VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA
VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA
VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA
VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA
VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA
VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA
VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA
VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA
VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA
VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA
VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA
VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA
VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA
VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA
VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA
VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA
VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA
VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA

VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA

4 dni, avtobus, hoteli 4*

vinsko kulinarično doživetje: 3x kosilo in 3x večerja z vini,

8x degustacije

spremljevalec:

g. Mladen Tomašević

ODHOD: 29.09.2021

Že od

Cena:
700,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

VELIKA VOJVODINSKA VINSKO KULINARIČNA TURA

Prevoz : avtobus

Trajanje : 4 dni / 3 noči

Odhod : 29.09.2021

 

Vojvodino tvorijo tri večje pokrajine: Srem med Fruško goro na severu in Savo na jugu, Bačka med Tiso in Donavo ter Banat med Tiso in romunsko mejo na vzhodu ter Donavo na jugu. Pokrajina je bila v različnih državah, od Avstrije, Ogrske in Jugoslavije do današnje Srbije, znana kot žitnica Srednje Evrope, temeljna gospodarska dejavnost pa seveda kmetijstvo in proizvodnja hrane, posledično tudi vinogradništvo in vinarsto. V Sremskih Karlovcih je bil denimo za časa Habsuburžanov osrednji inštitut za vinogradništvo in vinarstvo v tem delu Evrope, a je v času planskega gospodarstva skorajda propadel, tako da mu sedaj z velikimi napori spet poskušajo vrniti staro slavo. Država opogumlja vinogradnike, da obdržijo stare sorte, med katerimi v Vojvodini prednjači tamjanika, in da gojijo nove sorte kot so probus, sila, morava, petrus ali neoplanta. Seveda se globalne sorte tudi v teh krajih zelo dobro počutijo: chardonnay, pinoji vseh barv, sauvignon, merlot, cabernet sauvignon in tudi cabernet franc se najde. Tradicionalno močno kmetijstvo in vodnate reke ter ribniki so porok za izvrstno kulinarično doživetje. Silovit kakovostni preboj nekaterih vojvodinskih vinogradnikov in vinarjev v zadnjih letih, mimogrede, slovenski vinogradniki in enologi so jim nemalokrat v dobrodošlo pomoč, so tudi zagotovilo, da bodo kulinarična doživetja dobro podprta z odličnimi vojvodinskimi vini.

Strokovni spremljevalec: Mladen Tomašević

 

Program potovanja :

 

Prvi dan – sreda : 29.09.2021

Zbor potnikov na parkirišču Tivoli v Ljubljani ob 06.00 uri in odhod avtobusa proti hrvaški meji. Pred prihodom na mejo postanek za kavo. Vožnja čez Hrvaško mimo Zagreba in Slavonskega broda do srbske meje, ki jo bomo prečkali pri Šidu. Nadaljevanje poti na južne obronke Fruške gore, ki ji zaradi množice samostanov pravijo tudi srbska sveta gora, do našega prvega cilja – vinske kleti Deurić, kamor bomo prispeli okrog 13.00 ure. Moderno vinogradniško posestvo se je nedolgo tega razvilo iz mogočne sadjarske plantaže. Čeprav je klet še sorazmerno mlada, poleg mednarodnih sort veliko pozornosti namenjajo starim in novejšim srbskim vinskim sortam oziroma njihovim klonom. Ogled posestva in vinske kleti ter pokušina njihovih vin ob lahkem kosilu.

Ob južnih obronkih Fruške gore bomo prispeli v Irig in obiskali staro zadružno klet, ki je od leta 2013 v lasti zastavonoše fruškogorskega vinarstva – Miroslava Kovačevića. Ogled mogočne kleti, ki je bila postavljena za časa kraljevine Jugoslavije, in kjer pridelujejo znana vina pod blagovno znamko Kovačević. Pokušina vin bo v Vinski hiši Kovačević v drugem delu vasi Irig.

Pozno popoldan bomo pot nadaljevali čez vrh Fruške gore in se spustili proti Donavi v vojvodinsko prestolnico – Novi Sad. Namestitev v hotelu (4*) v središču mesta in nato kratka vožnja na  bačko podeželje, kjer bo v nekdanji pristavi - »salašu«, prava vojvodinska večerja ob spremljavi vin. Povratek v hotel in nočitev.

 

Drugi dan – četrtek : 30.09.2021

Zajtrk v hotelu in ogled mesta in Petrovaradinske trdnjave z lokalnim vodnikom, ki nas bo kasneje vodil tudi po kraju Sremski Karlovci, ki je bilo nekoč središče srbske pravoslavne cerkve v habsburški monarhiji. Mesto je bilo tako takrat kot tudi danes središče vinogradništva in vinarstva v Vojvodini. Obiskali bomo vinsko klet Vinum in se natančneje spoznali z vini severnega dela Fruške gore. Vinsko klet odlikuje moderna tehnologija in ekipa mladih vinskih strokovnjakov. Obisk vinske kleti in pokušina njihovih vin ob kosilu. Nato proti severu Vojvodine. V Subotico bomo prispeli v zgodnjh popoldanskih urah, namestitev v hotelu (4*) v središču mesta in čas za osvežitev.

Ob bližnjem jezeru Palić bomo obiskali impozantno vinsko posestvo Zvonko Bogdan. Dvorec je zgrajen v panonskem secesijskem stilu in preneseča s svojim razkošjem in visokotehnološko vinsko kletjo. Obisk dvorca, vinske kleti in pokušina vin Zvonko Bogdan.

V bližini je manjša in bolj skromna, po vinih pa velika vinska klet z imenom Maurer. Ne le, da je lastnik Oszkar pred izumrtjem rešil kar nekaj starih avtohtonih sort, njegova vina se uvrščajo med najboj cenjena v bližnji Madžarski, znašla so se tudi na vinski karti cenjene danske restavracije Noma. Ogled kleti in pokušina vin ob večerji z zanimivimi prilogami, ki bo v njegovi mali ekskluzivni restavraciji. Povratek v hotel in nočitev.

 

Tretji dan – petek : 01.10.2021

Zajtrk v hotelu in ogled mesta z lokalnim vodnikom. Poudarek bo na secesionistični arhitekturi, saj so bili časi ob prelomu iz 19. v 20. stoletje za Subotico najbolj uspešni. Dopoldan se bomo odpravili na vožnjo čez sredino Vojvodine v tretjo vinorodno pokrajino – Vršac, kamor bomo prispeli v zgodnjih popoldanskih urah. V bližnji vasi Gudurica, kjer bomo obiskali vinsko klet Selecta, ki ima mnogo vezi s Slovenijo, tako kot je v sami vasi mnogotera ulica poimenovana po slovenskih pesnikih in pisateljih. Družinska vinska klet je umeščena v slikovito panonsko hišo z dvoriščem in kletjo. Ogled hiše, kleti in pokušina ob prigrizkih.

Popoldan namestitev v hotelu (4*) v Vršcu in prosto za individualni ogled mesta. Večerja z vini v posrečeni etno restavraciji. Povratek v hotel in nočitev.

 

Četrti dan – sobota : 02.10.2021

Zajtrk v hotelu in obisk vinske kleti Drašković, ki se je nekdaj imenovala Vršački vinogradi. Ogled posestva, vinske kleti in pokušina nekaterih njihovih vin. Odhod iz Vršca v Deliblatsko peščaro – edino puščavo v Evropi. Obiskali bomo vinsko posestvo Galot, ki na 18 ha vinogradov prideluje vina, ki jim peščena tla dajejo svojevrsten pečat. Obisk posestva, vinske kleti in pokušina vin ter nato odhod proti domu. Kosilo z vini na poti. Povratek mimo Pančeva in Zemuna čez Srem in Slavonijo v Ljubljano, kamor bomo prispeli okoli 23.00 ure.

 

Cena :

700,00 € pri udeležbi 25 oseb

750,00 € pri udeležbi 20 oseb

800,00 € pri udeležbi 15 oseb

 

V ceno je všteto :

 • Prevoz z udobnim turističnim avtobusom na relacijah kot navedeno
 • Vse pristojbine za ceste
 • Nametitev z zajtrkom v hotelih 4*
 • 3 x kosilo z vini
 • 3 x večerja z vini
 • 8 x obisk vinskih kleti s pokušino
 • Ogled Novega Sada, Sremskih Karlovcev in Subotice z lokalnim vodnikom
 • Strokovno vodstvo srbskega vinskega publicista
 • Spremstvo slovenskega vodnika in izvedba programa

 

Doplačilo za enoposteljno sobo : 120,00 €

 

Minimalna udeležba : 15 oseb

Maksimalna udeležba : 25 oseb

 

Prijave sprejemamo do 03.09.2021 oz. do zasedbe prostih mest.

 

POPUST 20,00 € za člane kluba »O vinu«​

Za uveljavljanje popusta, je treba ob prijavi navesti številko članske izkaznice.

Popust velja samo za imetnika kartice »O vinu« in ne velja za družinske člane ali sopotnike na isti prijavnici, če niso člani kluba.

 

Pomembno: Pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov posameznih kleti in pravico spremembe posamezne kleti z drugo kletjo primerljive in odgovarjajoče kakovosti. Natančen spisek obiskov kleti bodo prijavljeni potniki prejeli do 7 dni pred odhodom oz. ob obvestilu o potovanju.

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Splošni pogoji in navodila – Dodatek I: Obrazec standardnih informacij za pogodbe o paketnem potovanju

Strokovni spremljevalec: Mladen Tomašević

Mladen Tomašević je vodnik po skrivnostnih vinskih poteh, ki razkriva Srbijo kot deželo vina in gostoljubja. Je ustanovitelj spletne strani za vinsko kulturo Tamjan&Vino, preko katere si prizadeva predstaviti lepoto vinskih doživetij, pa tudi srednjeveško umetnost, ki je tesno povezana z vinom.

Po izobrazbi je etnolog in antropolog, izkušnje v svetu vina pa je nabiral kot direktor ugledne kleti Kovačević, trenutno pa kot manager za razvoj vinskega turizma v kleti Vinarium.

Mladen je strasten iskalec vinskih doživetij in jih pogosto ujame v nepozabno fotografijo. Trenutno živi in dela v vinskem mestu Sremski Karlovci.

Pomembno:

V času priprave programa ni znano kakšni in kateri Covid ukrepi bodo veljali v času izvedbe programa. Od udeležencev se pričakuje, da bodo spoštovali ukrepe, ki so ali bodo predpisani v času izvedbe programa (nošnja mask, razkuževanje, odgovarjajoča PCT potrdila), o čemer boste obveščeni nekaj dni pred odhodom.

Ostanimo zdravi zase in za druge.

 

Domžale, julij 2021

Sorodni izdelki

  TRENTINO – ALTO ADIGE (Južna Tirolska)

  ZAGOTOVLJEN ODHOD

  3 dni, avtobus, hotel 4*

  vinsko kulinarično doživetje: 3 x kosilo z vini (od tega eno kosilo Michelin 1*), 6 x obisk kleti z degustacijo, ogled Bolzana z vodnikom

  spremljevalec:

  g. Martin Gruzovin

  ODHOD: 14.10.2021

  Že od

  Cena z DDV:
  780,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih