REN IN MOZELA
REN IN MOZELA
REN IN MOZELA
REN IN MOZELA
REN IN MOZELA
REN IN MOZELA
REN IN MOZELA
REN IN MOZELA

REN IN MOZELA

13.10.2020

4 dni, letalo, hotel 4* in 3*

vinsko kulinarično doživetje

Spremljevalec: g. Robert Gorjak

Že od

Cena:
1.590,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

Tako v svetu kot pri nas med ljubitelji in poznavalci vina poteka neuradna “borba” o najboljši beli sorti na svetu. Mnogi navijajo za vsestranski chardonnay, kajti skoraj ni regije in države, kjer ne bi dajal odličnih pridelkov. Veliko njih pa v eni sapi opozarja in izdvaja Burgundijo in dviguje kazalec na sever - v Nemčijo. Seveda, tam je doma renski rizling, katerega nekateri častijo po božje in je res posebno vino. Ob tem se postavlja vprašanje: ”Ali Slovenci znamo prepoznati, kaj je dober renski rizling?” Odgovor je žal negativen. Pri nas dobre rizlinge pivci vse prehitro popijejo in jim ne dajo možnosti, da bi se ob staranju razvili in res prikazali tisto, po čemer jih svet res ceni. Vedeti morate, da je renski rizling vino dveh obrazov. Ko je mlad, je prijeten, lahkoten in saden, ko pa v steklenici preživi vsaj nekaj let, se spremeni v  nadnaravno bitje, ki vas bo očaralo z neskončno mineralnostjo in popolnoma nevsakdanjimi aromami, ki jih v Sloveniji le redko srečamo. Večina Slovencev imen kleti in vinarjev, ki so navedena v spodnjem programu, komajda pozna, a so prav vsi vrhunski in velika imena v svetu rizlingov.

Dobrodošli torej na spektakularnem ogledu najbolj strmih vinogradov na svetu in okušanju  vinskih diamantov v njihovem primarnem, rojstnem okolju

 

1. DAN, torek, 13.10.2020: Ljubljana -  Saar – Trier - Bernkastel

Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika ob najkasneje 05.45 uri in prijava za let. Polet letala v Frankfurt ob 07.05 uri. Pristanek na letališču Frankfurt ob 08.25 in prevoz s posebnim avtobusom proti jugu na pobočja reke Saar. Kosilo ter ogled s pokušino na posestvu Van Volxem, ki sodi med izjemno ambiciozne. Lastnik Roman Niewodniczanski, pivovarski baron se je namenil obnoviti nekdanjo slavo tega znamenitega posestva. Specialnost: renci z nizkimi alkoholnimi stopnjami. Popoldan turistični intermezzo in sprehod po mestu Trier z znamenitimi rimskimi vrati Porta Nigra, Konstantinovo baziliko in ostalimi antičnimi spomeniki. Preden se pozno popoldne  odpravimo v naš hotel v Bernkastlu, bo v Trierju čas za obisk kakšnega vinskega bara. Prevoz v Bernkastel in namestitev v hotelu (4*). Prost večer in nočitev.

 

2. DAN, sreda, 14.10.2020: Mozela

Zajtrk v hotelu.

Drugi dan bo intenziven. Ogled in obisk kleti St. Urbans-Hof pod taktirko dinamičnega Nicka Weissa, ki slovi po čistih, živahnih renskih rizlingih. Pred kosilom nas bodo sprejeli še v kleti Dr. Loosen. Ernie Loosen je svetovljan, eden največjih ambasadorjev renskega rizlinga na svetu ter Decanter Man of the Year 2005. Verjetno eden vrhuncev poti. Po kosilu še en biser: Weingut Franz-Haag, vrhunska hiša z brezhibno kakovostjo. Pozno popoldan povratek v Bernkastel in prosto. Nočitev.

 

3. DAN, četrtek, 15.10.2020: Nahe, Rheingau

Zajtrk v hotelu. Zgodnejši odhod z avtobusom proti pokrajini Rheingau. A še preden se podamo v še drugo veliko regijo renskih rizlingov nas bo pot zapeljala v Nahe v klet Diel. Armin Diel, ki je leto ali dve nazaj svoje posestvo predal svoji hčeri, je prav tako svetovljan in vinopisec, posestvo Diel pa sodi v sam vrh pokrajine Nahe in celotne Nemčije.

Odhod proti mestecu Boppard, kjer se bomo vkrcali na ladjo in zapluli na romantično vožnjo po Renu. Med vožnjo proti Rüdesheimu nam bodo postregli s kosilom. Popoldne nas bodo sprejeli v hiši Georg Breuer, ki slovi po odličnih suhih rencih ter modrem pinotu.  Namestitev v hotelu (3*+) v Rüdesheimu. Prosto in nočitev.

 

4. DAN, petek, 16.10.2020: Rheingau. Frankfrut-Ljubljana.

Po zajtrku v hotelu se bomo z žičnico odpravili na vzpetino, kjer kraljuje veličasten spomenik Niederwald, ki so ga pred 130 leti postavili v čast združitve Nemčije. Ogled spomeniškega kompleksa in nato sprehod med vinogradi nazaj v Rudesheim.

Sledi obisk izjemne kleti Robert Weil, ki je danes v lasti podjetja Santory iz Japonske. Zadnji obisk po prijetnem kosilu bo v kleti Kunstler, kjer so brezkompromisni glede kakovosti.

Pozno popoldan še 30 minutna vožnja s posebnim avtobusom na letališče Frankfurt. Prijava za let in polet ob 20.30 uri proti Ljubljani. Pristanek na letališču Jožeta Pučnika ob 21.45 uri.

 

Cena : 1.590,00 € pri udeležbi 15 oseb

             1.690,00 € pri udeležbi 10 oseb

 

V ceno je všteto :

  • letalski prevoz Ljubljana – Frankfurt – Ljubljana
  • vse letališke pristojbine ter vključena ročna prtljaga (8 kg) in oddana prtljaga (23 kg)
  • prevoz s posebnim avtobusom (34 sed) v Nemčiji z vsemi pristojbinami, dajatvami in stroški voznika kot v programu
  • namestitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih kot v programu (2 noči v hotelu 4* v Bernkastlu in 1 noč v hotelu 3*+ v Rudesheimu)
  • 8 x ogledi kleti in pokušine kot v programu
  • 4 x kosila ob spremljavi vin
  • plovba z ladjo po Renu
  • žičnica v Rudesheimu
  • spremstvo g. Gorjaka
  • vodenje, organizacija in izvedba potovanja.

 

Doplačilo za enoposteljno sobo : 130,00 €

 

Maksimalno število: 15 oseb

 

Pomembno: Pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov posameznih kleti in pravico spremembe posamezne kleti z drugo kletjo primerljive in odgovarjajoče kakovosti. Natančen spisek obiskov kleti bodo prijavljeni potniki prejeli do 7 dni pred odhodom oz. ob obvestilu o potovanju.

 

Dodatno: prijavnina 13,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

 

Strokovni spremljevalec: Robert Gorjak

 

Robert Gorjak je mednarodno uveljavljeni in priznani slovenski vinopisec in kritik. Čeprav je po izobrazbi diplomirani inženir računalništva je leta 2002 z ženo ustanovil Belvin vinsko šolo v kateri se je do danes zvrstilo preko 1500 tečajnikov na več kot 150 tečajih.

Leta 2005 je kot prvi Slovenec zaključil Diplomo iz vina žganih pijač v londonski šoli WSET.

Je ocenjevalec na Decanter World Wine Awards in ostalih ocenjevanjih po svetu.  Kot dopisnik za Slovenijo sodeluje pri nastajanju vinskih vodičev in enciklopedij: The Oxford  Companion to Wine, Jancis Robinson; Hugh Johnson's Pocket Guide; The World Atlas of Wine, Jancis Robinson, Hugh Johnson. Med leti 2008-2012  je  izdal pet vinskih vodičev o slovenskih vinih: »Vinski vodič – Slovenija. V nastajanju je nova knjiga o vinih Slovenije, ki izide oktobra 2017 v slovenščini in angleščini. Kot vinopisec je prepotoval praktično vse pomembne evropske vinske regije, dolino Nape, Južno Afriko…

Danes je aktiven v mednarodni trgovini z vini kot agent za podjetje Dveri-Pax ter kot soustanovitelj podjetja JRwines s sedežem v Hong-Kongu, ki posreduje pri prodaji vin na azijske trge. V Belvin vinski šoli izvaja tečaje in delavnice ter svetuje vinarjem in gostincem.

Da zna odlično predavati in pritegniti poslušalstvo, je pokazal že na mnogih vodenih degustacijah slovenskih in tujih vin ter srečanjih vinskega kluba Belvin. Zaljubljen je v formulo 1 ter igranje klaviatur.

Sorodni izdelki

    LIBANON

    03.04.2020

    3 dni, letalo, hotel 5*

    vinsko kulinarično doživetje

    spremljevalec:

    g. Janez Benda

    Že od

    Cena:
    1.190,00 €
    OKUSITE SVET - NAPOVEDNIK

    NAPOVEDUJEMO

    ČILE IN ARGENTINA, odhod: 22.03.2020

    spremljevalec: g. Robert Gorjak

    PREDPRIJAVE ZAŽELJENE!

    Natančen program bomo objavili v decembru!

     
    Po dogovoru
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih