestu in nočitev. Večerja v Bordeauxu (fakultativno).
Drugi dan - torek, 04.062024
POMEROL - SAINT EMILION
Zajtrk v hotelu in zgodnji odhod iz hotela. Ogled posestva in vinske kleti ter pokušina v Château Carillon d‘Angelus. Ogled posestva in vinske kleti ter pokušina v Château Clinet ali podobno. Kosilo z vini v St Emilionu v L'envers du Decor. Popoldan ogled posestva in vinske kleti ter pokušina v Château Pavie-Macquin. Povratek v hotel v Bordeaux pozno popoldan. Prosto, sprehod po mestu in nočitev.
Tretji dan - sreda, 05.062024
MEDOC
Zajtrk v hotelu in zgodnji odhod iz hotela. Ogled posestva in vinske kleti ter pokušina v Pontet Canet. Kosilo z vini v bistroju Cafe Lavinal. Ogled posestva in vinske kleti ter pokušina vin v eni do vrhunskih vinskih inštitucij v Medocu. Ogled posestva in vinske kleti ter pokušina v Chateau Brane Cantenac. Nato možnost nakupa vin v vinoteki Cave d'Ulysse. Povratek v hotel v Bordeaux pozno popoldan. Prosto, sprehod po mestu in nočitev.
Četrti dan - četrtek, 06.06.2024
BORDEAUX - PESSAC LEOGNAN - DUNE DE PILAT - ZAGREB
Zajtrk v hotelu, prosto in odjava iz hotela. Dopoldan ogled posestva in vinske kleti ter pokušina v Smith Haut-Lafitte. Slaba ura vožnje do sipin na obali Atlantskega oceana - Dune de Pilat in ogled. Kosilo z vini v Arcachone. Popoldan odhod iz Arcachone na letališče Bordeaux in prijava za let. Polet letala preko Frankfurta ob 18.40 v Zagreb. Pristanek na letališču Zagreb ob 23.45 uri.
CENA: 2.490,00 pri 12 potnikih (maksimalna udeležba)
2.590,00 pri 10 potnikih (minimalna udeležba)
CENA VKLJUČUJE:
- letalski prevoz na relaciji Zagreb – Bordeaux – Zagreb z vsemi letališkimi pristojbinami
- vključena prtljaga 23 kg in ročna prtljaga do 8 kg
- namestitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu (4*) v Bordeauxu
- 4 x kosilo z vini od tega eno kosilo z vini v Malartic Lagraviere
- 9 x ogled posestev in vinskih kleti s pokušino vin
- prevoz z manjšim turističnim avtobusom kot v programu
- strokovno vodenje g. Gorjaka
- organizacija in izvedba potovanja
DOPLAČILA:
- enoposteljna soba : 300,00 €
- riziko odpovedi potovanja : od 147,00 €
Pomembno: pridržujemo si pravico spremembe posamezne kleti s primerljivo drugo kletjo. Natančen spisek obiskov kleti bodo prijavljeni potniki prejeli do 7 dni pred odhodom oz. ob obvestilu o potovanju.
Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.
Splošni pogoji TENTOURSa so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naši poslovalnici ali pri pooblaščeni agenciji.
Splošni pogoji in navodila - Dodatek I: Obrazec standardnih informacij za pogodbe o paketnem potovanju.
Strokovni spremljevalec: Robert Gorjak
Robert Gorjak je mednarodno uveljavljeni in priznani slovenski vinopisec in kritik. Čeprav je po izobrazbi diplomirani inženir računalništva je leta 2002 z ženo ustanovil Belvin vinsko šolo v kateri se je do danes zvrstilo preko 1500 tečajnikov na več kot 150 tečajih.
Leta 2005 je kot prvi Slovenec zaključil Diplomo iz vina žganih pijač v londonski šoli WSET.
Je ocenjevalec na Decanter World Wine Awards in ostalih ocenjevanjih po svetu. Kot dopisnik za Slovenijo sodeluje pri nastajanju vinskih vodičev in enciklopedij: The Oxford Companion to Wine, Jancis Robinson; Hugh Johnson's Pocket Guide; The World Atlas of Wine, Jancis Robinson, Hugh Johnson. Med leti 2008-2012 je izdal pet vinskih vodičev o slovenskih vinih: »Vinski vodič – Slovenija. V nastajanju je nova knjiga o vinih Slovenije, ki izide oktobra 2017 v slovenščini in angleščini. Kot vinopisec je prepotoval praktično vse pomembne evropske vinske regije, dolino Nape, Južno Afriko…
Danes je aktiven v mednarodni trgovini z vini kot agent za podjetje Dveri-Pax ter kot soustanovitelj podjetja JRwines s sedežem v Hong-Kongu, ki posreduje pri prodaji vin na azijske trge. V Belvin vinski šoli izvaja tečaje in delavnice ter svetuje vinarjem in gostincem.
Da zna odlično predavati in pritegniti poslušalstvo, je pokazal že na mnogih vodenih degustacijah slovenskih in tujih vin ter srečanjih vinskega kluba Belvin. Zaljubljen je v formulo 1 ter igranje klaviatur.