Naziv vsebine

10.06.2020 18:48
TURISTIČNI BONI
PRLEKIJA in PREKMURJE
PRLEKIJA in PREKMURJE
PRLEKIJA in PREKMURJE
PRLEKIJA in PREKMURJE
PRLEKIJA in PREKMURJE
PRLEKIJA in PREKMURJE
PRLEKIJA in PREKMURJE
PRLEKIJA in PREKMURJE
PRLEKIJA in PREKMURJE
PRLEKIJA in PREKMURJE
PRLEKIJA in PREKMURJE
PRLEKIJA in PREKMURJE
PRLEKIJA in PREKMURJE
PRLEKIJA in PREKMURJE
PRLEKIJA in PREKMURJE
PRLEKIJA in PREKMURJE

PRLEKIJA in PREKMURJE

2 dni, avtobus, turistična kmetija 3*, 1x kosilo z vini, 1x večerja z vini, 1x malica

degustacije Kogl, Malek, Kupljen, Verus, Marof, ogled Tropskega vrta...

spremljevalec: g. Robert Gorjak

! PRESTAVLJENO !

možnost koriščenja turističnih bonov

že od
Cena:
300,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

Prlekija, Prekmurje,… ? Drži! Marsikdo še zdaj ne loči popolnima teh dveh čudovitih pokrajin na severovzhodu naše domovine. A zadeve so enostavne.

Prekmurci so na »ovi stroni Müre, mi Prleki pa smo na toti«. Jasno, a ne? Prekmurci imajo ravnice in štorklje, mi imam Ljutomersko-ormoške gorice in konje. Muro si delimo. Dokler ne odteče na Hrvaško …

Seveda pa imamo oboji radi vino. Ljutomersko - ormoške gorice so že stoletja prepoznane kot ene izmed najboljših, ne glede na to, v kateri državi se trenutno nahajajo. In šipon je tod kralj. Pa renski, pa sauvignon, pa traminec…

Z veseljem vas popeljem po deželi, kjer sem preživel otroška leta in jo poznam bolj kot lasten žep. Dobrodošli!

Robert Gorjak

 

 

Prvi dan : petek

Zbor potnikov ob 07.00 uri na parkirišču Tivoli v Ljubljani in odhod turističnega avtobusa.

Postanek za jutranjo kavo na poti in nato mimo Ptuja v Veliko Nedeljo, kjer na vzpetini leži kmetija Kogl. Mogočna zidanica na vrhu posestva je bila zgrajena že leta 1820. Ker prazen žakelj ne stoji pokonci, se bomo najprej podprli z malico in se natopobliže seznanili z njihovimi vini, ki so lahko mlada, sveža in živahna; starana in uglajena; bolj ali manj sladka in suha;  razkošna in včasih tudi skromna.

Nadaljevanje poti v Svetinje, kjer bo naš drugi postanek v zidanici Malek, ki je v lasti družine Puklavec, prav tako kot vinska klet v Ormožu. Nekdanja zadružna klet se je ponašala s količinami, Vladimir Puklavec z družino prisega na kakovost, pa vendar je štiri miljone litrov vina v Sloveniji slišati enormno in so eden največjih slovenskih izvoznikov vina. Pokušina njihovih vin v prijetnem okolju jeruzalemskih gričev.

V popoldanskih urah bomo prispeli v vinsko hišo Vino Kupljen v Svetinjah pri Jeruzalemu, tradicionalno družinsko vinogradniško posestvo, katerega lastnik je Samo Kupljen. Z ženo Lidijo nadaljujeta in nadgrajujeta družinsko vinarsko tradicijo, katere začetki segajo v leto 1836. Gostitelja nas bosta seznanila s svojimi »zvezdniškimi« in premium vini.

Že v mraku bomo prispeli na turistično kmetijo (3*) v Miklavžu  Namestitev in nato kratka vožnja v Ivanjkovce v gostilno Tramšek, eno najboljših gostiln v Sloveniji, ki ne gradi na kultu osebnosti in gostih z drugih celin, ampak zgolj zbira in sestavlja najboljše okuse Prlekije. Ob meniju 6 hodov z vini, nam bo Zvonko predstavil melodično prleško govorico v vsem svojem bogastvu. Za podnapise bo poskrbel g. Gorjak, ki je bil rojen v teh krajih. Povratek na turistično kmetijo in nočitev.

 

Drugi dan : sobota

Zajtrk na turistični kmetiji in kratek skok v Ormož, kjer bomo obiskali novo vinsko klet Verus. Leta 2007 so trije prijatelji in vinogradniki združili družinske vinograde, znanje in delo in pridelujejo vina, ki resnično izražajo lastnosti sorte, letnika in vinorodnega okoliša. Pokušina njihovih vin in nato v Prekmurje.

V Dobrovniku bomo obiskali tropski vrt Ocean Orchids in si od blizu ogledali številne rastline, ki jih poznamo iz našega vsakdana: banana, avokado, vanilija, papaja, mango, ananas, ilang, tara, ingver, karambola ter številne druge.

 V času za kosilo bomo prispeli v že kar kultno inštitucijo – Kodila, kjer se tradicija prepleta z modernostjo in naravo. Ogledali si bomo potek zorenja prekmurske šunke in prisluhnili zgodbi tradicije zorenja mesa nekoč in danes. Pred kosilom se bomo sprehodili med zorilnicami in sušilnicami, med kosilom ob spremljavi vin pa se bomo o vseh njihovih dobrotah prepričali.

Naš popoldanski cilj bo posestvo Marof, kjer nam bodo predstavili zgodbo o znanju, drznosti in potrpežljivosti, zgodbo o iskreni skrbi za vinograd, za grozd, za mošt in za pivca. Ogled moderne kleti in pokušina.

V zgodnjih večernih urah povratek po avtocesti mimo Maribora proti domu. Predviden prihod v Ljubljano okoli 22.00 ure.

 

Cena : 300,00 € pri udeležbi 25 oseb

315,00 € pri udeležbi 20 oseb

330,00 € pri udeležbi 15 oseb

 

V ceno je všteto :

  • prevoz z udobnim turističnim avtobusom in vse pristojbine za ceste
  • namestitev z zajtrkom v dvo- in troposteljnih sobah s TWC na turistični kametiji 3*
  • 1 x večerja z vini po programu (Tramšek)
  • 1 x kosilo z vini po programu (Kodila)
  • 1 x malica po programu
  • 5 x obisk vinkih kleti s pokušino s prigrizki
  • vstopnina v tropski vrt
  • spremstvo g. Roberta Gorjaka
  • vodenje, organizacija in izvedba potovanja

 

Enoposteljnih sob ni na razpolago.

 

Maksimalna udeležba : 25 oseb

Minimalna udeležba : 15 oseb

 

Prijave sprejemamo do ______ oz. do zasedbe prostih mest.

 

V letu 2020 možnost koriščenja turističnih bonov.

V tem primeru se cena zniža za 35,00 €.

 

POPUST 20 € za člane kluba »O vinu«​

Za uveljavljanje popusta, je treba ob prijavi navesti številko članske izkaznice.

Popust velja samo za imetnika kartice »O vinu« in ne velja za družinske člane ali sopotnike na isti prijavnici, če niso člani kluba.

 

Pridržujemo si pravico spremembe posamezne vinske kleti z drugo odgovarjajoče kvalitete.

Dodatno: prijavnina 13,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

Splošni pogoji TENTOURSa so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naši poslovalnici ali pri pooblaščeni agenciji.

 

Strokovni spremljevalec: Robert Gorjak

 

Robert Gorjak je mednarodno uveljavljeni in priznani slovenski vinopisec in kritik. Čeprav je po izobrazbi diplomirani inženir računalništva je leta 2002 z ženo ustanovil Belvin vinsko šolo v kateri se je do danes zvrstilo preko 2000 tečajnikov na več kot 180 tečajih.

Leta 2005 je kot prvi Slovenec zaključil Diplomo iz vina žganih pijač v londonski šoli WSET.

Je ocenjevalec na Decanter World Wine Awards in ostalih ocenjevanjih po svetu.  Kot konzultant za Slovenijo sodeluje pri nastajanju nekaterih najpomembnejših vinskih knjig: The Oxford  Companion to Wine, Jancis Robinson; The World Atlas of Wine, Jancis Robinson, Hugh Johnson. Med leti 2008-2012  je  izdal pet vinskih vodičev o slovenskih vinih: »Vinski vodič – Slovenija. Konec leta 2017 je izdal knjigo »Slovenija,  vinska dežela«  v slovenščini in angleščini, v pripravi pa je prevod v nemški jezik. Kot vinopisec je večkrat prepotoval praktično vse pomembne evropske vinske regije, Kalifornijo, Južno Afriko, Armenijo …

Danes je aktiven v mednarodni trgovini z vini kot agent za podjetje Dveri-Pax. V Belvin vinski šoli izvaja tečaje in delavnice ter svetuje vinarjem in gostincem.

Da zna odlično predavati in pritegniti poslušalstvo, je pokazal že na mnogih vodenih degustacijah slovenskih in tujih vin ter srečanjih vinskega kluba Belvin. Zaljubljen je v formulo 1 ter igranje klaviatur v rock skupini »Old Timer Band«.

Sorodni izdelki

    REN IN MOZELA

    4 dni, letalo, hoteli 3*-4*, 4x kosilo z vini

    degustacije: Van Volxem, St. Urbans-Hof, Dr. Loosen,

    Fritz-Haag, Diel,Georg Breuer, Robert Weil, Kunstler

    vinsko kulinarično doživetje

    Spremljevalec: g. Robert Gorjak

    ! PRESTAVLJENO !

    že od

    Cena:
    1.550,00 €
    NEZNANA ISTRA

    2 dni, avtobus, hotel 4*, 2x kosilo z vini, degustacije Karlić, Ipša, Meneghetti, Clai, Coronica...

    Spremljevalec g. Tomaž Sršen

    ! PRESTAVLJENO !

    Že od

    Cena:
    310,00 €
    PROSECCO

    2 dni, avtobus, hotel 4*

    degustacije,

    Soligo, Le Colture, Ca dei Zago, Casa Coste Piane, Ornella Bellia

    vinsko kulinarična doživetja .

    Spremljevalec: g. Tomaž Sršen

    ! PRESTAVLJENO !

    že od

    Cena:
    290,00 €
    SLOVENSKA ISTRA

    1 dan, avtobus

    degustacije,

    Rodica, Korenika&Moškon, Bordon

    kulinarična izkušnja v restavraciji hotela Marina.

    Spremljevalec: g. Jože Rozman

    ! PRESTAVLJENO !

    že od

    Cena:
    140,00 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih